Upisujem 4. godinu Gimnazije i, naravno, ovo je vreme kada bih stvarno trebao uzeti u razmatranje koji bih od fakulteta upisao.
Procitao sam dosta sa ovog foruma i mogu vam reci da mi je poprilicno pomoglo da stvorim neku sliku, ali dosta stvari (osnovnih) mi nije jasno.
Pogledao sam web stranice fakulteta (U Splitu i Dubrovniku, cini mi se). Prepune su informacija i tesko ih je probrati da bi se doslo do informacija koje su meni potrebne.
Ja imam Hrvatski pasos (Pretpostavljam da sam time ravnopravni gradjanin Republike Hrvatske), ali, zivim u Srbiji. Da li se ja tretiram kao strani drzavljanin? Nije mi jasan sistem prijemnog u Hrvatskoj. U Srbiji npr. postoji poseban prijemni za svaki fakultet, a ovde vidim da postoji sistem Mature. (To mi nije najjasnije).
Kako bih sada ja, sa zavrsenom gimnazijom u Srbiji upisao akademiju u Hrvatskoj? I da li uopste imam sanse da upadnem na Budzet? (Kao sto rekoh, imam Hrvatski pasos).
Koje akademije uopste postoje u Hrvatskoj? U Crnoj Gori postoji akademija u Kotoru, ali me ne privlaci nesto previse, jer, nemam sansu da upadnem na budzet, a ne zelim da placam Studije i dam nekoliko godina zivota (Nije mi bas ni najjasnije koliko traju studije, informacija ima na sve strane i sve su razlicite) na zivot u malom i ne razvijenom predelu kao sto je Boka Kotorska. Hrvatsko primorje mi deluje mnogo zivlje.
Imam jos pitanja, ali ako mi odgovorite na ova gore, bicu prezadovoljan.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom