Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/52
    Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno socijalno - prazan hod

evo nisam znao kako da dam naslov ovoj temi........
    zanimame zna li netko kako otic kod doktora u vremenu od prijave na kapetaniji nakon iskrcaja, pa dok kapetanija to proslijedi do HZZO-a.
    evo meni je proslo vec 15 dana od kada sam se prijavio na kapetaniju u rijeci, a nista mi jos nije doslo postom kako mi je rekla tamo u kapetaniji.
    I danas ih ja zovnem na tel., ali sustav im ne radi vec dva dana pa gosođa lipo kaze nek zovem u ponediljak, a to sta meni triba zdravstvena da odem kod doktora ko me j...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@jakeld
    mi koji smo na 4-4 to dobivam sa zaostatkom od 4 tjedna tako da de facto nista ne mozes koristit.To je za ne virovat.

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Moj muž je zadnji put po povratku s broda, prijavija se na kapetaniju i zamolija onu da mu ispiše prijavu i odnija je sam na socijalno i dobio knjižicu ODMAH.Znači ako si bolestan i treba ti knjižica, sam ubrzaj postupak.Nebi trebalo bit problema.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ja koristin stari papir od prosloga ugovora jer ne pise na njemu kad istice,samo pocetak osiguranja i nema problema,bija vec 3 puta

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    @jakeld
    mi koji smo na 4-4 to dobivam sa zaostatkom od 4 tjedna tako da de facto nista ne mozes koristit.To je za ne virovat.
    Cemu cudenje samo triba nauciti citati kratice

H-rvatsko
    Z-dravstvo
    Z-ajeb
    O-ogromni
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@Dalmos
    Ova ti je dobra.Srica da nikad nisam ni kalkulira sa nasim zdravstvenim.Za svako lijecenje tu je master card.

Clan Posade chief_mate avatar
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Uzmi matrikulu, tiskanicu T2 i odi na HZZO, dobit ces odmah papir umjesto zdravstvene. najveci problem ti je guzva na HZZO-u. Decki covik vas je lipo pita za pomoc, pa pomozite,ne komentirajte bez veze..

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

@zrile

to bas i nije lako ako živis u Slavoniji kao ja a kapetanija je u rijeci....

@chief mate

thnx, tako cu i napravit

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    domaaaaa

Početno

Pozdrav svima...nova sam i trebam pomoc...da li itko od vas ima suprugu koja je pokusala ostvariti pravo na dopust radi njege djeteta s poteskocama u razvoju?..Muz mi je jos na brodu i ja vec mjesecima vodim pismenu prepirku sa HZZOom.Zadnje rjesenje koje sam dobila glasi da mi se pravo na dopust odobrava u trajanju od godine dana ali samo dok je suprug odsutan..sto znaci cim dodje doma meni se to pravo ukida i trebala bih poceti raditi...koliko je to najbolje za nase dijete nitko ni ne pita!Cijela zbrka je pocela zbog nacina klasificiranja pomoraca za vrijeme dok nisu na brodu...tj dok pomorac koristi svoj dopust sifra osnove zdravstvenog osiguranja je nezaposlenost i ja kao stalno zaposlena ne mogu korisiti pravo dopusta jer mi muz ne radi!?!?!Zalila sam se podrucnom uredu u Rijeci nadajuci se da ce zalba zavrsiti u direkciji u Zg i da ce netko ipak uvidjeti da je rjesenje koje sam dobila idiotarija..ali valjda sam se previse nadala!sad preko drzavne pravobraniteljice za djecu pokusavam nesto promijeniti medjutim to sve ide sporo...Da li ima jos netko slican problem pa da pokusamo nesto promijeniti...pravilnik koji se primjenjuje u nasem slucaju ipak je jednom odlukom ustavnog suda promijenjena pa zasto bi to bila zadnja promjena...Pozdrav!

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gdja supruga Vidi poruku
    Pozdrav svima...nova sam i trebam pomoc...da li itko od vas ima suprugu koja je pokusala ostvariti pravo na dopust radi njege djeteta s poteskocama u razvoju?..Muz mi je jos na brodu i ja vec mjesecima vodim pismenu prepirku sa HZZOom.Zadnje rjesenje koje sam dobila glasi da mi se pravo na dopust odobrava u trajanju od godine dana ali samo dok je suprug odsutan..sto znaci cim dodje doma meni se to pravo ukida i trebala bih poceti raditi...koliko je to najbolje za nase dijete nitko ni ne pita!Cijela zbrka je pocela zbog nacina klasificiranja pomoraca za vrijeme dok nisu na brodu...tj dok pomorac koristi svoj dopust sifra osnove zdravstvenog osiguranja je nezaposlenost i ja kao stalno zaposlena ne mogu korisiti pravo dopusta jer mi muz ne radi!?!?!Zalila sam se podrucnom uredu u Rijeci nadajuci se da ce zalba zavrsiti u direkciji u Zg i da ce netko ipak uvidjeti da je rjesenje koje sam dobila idiotarija..ali valjda sam se previse nadala!sad preko drzavne pravobraniteljice za djecu pokusavam nesto promijeniti medjutim to sve ide sporo...Da li ima jos netko slican problem pa da pokusamo nesto promijeniti...pravilnik koji se primjenjuje u nasem slucaju ipak je jednom odlukom ustavnog suda promijenjena pa zasto bi to bila zadnja promjena...Pozdrav!
    mo?žda se ovdja ??to vi??e sazna
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=73878

master's wife MAURICIUS avatar
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Gdja supruga u istoj sam situaciji.Papire od diteta su mi poslali na medicinsko vještačenje, ali su me u pravnoj službi upozorili da moran ić radit kad suprug dođe sa broda, a kad opet ode na brod mogu opet tražit dopust. Poludila sam. Rješenja sa pravne strane nema jer su po zakonu nezaposleni kad su doma i mogu čuvat dicu. A to šta im prvo triba misec dana da se jesdno na drugog priviknu, a da ne govorim o vježbanju 3 puta dnevno sa ditetom, to nikoga nije briga. Pravnica mi je rekla da dan nakon šta se iskrca prijavim ga npr. kao kućnog majstora kod nekoga i rješen problem. Doprinosi bi bili oko 800kn, još moram vidit koja je shema sa porezom za ta 3-4 miseca šta bi tu bija prijavljen. Ma nedam im gušta. Rekli su mi i da se žalim ministarstvu, pa ako se skupi dovoljno žalbi možda nešto i naprave. Eto, to ti je jedino rješenje.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ne znam sto da vam kazem,moje zdrastveno radi perfekt,uplacujem i dopunsko ali da neman prijatelja doktora dosa bi na red na svetoga nikad,vas problem je specifican i nije jedini ali kao sto vidite,nasi politicari nemaju vremena za nas jer jos nisu namirili sebe,kad to naprave,sve ce kasnit ka i obicno jer oni spajaju praznike,odabrali su ih mrtvaci i dijaspora,mi a ni ja bogami nismo,da san i ima priliku,jedino sto mogu napravit je da priupitam sto se moze,bio bi dobro da se javite na pm sa svim informacijama da prijatelj zna sto pita,pa vam se u roku od 7 dana javim sa odgovorom

.................. mornareva zena avatar
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    ..sta to koga briga...

Početno

A ljudi moji, postovane mame i kolegice zene-pomoraca,
    nakon ovoga recenoga slucaja, sam sigurna da se zakoni o obiteljskim pravima i pravima nezaposlenih pomoraca i njihovih obitelji upravo poklapaju u negativnom kontekstu protiv nas.
    Kad triba primit naknadu za nezaposlene i sva ostala prava koja iz toga proizlaze, onda pomoraca nema u sustavu.
    Kad nezaposlenom pomorcu, kojemu taj isti sustav to ne priznaje, zena trazi produzeno porodiljno ili slobodno misto u vrticu, onda NEZAPOSLENI POMORAC se pojavu u sustavu i to se nemore sprovest. Bas me zanima sta je slijedece....

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    domaaaaa

Početno

Hvala na brzim odgovorima..znala sam da nazalost nisam jedina!Aveo hvala na linku..znam cijeli pravilnik jer su mi ga u prvom rjesenju i pogresno citirali..Mauricijus i ja sam razmisljala o slicnom rjesenju koje se zapravo svodi na baypassiranje pravog problema a to je da sifra osnove zdravstvenog osiguranja bude jedino mjerilo radnopravnog statusa bilo kojeg pomorca.Cuj kako ti to tehnicki mislis izvesti.?..radna knjizica im je na kapetaniji..znas vec kako je cijeli sistem trom ,strah me da muzu ne zakompliciram stvari kod ukrcaja jer ga onda treba i odjaviti s tog imaginarnog radnog mjesta pa opet sve papire nosit na kapetaniju..da li ti je ta pravnica sugerirala jos stogod?da li si zainteresirana javiti se pravobraniteljici za djecu.?.ured je otvoren i u Splitu..Inace kad jednom lijecnicko povjerenstvo utvrdi tezinu ostecenja iz pravne sluzbe ces dobit rjesenje i pravo na 65%proracunske osnovice(ne tvoje stvarne netto place) u iznosu od 2100kn..Neznam koje ce povoljnije rjesenje za nas izposlovati pravobraniteljica jer ja sam spremna pristati i na to da ne primam nikakvu naknadu za period dok je muz doma ali da ne moram ici raditi jer jednostavno neznam kako bi funkcioniralo sve doma dok me nema i u ononm prvom naletu dok se ponovno kcer i muz upoznaju ..pretpostavljam to je i tvoj problem jer ti je dijete jos malo kao i nase..

Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Nisam ja mislila na matrikulu, nego na radnu knjižicu koju mi muž ima doma. On je dan nakon iskrcaja nezaposlen i može raditi šta hoće po našem zakonu. Ne znam još kako ću to tehnički izvesti jer je tek otiša na brod i bit će 6 miseci odsutan, pa ću smislit nešto. Jedna gospođa, supruga pomorca to bi trebala riješit sad kroz 7. misec jer u 8. dolazi suprug, i prijavit će ga kod rođaka, pa mi je rekla da će mi se javit kad sve dozna kako će to izvest. Ja ću kad dobijem rješenje uložit žalbu ministarstvu. A ovo za pravobraniteljicu za djecu tek sad čujem, ali i tu ću otić. Ma sve ću napravit samo da ne idem radit. Ta mi gospođa govori da je nju jedna žena šta radi na HZZO-u, a privatno se poznaju to savjetovala. Znači to se može, to i gospoda na zdravstvenom znaju ali nitko ti to neće savjetovat od njih jer ih baš briga. Odi u Splitu su neljubazne i kad bilo šta pitaš imaš osjećaj ka da se to njih osobno tiče.

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    domaaaaa

Početno

Mauricijus mozda grijesim al eto sad sam u registratoru trazila radnu knjzicu od muza i 99% sam sigurna da je radna knjizica na kapetaniji..ili je kod agenta...Dal moze jos netko potvrditi ovo?Radna knjizica inace ostaje kod poslodavca a kako je njima poslodavac uglavnom strana pravna osoba s svim dokumentima su izmedju ostalog i radnu knjizicu dali agentu i ovaj je to pustio na kapetaniji da se obavi prijava..Ja cu ti svakako javit kako smo mi rijesili ovaj problem jer izgleda da cu ja bit prva...meni je vec porodiljno isteklo i ja ti vec koristim dopust zbog njege a muz mi se vraca iduci tjedan..po rjesenju sam duzna odmah ili najkasnije u roku 8 dana javiti HZZOu promjenu tj da je nezaposlen...Lovi me panika jer je vremena malo a nesto trebamo napraviti...Nije toliko stvar u 2tisuce ali na svakom koraku mi je uskraceno nesto i jednostavno ne zelim im pustit tu lovu jer u konacnici to uzimaju nasem djetetu.Znam kad kazes da nikog nista ni ne mozes pitat..a svi su neljubazni kao da ce platit iz svog novcanika..s druge strane koji poslodavac ce ti tolerirat da dolazis radit po principu 3-3 ili 4-2 ili kakv god ugovor imali..ma ta varijanta u nasem slucaju jednostavno ne dolazi u obzir..necu pustit dijete i ici raditi:Ja sam ti s cijelom pricom htjela u novine i na provjereno na tv,javila sam se pravobraniteljici i necu sutit o ovome najvise iz razloga sto kad sam nesto i trazila rekli bi mi da je meni lako jer je muz kapo i zaradjuje puno pa nam materijalno nece nista falit..to je krajnji bezobrazluk!

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2009
    Firma
    domaaaaa

Početno

Mauricijus jos nesto..unatrag tri godine sam ti se ja na racun toga sto mi je muz 7 godina bio bez zdravstvenog osiguranja jer je nakon faxa zakasnio u roku se prijavit na biro trazila informacije o tome kako bi bilo da ga ja zaposlim kao kucnog majstora...onda jos nismo bili u braku i nismo se vodili na istoj adresi..Onda su mi na mirovinskom i zdravstvenom rekli da ako nekog zaspoljavas kao kucnog majstora jedino sto gledaju je da nemate isto prezime i da ne zivite u istom kucanstvu..to sam se sjetila pa mozda ti pomogne...

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

Možda neloša ideja za gospođetvorite vlastiti obrt i na bolovanje-ako još uvijek HZZO refundira bolovanja duža od 45 dana.

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno

Mislim da su radne knjižice (pa i moja ) u Mirovinskom.

Datum registracije
    Jun 2009

Početno

Svakako i ako su u mirovinskom, a gdja supruga kaže da ima rok za 8 dana javit se na HZZO mislite li da se ta prijava zaposlenja kao kućni majstor može riješiti u tom periodu.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •