Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/27
    2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno Osposobljenost za rad na tankerima za ulje?

Kako sam kadeturu proveo na bulku, sada se mislim prebacit na tankere. Upravo sam gotov D13(Osposobljenost za rad na tankerima), a nedavno sam vidio da postoji i D14 (Osposobljenost za rad na tankerima za ulje). Pa ako bi mi netko od vas tankera??a moga pojasnit čemu slu?ži ovaj brevet (kao i svaki brevet ničemu ) i di se tra?ži? Hvala
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Dovoljan ti je ovaj što si već položia,ne bacaj šolde uzalud,ako ti firma bude zahtjevala i ovaj drugi e onda ga polaži ali neka ti vrate šolde.
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zombi Vidi poruku
    Dovoljan ti je ovaj ??to si već polo?žia,ne bacaj ??olde uzalud,ako ti firma bude zahtjevala i ovaj drugi e onda ga pola?ži ali neka ti vrate ??olde.
    ma nisam ni mislija (jedva sam i za ovoga skupija), nego me zanima čemu slu?ži?
    Od mora do mora...

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Pa sama rič ti govori čemu služi...Al to je papi-lova i ne služi u biti ničemu...
    ''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
    ''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od zombi Vidi poruku
    Pa sama rič ti govori čemu slu?ži...Al to je papi-lova i ne slu?ži u biti ničemu...
    ko i većina breveta....
    Od mora do mora...

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mili_vanili Vidi poruku
    Kako sam kadeturu proveo na bulku, sada se mislim prebacit na tankere. Upravo sam gotov D13(Osposobljenost za rad na tankerima), a nedavno sam vidio da postoji i D14 (Osposobljenost za rad na tankerima za ulje). Pa ako bi mi netko od vas tankeraša moga pojasnit čemu služi ovaj brevet (kao i svaki brevet ničemu ) i di se traži? Hvala
    pozdravljen mili vanili,
    pitanje ti je na mijestu. ja sam bivsi tankerman pa cu ti pokusati objasniti
    taj brevet ima svoju svrhu i morati ces ga napraviti, ali ne jos.
    Osposobljenost za rad na tankerima (tanker familarization) je osnovni brevet za rad na tankerima i pokriva rad na svim vrstama (chemical, oil, liqufied gas) tankera.
    Nakon 6mj. navigacije na jednoj od ovih vrsta tankera morati ces polagati slijedeci tzv. advanced ovisno od toga na kojoj vrsti tankera radis. Znaci, tri razlicita advanced breveta su za rad na tankerima za ulja, ili za rad na kemiji, ili za rad na ukapljenim plinovima.
    brevet ce ti naravno platiti firma, ako ne plovis na tankerskoj zahtjeva se obicno za seniore, ali su vetting inspectori poceli zahtjevati i za juniore, a vjerojatno ce uskoro zahtjevati i za kuhare....
    kada sam radio brevete za oil i liq.gas prakticki sam slusao iste tecajeve dvaputa, ali to ti je sve business...
    Posljednje uređivanje od Tom : 10-15-2008 at 07:57 PM

2/O mili_vanili avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Celebrity Cruises

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Tom Vidi poruku
    kada sam radio brevete za oil i liq.gas prakticki sam slusao iste tecajeve dvaputa, ali to ti je sve business...
    ja imam već devet breveta a imam osjećaj da se vrtimo ukrug ??ta se sadr?žaja tiče. na tanker fam. slu??am prvih 5 dana o marpolu, stcw, ism, pa čak i opremi za ga??enje po?žara, odlaganju otpada,......., a zadnja 2 dana se dotaknemo tankera, cjevovoda (zapravo onoga radi čega sam upisa tečaj).
    Od mora do mora...

Tom
    Tom je odsutan
    2.Casnik Tom avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mili_vanili Vidi poruku
    ja imam već devet breveta a imam osjećaj da se vrtimo ukrug ??ta se sadr?žaja tiče. na tanker fam. slu??am prvih 5 dana o marpolu, stcw, ism, pa čak i opremi za ga??enje po?žara, odlaganju otpada,......., a zadnja 2 dana se dotaknemo tankera, cjevovoda (zapravo onoga radi čega sam upisa tečaj).

ako namjeravas raditi na tankerima, pripremi se na jos vise tecajeva. neznam gdje slusas tecaj, ali mislim da su svi ti centri u RH jednako losi. predpostavljam da programi tecajeva i nisu tako lose zamisljeni, ali da su predavci najblaze receno KOMA, pa uvijek tuku po onome gdje misle da su jaci od pomoraca, a to su naravno konvencije i ostala sranja iz manuala i knjiga. Praksu naravno izbjegavaju jer su tu jako,jako tanki.

Barba zombi avatar
    Datum registracije
    Oct 2007
    Firma
    Garage I.N.C

Početno

Eto,Tom ti je lipo objasnia.

Tako su meni sad na zadnjem brodu ( chemical ) trazili inspektori da imam advanced chemical..a ja terco..ma,navikni se na mali milijun tečaja ako budeš na tankerima....blaženi bulkovi...

Drugi Strojar Toni avatar
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

Za seniora (strojar) na VLCC tankeru ima samo 9 osnovnih breveta, bar ih toliko ja imam. A od specifičnih za VLCC tanker su Osnovna osposobljenost za rad na tankerima za ulje, Osposobljenost za rad na tankerima za ulje (Advanced) i Rad s opasnim teretima. Sve preko toga su specifični zahtjevi firme , neke te ??alju na specjalne tečajeve a neke ne.

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno

Moze li se polagati tanker advanced ako nemas tanker familiarization?

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

a sto mislis,zasto se zove advanced?
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2010

Početno

Ja san sad nekidan polozija tanker advanced a neman familiarization,doduse nisu me ni pitali iman li ga,samo su me pitali iman li priko tri miseca navigacije na tankerima za ulja.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2009

Početno

Molim cijenjene kolege,ako slučajno imaju ili su naletili , da stave link za download priručnika za ospodobljenost za ulja(advanced). Brevet mi je isteka a kako nisam navigava moram učinit refreshment.Jasno da je posli 6 godina puno toga isparilo, pa bi bija red da malo obnovim znanje ,da sauvam obraz isprid komisije.
    druga mi je varijanta, zaletit se u diversa i zamolit ih da mi daju(prodaju)jedan primjerak, al se bojim da će me otkantat ,jer samo kapetaniji uplaćujem 200 kn + taxu, a diversov tečaj ne tribam slušat.
    Hvala

2.Casnik elf_dalmatae avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

Citiraj Prvotno napisano od giallo Vidi poruku
    Molim cijenjene kolege,ako slučajno imaju ili su naletili , da stave link za download priručnika za ospodobljenost za ulja(advanced). Brevet mi je isteka a kako nisam navigava moram učinit refreshment.Jasno da je posli 6 godina puno toga isparilo, pa bi bija red da malo obnovim znanje ,da sauvam obraz isprid komisije.
    druga mi je varijanta, zaletit se u diversa i zamolit ih da mi daju(prodaju)jedan primjerak, al se bojim da će me otkantat ,jer samo kapetaniji uplaćujem 200 kn + taxu, a diversov tečaj ne tribam slu??at.
    Hvala

Ima sam najbolju volju, ali upload mi je tako spor da
    jednostavno nemam force dizat tih 160 MB koliko je skripta velika, sorry.

Kadet
    Datum registracije
    May 2011

Početno

Mene zanima da li je uvjet da bi se pristupilo polaganju Osposobljenosti za rad na tankerima za ulja (D14) 3 ili 6 mjeseci navigacije na tankerima za ulja?
    Imam završenu kateduru, između ostalog, sa 5 mjeseci na tankeru i sad bi nakon poručničkog trebao za 3/O na tankera, ali neznam da li je za 3/O uz Osnovnu osposobljenost za rad na tankerima (D13) obavezno imat i Osposobljenosti za rad na tankerima za ulja (D14)?

Na različitim mjestima nalazim različite informacije, zato pitam.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Citiraj Prvotno napisano od supertramp Vidi poruku
    Mene zanima da li je uvjet da bi se pristupilo polaganju Osposobljenosti za rad na tankerima za ulja (D14) 3 ili 6 mjeseci navigacije na tankerima za ulja?
    Imam zavr??enu kateduru, između ostalog, sa 5 mjeseci na tankeru i sad bi nakon poručničkog trebao za 3/O na tankera, ali neznam da li je za 3/O uz Osnovnu osposobljenost za rad na tankerima (D13) obavezno imat i Osposobljenosti za rad na tankerima za ulja (D14)?

Na različitim mjestima nalazim različite informacije, zato pitam.
    3 miseca..
    A ovo drugo ovisi od kompanije do kompanije, zaheb je ako uleti vetting, provjeri work/rest hours i vidi da si sam iskrcava a nema?? advance.. uglavnom treba?? imat, polaganje je ionako samo formalnost..

Clan Posade milller avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Shell

Početno

U pravu si, nama je u Huelvi uletija vetting od Repsola i barba je dobija remark da terco nema advance gas, mada nigdi u zakonu ne pi??e da ga juniori moraju imat, ali po??to je repsol bija gazda tereta taman da je reka da je u podne vidija misec ti mora?? potvrdit da je.
    Bolje svoja jaja nego tuđu koko??.

Kadet
    Datum registracije
    May 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    3 miseca..
    A ovo drugo ovisi od kompanije do kompanije, zaheb je ako uleti vetting, provjeri work/rest hours i vidi da si sam iskrcava a nema?? advance.. uglavnom treba?? imat, polaganje je ionako samo formalnost..

A ??ta onda ovo ovdje pi??e o 6 mjeseci u pravilniku o zvanjima i svjedod??bama o osposobljenosti pomoraca:

Članak 45.

(1) Zapovjednik, upravitelj stroja, prvi časnik palube, drugi časnik stroja i svaka druga osoba koja neposredno upravlja ukrcajem ili iskrcajem ili odgovara za prijevoz i rukovanje teretom na tankerima za ulje, mora uz svjedod?žbu iz članka 44. ovog Pravilnika imati Svjedod?žbu o osposobljenosti za rad na tankerima za ulje (STCW V/1-2).

(2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka izdat će se pomorcu koji ima najmanje ??est mjeseci priznate plovidbene slu?žbe na tankerima za ulje, te koji zavr??i posebnu izobrazbu, sukladno programu iz Priloga D koji je sastavni dio ovog Pravilnika i polo?ži odgovarajući ispit sukladno programu iz Priloga C koji je sastavni dio ovog Pravilnika.

link:
    91 26.7.2005 Pravilnik o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca

2OFF Spuzvasti avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Ahlers

3 miseca triba za Advance Oil ili Chemical. Traze ga Repsol, Statoil, BP, Shell,mislin i Total.....za juniore. Nama je remark bija sta 3O nije ima BTM, a vetting od Statoila. Kad san bija na Thomea njima nisan triba imat dok
    na V-Shipa ih tribas imat i moras sam platit.
    Konacno dobija ono sta san tija

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •