''Anterosko" zahvaljujem na prijedlogu ali od izuzeca profesora nista...samo pitanje o izuzecu prof.Luzera na Pom.fax.Ri spada u domenu naucne fantastike...to ce ti potvrditi svi oni koji su na faxu u Ri. A fiktivno prebacivanje na drugi fax bi trebalo probati, ali i to postoje peripetije....jer kod nas je zakon jedno a stvarnost nesto sasvim drugo. Bolonja kaze da se tokom studija to moze napravit kao i izuzece profesora, ali u stvarnosti je ovako: izuzece nemoguce, prebacivanje na drugi fax je ovako..cekas kad je upis i onda doneses prijepis ocijena i napises molbu....i onda cekanje(provijereno 100%)....odes na brod i vratis se nazad i jod nista od rijesenja....onda se na kraju ponovo upises tamo di si bija i na pocetku

. I onda sam sebe zapitas sta ti je to tribalo. A kad sam vec kod te Bolonje evo jos jedan primjer kako se kod nas radi....npr.po Bolonji nema ponavljaca tj. istu godinu nemozes upisati dva puta, znaci kompletan studij moras zavrsit u tri godine...e kad bi bilo tako fax u Rijeci bi vec odavno zatvorio vrata, a Martinovic, Kralj, Luzer i ostali filozofi mogli bi poc filozofirat negdje drugdje....ali vidis nije tako....ona cura u administraciji ti odmah kaze da se ne tribas sekirat oko toga jer veli na dekanskom vijecu je donesena interna odluka da se mos upisat koliko puta hoces (citaj:mozes platit koliko god puta hoces mi se necemo ljutit).....jer veli kad bi mi postupali po Bolonji sve bi vas Pomorce izgubili (naravno i ko bi donosio lovu). Dakle poanta je u tome: mi cemo trenirat strogocu na vama i rusit vas (i zagorcavat vam zivot) do besvijesti, a za uzvrat cemo vam omoguciti da se isto tako upisujete do besvijesti. Zato vam i kaze uvijek Luzer, Mrtinovic itd..kad vas ruse: kolega samo nemojte odustat, bitno je bit uporan

. Nego sta nego uporan jer od cega bi zivili da nas budala nema. A o tome novom Alternativnom nacinu skolovanja za nas u Ri nemozete doznat nista....to je TABU tema, i koji sta znaju boje se pricat i komentirat kao da se radi o Drzavnoj tajni u namanju ruku. Evo jos jedne: Ako mislite kojeg od ovih velikih profesora u Rijeci naljutit i to u sekundi samo im spomenite rijec '' Pom.fax.Split" i onda cete cuti malo bolju verziju od one jucerasnje ''Mamiceve" novinaru T-portala......kad im spomenete Split to vam je kao kad masete biku sa crvenom krpom ispred nosa....a zasto svi mi znamo. Od mojih prijatelja iz Rijeke ja sam cuo samo pohvale na racun Splita....dok je obrnuto od nijednog Splicana ili opce covika izvan Rijeke nisam cuo rijeci hvale za Pom.Ri. Ja nazalost nisam bio imao vremena da se upisem dole kod Dijane.....vec bi bia pet puta gotov. Na kraju zelim cestitat CESTIT BOZIC I NOVO LETO svim pomorcima na ovome forumu I njihovim familijama, UPH, i svim nasim kolegama. A sad ajmo tuc Bkalar