Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/15

Tema: Zamolba

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno Zamolba

Po??tovani,

uključila sam ovdje jer sam zadnjih dana dosta čitala po va??im forumima s obzirom da sam prona??la onaj članak u slobodnoj dalmaciji.
    Ponajprije da se predstavim i zbog čega sam ovdje.
    ??ivim u Zadru i radim kao novinarka u jednom tjednom Listu, tj. Narodni List. Kako sam se prije par dana priključila grupi na facebook-u "bojkotirajmo plaćanje u svezi pomoraca" ova tema me je do te mjere povukla da bih htjela posvetiti u novinama dvije stranice ovoj problematici. Naime sve sto sam do sada citala bilo je donekle kratko i ne neki nacin se pljacka koj ova drzava iz dana u dan sve vise provedi ovdje najmanje prikazala. Nekidan sam citala u slobodnoj Kalmetinin stva o tome da nema odgode i da je ovo sve za dobrobit pomoraca i nisam mogla vjerovati kako se upravlja dikatorski ovom zemljom.
    Sto bih ja vas zamolila?
    Da li bi mogla vase stavove koristiti u svom clanku naravno bez imena i nicka nego bih na osnovu njih prikazala pricu oko svega.

Sto se tice provedbe zakona bojim se da ce oni ustrajati na ovome. Ne znam sto bih preporucila. Samo ukoliko budete digli svoj glas na "ulici" ja sam tu i ostala ekipa.

Hvala vam i mirno more

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

A da jos jedno pitanje, da ne bih stvaljala kakve desinformacije u clanak, moje misljene polazi od toga da pomorac u medunarodnoj plovidbi ne bih trebao placati uopce porez je prosto ga ni ne zaraduje ovdje a sto se tice uvjetima rada i zivota ona su nadasve losa. Pricala sam s jednim predstvanikom sendikata i ona mi je rekao da je u italiji, grckoj i spanjolskoj valjda tako, tj. da drazava placa za svoje pomorce i da nisu duzni to placati.
    Molim vas ispravite me ako nije tocno.

2nd Off. dalmatinac2007 avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    VLCC

Početno

Svaka cast Ivana, hvala vam sto ste dosli na nase stranice. Naravno da mozete koristiti nase stavove u svom clanku, to nam je svima u interesu.
    Pozdrav!

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Thanx:-) Jos mi samo pomognite:-)
    Sto tocno zelite, kako treba biti i zasto ne smije biti ovako:-)

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

istina je Ivana,plovim vec s talijanima godinama na jednoj cruising kompaniji ne placaju nikakav porez ,mirovinsko i socijalno po zelji, mlada generacija znaci rodeni od 1970 pa na dalje ne placa nitko nista jer im se ne isplati.

Oni koji placaju za 8 mjeseci plovidbe drzava im priznaje punu godinu rada sta znaci savrsen benificiran staz,a da ne govorim da se razbole kuci i primaju 70% place od drzave sve dok ne ozdrave.Ove informacije su tocne i sigurne .
    Istina je da oni koji placaju vise nego mi(oni koji zele) ,ali nedavno je od jednog mog kolege tata otisao u penziju ,bio je zapovjednik cijeli zivot i sada prima penziju od 2700 e puta 13 mjeseci godisnje.

2nd Off. dalmatinac2007 avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    VLCC

Početno

Mislim da cete dosta odgovora naci ovdje na forumu. Poslat cu vam moj broj na PM, ima ovdje jos dosta Zadrana pa se nadam da ce vam se i oni javiti.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Cujte ovo ce malo senzialistički zvucati cime se inace novine rado bave, ali nije mi to cilj vec stovise prekazati sliku kako je biti mjesecima na brodu, pa bi zamolila ako tko ima slika da ih postavi, mislim na one "ocajnicke"slike, gdje se vidi da su ljudi napusteni moru a da ne spominjem nesreće.
    Sorry ako ovo ispada nekako lose ali iskreno nemam lose namjere.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Ej kak ide ona pomorska....kad stvais prsta u more povezan si s cijelim svijetom...?!

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Ivaa, slobodno mozes koristit izjave sa pomorac.net...ukoliko zelis, kada konkretiziramo pismo (koje cemo poslati svim nadlezim institucijama / osobama), mozemo ga dati tebi da ga objavis....

"ocajnicke" slike - moze i slike nasukanih brodova....
    ...ca smo na ovom svitu...

1.Casnik dina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    zena pomorca

Početno

@Ivana - sigurna sam da s slikama neces imati problema.

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

a jel to ikako moguce sve do sutra?

1.Casnik dina avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    zena pomorca

Početno

@Ivana - poslala sam vam svoj e-mail.Javite mi se.

Clan Posade Posejdon avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Pozdrav
    Pratim vec neko vrijeme sve sta se pise u nasoj javnosti i netu o ovoj temi i mislim da se sve vise odmicemo od glavnog problema a to je da ovaj zakon nije izjednacio prava hrvatskih pomoraca izmedju nas samih. Dakle da ponovimo: svi koji su presli brojku od 183 dana ne placaju porez na dohodak a oni koji nisu placaju. E sad problem je sta se za 2008 godinu nece priznat prekobrojni dani iz 2007 godine pa ce pretpostavljam mnogobrojni pomorci imat manje dana od 183 jer nece moc prebacit prekobrojne dane iz 2007. Samim tim je ovaj zakon neposten jer u prvoj godini provedbe ne priznaje prava prijenosa prekobrojnih dana iz 2007 godine a sta je nase pravo izvedeno iz samog novog zakona. E sad ispada ako je netko bio 365 dana na brodu u 2007 godini i 182 dana u 2008 taj ce platit porez dok netko ko je bio 0 dana u 2007 a 183 dana u 2008 nece morat platit. Ovakva provedba novog zakona je u potpunosti nepostena i neprihvatljiva za bilo koga ko ima imalo zdrave pameti. Misljenja sam da je jedino rjesenje pomaknuti pocetak primjene novog zakona za 2010 godinu. Do tada ce se utvrdit evidencija ukrcaja i iskrcaja unatrag zadnje dvije godine pa neka onda zakon stupi na snagu jednak za sve a ne kao sad ko je bio sretan taj nece platit a ko nije toga ce oderat. Postoji jos mogucnost da se priznaju dani iz 2007 ali to je manje vjerojtno jer u 2007 godini nije postojala administracija kao u 2008 godini. Uvjeren sam da je ovo najveci problem danas svim pomorcima i da bi se u svojim protestima trebali u osnovi pozivat na ovde iznesene cinjenice koje su vrlo jasne i vrlo nepostene za odredjen broj pomoraca. Ja sam u 2008 godini plovio daleko vise od 183 dana ali mislim da ima nas dosta koji ce imat manje od 183.
    Zaludu me svitovala i zaludu place

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    NO NAME

Početno

Znam da ce se vecina naljutit na mene,ali nije bitno,ja uvijek kazem sto mislim,nadam se da mi necete uzet za zlo.
    Draga ivana cijenim tvoju dobru volju,dakako nama je svaka pomoc itekako dobro dosla,ali sudeci po nacinu pisanja,vokabularu i gramatickim greskama,mislim da si daleko od novinarstva,sorry jos jednom

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

dobar dan samo dvi tri rici

radim sa uk ljudima
    belgijanci francuzi amerikanci
    pa pocnimo od europljana
    belgija francuska ne placaju nista jer firma placa porez u brazilu(brazilske vode)
    donesu potvrdu od firme i ministarstva finacija to priloze i ok.
    ali te zemlje imaju ugovor s brazilom(i moraju mit vise od 183dana vani)
    uk max 3mjeseca godisnje kuci porez placaju na razliku od placenog u brazilu28% i 40% uk tax ispadne ih 10-tak tisuca Â? godisnje ili idu okolo na ljetovanja zimovanja da nisu u drzavi vise od 3miseca.
    kad OIM/barba dobije uplatu u belgiju zovu iz banke za porjeklo uplate(iznos iznad limita po njihovim zakonima)
    sto hocu rec putem koji smo krenuli i di idemo porez je neminovnost on je tu i pitanje je vrimena 183dana je milina
    sljedi zasigurno porez i na velika primanja tj svi oni koji budu imali high primanja imati ce jos jedan porez
    treba samo pricekat i to ce doc
    na nama je kako to rijesit(vani svako ima svog tax mena kojeg placa godisnje ali i on mu vridi zato)
    porezi su svugdi biti ce i u nas(putite italiju oni su rijetkost iako europska unija ce stavit ista pravila svima)

pozdrav

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •