Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/66
    1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno broj učenika - studenata u pomorskim ??kolama - fakultetima

Ima li itko ideju koliko je učenika upisano u srednjim ??kolama ili studenata na fakultetima koji su zainteresirani za pomorska zvanja? ( ni??ta ribarstvo - marine - jahte ). Ne MMTPR-u stranica sa podacimao dodijeljenim stipendijama izgleda prestra??no, samo je splitska nautika prije rata imala duplo vi??e nautičara nego danas i jednih i drugih? Nije vrag da danas svi pripadaju zlatnoj mlade?ži?

Clan Posade passaforza avatar
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    fpso

Početno

Nebi zna koliko ih je,ali od danas ima jedan nauticar vise!! dosta je bilo 10god ka mornar i timunjer,ima par dana da san se upisa u vecernju. Nemogu rijesit ukrcaj jer agencije i firme krcaju samo oficire a posada su filipi i ostali od 500$,a ne radi mi se nigdi osim na brodu pa san odlucija da je vrime da krenen naprid i rjesin skolu. Ajmo mornari,timunjeri,cistaci i mazaci svi u skolu,dosta je bilo!!

Datum registracije
    Feb 2008

Početno

svaka čast na volji, izgleda kako ista ne postoji u juniora

evo rezultata za splitsku pomorsku ??kolu, slobodnih mjesta za upis bilo je po 60 a upisano :

57 nautičara, od toga njih 24 ispod upisnog praga ali su bodovi dignuti na račun socijalne komponente ?
    43 strojara, od toga njih 23 ispod upisnog praga, isti razlog kao i za nautiku.

Nije mi jasno ako su već "socijalna komponenta" ??ta ne mogu naučit bar za proć upisni prag bez pomoći? znam kako pusta pamet i filozofi na brodu dugo ne traju ali opet jednog dana ukrcavat nepismene?

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

43 strojara,zanimljivo.....
    Moja generacija (1979) je upisala 3 razreda po 35 strojara znaci sve skupa je bilo 105 strojara, a sad 43 znaci vise od duplo manje.
    Infomanager znas li podatak koliko je pomoraca prijavljeno na kapetaniju,oni stalno govore o 32000 pomoraca ali nitko nije iznia sluzbenu brojku koliko nas je prijavljeno.

Datum registracije
    Feb 2008

Početno prijavljeni

taj podatak ne znam iako bi ga osobno sveo na trećinu, ako je i toliko.

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

pa svi koji se upi??u dobiju 10.000kn po godini, dakle 40.000 kn za 4 godine (ja sam ovoliku lovu donio sa kadeture). i unatoč ovome nema dovoljan broj upisanih....
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

nas je 98 -me bilo 32 u razredu a maturiralo je ja mislin 22

2 razreda nautičara a jedan strojarski po godini...sad svi idu u špediciju...kad san ja iša u školu bilo je možda sve skupa 20 cura u školi ( ciloj..) a danas je pola-pola...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Administrator Sonny avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    NCL

Početno

Ove godine u Dubrovniku redovnih studenata na Nautici ima oko 32 mislim,15ak u Brodostrojarskom.Sto vele neki profesori...svake godine je sve vise upisanih na pomorskom fakultetu a najvise zasluge idu za Cruisere koji su prakticki spasili Hrvatsko pomorstvo

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Dragi moji prijatelji i ja da danas upisivam skolu nebi isa u pomorce. JEr pomorci su prije imali povlastice i dosta drugih privilegija za dobivanje braveta i slicno. Ja osobno mislim da pomorsko zanimanje umire pomalo a za to je zasluzena nasa vlada i politika. Necudi me da za 10 godina izumre zanimanje pomorac u Hrvata jer sta nam rade nije ni cudo. I dica od 14 godina koji upisuju srednju skolu to vide i nisu ludi. Bolje je ici u skolu i fakultet i stvriti drzavu menadera jer pomorac vise nije niti ce ikad biti sta je prije bio.
    Moje misljenje i netriba se niko slagati ali to je moje stajaliste.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Feb 2008

Početno nije ba?? tako

nije ba?? sve tako lipo na kraju, tih "uspje??nih" managera i direktora je jako malo iako, tko god ima mota za okrenit se ne bih preporučio brod ali ni puste fakultete. nema nekih velikih plaća za ljude koji znaju "samo" radit, jo?? uvijek je "dobra" plaća od 5000 kuna neto, likari imaju sa de?žurstvima oko 7k kuna ako nisu pusti drscmr itd., za ??ljakere je i dalje brod najbolja opcija. MiliVanili je rekao kako je stipendija 10000 kuna na godinu, to je ipak 10k kuna manje na tro??ak roditeljima i skoro 100% siguran posao na kraju ??kolovanja. Osim toga jednog dana doći će i do posla na kraju, za??to bi posao po marinama, lukama itd odnijeli samo priučeni ekonomisti i otpad sa drugih fakulteta? ali, ukoliko broj učenika/studenata pomorskih zvanja padne ispod kritične mase odu nam marine i luke u ruke onih koji veze sa morem nemaju, uvozom iz zagreba itd

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Info na brodovima vise nije kao prije i ne navigaju samo sljakeri. JA san bija 2nd eng na NCL-u i mogu ti reci da su mi ruke cisce nego vecini pravnika u Hrvatskoj. Ujedno vise koristim kompjuter nego vecina menagera. Stoga pomorstvo je sve manje sljakanja a sve vise gospodski posao u kojem si odvojen od kuce. Ujedno sad san bija kapo na offshoru i isto tako nisan ruke sporka. Stoga proslo je vrime sljakanja sljakaju assistenti ( radacama} i filipinci ili burmanci i slicno. A sad mi reci po cemu san ja bogatiji od nekog menagera od 30 godina. On ima kao i ja vjerovatno stan auto i normalan zivot. Mozda je jedino razlika sta ja kad san kuci prividno vise trosim na izlaske ali kad to pogledasu godini dana dode na isto. Jos jednom ponavljam nasa drzava mora nesto uciniti u vezi pomoraca ili izumiremo. To je reality
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Datum registracije
    Feb 2008

Početno manageri

dragi dalmos, ja sam prestao navigat 2006 pa jo?? uvijek imam poprilično jasnu sliku tko ??to i kako na brodu. većina hrvatskih managera ima plaću ispod 7000 kuna ali imaju titulu jer su otvorili firmu za 20k kuna koja ima mjesečni promet manji od 10k kuna. samo 10% zaposlenih doći će do "prave" love, ostatak će igrat na loto. Tvoja mjesečna plaća je vjerojatno 6 prosječnih hrvatskih i to ljudi sa fakultetom. po meni, more je jo?? uvijek jako dobra opcija

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od infomanager Vidi poruku
    dragi dalmos, ja sam prestao navigat 2006 pa jo?? uvijek imam poprilično jasnu sliku tko ??to i kako na brodu. većina hrvatskih managera ima plaću ispod 7000 kuna ali imaju titulu jer su otvorili firmu za 20k kuna koja ima mjesečni promet manji od 10k kuna. samo 10% zaposlenih doći će do "prave" love, ostatak će igrat na loto. Tvoja mjesečna plaća je vjerojatno 6 prosječnih hrvatskih i to ljudi sa fakultetom. po meni, more je jo?? uvijek jako dobra opcija
    Je info prika slazem se u vezi stoga i ne mislim da tu nisi u pravu. Ali mislim da nasa drzava triba dati jos vise povlastice pomorcima jer mi donosimo zivi cash u drzavu. Kuzis A tok ti menageri ne skuze da su falili profesiju prode zivot i oni su ga prozivili lagosno i svaku vecer su grijali guzu svoje zene. Jer ko moze meni sad nadoplatit to sta mi je zena trudna i sad je moram ostvaiti doma samu. Sta drzava o tome ne vodi racuna jer nedaj boze komplikacija sta da radim akome ona triba a ja oran ici na brod. Kuzis sta ocu reci. triba pomorcima dati vise poticaja pa ce se i skolske klupe puniti jer kao sta kaze i sam si naviga i znas da to nije lagan zivot jer najgore je sta si odvojen od kuce.

Master/DPO maritimo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Offshore

Početno

Info ne razumin zasto si onda isa radit na kraj kad je na moru bolje, da bi ti ja ove moje ovde pa da vidis kako je lipo!!!
    Pozdravi mi kolege tamo!!!

Datum registracije
    Feb 2008

Početno beneficije

ajde daj koji prijedlog, koja vrsta beneficija? ja recimo znam kako C/O nijemac na brodu pod njemačkom zastavom ima plaću 5000 eura (plativo na brodu) a drugih 5000 eura firma je du?žna uplaćivati kao doprinose dr?žavi. ima ovdje i ekipe koja plovi pod EU zastavama i kojima firma isto uplaćuje doprinose, neka iznesu beneficije koje dobijaju, ne treba izmi??ljati toplu vodu, ni??ta mi nećemo donit na svit a da britanci već nisu probali. ili mo?žda talijani? ajmo, dajte svi prijedloge, ??to je to ??to bi vratilo mlade u pomorske ??kole...

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Povlastice, Smanjenje poreza koji ti uzima postotak ako nisi vanka drzave priko 182 dana, Neplacanje zdravstvenog kad si doma ili priznavanje onog koji nama daje firma ( jer smo svi pretezno osigurani od firmi) , mogucnost polaganja braveta na osnovu navigacije i jos milijun malih stvari. Eto valjda sad svacas i razumis. Da u saboru za pomorce sidi pomorac a ne neki ministar koji je vidija pomorstva ka i moja majka ali je zavrsija pomorski fakultet. Ti mislis da znas sve ali nije tako is toga nauci da su pomorci jebena ako ne i najjebenija bransa u ovoj drzavi a dobro je reka maritimo sta si isa ca ako je tako dobro? Eto to su moji primjeri razumis li sad? JEr sad i ti mudrujes a uteka si od mora i sidis u officu. ( vec san lud sad)

Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Porezna olak??ica od 183 dana prati onu britansku, mislim da je ok.
    Zdravstveno, uz vrlo male iznimke nitko pomorcima na zastavama pogodnosti ne plaća zdravstveno osiguranje već je to pokriveno P&I osiguranjem koje je ustvari jo?? jedna pogodnost za brodara a ne za pomorca, na?žalost znam nekoliko fatalnih slučajeva koji su zavr??ili sa 0 dolara od??tete.
    Ne podr?žavam dobijanje zvanja u pomorstvu na osnovu navigacije jer takva stvar ne mo?že biti selektivno primjenjiva, po tome bi čistač uz dovoljno navigacije a bez ??kole mogao postati upravitelj.
    ?*teta tread-a, poku??ao sam animirati raspravu o budućim pomorcima a ne ide pa ne ide.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Ok,idemo rapravu animirati za bolju budučnost Hrvatskog pomorstva.

Kao prvo...hmm..jebate led..već san zapea...

Kužiš što ti oću reć INFO,ti kod nas nemoš ni započet pravu raspravu na ovu temu jer su ljudi jalni,ide in na qurac sistem i sustav školovanja,dobivanja breveta..država kao takva je u banani općenito i dok god mi zatvaramo oči ( mladi..jer stari su svoje napravili na ratištima...) nećemo nam biti dobro.

Ova tema je osuđena na propast baš zbog toga...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Porezna olakšica od 183 dana prati onu britansku, mislim da je ok.
    Zdravstveno, uz vrlo male iznimke nitko pomorcima na zastavama pogodnosti ne plaća zdravstveno osiguranje već je to pokriveno P&I osiguranjem koje je ustvari još jedna pogodnost za brodara a ne za pomorca, nažalost znam nekoliko fatalnih slučajeva koji su završili sa 0 dolara odštete.
    Ne podržavam dobijanje zvanja u pomorstvu na osnovu navigacije jer takva stvar ne može biti selektivno primjenjiva, po tome bi čistač uz dovoljno navigacije a bez škole mogao postati upravitelj.
    Šteta tread-a, pokušao sam animirati raspravu o budućim pomorcima a ne ide pa ne ide.
    Stari ja mislim da ti mudrujes jer niko nije rekao da cistac moze biti casnik i tu nemoj loviti u mutnom. Ja a i ostali mislimo na one koji imaju srednju skolu. Procitaj na forumu pod Novi sindikat pa ces viditi sta se misli. Sta se tice zastava pogodnosti i tih shema ti opet lovis u mutnom ko nasi ministri mislim da si od 2006 do sad poprimija sve manire vrhunskog Hrvatskog politicara a izgubia pomorca. To je moje misljenje a po tebi je sve ovo idealno i zato se klupe prazne sve vise i vise. Eto to ti kaze pomorac od 30 godina koji ima 12 godina iskustva osim 1 godine vojske.

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Na nekim fimama si osloboden placanja poreza jel to umjesto tebe placa firma na kojoj navigajes.Uplacuju ti i mirovinsko osiguranje koje ti danas sutra nosi solidnu evropsku(ne hrvatsku) penziju.Zatim ti jos upalcuje specijalno osiguranje(tipa zivotno kod nas),a jos ti placa i skolovanje,ako kojim slucajem nemas visu pomorsku.
    Ne treba se zanositi da ce ti drzava sve to placat,ako navigajes na tzv.zastavama pogotnosti.Sve ti to ovisi od firme na kojoj navigajes.Neko je ima vise srice i pameti da se uvali na takvu frimu,a ne nije.
    Ko nije zadovoljan srtino u trazenju boljeg posla.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •