Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/12
    edward
    Guest

Početno reforma obrazovanja pomoraca u HR

kako to da jedan englez naprimjer zavr??i tri godine nautical collegea,u sklopu kojeg odradi cijelu kadeturu/asistenturu,i sa diplomom ima sve osnovne brevete(CPSC,fire fighting,basic safety,first aid pa čak i bridge team na pojedinim koled?žima),a pola?že samo poručnički?

nemojte mi sad iznosit argumente tipa da njih firme sponzoriraju i sl. i kkako im dr?žava ima znatno veća sredstva i sl.

kod nas se mo?že izvest daleko kvalitetnije ??kolovanje i OBUKA pomoračkog kadra i sa sredstvima kojima nam faksevi i ??kole raspola?žu.

za koji q kod nas su potrebne dvije godine faksa i četiri godine srednje ??kole,ekstra godina na kadeturi,i jo?? ekstra nekoliko mjeseci na tečajevima i konzultacijama,sve to za masne pare,uz dvojben trening?

kako se sve to puno jednostavnije rje??ava po vani,a zadovoljavaju i vi??e od STCW-a?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od edward Vidi poruku
    kako to da jedan englez naprimjer zavr??i tri godine nautical collegea,u sklopu kojeg odradi cijelu kadeturu/asistenturu,i sa diplomom ima sve osnovne brevete(CPSC,fire fighting,basic safety,first aid pa čak i bridge team na pojedinim koled?žima),a pola?že samo poručnički?

nemojte mi sad iznosit argumente tipa da njih firme sponzoriraju i sl. i kkako im dr?žava ima znatno veća sredstva i sl.

kod nas se mo?že izvest daleko kvalitetnije ??kolovanje i OBUKA pomoračkog kadra i sa sredstvima kojima nam faksevi i ??kole raspola?žu.

za koji q kod nas su potrebne dvije godine faksa i četiri godine srednje ??kole,ekstra godina na kadeturi,i jo?? ekstra nekoliko mjeseci na tečajevima i konzultacijama,sve to za masne pare,uz dvojben trening?

kako se sve to puno jednostavnije rje??ava po vani,a zadovoljavaju i vi??e od STCW-a?
    Edwarde slazem se s tebom ali moje osobno misljenje je da je to zato jer je drzava lopovska i guzi se prid UN-om a ujedno isti taj UN svoje pomorce i druge grane poslovanja gura prema naprid i dize u nebesa dok nasi samo kad vidu da si uspjesan zamlate i spuste na zemlju. ALi tako je kako je moglo je biti i gore sta cemo sad. OD plakanja nema neke buducnosti stoga i nastojimo skupit sta vise glasova za taj Sindikat i onda nesto napravit ako se to moze.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

3rd Officer Interceptor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno bit će nesto...

...novosti... ko zavrsi II godine Pom.fakulteta ,koji je u skladu sa STWC konvencijama ,polozi sve predmete iz te prve II godine ,dobiva rijesenje o polo?ženih 5 breveta
    1. D12 Upravljanje gasenjem pozara
    2, D17 Rukovanje brodicom za spa??avanje
    3, D20 Pru?žanje med.skrbi na brodu
    4, D6 c ARPA -upravljačka razina
    5. D11 Radiooperater s općom ovlasti,

Evo mi uvjerenje u ruci,pa ako kome sta mogu pomoc,nek se javiii !!!

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Interceptor Vidi poruku
    ...novosti... ko zavrsi II godine Pom.fakulteta ,koji je u skladu sa STWC konvencijama ,polozi sve predmete iz te prve II godine ,dobiva rijesenje o polo?ženih 5 breveta
    1. D12 Upravljanje gasenjem pozara
    2, D17 Rukovanje brodicom za spa??avanje
    3, D20 Pru?žanje med.skrbi na brodu
    4, D6 c ARPA -upravljačka razina
    5. D11 Radiooperater s općom ovlasti,

Evo mi uvjerenje u ruci,pa ako kome sta mogu pomoc,nek se javiii !!!
    To je samo da zamazu oci vecina pomoraca vec ima te bravete. Dobro za mlade pomorce ali za nas vec na brodu to je shit jel mi to vecina imamo.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    To je samo da zamazu oci vecina pomoraca vec ima te bravete. Dobro za mlade pomorce ali za nas vec na brodu to je shit jel mi to vecina imamo.
    ... a ??ta mi to nisu dali prije 3 god kada sam zavr??ija vi??u, sad je gotovo. ajde barem neka mlađi nara??taji dobiju ne??to...
    Od mora do mora...

Mitsui O.S.K. Line - VLCC Jones avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Mitsui O.S.K. Line - VLCC

Početno

To dobivanje breveta, jeli samo za ove ??ta sad zavr??avaju po Bolonjskom procesu ili mogu dobit i koji su po starom zavr??ili jer koliko znam i stari program je po STCW konvenciji (jer kad nebi bio onda i nebi bilo smisla zavr??avat fax). I jo?? jedna stvar me zanima gdje se konkretno tra?že ta uvjerenja na fax-u?? Jel se ide na referadu ili kod dekana
    di si kad nisi

3rd Officer Interceptor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Thumbs up

Ides priko referade pa dalje oni sve imaju.... javi kako je proslo

Mitsui O.S.K. Line - VLCC Jones avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Mitsui O.S.K. Line - VLCC

Početno

Ja sam diplomirao po starom sistemu 4. god. nautike u ST i upravo sad radim brevete i zato sam bio pitat na referadi poćetkom 11 mjeseca šta mi se priznaje, tj koje brevet mogu dobit i oni su mi rekli da nemaju pojma i da idem u dekana, koji mi je poćeo nešto objašnjavat neke zakone (ja ga uglavnom ništa nisam razumia) itd itd. Bolonja ovo Bolonja ono i kako sam ga shvatio da mi po starom ništa. na kraju on mi je na tešku muku dao potvrdu za jedan brevet koju sam odnio na kapetaniju, predao zahtjev pa ćekam da mi oni jave šta će bit s tim. Jer nisu mi znali reć oće li mi odma priznat ili ću morat na ispit na kapetaniju al bar neću tećaj morat plaćat. Zato te i pitam jel to daju ovima šta su po novom sistemu ili svima???
    Posljednje uređivanje od Jones : 11-20-2008 at 07:40 PM
    di si kad nisi

Kadet
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Evo ja sam u istom polo?žaju! Zavr??io sam 2 godine tj. vi??a pomorska u Dubrovniku te ovu godinu upisa razliku predmeta za 3 stupanj bolonje. Čuo sam da ko je upisao bolonju ima pravo besplatno polagati neke brevete. U Ponedjeljak idem u Dubrovnik pa ću vidit na referadu te se konzultirati sa voditeljima nautičkog studija o tome, pa Vam javim.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od nautika12 Vidi poruku
    Evo ja sam u istom polo?žaju! Zavr??io sam 2 godine tj. vi??a pomorska u Dubrovniku te ovu godinu upisa razliku predmeta za 3 stupanj bolonje. Čuo sam da ko je upisao bolonju ima pravo besplatno polagati neke brevete. U Ponedjeljak idem u Dubrovnik pa ću vidit na referadu te se konzultirati sa voditeljima nautičkog studija o tome, pa Vam javim.
    Aj javi da znamo ako ti budu znali odgovorit ovi u referadi.

Kadet carlitoo avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Ovako je. Onaj tko je zavrsio dvije godine po bolonji ili tri, trazi od faksa da mu izda potvrde za izdavanje breveta. Jer po bolonji si kao sve te brevete odslusao i polozio kroz ispite na faksu.
    Kad ti daju potvrde, s njima ides na kapetaniju, za svaki brevet 90 kn i dvije slike i kroz par dana ti naprave. Znaci nema dodatnog polaganja.
    A davali su osam breveta i to:
    basic training, upravljanje brodicom za spaš(moraš imati 6mj navigacije), first aid, medical care, advanced fire fighting, GMDSS, arpa, i arpa managment level.

S time da za obje arpe kao nemaju jos uvijek formulare pa je ne mogu napraviti, i jucer mi javlja prijatelj da ni basic training ne daju vise, da je taklo stiglo iz ministarstva.
    Uglavnom opet polu-zajeb. Svega nas par je stiglo napraviti tih pet breveta u tih par tjedana sto je to funkcioniralo...

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

je bia sam ja prije par dana na referadi u du i zena mi govori kako mi triba potvrda od firme za ukrcaj kako bi mi ona dalje dala papire za prijavit na brevet u kapetaniju....odem u atlantsku...ja joj to donesem i ona sve to uzme....zove me nakon dva dana da ona to uopce nije smila uzet jer da moram diplomirat bla bla pa tek onda...a znam da su ljudi vadili tu potvrdnicu nakon druge i sve ok jos dobili d2 koji se vise kao ne dobiva...jesam i ja budala to moga napravit...
    al eto to mi samo govori o tome da se tu nezna ko pije ko plaća...
    jel iko na forumu zna ista konkretno
    otić ću ja sutra vidit sta se moze sad jer po bolonji sam rjesia sve ispite jos mi fali diplomski a tia bi se prijavit na brevet tako da mi se ne otegne ovo sve jer se i na brevet zna cekat i po misec dana

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •