Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/120
    Clan Posade woody woodpacker avatar
    Datum registracije
    Apr 2010

Početno Starije kolege, za??to ne upi??ete fakultet???

Po??tovane i uva?žene starije kolege pomorci!
    Nije mi jasno zasto ne upisete fakultet. Evo, moj brat je 69 godiste i cheef officer je vec 10 godina. Naravno da ne moze polagati kapetanski ispit jer nema fakultet, ali zato ce u rujnu ili listopadu upisati fakultet jer mu nije tesko i znam da ima mnogo i znanja i iskustva za polaganje ispita. Ja sam zavrsio fax i idem na Shella za terca! Ljudi na Shellu su svijesni koliko fakultet znaci, jer traze pomorce koji su iskljucivo zavrsili studij pomorstva.
    A da bi dobili diplomu, dovoljno je ODSLUSATI 2 godine nautike ili brodostrojarstva bez toga da diplomirate. Znaci tete na referadi vam daju POTVRDU da ste sukladni STCW 78 konvenciji!
    I molio bi normalne odgovore na moju temu, bez prepucavanja! I naravno neka se ukljuce oni koji imaju argumente, a ne one koji pisu samo da se vidi da su sljedbenici jedne od dviju struja na forumu!
    Unaprijed hvala!!!

Terco muky23 avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Ovaj komentar nije nikakvo moje subjektivno mi??ljenje nego ne??to ??ta je viđeno puno puta,??ta doma u dr?ženju s nekim starijim kolegama ??ta na brodu iz razno raznih priča... Zato ??ta je jako mali broj onih ??ta će sebe natirati da upi??u fakultet,vi??u za vrijeme kad su doma,va?žnije je gu??tat u parama i slobodnom vremenu... I to je najbitnije ??ta govori??.po novome trebaju samo ODSLU?*AT bez polaganja,jer tako se u drugim dr?žavama pola?žu breveti i ispiti,samo odslu??a?? i dobije?? potvrdu... Ali nekima je i to te??ko...

Pozdrav!
    Omnia praeclara rara.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Sve u redu,ne ulazin vise u nikakve polemike po ovom pitanju jer sa nekima se ne moze razgovarat na nekom zrelom i cinjenicnom nivou.
    Svaka cast momak,lipo si reka svoje,svoje misljenje,stav i upit.
    Odgovorit cu ti samo na jedno i za mene je ova i slicne teme zavrsena.Ne zato sto je bezveze,losa i nepotrebna.Naprotiv.
    Neki zive u zabludi.Shell i neke druge kompanije pa i nase agencije(poradi takvih kompanija),traze nas kadar sa zavrsenom visom ili fakultetom ISKLJUCIVO zato jer znaju da bez toga nismo u mogucnosti steci najvisa ovlastenja/zvanja.
    Toliko od mene,a ti samo naprid,za razliku od nekih,brzo ces do vrha.Sritno.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Datum registracije
    Apr 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od stari guc Vidi poruku
    Sve u redu,ne ulazin vise u nikakve polemike po ovom pitanju jer sa nekima se ne moze razgovarat na nekom zrelom i cinjenicnom nivou.
    Svaka cast momak,lipo si reka svoje,svoje misljenje,stav i upit.
    Odgovorit cu ti samo na jedno i za mene je ova i slicne teme zavrsena.Ne zato sto je bezveze,losa i nepotrebna.Naprotiv.
    Neki zive u zabludi.Shell i neke druge kompanije pa i nase agencije(poradi takvih kompanija),traze nas kadar sa zavrsenom visom ili fakultetom ISKLJUCIVO zato jer znaju da bez toga nismo u mogucnosti steci najvisa ovlastenja/zvanja.
    Toliko od mene,a ti samo naprid,za razliku od nekih,brzo ces do vrha.Sritno.
    Hvala na komplimentu! Ali ja san i upisa fakultet da je jednog dana postanem kapetan!

Terco muky23 avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Meni stvarno nije jasno da nakon svakog posta u kojima se na neki način prozovu starije kolege(u ovom slučaju vas se prozvalo) ali mi nije jasno zasto se svi na neki način osjete prozvanima,kao da se odnosi na njih...

@stari guc

ako se ovo odnosilo na mene,neznam glup sam,mlad sta cu jbg...nemoj ti brinit za mene ja sam svoje dokaza dosad u zivotu ne samo na brodu nego i u svakodnevnom zivotu...
    Posljednje uređivanje od muky23 : 04-23-2010 at 10:12 AM
    Omnia praeclara rara.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od muky23 Vidi poruku
    Ovaj komentar nije nikakvo moje subjektivno mi??ljenje nego ne??to ??ta je viđeno puno puta,??ta doma u dr?ženju s nekim starijim kolegama ??ta na brodu iz razno raznih priča... Zato ??ta je jako mali broj onih ??ta će sebe natirati da upi??u fakultet,vi??u za vrijeme kad su doma,va?žnije je gu??tat u parama i slobodnom vremenu... I to je najbitnije ??ta govori??.po novome trebaju samo ODSLU?*AT bez polaganja,jer tako se u drugim dr?žavama pola?žu breveti i ispiti,samo odslu??a?? i dobije?? potvrdu... Ali nekima je i to te??ko...

Pozdrav!
    Dobro jutro.
    Pa ljudi to i rade, upisuju tu tzv. "nesretnu visu" jer drugog nacina nema. Zar stvarno mislite da ljudi cekaju doma Sv. Antu da im donese bravet i piskaraju po forumu kontra VSS?

@muky - lipoto didina opet nisi u pravu, evo pogledaj ovo sta si napisa boldano. Nema odslusaj i dovidjenja, svaki kolegij ima ispit i ocjenu na kraju balade.

A sad se vec polako cudim i sam sebi u sta se ja i sa kime upustam
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Dragi moj Woodie...
    Upisa san prokleti faks, i odslu??a prvu godinu, na jedvite jade jer ?živin 200 km daleko od istoga...
    Nikako ga nisan uspija uskladit s navigavanjen jer san na brodu svaka dva miseca i zamalo san odlučija prekinit navigavat kako bi se posvetija knjizi...
    I u jednom trenutku sam se okrenija oko sebe i ugleda ?ženu, dicu i pase kako pitaju papat, robu za obuć...
    Prokleti krvopije, taman san ih počeja navikavat da ne jedu i ne piju i ne tro??e zrak....
    Ako ima?? kakvu ideju kako zavr??it faks a prehranjivat familju a da ne uključuje oru?žanu pljačku, otmicu ili privatizaciju nekakve tvornice, molin te pomozi mi i reci kako, bit ću ti zahvalan do kraja ?života....

Datum registracije
    Apr 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Dobro jutro.
    Pa ljudi to i rade, upisuju tu tzv. "nesretnu visu" jer drugog nacina nema. Zar stvarno mislite da ljudi cekaju doma Sv. Antu da im donese bravet i piskaraju po forumu kontra VSS?

@muky - lipoto didina opet nisi u pravu, evo pogledaj ovo sta si napisa boldano. Nema odslusaj i dovidjenja, svaki kolegij ima ispit i ocjenu na kraju balade.
    Zar je to problem ljudima kao sto ste vi? Pa bar imate iskustva! Moj brat mi je objasnjava i krcanje i navigaciju kad mi je zapelo na faxu! A ocjena je puka formalnost!

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jadran74 Vidi poruku
    Dragi moj Woodie...
    Upisa san prokleti faks, i odslu??a prvu godinu, na jedvite jade jer ?živin 200 km daleko od istoga...
    Nikako ga nisan uspija uskladit s navigavanjen jer san na brodu svaka dva miseca i zamalo san odlučija prekinit navigavat kako bi se posvetija knjizi...
    I u jednom trenutku sam se okrenija oko sebe i ugleda ?ženu, dicu i pase kako pitaju papat, robu za obuć...
    Prokleti krvopije, taman san ih počeja navikavat da ne jedu i ne piju i ne tro??e zrak....
    Ako ima?? kakvu ideju kako zavr??it faks a prehranjivat familju a da ne uključuje oru?žanu pljačku, otmicu ili privatizaciju nekakve tvornice, molin te pomozi mi i reci kako, bit ću ti zahvalan do kraja ?života....
    Jadrane nemoj zajebavat sad i ti. Sve se moze kad se hoce. Nikakva tu skuza ne pomaze. Ima ljudi koji se vucu po PFST od Dubrovnika pa do Rijeke, neki od njih u sestom desetljecu zivota, pa su sve to odvalili, neko brze, neko sporije, ali se moze.

Citiraj Prvotno napisano od woody woodpacker Vidi poruku
    Zar je to problem ljudima kao sto ste vi? Pa bar imate iskustva! Moj brat mi je objasnjava i krcanje i navigaciju kad mi je zapelo na faxu! A ocjena je puka formalnost!
    Zar je neko reka da je to problem? Ja sam samo reka da nije istina sta je @muky napisa, da nebi neko pomislio kako se tamo dile "papiri" po narudzbi.
    Posljednje uređivanje od Off : 04-23-2010 at 10:17 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Datum registracije
    Apr 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jadran74 Vidi poruku
    Dragi moj Woodie...
    Pa dobro, shvacam te, imas zenu i dicu, to su troskovi! Ali prijatelju, predpostavljam da ne navegajes od jucer i da ne radis za 3000 kuna da nemas krizni stek sa strane. Bez muke nema nauke. Ne mozes imat i jare i pare! A i S PROFESORIMA SE UVIK MOZES DOGOVORIT! DIPLOMACIJA CINI CUDA.

Terco muky23 avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku

Stari,ja nikad nisan reka da necu nekome priznat da san u krivu,da je neko drugi u pravu,to smatram svojom velikom vrlinom iako znam bit tvrdoglav za poludit... Ja sam upisa jos po starome sustavu,ako sam falija ja se ispricavam,jer ponovit cu,demante prihvacam,kao i kritiku... Meni nije cilj ovde prikazat sve vas starije ka neke linčine i sta ti ja znan,ali evo ka sta je kolega jadran napisa,upisa je visu,i veliki mu je problem sta zivi daleko,isto tako i to znam,sve mi je jasno,ali budite realni,Vas starijih ima svakakvih isto kao sta ima i nas mlađih,činjenica...ja ću prvi reč da nisan savršen,ali sam daleko od nekog probisvjeta,linčine i sta ti ja znan...

Kolega

@offshore

Vidis kolega i sam si rekao ono sta i ja govorim,sve se moze kad se oce,i činjenica je da se iskusnijim pomorcima kao sta ste vi uvijek izlazilo u susret na fakultetu...I najveci problem,ustavri razlog zbog cega najvise mlađih u ovim raspravama s vama iskusnijim je financijska pozadina,stari ja dok sam doma ucim,radim di god stignem da bi ubija kunu,jer sve ono sta san donija sa kadeture je otislo nakon 20!!! dana za brevete,porucnicki i sve ostalo,doma san kao i vecina mojih prijatelja misecima,a minus samo raste,starce san ogulija do koze,neki su dizali kredite i tako dalje...svatite da smo mi u puno težoj situaciji!
    Posljednje uređivanje od muky23 : 04-23-2010 at 10:30 AM
    Omnia praeclara rara.

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

... Bez muke nema nauke...
    Woody, nije replica nego cisto da kritikujem nesto sto je prisutno u ovom threadu -

Ima puno ljudi koji su zavrsili puste skole pa se kurce stim a zanemaruju experience! Skola moze samo pomoci da se brze postigne potrebno iskustvo i vjestina, a nije nikakva garancija da je netko s fakultetskom diplomom bolji od onoga tko je poceo karijeru bez takve diplome. Osim toga covjek se uci neprestano. Npr. ako je netko studirao prije 30 godina, a potom nije radio u struci i pratio aktivno stvari - moze s tom diplomom poci jedino na WC, bez obzira o kojoj struci se radilo.

Zato nisam sklon pretjerivanju da sebe smatram sposobnijim zbog diplome. Evo ja i kolega se mijenjamo na brodu. On ima srednju skolu, ali me nadmasuje u placi, ne znam tocno koliko - no vjerujem oko 1000 eura. Zato jer je puno duze na kompaniji od mene. Radimo isto i cak neke stvari zna bolje od mene. A ja sam btw uvijek imao prosjek debelo iznad 4 na studiju...
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Terco muky23 avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

@Gavran Mile Selimir

Stari moj ja se u potpunosti sla?žem s tebom,ja nisam ni reka da onaj s diplomom vridi vi??e od onoga koji je nema,ali ponovit ću po ko zna koji put,veliki problem je na??e ??kolstvo,uči se iz knjiga od prije 20,30 god,praktični dio uopce se nema di nauciti i tako dalje...Navigajem i sam pa znan da je iskustvo najva?žnije jer nema te knjige koja ce te bolje naučit nego kad se nađe?? u nekoj situaciji na brodu pa onda treba rje??it i vidit kako i ??ta...U su??tini vi??e manje svi mislimo skoro podjednako ali moje mi??ljenje kao i nekih ostalih je da ovo nije najispravniji put i radi toga dolazi do prepirki...
    Omnia praeclara rara.

Datum registracije
    Apr 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Gavran Mile Selimir prof. Vidi poruku
    Woody, nije replica nego cisto da kritikujem nesto sto je prisutno u ovom threadu -

Ima puno ljudi koji su zavrsili puste skole pa se kurce stim a zanemaruju experience! Skola moze samo pomoci da se brze postigne potrebno iskustvo i vjestina, a nije nikakva garancija da je netko s fakultetskom diplomom bolji od onoga tko je poceo karijeru bez takve diplome. Osim toga covjek se uci neprestano. Npr. ako je netko studirao prije 30 godina, a potom nije radio u struci i pratio aktivno stvari - moze s tom diplomom poci jedino na WC, bez obzira o kojoj struci se radilo.

Zato nisam sklon pretjerivanju da sebe smatram sposobnijim zbog diplome. Evo ja i kolega se mijenjamo na brodu. On ima srednju skolu, ali me nadmasuje u placi, ne znam tocno koliko - no vjerujem oko 1000 eura. Zato jer je puno duze na kompaniji od mene. Radimo isto i cak neke stvari zna bolje od mene. A ja sam btw uvijek imao prosjek debelo iznad 4 na studiju...
    Oprosti, nalazis se na krivoj temi! Nije bit degradirati nekoga da bi dosao do svog cilja. Tema je zasto ne upisete fax, a ne ko je bolji i ko ima duzi...

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od muky23 Vidi poruku
    ... Navigajem i sam pa znan da je iskustvo najva?žnije jer nema te knjige koja ce te bolje naučit nego kad se nađe?? u nekoj situaciji na brodu ...
    Eto vidis, nema osnove potcjenjivati ljude koji navegaju dvaes' tries' godina, a isticati neke diplome. To je isto kao da se netko hvali da je procitao sto puta onu knjigu Kama Sutra, a poslije da prizna da je tanak u praksi. Naprotiv ima starijih kolega koji ce obnavigat svijet pomocu mareta... a ne triba im GPS!
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

Terco muky23 avatar
    Datum registracije
    May 2008

Početno

Eto vidis, nema osnove potcjenjivati ljude koji navegaju dvaes' tries' godina, a isticati neke diplome. To je isto kao da se netko hvali da je procitao sto puta onu knjigu Kama Sutra, a poslije da prizna da je tanak u praksi. Naprotiv ima starijih kolega koji ce obnavigat svijet pomocu mareta... a ne triba im GPS!
    Pa stari napisao sam ti da se sla?žemo,viruj mi,iako se to nebi dalo isčitat iz postova pojedinaca,mislim na nas mlađe,niko ne omalova?žava starije sa iskustvom,ali je razlika sta ne prevladava u svih isto razmi??ljanje u vezi rje??avanja konkretno ovoga problema to je poanta cijele ove rasprave...onda tu neko izađe iz okvira lijepog pona??anja pa se neko nađe uvrijeđen i tako to krene...

Kolega stoj mi dobro,pozdrav svima vrime je da se skuvaju moli i ispece riba mmmmmmm

POZDRAV!!
    Omnia praeclara rara.

Datum registracije
    Mar 2009
    Firma

Početno

Oprosti, nalazis se na krivoj temi! Nije bit degradirati nekoga da bi dosao do svog cilja. Tema je zasto ne upisete fax, a ne ko je bolji i ko ima duzi...
    Mene je zadnji 'faks' stajao ovoliko:

Pedeset tisuca maraka sam potrosio, a najmanje sto tisuca sam propustio zaraditi. Poslije faksa nisam postao pametniji... dovoljno razloga da se ne upisuje faks. A sto se tice teme, samo se nastavljam na prethodne postove, ako faljivam ima moderator pa mu se pozali u tom smislu.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

sve ima svoje. evo ja iman i MBA, koji mi ne sluzi nicemu ili ako oces, vrlo malo. ali zato, kad kapo ili inspektor zovu u dva ujutro da je brod sta, ono sta pise u knjigu NIKAD mi nije pomoglo. uvik iskustvo spasi stvar. ne kazen da je navigacija za nepismene (na koncu i sam san olupa 17 godina), ali ne triba bit ni doktor nauka. uostalom,vracamo se opet na isto, je li kokos ili jaje. ipak,bija bi slobodan savjetovat mladjima, kad postanete barbe i kapi, odma iskrcajte nasega sss prvoga i uzmite indonezanina sa fakulteton. to je prava uzivancija.

Kadet nikola_mtk avatar
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

Ma da...Isti taj koji navega 30+ godina ne zna se koristit GPS-om, ne zna unijet rutu u GPS niti mjenjat Waypointe. Onda pita terca kako to ide.

Isti taj BARBA koji ima 30+ godina iskustva je mene uvjeravao kad sam bio kadet da je nebesko tijelo koje smo mi u tom trenutku snimali- planet- i kad sam mu dokazao da je zvijezda izbjegavo me po brodu jer ga je kadet obrukao.

A sta da kazemo na to dragi moj Gavrane?
    Inter pedes virginum gaudium est iuvenum. - Među nogama djevice le?ži zadovoljstvo mladića.

Datum registracije
    Apr 2010

Početno

Mene je zadnji 'faks' stajao ovoliko:

Pedeset tisuca maraka sam potrosio, a najmanje sto tisuca sam propustio zaraditi. Poslije faksa nisam postao pametniji... dovoljno razloga da se ne upisuje faks. A sto se tice teme, samo se nastavljam na prethodne postove, ako faljivam ima moderator pa mu se pozali u tom smislu.
    ????????????????? Tolike pare???? Pa toliko ni doktorat ne kosta! Kolega, okratite malo! Budimo realni! A sto se tice para, vragu je malo! Pravila se moraju postovati! Kolega se moraju uvazavati!

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •