Molim da se javi svi koje zanima ova problematika...
Molim da se javi svi koje zanima ova problematika...
svi koji mislite da ste degradirani u odnosu na bolonju neka komentiraju i izraze svoje mi??ljenje
pa ako si zavrsia visoku po starom ili ako ces je zavrsit,znaci upisan si po staron...i tribas zavrsit,kako te gledaju sutra?jer san cua da te tretiraju ka prvostupnika ako si na pom.faksu stručni studij u trajanju od 4 god,a to nije u redu,a bolonjci idu 5 god pa su mag.ing,ima li koga sa vise informacija o tome
Kod nas je slicna situacija. Pogodnost onima koji su upisali fakultet (4 godine) je da su po novom programu vec odradili postdiplomske studije.
Sa zavrsenom visom skolom moze se nastavit 3. godina studija po bolonjskoj deklaraciji. Pogodnost za pomorce je oslobadjanje od pohadjanja i polaganja ispita iz 6. semestra zbog plovidbe koja nosi 30 ects kredita. Znaci ostanes doma 4 mjeseca i dobijes diplomu po bolonji.![]()
fisher na kojem si ti fakultetu,jesi stari sistem 4 god odnosno visoka?al je li ti faks stručni ili sveučilišni,jer je ja mislin razlika ako si sveuč ili stručni
Zavr??ih 4 godine nautike u rijeci.Rečeno nam je da to vrijedi isto kao i 5 po bolonji,a i stvarno je tako jer su programi gotovo identični,samo ??to su sad malo razvukli, odnosno smanjili broj predmeta po godini.Na ekonoskom faksu u ri. već izdaju diplome sa promjenjenom titulom za "masnih" 500kn,kad će poćeti na pomorskom jo?? se nezna,međutim ni??ta se su??tinski ne mjenja.
Ljudi jel ima ikoga iz Rijeke da se javi,a da je po starom sistemu upisa fakultet tj. 4 godine ali stručni studij,zanimaju me informacije tih ljudi...koji je sad nas status studenata po starom sistemu,priča je da nam se daje titula prvostupnika,a ne mag.ing kako je to bilo rečeno,da li se kolegama sa riječkog fakulteta ipak priznaje titula magistra,jer se nama ne priznaje.molim vas ako ima nekog sa pouzdanim informacijama bio bi iznimno zahvalan...inace ja san student splitskog pomorskog fakulteta,a pouzdanih i sigurnih inf ovamo nema,ponavljan stari studenti prije bolonje, a da su zavrsavaju ili su zavrsili 4 godine.HVALA
Pozdrav ekipi! Prosli tjedan sam pronasao na stranicama pomorskog faxa u rijeci novi pravilnik o akademskim titulama. Sada smo mi ex. dipl ing. postali mag. ing. pp. naut (magistar inzenjer pomorskog prometa nautickog smjera). Zvuci mi dosta smijesno pa bi volio cuti komentare ostalih!
bok david,zanima me ista problematika ka i tebe,ostavia san ti poruku maloprije,pa pogleda u user cp,aj bia bi zahvalan da se cujemo i razminimo par korisnih informacija.
meni se čini da smo svi degradirani koji smo završili srednje pomorske škole i onda upisali fax.nije mi jasno kako sam slušao daleko teže gradivo u srednjoj nego na faksu i daleko više naučio.sasma svejedno po kojem programu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)