jel neko zna kako i se vanka moga napravit neki brevet za chifa i koje zemlje bi mi to priznavale, na kojim zastavama bi moga plovit, jel bi taj brevet ikad priznali ovi na??i lopovi u lučkoj kapetaniji?
jel neko zna kako i se vanka moga napravit neki brevet za chifa i koje zemlje bi mi to priznavale, na kojim zastavama bi moga plovit, jel bi taj brevet ikad priznali ovi na??i lopovi u lučkoj kapetaniji?
Ne. Ako si HR drzavljanin onda ti je HR brevet primarni brevet - ostalo su samo endorsmenti.
Ako kojim slucajem ides na nekakav tecaj tipa UK i sl. opet ti nece bit priznat tj neces dobit HR brevet.
Ukratko, kao HR drzavljanin duzan si polagat ispit u Luckoj kapetaniji sto je i normalno i po meni, ok.
Svaka iti malo ozbiljna firma ce te pitat prvo na uvid tvoj nacionalni brevet a onda tek ostalo.
Postoje neke iznimne situacije di je moguce radit i na osnovu breveta stecenih u inozemstvu -ako firma prihvaca - ali to je jako rijetko i u vecini slucajeva ilegalno.
Sad vec dolazimo do pitanja koji su razlozi zbog kojih bi netko pozelio imat strani brevet?
Porez?![]()
Slazen se sa tim za HR brevete nemozes dobit na racun nekih stranih breveta ali na Disney cruse lineu je bilo postavljeno pitanje moze li se bit kapo ili sekondo makine sa stranim brevetom (naravno to pitanje su postavili frustrirani Hrvati) i sluzbeni odgovor firme je bi da u svijetu na bilo kojoj kompaniji mozes radit sa tudim brevetom odnosno sa brevetom zemlje koja je na bijeloj listi. To sad ovisi o kompaniji hoce li ti priznat strani brevet ali ti ne krsis niti jedan zakon radeci na strani brevet.
Neznon ca bi savjetova jer ako hoces zavrsit brzu visu onda ces potrosit masu para a i vrimena a budi siguran i zivaca a opet to nije neka skola nego tecaj jer ne dobivas nikakvu akedemsku titulu nego dozvolu da mozes polagat za 1 Officera.
Cu son da u Nizozemsku je bilo dosta nasih na taj tecaj od tri miseca i da im priznaju te brevete na firmama tako .........
to san i ja cua za nizozemsku, zato i pitam. Ako, recimo to priznaje liberija, zasto ne bi moga plovit na brodovima sa liberijskom zastavom, a ovi u luckoj kapetaniji neka mi se napuse xxxxx.
Jel zna neko malo detaljnije o toj nizozemskoj.
Posljednje uređivanje od Propuh : 01-27-2010 at 10:00 PM
Nebi moga jer si HR drzavljanin a ne Nizozemske. Da bi plovia pod Liberijiom (ili bilo kojom drugom od zastava pogodnosti) Liberija ti treba izdat endorsment ali samo na osnovu NACIONALNOG breveta.
Kad bi to bilo tako jednostavno svi bi to radili i niko nebi polaga u kapetaniji...
LJudi ja san 2000 polaga bravet u Roterdamu jer mi je firma bila Splithoff Nizozemska. Ima san nacionalni bravet ali sy trazili da polozin i njihov i kad sam polozio njihov dobija san ga da vazi dokle i nas.
Oces rec da taj njihov ne bi vazija da nisi ima HR brevet???
A valjda nebi. Jer kazen ti kad san bija na princessu oni su mi napravili CEC British i on mi je vazija dokle i nas i sad kad je isteka da san novoj firmi da mi produzi CEC a oni su ga produzili a nisu pitali za nas vise. NEman ti pojma sad sta je tu u igri.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)