Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/6
    Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno Produ?ženje breveta

Ovako, zanima me slijedeće:
    kako je bilo do sad; kada sekondo odnosno časnik palube polo?ži kapetanski, onda odma dobije brevet za čifa preko 3000 BT. Sad, on treba sveukupno imati 36 mjeseci navigacije kao časnik palube (2. ili 3.) skupa sa onom navigacijom prije i onda dobije brevet za zapovjednika preko 3000 BT. Prema pravilniku o pomorskim zvanjima ta navigacija je trebala biti na brodu preko 3000 BT, a prema novoj izmjeni zakona (NN 142/2010) prema članku 21 ona treba biti na brodu preko 500 BT bez obzira na tip plovidbe.
    Zanima me koliko i na kojem brodu treba imati ovjerene navigacije da bi poslije 5 godina taj sekondo produ?žio kapetanski ako recimo ne avanca za ćifa, nego ostane sekondo. Ako u zakonu pi??e kao uvjet za kapetanski da treba navigacija na brodu većem od 500 BT, da li to vrijedi i za produ?ženje breveta za zapovjednika?

To pitam zato jer netko mo?žda naviga kao ćif na brodu preko 500 BT trenutno, ali ne vi??e od 3000 BT, pa je to za njih vrlo bitno.

Ova uredba zakona je done??ena zbog tog novog posebnog programa, zato jer je, ka?žu, tako u svijetu...

Molio bih stručnjake za odgovor. Hvala...

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

po običaju, nitko ne daje odgovor na moja pitanja...

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

bice te niko ne voli

bas i ne razumin sta oces pitat. ide nekako ovako. ako si u nekon momentu dobija brevet za kapitana onda znaci da si ispunija odredjene uvjete, ie. 36 miseci navigacije ka casnik. sad ako za pet godina ides produzivat brevet onda mi je nekako normalno da ces ga po istin uvjetima i produzit. opet si 36 miseci casnik, sta ima veze koja funkcija

ista je promina nastupila i za makiniste i jedan je brevet proslu sedmicu izvadjen na racun navigacije ka sekondo, ne ka prvi makine

ako je tvoja situacija da imas brevet zapovjednika, a nemas 36 miseci navigacije ka casnik onda je moje strucno misljenje da ti taj brevet ne bi ni smija imat nego si ga dobija priko veze i poznanstava pa ti ga kao takvoga nece niko ni produzit

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

@antonio 2
    još je sve ovdi na stranicama MMPI-a, nije teško nač. Oni su sigurno relevantniji od nas.

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6146

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6158

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Jo?? ne??to...
    Ako brod ima recimo 2 motora, svaki po 1600 kW, da li se to računa kao brod koji ima 3200kW, jer recimo asistentura mora biti pola godine na brodu od 3000 kW ili vi??e... Bi li se tu priznala, dakle, asistentura kao na brodu vi??e od 3000 kW?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

ovisi kako je napisano u ship particulars.U nacelu se gleda ukupna propulzija pa bi shodno tome bilo 3200 KW

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •