Da li ima netko programe za testiranje znanja pomoraca ili zna gdje se mogu skinuti? Odlican mi se cini onaj sta imaju u Globtiku. Testiraju se engleski i struka i mogu se namjestiti nivoi tezine.
Da li ima netko programe za testiranje znanja pomoraca ili zna gdje se mogu skinuti? Odlican mi se cini onaj sta imaju u Globtiku. Testiraju se engleski i struka i mogu se namjestiti nivoi tezine.
Imas dosta programa i proizvodjaca koji se time bave,znam da sam i ja jednom to trazio kao i simulatore,uglavnom to ti izdaju LLoyd register,DNV,HASST,Transas,i ostali a za Engleski imas Marilins test,koji dosta koriste po Engleskoj,cijene su ti prava sitnica,oko 50000 kn pa na vise,koliko ja znam kad sam se ja o tome raspitivao,jer sam i ja bio u Globtiku na njihovom testu pa me zagolicalo,ali daaaaaaavno je to bilo,neznam kako je sad,a mislim da mos dosta toga naci i na zadnjim stranicama od Brown's almanaha,tu na Stand by brodovima ne koriste NT,BA,Sextant i ostalo pa nemogu provjeriti dali je moja informacija tocna.![]()
e da i mene zanimaju ti simulatori , konkretno strojarski.ako neko ima , bio bi jako zahvalan.
Evo ti adresa di možeš pranaći test iz engl i CES 4.1 test (sve besplatno)http://www.propisnoy.info/
nadam se da će ti pomoći
"Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"
fala puno propuh!!
ima dosta tega ovde
cini mi se odlicna stranica. puno sam kopao po netu,ali nista pravoga nisao nasao. sve se placa. jebiga. veceras cu poskidati malo, a sutra testiranje. hvala puno propuh
Stari moran ti skinuti kapu,svaka cast,mogu ti samo reci da dosta dobro stojim sa poznavanjem Kompjutera,Interneta i Tehnike opcenito,ali za ovu stranicu nisan znaja,recimo ja imam Transas Tsunamis '99 sa svim kartama (ZR00-cili svit) naravno crackiran (radi bez donglea) i iman svoj bluetooth GPS receiver,tako da iz kabine pratin navigaciju,jos san se spojija na AIS i iman cili traffic odnosno ECDIS u kompletu,onako iz zajebancije isa u Zadru (Kod RIZ-a,znaju oni koji su iz Zadra di je to)pitati koliko kostaju karte za cili svit (ZR00),kaze meni tip koji radi unutra,evo sad cu nazvati da provjerim,kad je nazva kaze mi 66000 kn,virova ili ne,oni koji su u Zadru nek provjere jel govorim istinu,tako da san ja znaja za vecinu proizvoda koji se masno placaju legalnim putem,doduse nesto iman i ja ne bas legalno,ali za ovu stranicu nisam znaja.Hvala Propuhu,a u biti tako bi svi mi trebali biti solidarni,jebiga ko ce nam pomoci ako necemo sami sebi,damo agentima da nas ukrcavaju i onda ovisimo o njima i njima punimo zepove,ima ih i dobrih, nisu svi lupezi,ali mislim da je ova stranica napravljena sa svrhom da jedni drugima pomazemo,mozda sam glup ili veliki patriota (nazalost ja sam ne bas tako davno otkrija ovu stranicu,zena mi nije dala na kompjuter)ali ja cu sve sto mogu podiliti a mislim da nekom moze pomoci, ja cu postati,neko ce reci da sam glup,neko ce se samo nasmijati,ali decki moji, po mom misljenju svi oni koji se boje reci di navigaju,a ima mista za jos ljudi, ili su sebicni,ili nisu sigurni u sebe pa se boje da ce im netko drugi oteti posa.Bio sam svjedokom di je kapo Njemac pisa performance report tercu Njemcu (koji nije ni znaja uci u makinu) i stavija mu sve savrseno a nasem Hrvatu prvom makine je napisa prosjecne ocjene,i pitam ga ja zasto je to napravija jer mu je nas prvi drza doslovce sve,a on meni, ni dva ni tri, a ovaj je Njemac a prvi je Hrvat.Necu vise pisati jer san se ionako raspisa a zena me ceka
.
PROPUH KOLEGA, HVALA JOS JEDNOM![]()
Posljednje uređivanje od casper : 11-29-2008 at 11:05 PM
poskidao sam nesto materijala. nazalost nesto zajebava marlins test engleskog. skinem ga i sve ok. al kad ga idem otvoriti daje neku gresku. di ima jos za skinut marlins,buduci da ga nikad nisam polagao? di se moze kupiti gps za pc, ali da se spaja preko usb-a? nisam nasao po netu? Navodno se tako moze dobiti i navigacija za auto. ima na netu adriarute karte i spoji se gps i eto ti navigacije.
Moj prvi GPS se spaja preko USB-a na Komp,i imas ga kupiti u svakom malo bolje opremljenom ducanu nauticke opreme,eto ja sam spomenuo u Zadru kod RIZ-a,ali moras paziti da ti GPS nije neka od poznatih marki (Garmin,etc.)jer oni rade samo sa originalnim programima,moj je "Haicon",nepoznata marka ali radi sa crackiranim programima,i moras znati jos jedno,ne radi se tu o GPS-u sa Displajem i funkcijama,to je samo GPS receiver koji je velicine USB memory sticka,samo mala kutijica, najveci problem sam imao kod nabavke konekcije AIS-PC,koju koriste piloti za svoj PC, to sam kupio u Americi,Tadasnji GPS sa USB konekcijom me kostao oko 800 kn u Zadru.
Posljednje uređivanje od casper : 11-30-2008 at 08:29 AM
Ako samo jednom mladom pomorcu pomognem ja sam svoju misiju na ovom forumu ispunija, a do ove adrese sam do??a direktno od Aleksandra Riabceva (Propisnoy) kojeg smo jednom prilikom prevezli kao putnika za jednu naftnu platform.
Tom prilokom mi je kazao da sa ovim ?želi pomoći mladim ljudima koji te?že dolaze do potrebnih programa ili publikacija a pogotov na području biv??eg SSSR-a.
Evo kolega iz Crne Gore isto je napravia sličnu stranicu za mlađe kolege pa ako nisi zna http://www.pomorci.com/
"Imati neprijatelje, jasno dokazuje da imamo i zasluga!"
Stvarno korisne informacije.Svaka čast.A ima ljudi koji ne bi nikad ni??ta objasnili ili otkrili.Vidim da mlađe generacije imaju vi??e duha i altruizma od nas starih kenja.Iako dok sam navego sve ??to sam znao učio sam i mlađe,pogotovo kormilare - poručnike.Tada je bilo te??ko ukrcat se odma za ofićala,doba krize (1987/1988 i dalje) pa je časnik bio prisiljen navegat kao kormilar do avancamenta.![]()
Nema bolje reklame za nas forum nego ovaj thread s slaganjem i pomaganjem jedni drugima. Svaka cast svima,
Mislim da forum ima ono kakvim je u pocetku zamisljen a to je da se svak osjeca kao kod kuce i da se uzajamno pomazemo za bolje uvjete,place i sve sta ide uz to. Jer kad shvatimo da jedan drugom neoduzimamo posao jer ga ima i previse onda smo puno toga i napravili a sve drugo je extra.
Zahvaljujem ovo pomaze puno. Svaka čast.
Pfffvaaaa!!! Ona stranica od onog rusa je PREbrutalno dobra!!! Hvala puno!!! Hrpa toga ima...
Bravo Caspere ljudski od tebe i solidarno.Jesi li jos na toj firmi ili si nasa sta bolje.
Pozdrav.
Jos uvik san na istoj firmi ali obecali mi na Suplayere u prvom ili drugom misecu,a ako ne odrzu obecanje,ja dalje,ne volim neozbiljnost,ako nesto kazes onda to i ispuni,sami su mi ponudili,ja ih nisam pita,odnosno to sam ih pita odma na pocetku ali tek sad su rekli da mi obecaju.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)