Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/111
    Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno Breveti sa fakulteta i iz srednje

Pozdrav!

Odslu??ao sam i polo?žio sve ispite sa prve dvije godine Nautike na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Zatra?žio sam Uvjerenje u referadi i dobio papir na kome pi??e da sam odslu??ao i polo?žio ispite sa prve dvije godine Nautike, i navedeni su sljedeći breveti koje sam polo?žio tijekom ??kolovanja:
    1. Osposobljavanje za ga??enej po?žara
    2. Osposobljenost za rukovnaje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice
    3. Osposobljenost za pru?žanje medicinske skrbi na brodu
    4. ARPA upravljačka razina
    5. Radiooperater sa općom ovlasti

Par stvari mi tu nije jasno:
    1. za??to nismo dobili brevet Temeljna sigurnost D2 (biv??i B2)? - navodno je ministarsto poslalo neki naputak da to faks nedaje jer da nismo imali dovoljno sati predavnja?!

2. Uvjerenje je napisano samo na Hrvatskom, malo mi je nejasno kao sa njim u svijet?

Zamolio bi Vas koji ste sa drugih pomorskih fakulteta u Hrvatskoj da ka?žete koje brevete ste dobili i kao izgleda va??e Uvjerenje nakon dvije godine faksa?

Da li je netko od Vas oti??ao do nekog agenta sa tim Uvjerenjem? i kako je zavr??ilo?

Jo?? jedna stvar me muči. Zvr??io sam Pomorsku ??kolu i sa njom sam samo oslobođen predavanja za neke brevete ali ne ispita, to me muči nelogičnost sa Pravilnikom o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298109.html
    koji konkretno u čl. 11. Temeljna sigurnost ka?že
    (2) Program izobrazbe i ispit iz stavaka 1. ovoga članka nisu du?žne svladati osobe koje su tim programom ovladale i ispit polo?žile u tijeku srednjo??kolskog ili visoko??kolskog obrazovanja.
    Zamolo bi Vas za savijet i Va??a iskustva sa navedenim problemom.

3rd Officer Interceptor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

ko zavrsi II godine Pom.fakulteta ,koji je u skladu sa STWC konvencijama ,polozi sve predmete iz te prve II godine ,dobiva rijesenje o polo?ženih 5 breveta :
    1. D12 Upravljanje gasenjem pozara
    2, D17 Rukovanje brodicom za spa??avanje
    3, D20 Pru?žanje med.skrbi na brodu
    4, D6 c ARPA -upravljačka razina
    5. D11 Radiooperater s općom ovlasti,

Tako da je valjda ista situacija i u Splitu.

Evo mi uvjerenje u ruci,pa ako kome sta mogu pomoc,nek se javiii

Clan Posade chief_mate avatar
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Iz Kastva se spustis do Grada, popijes kavicu, usput odes do Kapetanije i:

1.das im to uvjerenje iz Referade na osnovu cega ce ti oni izdati navedene Brevete(morat ces pricekat cca 7dana)
    2.Pitas ih pitanje koje si Ti postavio pod 1.(zašto nismo dobili brevet Temeljna sigurnost D2 (bivši B2)? - navodno je ministarsto poslalo neki naputak da to faks nedaje jer da nismo imali dovoljno sati predavnja?!)
    3.Onda im obrazlozis sto te muci...

Nakon posjeta Kapetaniji stvari ce ti biti jasnije.
    ajde Kado uzivaj...

Mitsui O.S.K. Line - VLCC Jones avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Mitsui O.S.K. Line - VLCC

Početno

Evo kako je u Splitu meni bilo. Ja sam po starom sistemu zavr??ia faks i na te??ku muku sam uspio dobit potvrdu za jedan brevet. I kad sam oti??ao na kapetaniju oni su mi priznali tu potvrdu, ali svejedno sam morao ić na ispit kod njih jer da oni ne mogu samo na temelju potvrde od faksa izdat brevet. Al dobro najmanje za to. Najva?žnije nisam morao ić slu??at i plaćat tećaj već samo nekih 200-injak kn za ispit.
    di si kad nisi

Clan Posade Jahre avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Ja san završia dvi godine u Zadru, te neman pravo na niti jedan bravet a program je identičan kao na fakultetu u Rijeci, Splitu i Dubrovniku!? Ko će mi to objasniti?
    Dobia san rješenje iz Ministarstva da san završia dvi godine više škole u skladu sa svim propisima, međutim neman pravo na D12 - Osposobljenost za upravljanje gašenjem požara, D19 - Osposobljenost za pružanje medicinske prve pomoći i D20 - Osposobljenost za pružanje medicinske skrbi na brodu.
    Sva srića da san završia srednju pomorsku pa iman pravo na neke bravete pa tako i na D2 ako se ne varam, međutim na temenju potvrde koju ti doneseš u kapetaniju neće ti izdati bravet , već moraš polagati ispit, ali ne moraš plaćati tečaj koji košta nekoliko tisuća kuna.
    Mislim da je tragedija da čovik završi višu školu ili fakultat pa da mora potrošiti 8000 - 9000 tisuća kuna da bi otiša na brod, a tečajevi na kapetaniji su glupost u odnosu na ispite koje si polaga na fakultetu.To rade samo da pokupe pare....

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

za JONESA.za koji si brevet dobija potvrdu i kome se trebam obratiti. Naime i ja sam zavrsija po starome programu ali sam upisa razlikovni za trecu god. da li je moguce da ja dobijem potvrdu?

Mitsui O.S.K. Line - VLCC Jones avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Mitsui O.S.K. Line - VLCC

Početno

Ja sam ti dobio potvrdu za D2 brevet od dekana jer referada jo?? ni??ta nije mogla davat jer ni??ta jo?? oko tih potvrda slu?žbeno nije rje??eno. E sad ja sam dobio, kako mi je rećeno na osnovi ??to sam zavr??io 4 god. faksa i kao da te 4 god. obuhvaćaju cjele 3 god. od bolonje, pa sam na temelju toga dobio jer će se po bolonji davat potvrde. E sad opet mi ni tu nije jasno jer ako moj program faksa obuhvaća cjele 3 god bolonje za??to nisam za ostale brevete potvrde dobio !? A trebalo bi ih bit oko 5 ili 6. Pa mi je doslovno rećeno dođi za pola ili godinu dana da će se ne??to mo?žda tad i znat. Uglavnom rekao si da si upisao razliku bolonje, pa kad cjelu da?? razliku sigurno bi trebao dobit sve potvrde za brevete a ovako mislim da će?? te??ko ali uvjek ih mo?že?? ić pitat.
    di si kad nisi

2 off cepo avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    RCCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vanja B Vidi poruku
    Pozdrav!

Odslu??ao sam i polo?žio sve ispite sa prve dvije godine Nautike na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Zatra?žio sam Uvjerenje u referadi i dobio papir na kome pi??e da sam odslu??ao i polo?žio ispite sa prve dvije godine Nautike, i navedeni su sljedeći breveti koje sam polo?žio tijekom ??kolovanja:
    1. Osposobljavanje za ga??enej po?žara
    2. Osposobljenost za rukovnaje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice

Par stvari mi tu nije jasno:
    1. za??to nismo dobili brevet Temeljna sigurnost D2 (biv??i B2)? - navodno je ministarsto poslalo neki naputak da to faks nedaje jer da nismo imali dovoljno sati predavnja?!

2. Uvjerenje je napisano samo na Hrvatskom, malo mi je nejasno kao sa njim u svijet?Zamolio bi Vas koji ste sa drugih pomorskih fakulteta u Hrvatskoj da ka?žete koje brevete ste dobili i kao izgleda va??e Uvjerenje nakon dvije godine faksa?

Da li je netko od Vas oti??ao do nekog agenta sa tim Uvjerenjem? i kako je zavr??ilo?

Jo?? jedna stvar me muči. Zvr??io sam Pomorsku ??kolu i sa njom sam samo oslobođen predavanja za neke brevete ali ne ispita, to me muči nelogičnost sa Pravilnikom o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298109.html
    koji konkretno u čl. 11. Temeljna sigurnost ka?že
    (2) Program izobrazbe i ispit iz stavaka 1. ovoga članka nisu du?žne svladati osobe koje su tim programom ovladale i ispit polo?žile u tijeku srednjo??kolskog ili visoko??kolskog obrazovanja.
    Zamolo bi Vas za savijet i Va??a iskustva sa navedenim problemom.
    S tim uvjerenjem ides na kapetaniju platis taksene marke i jos neke gluposti i oni ti daju normalni brevet. Ja sam u srednjoj dobia 2 ta uvjerenje za upravitelja gasenjem pozara i pruzanje prve pomoci, ima par dana sam odnia na kapetaniju i rekli su mi da za 7 dana dodem po brevet

Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Pozdrav Cepo,
    Da li si ti zavr??io pomorsku kasnije od mene pa su se stvsri promjenile?

Ja sam zavr??io pomorsku 2005,i rije??enjem od ministarstva oslobođen sam tečajeva za sljedeće brevete: D2 temeljna siguronost, D12 OSPOSOBLJENOST ZA UPRAVLJANJE GA?*ENJEM PO??ARA, D19 PRU??ANJE MEDICINSKE PRVE POMOĆI, D20 PRU??ANJE MEDICINSKE SKRBI NA BRODU ali moram polagat ispit za dobit brevet.

Clan Posade Jahre avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Koliko san ja informiran na temelju potvrda koje se dobiju na fakultetu ili u srednjoj školi ne može se automatski dobiti bravet, već se mora izaći na ispit i polagati ga. Samo je stvar u tome da ne moraš ići na tečaj i slušati ono što si već slušao u školi ili na faksu, i ne moraš plaćati čitavi tečaj već samo ispit koji košta 200 ili 300 kuna.

u potrazi za poslom prirodnjak avatar
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    M/Y

Početno

da li neko zna ako sam zavrsio srednju pomorsku i fakultet za pomorstvo (3 godine po bolonjskoj konvenciji) u Kotoru - Crna Gora a hrvatski sam drzavljanin i nostrifikovao sam diplomu iz srednje da li moram da polazem sve brevete prije svega temeljnu sigurnost ili na osnovu priznate skole moze da mi se izdaju bar osnovni breveti odnosno matrikula ?

u potrazi za poslom prirodnjak avatar
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    M/Y

Početno

molim vas da mi pojasnite.zavrsio sam pomorski fakultet po bolonji 3 godine smjer nauticar i sada treba da slusam gomilu nekih istih stvari i da ostavljam gomilu para za nista. Da li neko moze da mi objasni kako da dodjem barem do nekih breveta na osnovu zavrsenog faksa i srednje pomorske. Da li treba da odem u lucku kapetanija sa diplomom i da mi onda omoguce samo da poolazem a da me oslobadjaju pohadjanja tecaja ? da li je dovoljno samo diplomu da im prilozim ili treba jos nesto ? vec sam pohadjao tecaj za d2 i ostavio im preko 400 eura a sve te stvari sam slusao po 100 puta.

Terco palube
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    valjda NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od prirodnjak Vidi poruku
    molim vas da mi pojasnite.zavrsio sam pomorski fakultet po bolonji 3 godine smjer nauticar i sada treba da slusam gomilu nekih istih stvari i da ostavljam gomilu para za nista. Da li neko moze da mi objasni kako da dodjem barem do nekih breveta na osnovu zavrsenog faksa i srednje pomorske. Da li treba da odem u lucku kapetanija sa diplomom i da mi onda omoguce samo da poolazem a da me oslobadjaju pohadjanja tecaja ? da li je dovoljno samo diplomu da im prilozim ili treba jos nesto ? vec sam pohadjao tecaj za d2 i ostavio im preko 400 eura a sve te stvari sam slusao po 100 puta.
    Ako si u Splitu,javi se prof. Bičaniću,on ti radi na problemu,sin mu je isto pomorac i lik je na mistu.

Kadet
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Ja sam u Splitu završio 4 godine po starom sistemu(dipl ing. pom prometa-nautika) pa sam položio razliku za magistra inženjera( po bolonjskom procesu 5 god) i prije godinu dana su mi rekli da neću dobit niti jedan brevet. Pa jeli to sramota!!!!
    Jel se šta u međuvremenu prominilo, jel ko išta uspio dobit i koje brevete?

Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Pozdrav,

ja sam čuo da je Pomorski fakultet u Rijeci dobio neku propusnicu od Ministarstva i da svi koji su zavr??ili 3 godnie po bolonji dobiju:

1. Osposobljavanje za upravljanje ga??enje po?žara
    6. Temeljna sigurnost na brodu
    7. ARPA radna razina
    8. Osposobljenost za pru?žanje medicinske prve pomoći

Ni??ta se ne treba polagat, smo se ide na kapetaniju sa potvrdama i slikama i plati se izrada breveta.

Kadet
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Ma na Pomorskom faksu u Splitu usidrili su se teški lopovi, umisto da pomažu studentima i rade za njihovo dobro ovaj naš faks i dekan samo žele izvuć pare iz nas.
    Kas sam doša da mi priznaju brevete i daju uvjerenje nisu tili ni čut za to.
    Malo mi zvuči sramotno i nelogično da onaj tko završi srednju pomorsku u Splitu dobije čak 3-4 breveta a ja kao magistar nisam dobio ništa.

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    freelander

Početno

Citiraj Prvotno napisano od voki Vidi poruku
    Ma na Pomorskom faksu u Splitu usidrili su se teški lopovi, umisto da pomažu studentima i rade za njihovo dobro ovaj naš faks i dekan samo žele izvuć pare iz nas.
    Kas sam doša da mi priznaju brevete i daju uvjerenje nisu tili ni čut za to.
    Malo mi zvuči sramotno i nelogično da onaj tko završi srednju pomorsku u Splitu dobije čak 3-4 breveta a ja kao magistar nisam dobio ništa.
    kolega davali su,davali i nekima s visom po starom sistemu..zadnji sto znam da je dobio potvrdnicu ju je dobio u 6 misec ove godine,a znam i za par slucajeva u 12 misec prosle godine,ocito daju samo podobnima..ako ti nije kasno otidji i pricaj direktno s dekanom,i s nikim vise..meni je kasno..

Kadet nezaposlen avatar
    Datum registracije
    Nov 2009

Početno

voki,s kin si ti uopće priča??
    ajde u dekana--utorkom u 13 i 30

3rd mate xoox avatar
    Datum registracije
    Aug 2009
    Firma
    slobodan

Početno

odi digni novu potvrdnicu, jr o 9 miseca se dobiju svi breveti do poručničkog i više od toga, s tim da ih ne polažeš samo za 90 kuna u kapetaniji napravis. govorim iz prve luke

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

koji brevet visi od porucnickog se dobiva sa diplomom bez da ga polazes molio bi da navedes

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •