Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/27
    Kadet
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno najvise zvanja!

Bok decki..nebi da ne ispadne da se nisam raspitivao jer stvarno jesam ali na vise mjesta dobim razlicite odgovore..ja imam zavrsenu srenju pomorsku smjera nautike te 3.godine Logistike u pomorstvu( tu sam se zajebo al jbg) te uskoro idem na kadeturu.Pitanje glasi: Mogu li ja s obzirom da imam 3 godine Logistike zavrsene do najvisih zvanja naravno poslije porucninkoga i odeređenog staza,breveta isl ili taj faks koj sam zavrsio pada u vodu sto se tice karijere kao pomorca? Dekan sa PFRI kaze da mogu, agenti u nekim agencijama da nemogu..dajte mi savjet sta i kako? sta je sa pomorskim sustavima?kako oni mogu npr?Čitam na stranicama Pf u Splitu da osobe koje zavrse Pomorske sustave mogu do najvisih zvanja!Hvala i sve najbolje!

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od djerdj Vidi poruku
    Bok decki..nebi da ne ispadne da se nisam raspitivao jer stvarno jesam ali na vise mjesta dobim razlicite odgovore...
    Paz' vako -

Ne znam tko ti je sve davao odgovore, ali zapažam iz tvog posta totalno nerazumijevanje stvari, čak i termina. Školska diploma je jedna stvar, a zvanje na brodu je nešto drugo. Spomenuo si da imaš završenu srednju nautičku. Najveće zvanje na brodu kojeg bi mogao postići tokom karijere je - zapovjednik broda. Da bi postao zapovjednik moraš obaviti kadeturu 12 mjeseci, zatim položiti poručnički, zatim naći posao na brodu i navegati kao treći palube. Ovisi o tebi da li će te i kada kompanija promovirati u sekonda palube. Zatim ti slijedi polaganje kapetanskog (postoje neki uvjeti koje moraš zadovoljavati da bi imao pravo polagati kapetanski, ali fakultetska diploma nije uvjet). Kada imaš položen kapetanski onda možeš biti ćiif palube i poslije zapovjednik.

Znači kako sad stvari stoje - fakultetska diploma (nautike) nije uvjet da bi netko mogao postati zapovjednik broda. Tako je uglavnom i kod drugih pomorskih nacija, za sada.

Treba istaći da su za ovo bila odlučujuća nastojanja UPH, a ne Bradzadura i njegovog fikusa! Dapače oni su se suprotstavljali tome i vazda radili protiv.

Eto,
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 01-04-2011 at 04:21 PM Razlog: bold
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

čemu onda faks?cini mi se jedino kao bolja sansa za upast na kadeturu?ili?

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od djerdj Vidi poruku
    čemu onda faks?
    Hm.., otkuda takvi stavovi?!

Škole su ustanove gdje se provodi sistematsko školovanje ljudi. Ako imaš fakultet ili višu školu iza sebe, smatram da bi trebao imati i kvalitetnije osnove za buduće zanimanje i brže postići željenu karijeru. Većina kompanija to uvažava upravo na takav način.

Kod nas je općenit problem što nema kriterija.., a na nekim ustanovama možeš diplomu kupiti. Sjeti se onih vijesti o štancanju diploma po Hrvatskoj - a koliko se sjećam ministar obrazovanja nije podnio ostavku.

Ja svakome savjetujem - završi školu, ako imaš mogućnosti. Možemo polemizirati koliko hoćemo - diploma nije garancija uspjeha u životu, niti potvrda 'pameti'. Diploma je jedan od kriterija po kojem se vrednuje stručnost, i ona je na neki način 'ulaznica' u životu.

To je tako.
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 01-04-2011 at 05:13 PM Razlog: correction
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

jesi ti profesore siguran da ti za kapetanski ne triba visa, ili je to samo ono do 3000 tona. nije moja strana pa ne znan tacno

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Evo ode odgovora na tvoj upit.

http://www.pomorac.net/portal_udruga...anak-MMPI.html

http://www.pomorac.net/portal_vijest...-pomoraca.html

Samo triba potraziti po portalu ( trazilica radi ) ne moze uvik biti na naslovnici.

Forum isto ima toga na tisuce postova samo triba traaziti
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    jesi ti profesore siguran da ti za kapetanski ne triba visa, ili je to samo ono do 3000 tona. nije moja strana pa ne znan tacno
    Pazi, danas su uveli tu tzv. Bolonju tako da mi nije sasvim jasno što je što! Mislim da fakultet nije uvjet za pristupiti kapetanskom ispitu, nego prethodna navigacija i iskustvo.., No, neka se netko javi tko je siguran u ovo o čemu pričamo, pa neka objasni dečku..,

Ja čitam ovakve teme usput iz znatiželje, zapravo to me ne tangira uopće. Bio sam R.O. (viša, komunikacije), ostao bez posla nakon deset godina navigacije, jer je profesija nestala. Onda sam napravio pauzu od 3 godine i za to vrijeme pohađao studij (opet viša, 29 ispita, mahom elektronika i elektrika). Sada sam ETO. Mogao sam odabrati prekvalifikaciju u nautiku.., trebalo je položiti razliku nekih desetak ispita, ali i platiti upisninu od 20 tisuća kuna 1996 god. Odlučio sam se tada aktivno odmoriti od brodova i upisao novu elektriku, tada tzv. BEEE.

P.S.

Pozdrav @ Dalmos - uletio si dok sam pisao!
    Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 01-04-2011 at 06:30 PM Razlog: P.S.

C/O
    Datum registracije
    Feb 2008
    Firma
    NYK Line

Početno

Kako se meni cini treba imati polozenu visu/fax (nazovi kako hoces) da bi se moglo izaci na kapetanski.

Trenutno je tako kako jest. Vidit cemo kako ce ici sa novim sustavom skolovanja tj. dobivanja zvanja na osnovu navigacije uz skolovanje od 6 mjeseci.

Kako mi se cini to ide jako sporo. Po meni je to sve trebalo krenuti ali jos nista.
    Navigare Necesse Est

Kadet
    Datum registracije
    Dec 2010
    Firma
    doma

Početno Obnavljanje breveta

Dobra vecer,
    Iman jedno pitanje na koje mi upuceniji od Vas mogu dati odgovor.
    Zapovjednik sam do 3000 GT,neman Visu,ima san brevet Unlimited za C/O do 2000. kada sam nastavia na Coastalu.Od zadnjih sedan ugovora ka kapetan ima san tri na brodu od 2100 GT ali pod Ocean going.Fali mi jos dva miseca kako bih ispunija kvotu 12 miseci navigacije u zadnjih pet godina ali mi sada nije jasno da li mogu ici i ka treci na dugu samo da bih dosa u situaciju nanovo dobiti brevet C/O i bez Vise ili mi je to uludu ako moran imati i Visu.
    Znan da bih to moga viditi i pri Kapetaniji ali ono je tamo jedna teska "ludara"...
    Unaprid zahvalan

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ako si jednom imao bravet za C/O nitko ti ga po nikakvoj osnovi nemoze oduzeti na bilo kojoj osnovi minanja zakona. Pravo koje steknes je isto kao i zvanej ne moze se ukinuti s novim zakonom. Druga je stvar za stijecanje ali ono sta si imao nitko ti ne moze osporiti.

@ Seawhisper

U pravu si da ide sporo tj i vise nego sporo ali tako je kao je u ovoj drzavi sve ide sporo sta njima ne pase. A zakon o nepusacima su stavili prikonoci i slicno, stari izgleda ako si procitao ovaj link sta sam stavio da je vec u zakonu i da se samo cekaju skole da pocnu s programom. A to je van nasih mogucnosti kad ce biti. Pritisak na MMPI cemo kao UPH opet raditi da se ubrza ali ne mozemo nista drugo osim ici tamo i prititi profesorima da nam dadu odma ali to ne vodi nigdi.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Dec 2010
    Firma
    doma

Početno

[QUOTE=Dalmos;89316]Ako si jednom imao bravet za C/O nitko ti ga po nikakvoj osnovi nemoze oduzeti na bilo kojoj osnovi minanja zakona. Pravo koje steknes je isto kao i zvanej ne moze se ukinuti s novim zakonom. Druga je stvar za stijecanje ali ono sta si imao nitko ti ne moze osporiti.

Dalmos,
    Slazen se sa Tebon,ne zato sta to meni odgovara,ali vise nisam ni sam siguran jer san prid Bozic bia u Kapetaniji,svi tumace drugacije...pa i mi na brodu kada pricamo o tome svako ima svoje razmisljanje.
    Najboje je poslati upit na Ministarstvo,mozda oni budu jos ludji.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ne pitaj ih nista u kapetaniji nego daj sta imas za produzenje breveta,onda ce ti oni rec da tribas refresment ili ti cak i produzit brevet jer su smotani

Kadet
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

po Zakonu kojeg sam procitao a kojeg je dodao momak nicka Dalmos ne treba vi??a za stjecanje najvisih zvanja ili sam toliko slijep?

Kadet
    Datum registracije
    Dec 2010
    Firma
    doma

Početno

Citirano: ne pitaj ih nista u kapetaniji nego daj sta imas za produzenje breveta,onda ce ti oni rec da tribas refresment ili ti cak i produzit brevet jer su smotani

Kokolo,
    Ova ti vridi-neman sta izgubiti,mogu samo dobiti dva miseca manje muka...javicu je li upalilo.

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

u ministarstvu ce ti jos manje znati od kapetanije(ni kapetanije vise nisu sigurne sto kako),zato je najboje odi pitat iskustva ljudi pa ces najbolje proci,poslusaj kokola sto ti govori

Kadet mali as avatar
    Datum registracije
    Jan 2011

Početno

@ djerdj

Ako sam te dobro shvatio, tebe zanima dal mo?že?? do "najvi??ih zvanja", ??to bi značilo barba, kapo i ćifovi, sa vi??om ??kolom koju si zavr??io, ??to nemo?že??. Ja sam npr. zavr??io brodostrojarsku vi??u i sa svjedod?žbom sam definirao svoj profesionalni status (STCW konvencija III/2 - za strojare), ??to znači da sa svjedod?žbom i matrikulom kao dokaz da imam dovoljno plovibene prakse, mogu polagati vi??e klase.

Na faxu mo?že?? zatra?žiti dopunsku ispravu o studiranju, gdje ti je sve to sa STCW-om jasno istaknuto, ako si dobio ne??to.

Ali ako misli?? ozbiljno navigat, kreni, pa dok skupi?? iskustvo, ionako će ovo sa skraćenim polaganjem biti već uigrano.

Pozdrav!

Barba belboy avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Bourbon Offshore Greenmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bracanin Vidi poruku
    Citirano: ne pitaj ih nista u kapetaniji nego daj sta imas za produzenje breveta,onda ce ti oni rec da tribas refresment ili ti cak i produzit brevet jer su smotani

Kokolo,
    Ova ti vridi-neman sta izgubiti,mogu samo dobiti dva miseca manje muka...javicu je li upalilo.
    Ja sam u slicnoj situaciji i probao u Rijeci pa me otpilili.
    Navigati se mora ...

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

pa ima kapetanija,a nijedna nezna za drugu i sve razlicito tumace,u pilu i projdi vilo

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Evo gledam sistem obrazovanja u Australiji pa postoji i model za strance koji imaju godinu / dvije / više u struci. Košta dosta ( 15 - 23 000 AU$ ) i ima masa diploma ( Enginer - Advanced Enginer .... ) samo ne mogu naći ništa za nautiku osim jednoga smjera prema kojemu je za nautičare bolji ovi naš alternativni jer manje traje i manje je love.

Ja planiram zadnju godinu faxa spičit tamo ako Bog da , program im je takav da više u toj godini naučiš nego na 7 godina našeg faxa jer imaš 100 predmeta po par dana ( nema npr diskretne matmatike i ludosti koje u praksi ne trebaju ali zato ima programiranje CMOS-a , rastavljanje i popravak svega živa i ne živa... ) a i diploma Advanced Electrical and Electronical enginer mi lipo zvuči. Oni priznaju predmete s obzirom na to što si radio u te 2 godine , iskeširaš , živiš u kampusu s nadobudnim Australkama i malo odmoriš od mora..
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bilicws Vidi poruku
    Evo gledam sistem obrazovanja u Australiji pa postoji i model za strance...
    Ako imaš nekoga od rodbine dolje, smatram da ti je to bolja životna solucija nego brod. Australski mentalitet mi se ne dopada zato jer sam stekao dojam da ne vole strance, ali mi se dopada Australija kao zemlja reda i rada. Možeš se raspitati i u njihovoj ambasadi u Zg o postupku za dobijanje vize s kojom bi imao pravo raditi. Postupak nije baš jednostavan i sve se plaća, nekoliko godina unazad to je koštalo pet-šest tisuća dolara. Ako te odbiju, novac se ne vraća.

Najlakše bi ti bilo ako imaš nekoga svoga dolje, takvog tko ima firmu pa da garantira za tebe i sponzorira te barem formalno prema vlastima, neko vrijeme. Što se tiče ponude posla, sudeći po oglasima u njihovim novinama - posao je lako naći, a zanati s iskustvom se cijene i dobro plaćaju. Dolje sam bivao brodom nekoliko godina za redom pa znam.

Inače, sama Australija skoro da i nema pomorstva. Slušao sam komentare nekog pomorskog pilota.., navodno da ima puno mladih australaca koji bi željeli ili imaju interes za brodove, ali jednostavno nemaju flote..,

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •