Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15

Tema: Gripa

flores
    Guest

Početno Gripa

Po??tovanje svima,
    Vjerojatno nikome nije sjela ova nova virusna gripa o kojoj se priča, i vjrojatno su svi zabrinuti, a s obzirom na prirodu posla i česte posjete aerodromima, treba biti na oprezu. Neka ljudi koji se trenutno nalaze na odrađivanju 183 dana malo napi??u ??ta se u zemlji di jesu priča o tome. A porezna i vlada će "vjerojatno" i kod poreza u ovakvom slučaju UOČITI, da je jako "UREDU" i radi ovakve vrste RIZIKA posla, pomorce izjednačavati sa ostalim poreznim obveznicima.
    Ugodna večer svima.

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od flores Vidi poruku
    Po??tovanje svima,
    Vjerojatno nikome nije sjela ova nova virusna gripa o kojoj se priča, i vjrojatno su svi zabrinuti, a s obzirom na prirodu posla i česte posjete aerodromima, treba biti na oprezu. Neka ljudi koji se trenutno nalaze na odrađivanju 183 dana malo napi??u ??ta se u zemlji di jesu priča o tome. A porezna i vlada će "vjerojatno" i kod poreza u ovakvom slučaju UOČITI, da je jako "UREDU" i radi ovakve vrste RIZIKA posla, pomorce izjednačavati sa ostalim poreznim obveznicima.
    Ugodna večer svima.
    Postovanje @Flores.Njih nije briga za to .Bilo je i kravlje ludilo pa nam je prijala govedina a isto tako ce i svinjetina.Nazalost mora se raditi i jesti.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

@Kotlar - ma stvarno si maka, kakve veze svinjska gripa ima sa svinjetinom? Aj lec molin te, sve cu sam ukrcat veceras.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Evo mi smo danas tribali bit u Ensenadi(Mexiko),ali zbog "sigurnosti putnika i posade"nismo se vezali nego smo nastavili jos jedan sea day.Kako nam je cruise takav da smo u Ensenadi svako 4 dana sad firma trazi druge opcije,kojih istini na volju i nema bas puno.Iz Long Beacha(Los Angeles) se i nema bas di otic na cruise od cetri dana.Juzno ti je Mexiko,a puno dalje sjeverno Kanada.Bas me zanima sta ce smislit,jer su cruisevi prodani odavno,a vodit 2500 ljudi u Mexiko pa ih posli dana u portu nedaj boze infetane uzest nazad na brod,gripa bi se po brodu prosirila ka pozar.
    Vidit cemo prikosutra jesu li cunke iz officea sta smislile,nije in lako,u karibima mos priskocit mexicki porat,jer ima drugih otoka ka u prici,ali s ove strane nema sta priskocit,nego ili tamo ili nigdi...

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    @Kotlar - ma stvarno si maka, kakve veze svinjska gripa ima sa svinjetinom? Aj lec molin te, sve cu sam ukrcat veceras.
    NAjjaca baza danas je ovo / Offshore ti si neokrunjeni kralj
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Bok ljudi, evo i mene! Svinjska gripa? Evo citam malo po tiskovinama i slusam malo po medijima izgleda da je virus izasao iz laboratorija! Netko je vidio da na Zemlji ima previse ljudi pa odlucio malo to srediti, tako je uostalom bilo i sa ebolom, a znanstvenici kazu i sa HIV-om! A znate sto je jos najcudnije od svega: Citam jutros a usput cuo i na TV dosad niti jedna svinja nije zarazena! Neki sam dan gledao dokumentarac (ne na TV) vec na kompu "Zeitgast Adenum" i nisam mogao vjerovati na kakav pogmukao nacin ovi ekonomski placenici u ime americke vlade obavljaju prljav posao, koliko su samo predsjednika vlada pobili ako im se nisu pokorili (mislim ono namjestene zrakoplovne nesrece itd.) Govorili su o zemljama Ekvadoru, Panami. Ma i ova svinjska gripa je iz laboratorija izasla kao i pticja samo sto je ova zadnja ne tako ubojita kao pticja vec sluzi da malo zastrasi narod, a molit je samo Boga da se ne bude prosirila i dosegla stupanj epidemije jer ce to onda biti prava katastrofa! Imam osjecaj da ovi svjetski mocnici izmisljaju razne bolesti i ratove samo da im ne bude dosadno u Svijetu, eto tek tako da se nesto dogadja, da ne bude monotonije na ovom planetu! Sta kaze ostalo drustvo na ovo moje misljenje i neke cinjenice?

1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

koliko mi je poznato, ima status pandemije a ti se bojis epidemije?

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Širenje svinjske gripe po Europi, slučajnost?

Navodno je sve počelo sa farmom u američkom vlasništvu. U Meksiku koji je najveći uvoznik imigranata u SAD. Da bi se proširilo nekim čudom na dobar dio S. Amerike i Europu.
    Zadnjih nekoliko dana bombardirani smo vijestima iz Španjolske, Austrije, Velike Britanije, Švicarske i najnoviji slučaj Poljske.
    Malo je nevjerovatno da se u 21 st. uz svu naprednu tehnologiju, medicinu i ostalo ovakvo nešto može dogoditi slučajno.
    Sve smrdi na namjerno širenje virusa (kao da su turiste s područja europe namjerno zarazili i poslali natrag i otkad se ampule s bilo kakvim virusima prenose javnim prijevozom?) . Razloga je mnogo, rušenje stabilnih ekonomija, stvaranja globalne panike, smanjenja broja stanovništva. Iako je smrtnost za sada relativno mala, postoji realna mogućnost da virus mutira.Po meni to nije nikakva slucajnost (mislim na sirenje gripe po Europi). Amerika je spremna na sve i uopce se ne treba cuditi ako su namjerno pustili takav virus. No, cak i nema potrebe za tim, zbog toplih zima virusi mutiraju i sami desetak puta cesce nego prije, kada su ih ostre zime potamanile. Umjesto namjernog sirenja jednostavno se CNN-u javi da napravi paniku i to je to, ko sto je netko vec i rekao, gripa moze biti smrtonosna i oduvijek je i bila potencijalno smrtonosna samo sto se nikada nije radila takva fama oko toga...pticja gripa...svinjska gripa...po meni cista reklama za Tamiflu.To je cisto stvar profita, moci i manipulacije.... al bez zajebancije

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Di si Vucino, Falija si mi. Evo ja kupija Tamiflu nek se nadje sad kad buden na brodu. Prevencija Vuce, prevencija....

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

Stari, ja bi se bez Vuka izgubija. Iden u subotu kupit ove nove telefone sta mogu na internet. isto ako se izgubin di da me on moze upravit. Samo ne znan sta cu pitat u butigu, valjda ce mi Vuk kazat prije nego opet bacin novce u vitar.

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Iden i ja u subutu u New York
    nece valjda grom u koprive
    jos je onaj nas ministar zdrastva reka da nema mijestu strahu, pa mi je odma lakse

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Tko ima naviše koristi od svinjske gripe: Roche povećava proizvodnju protugripnog lijeka Tamiflua

Švicarska farmaceutska grupacija Roche spremna je da poveća svoje proizvodne kapacitete protugripnog lijeka Tamiflua, vrlo efikasan protiv svinjske gripe, dok njena slična grupacija Novatis nastoji da razvije cjepiva protiv ove bolesti , priopćeno je u četvrtak iz ovih tvrtki.

''Možemo povećati našu proizvodnju na 400 milijuna doza Tamiflua godišnje, precizirala je glasnogovornica Rocha, dodavši da još nisu dobili narudžbe za tako nešto, javio je AFP.
    Svjetska zdravstvena organizacija (WHP) priznala je protuvirusni lijek Tamiflu kao jako efikasan protiv novog virusa svinjske gripe, tipa A/H1N1.
    Glasnogovornica je također izjavila da su "mnoge vlade kontaktirale posljednjih dana tvrtku Roche kako bi zaključile narudžbe za Tamiflu, ali nije precizirala količine narudžbi i zemlje koje su kontaktirale.
    WHO je objavio u srijedu navečer da je pandemija svinjske gripe neizbježna te je podigao nivo pripravnosti na peti od šest nivoa ljestvice.
    Novatis, slična farmaceutska grupacija, koja je u stalnom kontaktu s WHO-om, nastoji da razvije vakcinu protiv svinjske gripe.
    ''Čekamo da vidimo što će nam reći vlasti kako bismo počeli da radimo na proizvodnji te vakcine'', precizirao je glasnogovornik Novatisa.

Kazem vam kolege ovo je podmetnuto, nema straha, sad kad su profit ubrale banke, naftne kompanije i druge energetsko-novcarske institucije red je dosao na farmaceutske kompanije! Kako to da je Tamiflu sad otporan na svinjsku gripu koja je jaca od pticje, a nije bio otporan na pticju? Recite mi sad tko je tu lud, a tko pametan?!

Seki Mikaya avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Foranin Vidi poruku
    Iden i ja u subutu u New York
    nece valjda grom u koprive
    jos je onaj nas ministar zdrastva reka da nema mijestu strahu, pa mi je odma lakse
    Neboj se prika, nece nikakva zaraza u makinu, tamo ide samo jedna bestija,...covjek, tamo gdje nema muhe nece ni virus, tamiflu je stalno u zraku....
    "Nije u soldima sve, neka te tu kraj mene"
    Sorry Mladene,..........ali nije to za mene....

kapo Foranin avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    jadrolinija

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Mikaya Vidi poruku
    Neboj se prika, nece nikakva zaraza u makinu, tamo ide samo jedna bestija,...covjek, tamo gdje nema muhe nece ni virus, tamiflu je stalno u zraku....
    Imas pravo, a ako osjetin kakve simptome odma 2 dcl Diesela iz Service tanka, to nemoze niti jedan virus prezivit

flores
    Guest

Početno

To je cisto stvar profita, moci i manipulacije.... al bez zajebancije[/QUOTE]

To bi bilo dobro kada bi bilo tako jednostavno. Sla?žem se da će farmaceutske tvrtke profitirati, ali nesla?žem se sa time da je sada gripa isto ikao ??to je bila prije pedesetak godina, samo da se sada izmi??lja da je ptičja,svinjska..., zato jer su virusi ojačali zadnjih pedesetak godina, i mislim da kada ovako ne??to počme ići zrakom da nismo ba?? sigurni, e onda je malo i pitanje sreće, ali u svakom slučaju, imati doma Tamiflu nemo?že biti naodmet, jer ako dođe do alarmantnog stanja, kupit ga se sigurno vi??e neće moći, a to ??ta Milinović ka?že da netreba kupovati jer da ga Hrvatska ima dovoljno, lako zato ??ta on priča, jer on ga siguno "NEMA"doma, mo?žete misliti kako nema, i to ne samo on nego i bli?ži a mo?žda i daljnji rod.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •