Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/66
    Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno Kraljica mora

Evo par slika skolskog broda ¨Kraljica mora¨.Brod se gradi u Veloj Luci , u brodogradilistu Greben.Koliko san shvati ove u skveru brod ce sluzit za obuku kadeta i asistenata.Slike nisu bas nesto jer su slikane mobitelon , ali kroz drugi tjedan ce ga porinut (pon. ili uto.) i nastojat cu poc i slikat malo bolje.
    Attached Images Attached Images
    Gulite kompire a ne pomorce !!!!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Pozdrav ekipa

Tako je brod ce biti porinut u Veloj Luci a kuma broda ce biti Premijerka Jadranka kosor.

Podatke znam jer smo kao Udruga pomoraca Hrvatske dobili pozivnicu da sudjelujemo na porinucu.

Pozdrav
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno

@ Dalmos
    Hoce ko doc na porinuce?ako iko dolazi javite se.ja san tu blizu.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od motorman5 Vidi poruku
    @ Dalmos
    Hoce ko doc na porinuce?ako iko dolazi javite se.ja san tu blizu.
    Kao predstavnik UPH nece doci niko jer nemamo para da trosimo na domjenke a i navigajemo vecina nas. Ako ce neko doci osobno moze ti se javiti.

Pozdrav i ako si ti tu mozes naciniti koju sliku pa nam poslati ode
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Vidis ja ipak mislim da bi neko trebao doci, da se jos vise cuje za UPH.Mozda bi se i sa nekima iz vlasti moglo malo i popricti...reci koju rijec pred TV kamerama.Ipak je to veliki dogadjaj.Jasno mi je da je kriza i da se nema, ali ovo je ipak dogdjaj koji se ne bi smjelo propustiti radi svih onih koji ce danas sutra postati pomorci.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@RAUL
    Ajde ne budi naivan.Tom brodu jedino putovanje ce bit od skvera do neke rive di ce ostat vjecno vezan kao znak rvacke pomorske tradicije jednako kao i nasi Kresimiri,Dmitri i slicno

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Osobno se nadam da nece biti tako, vec da ce sluziti za obuku mladih pomoraca.A sto se tice ova druga dva broda sto si spomenuo oni bolje da i ne plove vec da ih prodaju nekome ili da ih daju u rezaliste.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Početno

Po mojim informacijama brod nije porinut , jer (mozda je cakula) premijerka nije uspila doc , i niko ne zna kad ce ga porinut.Sto mislite jeli ovo los znak?Da kuma ne dodje na porinuce?

2 e Marenos avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Swire Pacific

Početno

Pa ionako je za vladu pomorstvo zadnja rupa na svirali.To se pokazuje iz ovoga primjera.

Barba motorman5 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    u potrazi....

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

to sta nisu dosli je samo potvrda naseg razmisljanja da je to put uzalud i trosenje novca bezrazlozno. Da li se jos pitate zasto se sastanak na temu breveti toliko odgada?

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno

ne boj se,da se otelila krava u nekom sokaku cila vlada bi bila gori na svećanoj sjednici.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od alkaid Vidi poruku
    ne boj se,da se otelila krava u nekom sokaku cila vlada bi bila gori na svećanoj sjednici.
    Jesi me nasmija svaka ti cast.

Kadet underdog avatar
    Datum registracije
    Aug 2009

Početno

Bas citam kako Kraljica mora nije na raspolaganju skolama i fakultetima jer nitko ne pokriva troskove.
    37 mil kuna kostala je gradnja, 25k kuna dnevni troskovi.. Da li je uopce trebao ovakav brod za izobrazbu hrvatskih pomoraca??
    Mislim da se za taj iznos mogao kupiti stariji teretni brod (bulk 2 stive ili manji tanker) koji bi radio u Mediteranu ili cak Jadranu. Zapravo nije ni vazno koja vrsta broda, ali morao je biti isplatljiv odnosno samoodrziv. Pa nek studenti uz mentore traze teret odnosno putnike. Brod bez prihoda, na leđima drzave (poreznih obveznika) je nemoguc.

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Ako mislis na ovo a sta te to cudi kad o pomorcima odlucuju oni koji mora vidili nisu

2.Casnik elf_dalmatae avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    Na cvrstom kopnu

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Ako mislis na ovo a sta te to cudi kad o pomorcima odlucuju oni koji mora vidili nisu

Bas citam text.

Jadno

Nasa posla :/

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od underdog Vidi poruku
    Bas citam kako Kraljica mora nije na raspolaganju skolama i fakultetima jer nitko ne pokriva troskove.
    37 mil kuna kostala je gradnja, 25k kuna dnevni troskovi.. Da li je uopce trebao ovakav brod za izobrazbu hrvatskih pomoraca??
    Mislim da se za taj iznos mogao kupiti stariji teretni brod (bulk 2 stive ili manji tanker) koji bi radio u Mediteranu ili cak Jadranu. Zapravo nije ni vazno koja vrsta broda, ali morao je biti isplatljiv odnosno samoodrziv. Pa nek studenti uz mentore traze teret odnosno putnike. Brod bez prihoda, na leđima drzave (poreznih obveznika) je nemoguc.
    e jebi ga! sad ce opet graknit kako san zlocest i ronzan na sve hrvatsko...ali, je li ko meni moze objasnit kako ovaj brod moze kostat 25 kila dnevno? makinja mu je mali prdekavac, ulja ne trosi nista, ima par clanova placene posade (ostalo su djaci i studenti - mukte). 5,5 kila zelenih kosta daily operation cost pravoga broda (suvi teret). ko ovde je lud, ko marcapija i di te pare idu?

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od maninjorgo Vidi poruku
    e jebi ga! sad ce opet graknit kako san zlocest i ronzan na sve hrvatsko...ali, je li ko meni moze objasnit kako ovaj brod moze kostat 25 kila dnevno? makinja mu je mali prdekavac, ulja ne trosi nista, ima par clanova placene posade (ostalo su djaci i studenti - mukte). 5,5 kila zelenih kosta daily operation cost pravoga broda (suvi teret). ko ovde je lud, ko marcapija i di te pare idu?
    @Maninjorgo

Vjerovatno si ( zamene 100%) vise upucen u sve te cijene nego ovaj ko je pisao tekst pa stoga ja se drzim one da ne virujem svacemu sa pise u novine. Stoga ako ti kazes da je ovo previse ja ti virujem Ali ajmo dati argumente kolik obi kostao ovaj brod dnevno ? Bacimo ode jednu racunicu. Ono ako je 8 clanova posade viditi koliko i sta ?

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

i meni je ovih 25 iljada odma upalo u oko. niki dan san prosa kraj nje u portu. vezana za rivu, nijedno svitlo (niti u salonu), ne virujen da placa puno za vez (ako ista placa), nista ne iskrcaje ili ukrcaje

ako su i ukrcana dva, tri na placu opet nije toliki trosak

zap mladeno avatar
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

a dosta je vidit ko je kuma broda i sve ti je jasno zasto je islo u qrac....
    Life is too short to remove usb safely

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •