Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/48
    2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Post Polaganje klase- zadaci, pitanja itd...

pola?žem poručnički 09.06. pa ako tko ima bilo kakvih zadataka, pitanja i slično bio bih mu zahvalan

P.S. skupio sam neka pitanja i zadatke ali to je sve sa kapetanskog

2.Casnik ivo_1 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Jan De Nul

Početno

valjda ti je isti stabilitet i za kapetanski i za 3. klasu
    lipo ti je doma http://www.visitorebic.hr

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Stabilitet nije isti za kap i za porucnicki i ovisi gdje ga polazes.

Npr. U St su dali, kad sam ja polagao kap., da ljudi sami izracunaju balu za Tropic ili Winter (ne sjecam se vise) na osnovu summera. To izmisljaju pizdaije ali te to zna zajebat.
    Navigare Necesse Est

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mili_vanili Vidi poruku
    pola?žem poručnički 09.06. pa ako tko ima bilo kakvih zadataka, pitanja i slično bio bih mu zahvalan

P.S. skupio sam neka pitanja i zadatke ali to je sve sa kapetanskog
    navigacija je vjerojatno ista , malo zvjezdica bez plime i oseke i ETA, stabilitet će vjerojatno bit malo izmje??tanja te?žina, na kap. su prije 20 godina bile ?žitarice, nemam pojma ??ta je danas ali neće bit te??ko, sve je to ok ekipa iako na prvu izgledaju kao grupa TNT

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    navigacija je vjerojatno ista , malo zvjezdica bez plime i oseke i ETA, stabilitet će vjerojatno bit malo izmje??tanja te?žina, na kap. su prije 20 godina bile ?žitarice, nemam pojma ??ta je danas ali neće bit te??ko, sve je to ok ekipa iako na prvu izgledaju kao grupa TNT
    ma sve mi je vi??e manje jasno:

- astronomija (zvijezde [poznata, nepoznata]+kontrola devijacije)
    - stabilitet (račun centracije [?žito]+premje??tanje te?žina)

osim terestrike, ??ta tu očekivat (visoke niske vode, loksodroma i ortodroma, kontrola devijacije) mislim neka ka?že netko tko je bio nedavno jer mi se ne da sve vje?žbat pogotovo proračun visoke i niske vode (naučim za 5-6 dana, a zaboravim za 2)

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

ma sve mi je vi??e manje jasno:

- astronomija (zvijezde [poznata, nepoznata]+kontrola devijacije)
    - stabilitet (račun centracije [?žito]+premje??tanje te?žina)

osim terestrike, ??ta tu očekivat (visoke niske vode, loksodroma i ortodroma, kontrola devijacije) mislim neka ka?že netko tko je bio nedavno jer mi se ne da sve vje?žbat pogotovo proračun visoke i niske vode (naučim za 5-6 dana, a zaboravim za 2)
    ma stari nemas brige bar ako polazes u st
    meni ti je prije 5 god. na porucnickom bija racun centracije i to na nekog bulka, ono 5 stiva, 4 100% pune a jedna 70% puna, i jos dva zadacica (ono premjestanje tereta ili balasta i kut nagiba)
    A evo prosle godine na kapetanskom mi je dosa zadatak tipican za porucnicki - racun centracije brod Belatrix
    Tako da ti se sve to svodi na isto
    kad uvatim malo vrimena uploadati cu ti neke zadacice - veceras ili sutra

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

evo sam taman počea rje??avat zadatak sa poručničkog. imam samo jedno pitanje?
    jesu li momenti tromosti slobodnih povr??ina ´i´, zadani ili se računaju (ako se računaju po kojoj formuli)?

ima sigurno 3 godine da nisam rje??avao račun centracije i potpuno sam ovo zaboravija, a koliko se ja sića zadani su, ali ?želim biti 100% siguran ni??ta ne prepu??tam slučaju...
    hvala
    Od mora do mora...

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Koliko se sicam tih knjiga Trima i st, "i" ti je zadnja kolumna u hidro tablicama, kad vadis XG i XB i ostale stvari. Samo ne znam jel moras mnoziti sa gustocom mora ili je vec izmnozeno. To je od broda do broda.
    Navigare Necesse Est

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Evo sad san ja polozia Porucnicki u Zadru
    Nije bia posebno tezak al ni posebno lagan,dosta nas je okinilo na popravni..
    Ako te nesto posebno zanima mogu ti rec sto i kako

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

samo reci kakvi su bili pismeni tj. koje su bile vrste zadataka na pismenom?
    učim po onim pitanjima iz dnevnika, jel to dosta za usmeni?
    Od mora do mora...

3.Casnik Smisni avatar
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    Shell LNG

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zombi Vidi poruku
    Evo sad san ja polozia Porucnicki u Zadru
    Nije bia posebno tezak al ni posebno lagan,dosta nas je okinilo na popravni..
    Ako te nesto posebno zanima mogu ti rec sto i kako

Svaka cast! Cestitam!
    I ja sam iz druge prosao stabilitet. I to sam opet bio falio neku sitnicu ali
    mi je progleda kroz prste jer sam racun centracije napravio bez greske.
    Bolje chevap u ruci nego janje na grani.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Smisni Vidi poruku
    Svaka cast! Cestitam!
    I ja sam iz druge prosao stabilitet. I to sam opet bio falio neku sitnicu ali
    mi je progleda kroz prste jer sam racun centracije napravio bez greske.
    Fala,fala
    Da znas koji mi je kamen sa srca pa sad kad san polozia,a kamoli sa takujina

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

samo reci kakvi su bili pismeni tj. koje su bile vrste zadataka na pismenom?
    učim po onim pitanjima iz dnevnika, jel to dosta za usmeni?
    ENGLESKI-puno gramatike,ako nisi prosa dobru kadeturu ka sto nisan ni ja onda se uvati knjige..sve struka..

ASTRONOMIJA-zvizde,sunce,fi polare i sl...nije mi bia neki problem..sve ka u srednjoj i na faksu..

TERESTRICKA- odredi po loksodromi DO recimo i KPČ,po ortodromi FM i na kraju delta fi V,to ti je 1 zadatak a ostala 4 su crtanje..znaci karte..

STABILNOST - shema,pizdarija,ka i u srednjoj,samo nesmis falit,u tome je bit..3 zadatka

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

hehe sve me zanima, jer bi stvarno volio izać spreman. da ima konzultacija ovdje u ST i??ao bih (prijavio sam se prije misec dana u diversa oni kao organiziraju, nazvao prije par dana i jo?? uvik sam sam jedini prijavljen, tako da od toga vjerovatno ni??ta)

terestrika (??ta je na pismenom (osim loks. i ortod.), jel budu visoke i niske vode)?

astronomija (koliko zadataka [samo 1. poznata+nepoznata])?

stabilitet (jel kod računa centracije gen cargo ili ?žito)?
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Ajme sranja stari..nemas konzultacija?!? Koje sranje..

Ja san platia 2000 kn svoje i mogu ti reci da su mi zbilja pomogle jer dugo nisan ima veze sa strukom,opet,nekome tko je tek faks ili skolu zavrsia mislim da ne tribaju..

TERESTRIKA- 1 zad.san ti reka sto je a ostala 4.su karte,rjesavas varijaciju,devijaciju i sl.i onda crtas pozicije i sl,to vjezbaj

ASTRONOMIJA - 3 zadatka,nemogu ti rec sto ce bit kad su bile 2 grupe,u jednoj je poznata u drugoj nije,sve vjezbaj

STABILITET - 3 zadatka,general cargo

Moram ti reci da je Porucnicki razlicit od grada do grada,s nama je polaga momak iz Rijeke i dva Splicanina i oni su rekli da je kod njih drugacije

Za usmeni uci samo ono sto pise u DNEVNIKU
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

evo samo da se javim bija mi je poručnički ovaj tjedan
    pro??a sam sve osim stabiliteta (i to pismeni) popravni za misec dana (nadam se da neće radit probleme)

PS hvala svima na zadacima, čak mi je i upala i jedna grupa (terestrika) zadataka koje sam dobija ovdi na forumu
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

..ja san mislia da si se ti već libera Poručničkog kad si pita di bi iša za terca...
    Gledaj,nije da ti solin pamet al prvo ti to riješi pa onda gledaj di ćeš..Nas je par palo skroz,nije to baš takav mačiji kašalj...
    Aj,uvati se knjige i sve će bit ok a jebeš kompanije,viruj mi da ga položiš nećeš se moć obranit od ponuda,ja san ih ima bar 15 u misec dana...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

ja mislim da nisi pročita ??ta sam napisa. poručnički sam pro??a. ostao mi je stabilitet na popravnom za misec dana.
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

prijatelju,NISI PROŠA.

Kod nas su dvojica pala stabilitet poslije na popravnom i jedan terestriku.

Kazem,uvati se knjige a mani se kompanija,nece vas bas pustati,to ti je drzavni ispit.

Kako si proša ako si okinia stabilitet?!?

Mislim,zbilja...

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

nisam pro??a, ali sam siguran da ću proći pismeni jedno 90%. pao sam pismeni jer sam krivo izvukao gaz iz hidrostatskih tablica (ovo pripisujem nervozi bio mi je prvi ispit). usmeni prolazim 120%, jer je stvarno prelagan (nisam moga virovat ??ta pitaju, iako je bilo nekih koji nisu znali te stvari a prolazili su ??ta me jo?? vi??e ljuti)
    Od mora do mora...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •