Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/22
    Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno Nove dopune zakona o pomorstvu stupaju na snagu

Postovani citatelji foruma i portala evo danas je dosla na mail i sluzbena potvrda od MMPI-a.

Molim vas da procitate o cemu se radi

Poštovani,

Na Vaše znanje dostavljam informaciju da je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca, koji pored ostalog, uvodi mogućnost alternativnog obrazovanja radi stjecanja najviših zvanja u pomorstvu, objavljen u Narodnim novinama br. 142/10, dana 17.12.2010. godine, te isti stupa na snagu osmog dana od dana objave u Narodnima novinama.

S poštovanjem,

http://www.pomorac.net/portal_vijest...-pomoraca.html
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 12-20-2010 at 01:09 PM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Posljednje uređivanje od srelec : 12-20-2010 at 04:47 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

2/E edigene avatar
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Hartmann Offshore

Početno

Konačno i to da je do??lo jo?? samo da fakulteti počnu sa nastavom jer je krajnje vrime da se počne sa alternetivom.

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

nema edit
    Attached Images Attached Images
    • Vrsta datoteke: jpg 1.jpg (50.0 kB, 20 views)

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    MSC

Početno

Pozdrav Dalmosu i svim forumasima, nije me bilo dugo na forumu. Vidim da je se napokon dogodio taj dugoocekivani dan D i da je doslo do izmjene zakona u nasu korist. Sad vec i zakonski stoji aternativni nacin stijecanja braveta za najvisa zvanja....svaka vam cast, cestitao bih prvo vama u UPH jer da vas nije bilo po brazzaduru i kompaniji nebi se jos nista sledecih 100 godina desilo. Ja sam u meduvremenu dogurao "skoro" na kraj sa tim ispitima faxu u Rijeci...naime ostao mi je samo Engleski 1,2,3i 4....s obzirom da se radi o profesoru Luzeru to nije bas malo za rijesit. Pitao bih te Dalmos dali bi se meni priznali ti predmeti sto imam polozene ako bih se prebacio na taj Alternativni tecaj? Jer mozda bih tako u komadu to rijesio prije...jer sa Luzerom ce mi to jos dosta vrimena oduzet, a zivaca puno vise nema za to. Baratam engleskim fala bogu nakon tolike navigacije dosta dobro....ali za Luzera trebate govorit kao W.Shakespeare...a to i nije bas lako.

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od POSCO Vidi poruku
    Pozdrav Dalmosu i svim forumasima, nije me bilo dugo na forumu. Vidim da je se napokon dogodio taj dugoocekivani dan D i da je doslo do izmjene zakona u nasu korist. Sad vec i zakonski stoji aternativni nacin stijecanja braveta za najvisa zvanja....svaka vam cast, cestitao bih prvo vama u UPH jer da vas nije bilo po brazzaduru i kompaniji nebi se jos nista sledecih 100 godina desilo. Ja sam u meduvremenu dogurao "skoro" na kraj sa tim ispitima faxu u Rijeci...naime ostao mi je samo Engleski 1,2,3i 4....s obzirom da se radi o profesoru Luzeru to nije bas malo za rijesit. Pitao bih te Dalmos dali bi se meni priznali ti predmeti sto imam polozene ako bih se prebacio na taj Alternativni tecaj? Jer mozda bih tako u komadu to rijesio prije...jer sa Luzerom ce mi to jos dosta vrimena oduzet, a zivaca puno vise nema za to. Baratam engleskim fala bogu nakon tolike navigacije dosta dobro....ali za Luzera trebate govorit kao W.Shakespeare...a to i nije bas lako.
    Vidimo se kod Luzera u drugom misecu. To be or not to be
    "Tko se cjeli ?život nada sa osmjehom umire"

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

POSCO Mislin da imas pravo na izuzece profesora pa cak i fiktivno pribacivanje na drugi faks. Provjeri

Zivija

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    MSC

Početno

''Anterosko" zahvaljujem na prijedlogu ali od izuzeca profesora nista...samo pitanje o izuzecu prof.Luzera na Pom.fax.Ri spada u domenu naucne fantastike...to ce ti potvrditi svi oni koji su na faxu u Ri. A fiktivno prebacivanje na drugi fax bi trebalo probati, ali i to postoje peripetije....jer kod nas je zakon jedno a stvarnost nesto sasvim drugo. Bolonja kaze da se tokom studija to moze napravit kao i izuzece profesora, ali u stvarnosti je ovako: izuzece nemoguce, prebacivanje na drugi fax je ovako..cekas kad je upis i onda doneses prijepis ocijena i napises molbu....i onda cekanje(provijereno 100%)....odes na brod i vratis se nazad i jod nista od rijesenja....onda se na kraju ponovo upises tamo di si bija i na pocetku. I onda sam sebe zapitas sta ti je to tribalo. A kad sam vec kod te Bolonje evo jos jedan primjer kako se kod nas radi....npr.po Bolonji nema ponavljaca tj. istu godinu nemozes upisati dva puta, znaci kompletan studij moras zavrsit u tri godine...e kad bi bilo tako fax u Rijeci bi vec odavno zatvorio vrata, a Martinovic, Kralj, Luzer i ostali filozofi mogli bi poc filozofirat negdje drugdje....ali vidis nije tako....ona cura u administraciji ti odmah kaze da se ne tribas sekirat oko toga jer veli na dekanskom vijecu je donesena interna odluka da se mos upisat koliko puta hoces (citaj:mozes platit koliko god puta hoces mi se necemo ljutit).....jer veli kad bi mi postupali po Bolonji sve bi vas Pomorce izgubili (naravno i ko bi donosio lovu). Dakle poanta je u tome: mi cemo trenirat strogocu na vama i rusit vas (i zagorcavat vam zivot) do besvijesti, a za uzvrat cemo vam omoguciti da se isto tako upisujete do besvijesti. Zato vam i kaze uvijek Luzer, Mrtinovic itd..kad vas ruse: kolega samo nemojte odustat, bitno je bit uporan. Nego sta nego uporan jer od cega bi zivili da nas budala nema. A o tome novom Alternativnom nacinu skolovanja za nas u Ri nemozete doznat nista....to je TABU tema, i koji sta znaju boje se pricat i komentirat kao da se radi o Drzavnoj tajni u namanju ruku. Evo jos jedne: Ako mislite kojeg od ovih velikih profesora u Rijeci naljutit i to u sekundi samo im spomenite rijec '' Pom.fax.Split" i onda cete cuti malo bolju verziju od one jucerasnje ''Mamiceve" novinaru T-portala......kad im spomenete Split to vam je kao kad masete biku sa crvenom krpom ispred nosa....a zasto svi mi znamo. Od mojih prijatelja iz Rijeke ja sam cuo samo pohvale na racun Splita....dok je obrnuto od nijednog Splicana ili opce covika izvan Rijeke nisam cuo rijeci hvale za Pom.Ri. Ja nazalost nisam bio imao vremena da se upisem dole kod Dijane.....vec bi bia pet puta gotov. Na kraju zelim cestitat CESTIT BOZIC I NOVO LETO svim pomorcima na ovome forumu I njihovim familijama, UPH, i svim nasim kolegama. A sad ajmo tuc Bkalar

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Pozdrav

Tek sam danas vidio tvoj post jer nisam imao net par dana zbog nekog kvara. Sta se tice pribacivanja predmeta bila je kratka rasprava o tome i mislim da ce to biti moguce. ALi u kolikom postotku i koji predmeti to sad sve ovisi o fakultetima. Nista ti ne mogu reci konkretno ali ako budem saznao ja ili netko drugi iz UPH objavit cemo .

Lip pozdrav i takoder sve najlipse zelje za blagdane tebi i obitelji
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet cyberx85 avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Carnival cruise line

Početno

''Anterosko" zahvaljujem na prijedlogu ali od izuzeca profesora nista...samo pitanje o izuzecu prof.Luzera na Pom.fax.Ri spada u domenu naucne fantastike...to ce ti potvrditi svi oni koji su na faxu u Ri. A fiktivno prebacivanje na drugi fax bi trebalo probati, ali i to postoje peripetije....jer kod nas je zakon jedno a stvarnost nesto sasvim drugo. Bolonja kaze da se tokom studija to moze napravit kao i izuzece profesora, ali u stvarnosti je ovako: izuzece nemoguce, prebacivanje na drugi fax je ovako..cekas kad je upis i onda doneses prijepis ocijena i napises molbu....i onda cekanje(provijereno 100%)....odes na brod i vratis se nazad i jod nista od rijesenja....onda se na kraju ponovo upises tamo di si bija i na pocetku. I onda sam sebe zapitas sta ti je to tribalo. A kad sam vec kod te Bolonje evo jos jedan primjer kako se kod nas radi....npr.po Bolonji nema ponavljaca tj. istu godinu nemozes upisati dva puta, znaci kompletan studij moras zavrsit u tri godine...e kad bi bilo tako fax u Rijeci bi vec odavno zatvorio vrata, a Martinovic, Kralj, Luzer i ostali filozofi mogli bi poc filozofirat negdje drugdje....ali vidis nije tako....ona cura u administraciji ti odmah kaze da se ne tribas sekirat oko toga jer veli na dekanskom vijecu je donesena interna odluka da se mos upisat koliko puta hoces (citaj:mozes platit koliko god puta hoces mi se necemo ljutit).....jer veli kad bi mi postupali po Bolonji sve bi vas Pomorce izgubili (naravno i ko bi donosio lovu). Dakle poanta je u tome: mi cemo trenirat strogocu na vama i rusit vas (i zagorcavat vam zivot) do besvijesti, a za uzvrat cemo vam omoguciti da se isto tako upisujete do besvijesti. Zato vam i kaze uvijek Luzer, Mrtinovic itd..kad vas ruse: kolega samo nemojte odustat, bitno je bit uporan. Nego sta nego uporan jer od cega bi zivili da nas budala nema. A o tome novom Alternativnom nacinu skolovanja za nas u Ri nemozete doznat nista....to je TABU tema, i koji sta znaju boje se pricat i komentirat kao da se radi o Drzavnoj tajni u namanju ruku. Evo jos jedne: Ako mislite kojeg od ovih velikih profesora u Rijeci naljutit i to u sekundi samo im spomenite rijec '' Pom.fax.Split" i onda cete cuti malo bolju verziju od one jucerasnje ''Mamiceve" novinaru T-portala......kad im spomenete Split to vam je kao kad masete biku sa crvenom krpom ispred nosa....a zasto svi mi znamo. Od mojih prijatelja iz Rijeke ja sam cuo samo pohvale na racun Splita....dok je obrnuto od nijednog Splicana ili opce covika izvan Rijeke nisam cuo rijeci hvale za Pom.Ri. Ja nazalost nisam bio imao vremena da se upisem dole kod Dijane.....vec bi bia pet puta gotov. Na kraju zelim cestitat CESTIT BOZIC I NOVO LETO svim pomorcima na ovome forumu I njihovim familijama, UPH, i svim nasim kolegama. A sad ajmo tuc Bkalar
    Svaka cast..... U potpunosti se slazem.....
    Gospodin "Gubitnik" misli da je Bog i Batina na pomorskom faxu.....
    I nazalost nitko mu nista NEMOZE......
    3X Hura za nase visoko obrazovanje......
    Strojar.....

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Pa jesam li ti rekao da se mo?že?? prebaciti na drugi faks....
    Ajde čuvaj mi Pride eto mene za 3 tjedna.....
    Idemo ispočetka.....

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od cyberx85 Vidi poruku
    Svaka cast..... U potpunosti se slazem.....
    Gospodin "Gubitnik" misli da je Bog i Batina na pomorskom faxu.....
    I nazalost nitko mu nista NEMOZE......
    3X Hura za nase visoko obrazovanje......
    Prijatelju, sve se moze. U nas u Splitu je Tomasevic sve do listopada bio Bog i batina sve do listopada i dolaska novog dekana, a sad ga nema nigdje, uzeli mu kabinet u ZF i dali mu u Hrvojevoj duplo manji, prepolovili mu satnicu, doveli jos jednog profesora matematke i dvoje asistenata, uzeli su mu svu vlast, jos imam operacijska u njega polozit i gotov sam sa faksom, a sad ga je izgubio vlast trazi na fakultetu da ga prebace na fax, ali mu u tajnistvu kazu da to nije na njima nego na ministarstvu, sad koju ce odluku donijet to je na ministarstvu, osobno bi volio da mu odobre jer bih onda kod drugog profesora mogao to polagat. Problem je taj sto ovaj kolegij iz operacijskih istrazivanja drzi samo Tomasevic i zbog toga ga jos drze, a operacijska po planu i programu ima jos generacija koja je peta godina bolonje, tj. ovu akademsku godinu, smjerovi (PSP i PN), a onda ih vise nema. Tomasevic je pao jer su se svi studenti PFST-a digli na noge i pobunili protiv njega, zato ti kazem da se sve moze, sve zavisi od vas koliko ste slozni i koliko vam je stalo da to sto prije zavrsite. Lijep pozdrav

Par ispravaka: sad kad je izgubio vlast i trazi da ga prebace na FESB. Mali lapsus u pisanju.
    Posljednje uređivanje od wolf11 : 12-25-2010 at 10:53 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    MSC

Početno

Dalmos zahvaljujem na informacijama. Wolf11, kao sto sam rekao Split je Split i tamo su uvijek stvari bile drugacije.....i ubrzana visa je bila u Splitu a ne u Rijeci. Rijeka je i uvijek bila najveca kocnica i kamen spoticanja oko alternativnih nacina skolovanja nas pomoraca...tu tvrdnju sigurno mogu potvrditi i clanovi UPH. Na stranicama Pom.fax.Split sam vidio da su makli toga famoznoga prof.Tomasevica (iako covijeka nepoznam i nemogu nista govoriti za njega) iz matematike i postavili na izbor drugog profesora. Ali da bi se nesto takvo dogodilo u Rijeci trebalo bi u pomoc zvati Harry Pottera Da ti kazem samo ovo da su naprimjer Nauticari po tisuce puta trazili nesto slicno sa prof.Kraljem iz Brodskih Strojnih Sustava.....sreto sam ljude koji su imali sve predmete polozene sa 5 (izvrstan) i kod Kralja padali po 6-7 puta zbog gluposti.....bili su se slozili i isli svi skupa sa kapt.Vranicem(izvrstan covijek) kod dekana Komadine, i jedino sto su uspijeli je bilo da ga je dekan uspio smiriti malo i na jednom je roku prolozilo taj famozni predmet(koji je po mom misljenju za njih sasvim sporedan i nebitan) vise od pola prijavljenih....i to je bilo to....poslje toga jovo na novo.....on je i dalje tamo i sa svojom aroganciom zajebava cijeli fax i nitko mu nemoze nista.....cak je bilo govora da ce ga potijerati jer nije doktorirao, ali to su samo prazne price poput one "znate li da prof.Luzer ide u penziju"....koliko ja znam o toj se penziji prica vec 10 godina....ali ipak realno gledajuci jedino da pojedinci odu u penziju mozes ih se rijesiti...drugi nacin ne postoji....negdje drugdje mozda, ali u pom.fax.Ri ne sigurno. Jer u Rijeci je rasadnik takvih Tomasevica i za rijesit ih se potrebna su cuda....cuda se ipak desavaju...ali u pom.fax.Ri sigurno jos ne. Naprimjer Lucka Kapetanija Rijeka je se ocistila dijelomicno od tih velikih filozofa sa pom.fax.Ri....rijesili su se Kralja,Martinovica i sl...mudar i pametan potez...ali zasto? Pa naravno kad je bila prolaznost na klasi minimalna i ljudi su bijezali u Split, Sibenik i drugdje.....znaci uvijek je bilo najefikasnije i najbolnije kad ih udaris po dzepu. Kao sto u pom.fax.Ri polude kad im spomenes Split tako ti u LK Rijeka polude kad im spomenes Sibenik....kao ono '' doli se braveti kupuju ali ti poslje manje vrijede od ovih nasih''.....price za malu dijecu.....e kad su skuzili da nas ne mogu ni sa time ustrasiti onda je konacno kriticna masa prevagnula i naso se neko pametan koji je potjero sve te filozofe i zovnuo ipak normalnije ljude. Cak je i Jugolinija Rijeka koja je imala jedan vrlo kvalitetan ako ne i najkvaliteniji casnicki kadar slala svoje ljude na visu u Piran a ne u Rijeku.....a zasto?

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

profesor Marko T,

zasto ste se uvatili covika
    nije pozitivac ali puno nasih kolega starijih i ubrzanih su mu zahvalni
    i to podosta (neki su se zahvalili vise neki manje) ali kad su usli u dir nije im bio kocnica dapace

tako da se njega nemoze strpati u istu kosaru s Luzerom ili slicnima
    on je lik za sebe ali s kojim se moze puno stvari slozit.

on nije nikog baca ni maltretita ako znas prosa si ako neznas onda je sve bilo na tvojoj snalazljivosti i umjecu

ima u st onih koji su zbilja zafrkani (ali M.T tu ne spada)

a ti sta maltretiraju ljude i ruse a nemozes im se nikako priblizit
    pa nema problema ljepo mu u lice kazes(nasamo sigurno) dali ti trebas zamolit nekog ko ce njega zamolit a on to nece moc odbit da te napokon prode

sad zamolit mozes prijatelja koji je dobar s njim
    ili nekog ko ce mu objasnit prioritete u zivotu(ako treba i vise puta)

ljepo frenki govori o udruzivanju i to je lipo
    ali prevelika je to mafija na pomorskim ucilistima

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

...naime ostao mi je samo Engleski 1,2,3i 4....s obzirom da se radi o profesoru Luzeru to nije bas malo za rijesit....jer sa Luzerom ce mi to jos dosta vrimena oduzet, a zivaca puno vise nema za to. Baratam engleskim fala bogu nakon tolike navigacije dosta dobro....ali za Luzera trebate govorit kao W.Shakespeare...a to i nije bas lako.
    Nije mi jasno da taj Luzer mo?že biti toliko zadrt?! Kada sam ja hodio u takve ??kole bila nam je najte?ža me'anika i sl., a danas vama trebaju repeticije čak i za likovno ili fizičko?!

"Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Pozdrav kolega! Ti onda stvarno nemas pojma tko je Marko Tomasevic, a zasto ga toliko branis neznam, jer ljudi koji ga tako brane rijesavali su matematiku na ''drugi nacin'' i time su se javno hvalili i okivali ga u zvijezde, dosta ih znam, ne kazem da nisam mogao i ja imao sam imao priliku rijesit je ''drugi nacin'' ali nisam htio jer bih tada pljunuo na sve principe i sve sto smo kao smjer Pomorski sustavi i procesi postigli protiv njega. I nama je kao i nauticarima, i peitovcima bilo receno prije dvije godine dok je Antonic bio dekan, a Tomasevic njegov zamjenik da nemamo nikakvo pravo na brevete, onda smo se nas 20-ero koliko nas ima na PSP, organizirali i zaprijetili pokretanjem postupka protiv cijele garniture na faksu pred ministarstvom i medijima, jer znamo u koju su svrhu potrosili novce koje su dobili za brevete, i zamolili smo bili i nauticare i peitovce da nam se prikljuce, a oni nisu smjeli jer kako su to rekli; Vi niste normalni udarate u osinje gnijezdo, samo cete se zavaditi s Tomasevicem i nikad faksa necete zavrsiti. Mi smo im se zahvalili i krenuli sami i nije proslo dva dana od toga kad nas je Antonic onako bijesan zvao i ugovorio sastanak; na tome sastanku nas je pitao kako smo saznali gdje su noci potroseni, mi nismo htjeli odati svoj izvor informacija, a on ne samo da nam je priznao pravo na 6 breveta nego pored diplome sustava i procesa smo dobili i diplome nauticara, jer sve ucimo kao i oni, a imamo i gradivo brodostrojara (brodski strojni sustavi I. i II. u Orsulica i jos neke bs predmete). Zato mi kolega nemoj molim te govoriti da cuda nisu moguca, moguca su itekako samo je stvar u kolektivu i koliko ste daleko spremi ici za ostvarenje svog cilja, a mi smo bili spremni ici predaleko. Naravno, nakon postignutog cilja sve smo obustavili. Tako danas na PFSTu jedino PSP ima pravo na brevete, mislim na stare generacije jer mi smo bili zadnja generacija po starom planu i programu. Kasnije je nauticarima i peitovcima bilo zao sto nas nisu poduprli, ali znas onu narodnu poslovicu; poslije j...... nema kajanja! Sad oni placaju brevete a mi ih imamo mukte! Najveci problem naseg mentaliteta je taj sto mi za sve kukamo i bez borbe odustajemo, a to tako ne ide. Kolega Frenki je apsolutno upravu i slazem se s njim; Kad ih udaris po dzepu onda je sve drukcije! Lijep pozdrav i nadam se da necu biti baniran zbog ovoga! Iz osobnog primjera i iskustva stojim iza gore napisanog!

Ovo je za kolegu Posca
    Posljednje uređivanje od wolf11 : 12-26-2010 at 07:47 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Pozdrav kolega! Ti onda stvarno nemas pojma tko je Marko Tomasevic, a zasto ga toliko branis neznam, jer ljudi koji ga tako brane rijesavali su matematiku na ''drugi nacin'' i time su se javno hvalili i okivali ga u zvijezde, dosta ih znam, ne kazem da nisam mogao i ja imao sam imao priliku rijesit je ''drugi nacin'' ali nisam htio jer bih tada pljunuo na sve principe i sve sto smo kao smjer Pomorski sustavi i procesi postigli protiv njega. I nama je kao i nauticarima, i peitovcima bilo receno prije dvije godine dok je Antonic bio dekan, a Tomasevic njegov zamjenik da nemamo nikakvo pravo na brevete, onda smo se nas 20-ero koliko nas ima na PSP, organizirali i zaprijetili pokretanjem postupka protiv cijele garniture na faksu pred ministarstvom i medijima, jer znamo u koju su svrhu potrosili novce koje su dobili za brevete, i zamolili smo bili i nauticare i peitovce da nam se prikljuce, a oni nisu smjeli jer kako su to rekli; Vi niste normalni udarate u osinje gnijezdo, samo cete se zavaditi s Tomasevicem i nikad faksa necete zavrsiti. Mi smo im se zahvalili i krenuli sami i nije proslo dva dana od toga kad nas je Antonic onako bijesan zvao i ugovorio sastanak; na tome sastanku nas je pitao kako smo saznali gdje su noci potroseni, mi nismo htjeli odati svoj izvor informacija, a on ne samo da nam je priznao pravo na 6 breveta nego pored diplome sustava i procesa smo dobili i diplome nauticara, jer sve ucimo kao i oni, a imamo i gradivo brodostrojara (brodski strojni sustavi I. i II. u Orsulica i jos neke bs predmete). Zato mi kolega nemoj molim te govoriti da cuda nisu moguca, moguca su itekako samo je stvar u kolektivu i koliko ste daleko spremi ici za ostvarenje svog cilja, a mi smo bili spremni ici predaleko. Naravno, nakon postignutog cilja sve smo obustavili. Tako danas na PFSTu jedino PSP ima pravo na brevete, mislim na stare generacije jer mi smo bili zadnja generacija po starom planu i programu. Kasnije je nauticarima i peitovcima bilo zao sto nas nisu poduprli, ali znas onu narodnu poslovicu; poslije j...... nema kajanja! Sad oni placaju brevete a mi ih imamo mukte! Najveci problem naseg mentaliteta je taj sto mi za sve kukamo i bez borbe odustajemo, a to tako ne ide. Kolega Frenki je apsolutno upravu i slazem se s njim; Kad ih udaris po dzepu onda je sve drukcije! Lijep pozdrav i nadam se da necu biti baniran zbog ovoga! Iz osobnog primjera i iskustva stojim iza gore napisanog!

Ovo je za kolegu Posca

kolege definitivno nismo ni po struci ni po skoli

Marka niko nije branio vec je receno da ima jos puno gorih koje neces moc rijesit tako lako a njega hoces i zato je najbolji!

mnogima je izasao u susret u vezi svojih i tudih predmeta
    osobno njegova matematika nije bila bauk i nije se inatio s gradivom
    s malo pravovaljanih repeticija i pocetnog predznanja je rijeseno
    neki i puno jednostavnije

sad zasto je pfst takav duga je to diskusija i sami smo to odabrali davno prije

a sad sjedi

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

matematika - prosa isprve sa kolokvijima priko 70%, teoriju nije ni pita kad je vidija ovo. nikakvi problem ako ista razumis, to je tomasevic odma i reka. e da, bija san i na sva predavanja

kasnije mi je pomoga dosta oko nekih drugih koji su me zajebavali, najvise misina iz materijala sta mi nije tija dat ispit misec dana jer on nema vrimena

za tomasevica osobno neman nista lose za rec, mozes proc na koji god nacin oces, biras sam. da je vise ka sta je on sve bi bilo lakse

btw Vucino, kako ti znas ko je tomasevic, ali si sa njin ovce pasa? a to da svaki qrcevi smjer moze dobit brevete, to je teska pizd.... sta ja ne bi moga onda medicinu ic predavat u skolu, iman basic i advanced, slusa san sve sta i likari

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    matematika - prosa isprve sa kolokvijima priko 70%, teoriju nije ni pita kad je vidija ovo. nikakvi problem ako ista razumis, to je tomasevic odma i reka. e da, bija san i na sva predavanja

kasnije mi je pomoga dosta oko nekih drugih koji su me zajebavali, najvise misina iz materijala sta mi nije tija dat ispit misec dana jer on nema vrimena

za tomasevica osobno neman nista lose za rec, mozes proc na koji god nacin oces, biras sam. da je vise ka sta je on sve bi bilo lakse

btw Vucino, kako ti znas ko je tomasevic, ali si sa njin ovce pasa? a to da svaki qrcevi smjer moze dobit brevete, to je teska pizd.... sta ja ne bi moga onda medicinu ic predavat u skolu, iman basic i advanced, slusa san sve sta i likari
    Za brevete se misli na ove koji su na faksu a nisu isli na brod nikako. Ovo se ne odnosi na tebe kolega. Ja sam ti gore u postovima naveo kroz sto sam sve prosao s Tomasevicem i kakvu sam kalvariju prosao, a i ja sam imao ne samo predavanja nego i vjezbe dolaske 100%!

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Turist!skidan kapu

uz malu opasku ja iman i koju medicinu vise (u brazilu polazes sve ponovo jedanput godisnje ili max svake dvi godine)
    moga bi zaminit marasovica sa svojim putim medicinama

wolf11

ti si junac,mlado june koje zna sve)(moderatori molim vas ne brisite)

ides na prvi balun letis u sesnaesterac i bivas pokosen i padas
    samo u ovoj igri ti ne sviraju penal

s obzirom na prikazane ocjeni imas neko zrno u glavi! bravo :

u zivotu a pogotovo na brodu sutra moras biti spretniji i lukaviji
    ne skaces na prvu i neitas se
    tako puno lakse ces prolazit i napredovat ovo ti vridi svugdi a pogotovo u nekoj maloj zatvorenoj sredini kao sta je brod

kolege nismo jer nisam na brodu i nisam pomorac a jos manje treci kuverte

svako dobro puno lukavosti, razumjevanja i srice kad dodes na brod

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •