Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/46
    Kadet
    Datum registracije
    Jun 2010
    Firma
    Stena Bulk

Početno idemo li u crnu goru?

Pozdrav svima...
    Evo bili smo off neko vrijeme sa netom na brodu pa nisam mozda ni pohvatao sve odgovore na temu tzv.ubrzanih tecajeva.
    Ja sam kontaktirao gosp.Stanovcica u crnoj gori i odg,glasi :

pomorci iz Hrvatske su dolazili, zavrsavali pomenute kurseve kod nas i
    nakon toga polagali na Luckoj kapetaniji i dobijali crnogorske brevete. Na
    zalost oni nisu mogli na osnovu toga dobiti nacionalne, Hrvatske brevete,
    vec su vadili brevete drzava, odnosno zastava brodova na kojima plove.
    Sto se tice medjudrzavnog priznavanja breveta izmedju CG i HR, odavno se
    prica da je to samo pitanje vremena, ali do sada nista nije ozvaniceno.

S postovanjem
    Igor Stanovcic

e sada,ako STCW konvencija jasno trazi nacionalni brevet kako onda netko moze dobiti brevete drzava pod cijom su zastavom ???
    meni treba ch.officer license i pokusavam doznati na koje se sve nacine taj brevet moza dobiti svugdje drugdje osim kod nasih lesinara...jer 12000 somova
    je smijesno...
    kontaktirat cu i one vjestice iz LK rijeka ali neznam kome da se obratim u nasem krasnom ministarstvu ?

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

idi i uzivaj tamo, samo zaobidji dubrovnik, mozes precicom preko trebinja

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Lopvi su i jedni i drugi. I na??i i njihovi.

Samo ??to su njihovi malo manje pohlepni.

Na??i se nezadovoljavaju sitnom lovom oni su ipak velike ribe.

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2010
    Firma
    Stena Bulk

Početno

ne brini,nisam ni mislio stati u najskupljem i najljepsem gradu na svijetu Dubrovniku.

Clan Posade marko_ormarko avatar
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    nigdje

Početno

tako je lopovi su i jedni i drugi, mnoge moje kolege koji nisu uspjeli u dubrovniku poloziti glupave predmete poput mehanike, meteorologije, matematike i sl koji nemaju veze sa palubom posli su u MNE i za jako male solde to sve polozili bez problema ! i neka sa ljudi snalaze i neka tamo polazu, jbg ja sam spuco na nasem sveucilistu 4 god zivota, vise od 5 tisuca eura, zivaca i svega a jebeni zivotopis nas nisu naucili napisati ??!?!?

vecina profesora sto se tice nautickog smjera odrzava predavanja u istoj toj crnoj gori, mostaru, zagrebu i tko zna gdje jos, a s druge bande nama su predavanja propadala, nikad se nisu drzali rasporeda i sl (uvijek ima izuzetaka svaka cast njima)

skolstvo nam nije u banani ko drzava, i skolstvo i drzava su nam u kurcu !

eto kad se ja kao akademski gradjanim moram tako izrazavati ali barem u skolovanju imam velikog iskustva

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Eto vidi?? ti akademik a ja seljak. Sam sebe smatram seljakom, (Pomorac seljak koja kombinacija.) a u potpunosti se sla?žem sa tobom.

Kad se akademik i seljak sla?žu u nečemu e onda tu ne??to i ima. Kao na primjer istina.

Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    nigdje

Početno

Zivot je velika skola a ono sto su nam (vecini) roditelji ucili i tjerali nas: "uci sinko bez skole si niko i nista to danas pada skroz u vodu".

Covjek ne vrijedi onoliko koliko zna, vec vrijedi mnogo vise ako se pokaze u trenutku kad nekom drugom treba pomoci, i ako drugome ne zabija noz u ledja. Nasa skola u biti nam sutra nece nista puno pomoci. Drzava isto tako. Ti ili bilo tko drugi niste seljaci ako nemate neke informacije koje u sustini nemaju nikakvu primjenu sutra u zivotu. Rijec je o okolini koja nas okruzuje, koja je surova, guta sve oko sebe, sebicna je i ako nisi u datom trenutku snalazljiv guta i tebe

Stoga ako imas mogucnost u crnoj gori jeftinije proc a dobit isti papir ko ja u dubrovniku, nemoj da te ikakve dezinformacije sputavaju u tome vec samo naprijed !

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od marko_ormarko Vidi poruku
    ...Covjek ne vrijedi onoliko koliko zna, vec vrijedi mnogo vise ako se pokaze u trenutku kad nekom drugom treba pomoci, i ako drugome ne zabija noz u ledja....
    Ovo je odlika vecine Rvata. Pokazala se ta pomoc solidarnost na bezbrojnim postovima na ovom forumu. Sad mi jos reci sto tebi treba i svi ce sokolovi za te zivot dati.

Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    nigdje

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Ovo je odlika vecine Rvata. Pokazala se ta pomoc solidarnost na bezbrojnim postovima na ovom forumu. Sad mi jos reci sto tebi treba i svi ce sokolovi za te zivot dati.
    Ne trazim ja puno; samo koji milijun eura

Sad bez neke vece zajebancije; stvarno ovdje na ovom forumu dodjes do mnogih informacija koje su najvaznije u nasem poslu, do kojih bi sigurno mnogo vremena izgubio na drugi nacin. Svi su voljni pomoc i pohvala svim korisnicima foruma
    Ja sam dosao do mnogih informacija i siguran sam kad budem trebo poc navegat bit ce mnogo lakse

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

bija san povirit proslo lito,onako ka turista,skroz zabavno

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ma ne smis ni povirit kazu Rvatine. To si ti isa ka domaci izdajnik,a ne turist.

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

a koju cunu tamo imas radit osim pit i jes jeftino, a to mozes i u nas, a jos domaca janjetina i prsut

Kadet
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    Mitsui OSK Lines

Početno

Dragi susjedi, pozdravljam vas iz CG....

Plovim na MOL-u skoro 10 godina i to uglavnom sa Hrvatima i za sve te godine nikad nisam cuo takva s***a kao sto su gore napisana. Naravno u svakom zitu ima kukolja.
    Nego da vam isto kazem, a posebno onima koji bi radije ostali bez ovlascenja, da na MOL-u ima jedan zapovjednik iz Rijeke koji nema Visu pomorsku skolu i koji je zavrsio ispit za zapovjednika u Holandiji(iliti Nizozemskoj za one koji ne razumiju). Uz pomoc advokata su mu MORALI priznati te ispite u Rijeci i on je danas kapetan na VLCC. Sa tim covijekom sam dva puta bio na brodu tako da je to provijerena informacija. Ako nekoga zanima moze dobiti njegovo ime na PM.

Barba moonlight avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    ?žena pomorca

Početno

Pa dobro Kokolo i Frankie citate li ti dnevni tisak. Reka je Milinovic neki dan da se radnici u Hrvatskoj u ime domoljublja moraju odrec dijela svojih prihoda da bi pomogli drzavi koja je u krizi i da je to ok. Doduse, nije pri tom mislija na one koji su je u tu krizu i doveli, ali Boze moj, svak triba dat svoj obol. Mi cemo davat pare a oni na vlasti intelektualne usluge...Mozda tako neki od ovih povise nauce ne brkati kruske i jabuke.
    "Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od erik1975 Vidi poruku
    Radije ću ostat bez ovla??tenja ...nego da mi iz dokumenata vire orlu??ine i kubure i ostali simboli protiv kojih smo ginuli do malo.
    Moj dida se 5 godina borio protiv Njemaca u ratu, dva puta ranjen, noge promrzle na Romaniji, za dlaku mu ih nisu otpilali...a onda 15 god. nakon rata oti??a radit u Njemačku kod Njemaca, osta 30 god. zaradio penziju od 1300 eura, a da je razmi??lja ka ti, osta bi osvetoljubljivi domoljub sa 1300 kn crkavice i misli?? da bi koga u ovoj dr?žavi bilo briga za njega?

Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

pravi partizan..

Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    nigdje

Početno kru??ka i jabuka = voćna salata

To ti se zove primitivizam. Ja odem u CG svako malo i tko mi je to zabranio ponovni dolazak u RH? Tko hoce neka ide a tko nece tko ga tjera?

2AE Al Debeel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Mitsui

Početno

Svoje nedaj, tuđe po??tuj, ne spu??taj glavu i svi će te po??tovati pa čak i "neprijatelji"

Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    nigdje

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Al Debeel Vidi poruku
    Svoje nedaj, tuđe po??tuj, ne spu??taj glavu i svi će te po??tovati pa čak i "neprijatelji"

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Je li??? Evo ja bi sad isa samo za vidit ko bi me to sprijecija kad se odlucim vratit.
    Pa nitko...dobiti ces i bolji status...i biti zasticen kao licki medo
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •