Pomorci na udaru haraca i arogancije ministarstva financija:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...2/Default.aspx
A sta reci nego... luda kuca.![]()
Pomorci na udaru haraca i arogancije ministarstva financija:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...2/Default.aspx
A sta reci nego... luda kuca.![]()
Bolje chevap u ruci nego janje na grani.
Ja to više ni ne čitan...Neda mi se,samo se naživciran a znam da nemogu ništa prominit...Tako da...
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
A sta on sad pi**i? I on je sudjelovao u izradi toga....
Evo ste me natantali da procitan clanak i odma san se snerva... skoro mi je prisija ovi odojak sta smo ga pekli doli u makinji
...
srica bozija sta mi je zena rodjena u Mostaru, samo jos da se u Neumu pocnu izdavat matrikule i breveti i odo ja...
Inace ovi norvedjini sta su na kompaniji, mahom stariji, napravili su papire i preselili se na filipine... problem je taj sta ja sa svoga skoja N E C U za despet poc...
kolege moje, jos jednom sve najlipse za blagdane uz zelju da niko od nas ne plati ni lipe ovima u metropoli...
ne znam vise,plovim sa talijanima vec dugo godina npr.talijani velika zemlja svjetska clanica EU ,plovi na costa cruises talijanska zastava nacionalni ugovor, mora placat porez ,mirovinsko,socijalno na kraju mjeseca mu otide vise od trecine place na sve te prihode ali kada je kuci bolestan stvarno ili umjetno drzava mu placa sve plus 75% place ,8 mjeseci provedenih na brodu racuna se kao godina dana penzija sigurna i trenutacna penzija za zapovjednika 3000 eura * 13 mjeseci godinje ,a nama ne znam ?
talijan koji plovi na Carnival cruises nije duzan placat nista,nista ako ne zeli isto je clan EU ,nitko i ne trazi da placa.,
sramota placas mu cetvrtinu preko pdva....trosis pa time i pokreces privredu jer prakticki djelujes ko stranac troseci u hrv i pun k para im ide u djep al ne oni te onako vide kako ih punis pa kontaju aj opali mu plesku da mali da malo eura za nista....
U clanku kaze da je u sustavu prijavljeno 12.000 pomoraca.
Prije uvodenja sustava baratalo se brojkama od 35.000 do 50.000 pomoraca ha,ha,za umrit od smiha, posli ovakvih naslova mislin da mogu ocekivat naglo smanjenje i ovog broja od 12.000 pomoraca.
LJudi svaka ric je suvisna. Nas izrabljuju do boli. Nemamo nikog jakog da nam pomogne pa stoga se moramo nekeko organizirat barem priko peticije da skupimo glasove. Ovo je sramota ....Fuj bando.............
Apsolutno. Nema smisla se ?živcirat oko ovog. Ni??ta se nemo?že promjenit i ni??ta se neće postić dok se ne izađe na ulicu i napravi peticija i prosjed. Samo uvjek je isti problem, a to je ko bi to sve organizirao i zauzeo se oko toga
di si kad nisi
Ma moze se minjati i mora se minjati! Ovo je cista ucjena.Znaci,ako zelis raditi van Hrvatske i to kao pomorac,onda moras potplatiti drzavu????!!!! Sta moj muz dobiva od drzave za te pare??? Tko je i po kojim kriterijima odlucija da dan proveden na brodu gusta 400kn porezne olaksice? Po kojim koeficijentima tezine rada se tu islo??? Koji racku drzavu brine dal' ce moj muz imati mirovinu ili nece??? Kad su tako brizni neka se pobrinu za sve s biroa!
Kad zele pare neka pitaju Martinu Matulovic Dropulic da plati dobit za dionice koje je stekla u Hrvatskoj.Znaci,ono sta se stekne u Hrvatskoj se ne operezuje,a ono sta moj muz krvako odradi,45% od dobiti triba dati za sto???? S tim da moj muz ima 39 godina,znaci ne moze ici u punu mirovinu,vec ce ici u starosnu.To sta je bija branitelj i to je za pjeckin dim! Mirovina ce mu biti oko 1500kn! Ma ovo je pljacka samo takva.Pljacka,ucjena i manipulacija!!!
...Dina..svima je tako...nema ti smisla se sad zivcirat...triba dignit se i napravit nešto,ovako neš ništa popravit osim što će ti tlak skoćit...
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
Pa prvo sto mi sad pokusavamo je to da se odselimo.Di? to za sad neman blage,al' najvjerovatnije u Svicarsku.Za dalje namjeravamo angazirati odvjetnika pa cemo viditi sto se da' napraviti.
Normalno da mi nije lako ici ca',ipak se za ovo sranje od drzave i moj muz 4 godine borija,al' sta je,tu je......Nezamislivo mi je da se moj muz izlaze inim rizicima i svoje zdravlje stavlja na kocku,a da za to jos tamo nekim mudonjama mora davati pare.Mudonjama koje ga nisu ni zaposlile,niti za njih radi. Fala im lipa,al' dalje od nas.Ja svog muza cijenim i necu dopustiti ili ga tjerati u situaciju da rmba kao stoka,a da od toga nema nista i da daje drugima! I to na koji nacin? Il' seljenje,il' socijala i biro,pa sukladno s ti i rad na crno.To valjda pase ovoj drzavi i ovim fikusima u sindikatu pomoraca!
Nažalost,sve više i više ljudi se iseljava ( posebno visokoobrazovani..) svake godine....
Dina sve ce to doc na svoje, nac cemo mi koje rupe u zakonu.
Dosta je sta se mi zivciramo, nemorate se vi doma zivcirat.
Oce,al' ja ne mogu samo pasivno gledati.Ja sam poslala razne e-mailove Kalmeti,Sukeru,Mesicu pa cak i onoj beni od Jadranke Kosor.
Kao ni dosadaja se ne nadam da ce mi itko drugi ista omoguciti ili napraviti umisto mene i mog supruga.
Da se mi "vodimo" time,onda bi moj suprug dana bija doma i meni kuva caj,.a ne da ja s 39 fjebre letan okolo po ljekarnama jer sinu i meni nema tko donjeti ajnci Lupocet.
Pomorci su se uvik sami za sebe mislili i tako triba biti i sada,a mi zene sad mozemo pokazati da nismo samo flundre koje trose kao Svicarske banke!
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...5/Default.aspx
Jucerasnji clanak u SD
bilo je puno obecanja krajem 2007,nazalost izigrano smo skroz,ali i nemamo se kome obratiti.Vanka su ti sindikati puno jaci sve je drukcije.Najvise me boli beneficirani radni staz koji se naglasavao kao najvaznija stavka u svemu ovome pa nista.
Dovode nas do toga da bi bilo najbolje poci i uzeti drugo drzavljanstvo...zalosno,sramotno...
branko berlan on ce nas braniti sto njemu ne provjere bankovne racune lopovu jednome..
S obzirom na loša iskustva s mirovinskim i zdravstvenim osiguranjem, smatraju u SPH, ovim će se samo produbiti nepovjerenje pomoraca u sustav i oni će biti praktički dovedeni u situaciju da raznim driblinzima izigravaju poreznike.
Sta cemo driblat, a tek kad im tunel uvalimo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)