Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/30
    Cif OPDS gen. war avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    na lati

Početno Kapetanski ispit u Splitu

Evala,
    nisan bas cesto na forumu jerbo su me umele obaveze ali bi bija zahvalan ako mi neko moze dat koju informaciju o kapetanskom u Splitu. Sad san na brodu i triba bi doc 5 dana prije ispita pa me zanima par stvari:
    Da li je dozvoljena upotreba formula na papiru?
    Sta se sve triba donit na ispit?
    Kakav je raspored ispita po danima?
    Jesu li ista pitanja i zadaci ako polazes za prvoga ili kapetana?
    Bilo koja druga informacija je dobrodosla

Unaprid zahvaljujen i biljezin se sa stovanjen......
    Laganini po moru se brckam

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gen. war Vidi poruku
    Evala,
    nisan bas cesto na forumu jerbo su me umele obaveze ali bi bija zahvalan ako mi neko moze dat koju informaciju o kapetanskom u Splitu. Sad san na brodu i triba bi doc 5 dana prije ispita pa me zanima par stvari:

1. Mo?že?? imat svakakve materijale na pismenim ispitima, uključujući rje??ene zadatke u tekama i naravno digitron. Mislim čak da je jedan svojedobno i laptop donia...

2. A na ovo ??ta sve triba donit, najbolje ti je donit znanje i rje??enja problema Ne znam ??ta da ti na to odgovorim. Standardne sheme za ispite (olovka, gumica, digitron, itd...)

3. Meni je(2005.) bilo prve dva dana svi pismeni i jedan-dva lak??a usmena, a onda druga dva sve ostalo. odr?žavanje broda nisu pitali

4. Ista su pitanja za prvoga i kapetana

Od ostalog - prijavi sve na vrime i po PS-u jer ti ekipa sa kapetanije neće dozvolit gre??ke u koracima po pitanju birokracije. Ako zakasni?? ima?? odjeb. Isto tako mora?? imat sve ove brevete prije potrebene, uključujući ARPA management kurs koji sam traje 4-5 dana, a ako ga nema?? - nema ispita.

Pozdrav

Ch/Off Rakun avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Ovo ti je sve tocno

Ali stvarno pripazi na potrebene dokumente, navigaciju,
    vrazju arpu, ako si je polagao do 2002 tamo polovica godine onda ti stara vrijedi

Ako imas mali palmic sa tamaya programom unutra bi ti bilo fino. Neki su i to imali, ali samo za provjeru jer nije americki a b c sistem a ako si dovoljno pametan da to napravis onda te na usmenome ceka verbalno rijesavanje zadatka korak po korak

I puno srece jer ces je trebati.

Znas onu staru: bolje se rodit bez kurca nego bez srece, jer ako imas srece izrast ce ti nova kita

Cif OPDS gen. war avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    na lati

Početno Fala in

Fala lipa na informacijama. Iman svu kartusinu sta triba jer se spreman uvatit taj ispit ima vec godinu dana. Nada san se uvatit ovi 08.11. ali imamo neke frke na probnoj voznji pa san vjerovatno i ovi rok popusija......nema veze barenko cu utvrdit gradivo..ha..ha
    Laganini po moru se brckam

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gen. war Vidi poruku
    Evala,

ne znam tocno, ali neka me netko ispravi ako grijesim....
    zar nisu ukinuli taj ispit za mastera, nego samo sa određenim mjesecima navigacije kao prvi (2 god ili tako nesta) mozes izvaditi taj brevet, tj. brevet mastera???

Ch/Off Rakun avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jakeld Vidi poruku
    ne znam tocno, ali neka me netko ispravi ako grijesim....
    zar nisu ukinuli taj ispit za mastera, nego samo sa određenim mjesecima navigacije kao prvi (2 god ili tako nesta) mozes izvaditi taj brevet, tj. brevet mastera???
    Nije ti u potpunosti tocna konstatacija dragi kolega.

Master license mozes izvaditi i sa 36 mjeseci navigacije kao casnik, naravno uz uvjet da si polozio za prvoga

Clan Posade Oceansoul avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno

Nije ni vaša cjenjeni kolega. 36 miseci navigacije kao časnik je točno ali od toga treba biti barem 12 kao prvi palube.

EDIT: Evo i službeno:
    Svjedodžbu o osposobljenosti za zapovjednika broda od 3000 BT ili većeg (STCW II/2), stječe pomorac koji:
    – je završio visokoškolsku naobrazbu nautičkog smjera, u trajanju od najmanje dvije godine;
    – ima najmanje 12 mjeseci plovidbene službe u svojstvu prvog časnika palube na brodovima od 3000 BT ili većima u neograničenoj plovidbi ili velikoj obalnoj plovidbi ili
    – ima najmanje 36 mjeseci plovidbene službe u svojstvu časnika plovidbene straže na brodovima od 3000 BT ili većima u neograničenoj plovidbi odnosno velikoj obalnoj plovidbi;
    – ima položen ispit iz članka 21. ovog Pravilnika;
    – udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima, posebice u pogledu vida i sluha.
    Posljednje uređivanje od Oceansoul : 10-25-2010 at 10:14 PM

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

@oceansoul

Prijatelju posta si zakonik i opet si krivo protumačia

Dakle ILI 12 miseci kao prvi palube ILI 36 miseci kao OOW. Uz polo?žen ispit naravno. Dakle od ovih 36 kao OOW ne triba bit 12 kao prvi.

Clan Posade Oceansoul avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    U potrazi

Početno

O jebem ti ili...
    Kad sam br?ži na prstima nego u glavi.

Isprike

Ch/Off Rakun avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Chevron

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Oceansoul Vidi poruku
    O jebem ti ili...
    Kad sam br?ži na prstima nego u glavi.

Isprike

Ma sve je to za ljude i pomorce.
    I meni se prasina vec skupila na sivim stanicama

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Pozdrav

Da li netko mozda zna moze li se iz narodnih novina ili pomorskog zakonika naci pitanja ili nesto okvirno iz pojedinih predmeta.
    Mislim, znam da se moze, ali ja neznam kako...
    Netko sigurno zna

igi
    igi je prisutan
    Clan Posade igi avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    3rd Off @ QGTC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od dbosolt Vidi poruku
    Pozdrav

Da li netko mozda zna moze li se iz narodnih novina ili pomorskog zakonika naci pitanja ili nesto okvirno iz pojedinih predmeta.
    Mislim, znam da se moze, ali ja neznam kako...
    Netko sigurno zna
    http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6456

Clan Posade markiz avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Koliko triba vrimenski odprilike za spremit se za kapetanski ispit i ako mozete napisat kontakte ljudi koji daju repeticije.
    unaprid fala

sekondo
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    OSM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od markiz Vidi poruku
    Koliko triba vrimenski odprilike za spremit se za kapetanski ispit i ako mozete napisat kontakte ljudi koji daju repeticije.
    unaprid fala
    evo ja san taman polozija kapetanski u splitu proslu sedmicu. sta se tice priprema za zadatke ti triba minimum 2 miseca. za zeoriju nesto manje, al svejedno nemoj ostavit sve za zadnjih par dana. ja san ti na konzultacije isa u kap Roka. malo je skuplji ali odlicno pripremi.

Kadet
    Datum registracije
    May 2011
    Firma
    Strana firma

Početno Kapetanski u Sibeniku

Ima li tko iskustva sa kapetanskim ili porucnickim ispitom u Sibeniku.
    Adriamare nudi uslugu konzultacija za kapetanski ispit. Gospodja mi je rekla preko telefona sljedece: trajanje koznultacija tjedan dana - cijena 6000 kn (u cijenu uracunat i rucak :-))))
    Iskustva sa ovime?

1st mate
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno

Za pripremit se za kapetanski ispit triba cca mjesec i po. Ova cijena od 6000kn je najobičnija pljačka, pripreme se u Splitu mogu odradit za puno manje love... Ako nekome triba evo nekoliko ljudi koji drže pripreme za kapetanski i poručnički:

Nikša Kondić 098/500-560 (radi isklučivo pojedinačno, izvrsno tumaći, nije skup)
    Roko Jurić 021/462-153 (radi isključivo u grupama, dobro tumaći, skup je za ono šta daje)
    Željko Batistić 021/532-798 (radi u grupama, uvik u bezvezne ure - kasno navečer, nije skup)
    Maks Klarin 023/301-541 , 023/317-622 (izvrsno tumaći, nije skup ali samo ZD)

Bitno je da se dogovori pojedinačni rad a ne u grupama, jer je puno kvalitetniji, rad u grupama je najobičnija papilova. Mene je za poručnički priprema Kondić i bija san prezadovoljan.

Pozz... Marko
    Posljednje uređivanje od fra.marko : 08-02-2011 at 10:46 AM

Nauticar dageta avatar
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    na jahti

Početno Pozdrav

Preporučuje bi ti Niksu Kondica za pripreme i otidi u SIbenik isto mora?? znat ali ako di i zapnes oni ti pomognu.

1st mate
    Datum registracije
    Aug 2011

Početno

Dageta sla?žen se s tobom. I ja mislim da je prof. Kondić najbolji izbor od svih koji se time bave. Ja sa njim iman odlično iskustvo, osim toga od masu ljudi san čuja da je super.. Najva?žnije je da onaj koji te priprema je sam sa tobom i da se tebi prilagodi da mo?že?? sve pohvatat kako bog zapovida, a Kondić je samnom tako radija i to je to. Iden se sad kupat - ?žega je!

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od markiz Vidi poruku
    unaprid fala
    Kao sto su ti rekli treba otprilike 2 mjeseca. Ja sam polozio u Splitu u 6mj. Ako te interesira imam zadatke koji su bili na ispitu. Bilo je par trikova na koje moras obratit posebnu paznju. Nije bilo tako tesko ali ipak mora se ucit. Ako te zanima posalji mi email pa cu ti zadatke sibnut. Ali ja ti preporucam da izades na kapetanski u Dubrovniku.
    Svakako sretno

ps
    A 6000 kn ti je cista pljacka ja sam bio na repeticijama u Dubrovniku evo ovako tocno
    11 puta 200kn, a moze se i u recimo 10 puta, tako da se znas orjentirat, naravno uz to da se sam malo stavis
    Posljednje uređivanje od dbosolt : 08-05-2011 at 04:52 PM

I.K
    I.K je odsutan
    3 off
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    LNG

Početno

Pozdrav ekipi, triba bi kap. polagat u sibeniku 12.12. pa me zanima jel se to obavlja na temelju onih pitanja sta se vrtu po netu, skinija sam isto sa foruma, iman nesto materijala i tako! Svaka informacija je dobro dosla kao i ove predhodne u postovima! Puno hvala

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •