Pozdrav kolege treba mi jedna informacija,koja je razlika između (D21-D22-D23) i (D24-D25) koji od ta dva "paketa" breveta je za časnika palube?I ako je netko polagao dal je tesko kakva su pitanja i sl.
Hvala unaprijed na odgovorima.
Pozdrav kolege treba mi jedna informacija,koja je razlika između (D21-D22-D23) i (D24-D25) koji od ta dva "paketa" breveta je za časnika palube?I ako je netko polagao dal je tesko kakva su pitanja i sl.
Hvala unaprijed na odgovorima.
ja nisan smija polozitr cascnicki RO-ro kod ne polozim klasu..prvo osnovni ro-ro + passenger safety tribas polozit to su dva razlicita svaki za sebe..a za oficirski ti samo postave pitanje vise u kapetaniji i to je to..inace pitanja su za 3 osnovne...sto je rampa cemu sluzi kolut za spasavanje itd
![]()
E vidis sad mi jedna stvar nije jasna pitam ovu u PFRi u sluzbi za izobrazbu i kaze mi da mogu polagat ro-ro passenger safety za casnika iako nemam porucnicki ,sad mi nije nista jasno
O čemu pričate, ro-ro safety, i passenger ship safety mo?že polagat ko god hoće..To su breveti osnovni, tu ne treba časnički niti bilo ??ta, ja polagao prije i i??o sam kao čistač na brod![]()
opet ponavljan ako ides za ni?žu posadu cistac motorman timunjer bla bla polazes samo osnovni ro-ro + passenger safety..ako ides za casnika onda za jos 1000 kuna dobivas dodatni brevet i pitanje vise na ispitu u kapetaniji..
govorim iz iskustva jer idem i ja za koji misec uplatit casnicki passenger safety da se mogu ukrcat ko 3/of...
Ukrcavam se kao kadet,al posto imam visu pomorsku jednog dana cu bit casnik,pa mislio sam ako vec idem to polagat i ako netreba porucnicki da polozim taj za casnika
Posljednje uređivanje od Inka : 11-06-2011 at 12:32 PM
Evo da se javim s jednom informacijom,na PFRi tečaj za mjere sigurnosti na RO-RO putničkim i putničkim brodovima (za časnike) je 2700kn, tečaj traje tri dana nakon čega se dobija potvrda da je tečaj odslušan,zatim odete na kapetaniju sa 140kn biljega,4 slike,kopija osobne + 220kn prijava ispita.Ispit se sastoji od pismenog dijela (stabilitet 5 zadataka) i usmenog dijela (upravljanje skupinama ljudi u izvanrednim situacijama,sigurnost broda,kracanje,propisi...)
Dobiju se dva breveta jedan za putničke i jedan za RO-RO putničke
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)