firma dunavski loyd sisak ima nekoliko barzi i plovu od dunava do crnog mora ugovori su 1on 1off tel.044527611
firma dunavski loyd sisak ima nekoliko barzi i plovu od dunava do crnog mora ugovori su 1on 1off tel.044527611
A ??ta voze,koja je lova tamo?![]()
Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...
Čini se odlićna stvar za nekoga kome se neda vi??e valjati po moru.![]()
Dosa sam natrag viditi svoje sve je u zdraci sto zarobila je skoje...
PRAVILNIK O ZVANJIMA I STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI BRODARACA (NN 38/08)
STRATEGIJA RAZVITKA RIJEČNOG PROMETA U REPUBLICI HRVATSKOJ (2008. â?? 2018.) (NN 65/08)
(nalazi se na stranici od MMPI http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=888)
Od ove godine je počelo srednjo??kolso ??kolovanje za program nautičar unutanje plovidbe, upisano 10 đaka u Sisku. Potrebe su takve da jo?? uvijek mogu uletit u ovaj posao i pomorci. Da li se isplati, neman pojma.
glavni domaći riječni brodar
http://www.dunavski-lloyd.hr/
riječni kruzeri Viking
agencija http://www.vikingstaff.com/wsJobs.aspx?l=en
forum općenito o poslovima na riječnim kruzerima (uključujući i popis kompanija, na?žalost diskutanti su uglavnom white staff, a ne nautička posada)
http://www.inozemstvo-posao.com/smf_...php?board=68.0
Ovo je dobro za nekoga ko nema kredita!!!![]()
Mislim da tamo kreces od mornara, raspitivo mi se frend inace pomorac sa dosta iskustva, Ch. Off do 3000- dva broda, dosta i sekondo i tako, uglavnom rekli su mu da to nije isto, navigati na moru je po njima p****n dim... a sto se tice inozemnih firmi koje se bave rijecnim cruisingom, ja sam ih kontaktirao i ista stvar... trazili su me flusse buch - rijecnu knjizicu, ova pomorska ih ne zanima previse, eto tako vam je to, pa sad, ako itko ima ikakvih saznanja slobodno...![]()
Posljednje uređivanje od mladeno : 01-30-2010 at 09:45 PM
Zivot je more
Tamo kreće?? od mornara pa se to starijim pomorcima sigurno ne isplati, ali mlađima koji su tek iza??li iz srednje ili sa faksa mo?žda i da jer se puno br?že napreduje. Nema ne??to pune posade na tim brodovima ??to je vjerojatno i glavni razlog..Pitanje je samo koji je financijski učinak svega toga. Inače to da pomorska knji?žica ne vridi nije potpuna istina, barem ne za hrvatska ovla??tenja. Da, oni na rijekama imaju tu svoju brodarsku knji?žicu, ali morski sta?ž se isto računa. Kao godina navigacije na rijeci uzima se 180 dana, dok se 250 dana na moru priznaje kao ekvivalent. Najlak??e se dodu??e pribacit strojaru... dok za bit riječni kapetan ipak treba skupit sta?ža na rijeci i naučiti je doslovno napamet, jer karte tamo zastarijevaju, sprudovi i ade se cijelo vrijeme mijenjaju, gaz oscilira kroz cijelu godinu itd. Hoću reći da ima i ta riječna navgicija svoje neke zajebe. Inače strojar na riječnim brodovima mo?že biti bilo tko sa srednjom četverogodi??njom ??kolom strojarskog ili elektrotehničkog smjera idovoljno sta?ža na plovidbi.
a koju plaću recimo ima C/O ili 2/O stroja na tim rječnim brodovima?
Znam podatak po kojem za strojara ne treba puno prekvalifikacije. Na rijecnim cruiserima preko neke firme iz Svicarske ima samo jedan strojar na brodu i plaja je oko 2500 Eura 3/1 permanent sa zdravstvenim i mirovinskim (mislim svapskim). Nije 100% ne mojte me drzat za rijec.
Navigati se mora ...
Po??tovane kolege sa mora !!!
Prvo da kazem par rijeci u vezi Dunavskog Lloyda Sisak :
Firma je osnovana 1952 god u Vukovara, 1954 seli sjedi??te u Sisak gdje i dan danas posluje. Pre?živjela je ratno stanje i privatizaciju a nadam se da će se i iz ove krize izvući.
Danas Dunavski LLoyd Sisak upo??ljava 140 lađara koji plove na 60 plovnih objekata Dunavom od Budimpe??te do Crnoga mora, Savom od Siska do Beograda, Dravom od Osijeka do u??ća u Aljma??u, Tisom od u??ća do Szegeda.
U kilometrima govoreci nasi brodovi prelalaze godi??nje u prosijeku oko 20 000 rkm.
?*to se tice novog zaposljavanja primamo u radni odnos one koji imaju visa zvanja u unutarnjoj plovidbi ( vođa palube, strojar unutarnje plovidbe, zapovijednik broda A ). Ostali na?žalost moraju cekati bolja vremena.
Pomorci palubarci nemaju mogucnost prijevoda svjedođbi, strojari imaju te mogućnosti,trebaju se obratiti riječnim kapetanijama ( Sisak, Osijek, Sl. Brod i Vukovar ).
Radno vrijeme je u preraspodijeli : 182 dana ukrcanja godi??nje.
Placa : osnovna placa ( 2 400,00 kn ) + terenski dodatak ( ovisno o zvanju; od 60,00 do 250,00 kn dnevno ) + hranarina ( 100,00 kn u zemlji, 20 eura u inozemstvu ).
Rado ću Vam dati i druge informacije, slobodno se javite mailom ili na : 099 313 9038.
Dobru vodu Vam ?želim.
Pozz.
Posljednje uređivanje od davor 969 : 02-13-2010 at 08:48 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
Za??to se nautičarima (palubarci) ne priznaju breveti koji su polo?žili u svojim dotičnim LK, a strojarima se priznaje? Ispada da C/O palube na tankeru ili LNG ili cruseru ako bi teoretski htio malo zaploviti riječnim brodovima; mo?že al mora ispočetka kao mornar ili pripravnik, te onda sve iznova polagati. To je kao sići s konja na tovara. To se ne isplati. Časnik stroja mo?že ploviti kao časnik stroja riječnog broda. Mislim da ovo pravilo malo degradira nautičare, odnosno palubarce. Postoje neka druga pravila za riječnu navigaciju, to je sigurno,ali ovo se morskim nautičarima zaista ne isplati.
jebi ga moj bezmek... strojari su pametniji i fleksibilniji, time i priznatiji. ti brod sidris a on tamo baca lenger i konop (ne cimu) baca na rogove a ne na bitvu.
dok to naucis.....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)