Po??tovane i uva?žene starije kolege pomorci!
Nije mi jasno zasto ne upisete fakultet. Evo, moj brat je 69 godiste i cheef officer je vec 10 godina. Naravno da ne moze polagati kapetanski ispit jer nema fakultet, ali zato ce u rujnu ili listopadu upisati fakultet jer mu nije tesko i znam da ima mnogo i znanja i iskustva za polaganje ispita. Ja sam zavrsio fax i idem na Shella za terca! Ljudi na Shellu su svijesni koliko fakultet znaci, jer traze pomorce koji su iskljucivo zavrsili studij pomorstva.
A da bi dobili diplomu, dovoljno je ODSLUSATI 2 godine nautike ili brodostrojarstva bez toga da diplomirate. Znaci tete na referadi vam daju POTVRDU da ste sukladni STCW 78 konvenciji!
I molio bi normalne odgovore na moju temu, bez prepucavanja! I naravno neka se ukljuce oni koji imaju argumente, a ne one koji pisu samo da se vidi da su sljedbenici jedne od dviju struja na forumu!
Unaprijed hvala!!!

LinkBack URL
About LinkBacks

a zanemaruju experience! Skola moze samo pomoci da se brze postigne potrebno iskustvo i vjestina, a nije nikakva garancija da je netko s fakultetskom diplomom bolji od onoga tko je poceo karijeru bez takve diplome. Osim toga covjek se uci neprestano. Npr. ako je netko studirao prije 30 godina, a potom nije radio u struci i pratio aktivno stvari - moze s tom diplomom poci jedino na WC, bez obzira o kojoj struci se radilo.