Pozdrav!
Odslu??ao sam i polo?žio sve ispite sa prve dvije godine Nautike na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Zatra?žio sam Uvjerenje u referadi i dobio papir na kome pi??e da sam odslu??ao i polo?žio ispite sa prve dvije godine Nautike, i navedeni su sljedeći breveti koje sam polo?žio tijekom ??kolovanja:
1. Osposobljavanje za ga??enej po?žara
2. Osposobljenost za rukovnaje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom, osim brze spasilačke brodice
3. Osposobljenost za pru?žanje medicinske skrbi na brodu
4. ARPA upravljačka razina
5. Radiooperater sa općom ovlasti
Par stvari mi tu nije jasno:
1. za??to nismo dobili brevet Temeljna sigurnost D2 (biv??i B2)? - navodno je ministarsto poslalo neki naputak da to faks nedaje jer da nismo imali dovoljno sati predavnja?!
2.
Uvjerenje je napisano samo na Hrvatskom, malo mi je nejasno kao sa njim u svijet?Zamolio bi Vas koji ste sa drugih pomorskih fakulteta u Hrvatskoj da ka?žete koje brevete ste dobili i kao izgleda va??e Uvjerenje nakon dvije godine faksa?
Da li je netko od Vas oti??ao do nekog agenta sa tim Uvjerenjem? i kako je zavr??ilo?
Jo?? jedna stvar me muči. Zvr??io sam Pomorsku ??kolu i sa njom sam samo oslobođen predavanja za neke brevete ali ne ispita, to me muči nelogičnost sa Pravilnikom o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/298109.html
koji konkretno u čl. 11. Temeljna sigurnost ka?že
(2) Program izobrazbe i ispit iz stavaka 1. ovoga članka nisu du?žne svladati osobe koje su tim programom ovladale i ispit polo?žile u tijeku srednjo??kolskog ili visoko??kolskog obrazovanja.
Zamolo bi Vas za savijet i Va??a iskustva sa navedenim problemom.