Postovani posjetitelji foruma,
Pretpostavljam da ce se vecina sloziti sa mnom kako je zdravlje u obitelji nesto neprocijenjivo, tim vise kada je rjec o vlastitom djetetu, a bolest i nemogucnost da pomognete svom djetetu, najgora stvar na svijetu.
Zdrav covik kazu ima milijun zelja, a bolestan samo jednu.
Prica o malenom Marinu i njegovoj obitelji zaista je zastrasujuca i ovim putem zeljeli bismo potaknuti sve vas koji ste na bilo koji nacin voljni pomoci.
Smatram kako je ovo najmanja gesta koju mozemo napraviti, a nadamo se da ce barem malo pomoci malom Marinu i njegovim roditeljima, uz najvece zelje za sto skoriji oporavak i zdrav i sretan zivot.
Hvala unaprijed svima koji ste u mogucnosti pomoci, a i vama koji samo prosljedite ovaj apel za pomoc, takoder ste ucinili mnogo.
U nastavku je mail Marinove mame
POŠTOVANI,
Nemam običaj pisati ovakva pisma ali jednostavno moram.
Majka sam teško bolesnog djeteta koje je od rođenja u bolnici,
nitko nije mogao predvidjeti ovolike komplikacije,
dijete nema medicinsku skrb u našoj županiji,
vodim se srcem i svaki tjedan tri dana idem u posjet djetetu
i nosim mu sve potrebno robicu,higijenski pribor
i ono najpotrebnije mamin zagrljaj i ljubav
hzzo ne snosi troškove roditelja,
kako kod nas tako i u inozemstvu,
svaka pomoć nam je potrebna imamo
još petero malodobne djece.
22.07.2009 rodila sam blizance Marin i Ana.
Ana je zdrava beba i uredno se razvija.
Marinu je po rođenju dijagnosticirano hipoplastično lijevo srce(nerazvijena strana srca) dijete sa pola srca i prebačen je hitno za Zagreb i nadalje u dva navrata u njemačku kliniku za
srčane bolesti na operativne zahvate koji bi mu omogučili daljni život.
Veliki patnik ali još veći borac.
Operacije ove bolesti obavljaju se u inozemstvu,a oporavak u Zagrebu, uložili smo puno ljubavi ,truda i financija da budemo uz svoje dijete tokom operacija i oporavka u Munchenu.
Marin još ima tri sestre i dva brata koji ga silno očekuju po prvi put u svom domu..
Marin je pred mjesec i po dana stigao iz Munchena u kliniku u Zagrebu,pred njim je teška borba nakon četiri mjeseca na respiratoru prodisao je sam i prima dodatak kisika u ugrađenu kanilu u vratu.Kardiolog kaže da treba strpljenja da se izbori te ga čeka u budučnosti minimalno još jedna operacija srca.Uzima velike količine lijekova za srce i infekcije.
Kako je od rođenja životno ugrožen i na aparatima tek sada počinje lagane fizikalne vježbice.
Osim urođene srčane mane ima i velikih problema s plučima,očekuje ga i skora kateterizacija srca(invazivna pretraga kroz krvne žile da se vidi stanje).
Marin je do sada prošao tri operacije na otvorenom srcu,četiri otvaranja zbog infekcije
uz mnoge komplikacije :sepsa,konvulzije,popuštanje srca i bubrega uz dijalizu,nakupljanje tekučine uz drenove u plučima
i abdomenu,suženje plučnog ventiliča,suženje arterije nogice,ima kanilu u vratu ali živ je i mi se nadamo njegovom oporavku.
Pred nama je dug put liječenja i nabava aparata za njegove svakodnevne potrebe.
Marin je pravi mali medenko koji se svima uvuće pod kožu bez obzira na razne cjevčice i
aparate oko sebe.
Teško je u ovo vrijeme biti suosječajan ali mi trebamo vašu pomoć
i mali iznos je dobrodošao
2360000-1000000013
račun 3213755705(zagrebačka banka na ime diana vidović)

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom