Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/16
    Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2011
    Firma
    svugdi

Početno pozdrav vidi pizdarije ??toću

evo vako prvo pozdrav svima....bia san na brodu i iskrca me doktor radi nema veze cega....dosa san doma da otvorin bolovanje normalna stvar nemogu...zasto nemogu nisan osiguran sa nikakvon vrston osiguranja i nemore mi na osnovu cega otvoriti bolovanjejer me nema nigdi...sistem firme je da se plati u nikru i faksira pa ti refundiraju.doma san dobia uplatnice sa ciframa za 6mj 20iljad kun platiti soc zdravstveno i sto vec a to nije tocno toliko bice ni barba ne plaća...iden u poreznu da vidin posto su mi rewkli da tamo ona ima di sto sve u paketu...dosa u poreznu triba mi izvadak iz banke koliki san plače prima u 6mj..plaće su uvik bile različite tako da ona nezna sto će.lagano mi curi vrime i moga bi izgubiti pravo na bolovanje........ima li ko iskustva sa ovin.fala

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Zovi firmu kolega, oni ce ti najbolje reci.

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2011
    Firma
    svugdi

Početno

a koji si ti brate..jeli znas kolegu jeljenića 4th eng

Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

A ne znam.

Sto se tice ovog pitanja. Ja sam bio isto lud ko puska kad sam doso doma, sto i kako sa silnim papirinama i jos sam kasnio sa predajom porezne prijave. Nicra mi je to sve sredila. Odi i do njih pa ih pitaj, nemas sto izgubit

Barba Oring avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    SINNER

Smile

Citiraj Prvotno napisano od bodul0 Vidi poruku
    evo vako prvo pozdrav svima....bia san na brodu i iskrca me doktor radi nema veze cega....dosa san doma da otvorin bolovanje normalna stvar nemogu...zasto nemogu nisan osiguran sa nikakvon vrston osiguranja i nemore mi na osnovu cega otvoriti bolovanjejer me nema nigdi...sistem firme je da se plati u nikru i faksira pa ti refundiraju.doma san dobia uplatnice sa ciframa za 6mj 20iljad kun platiti soc zdravstveno i sto vec a to nije tocno toliko bice ni barba ne plaća...iden u poreznu da vidin posto su mi rewkli da tamo ona ima di sto sve u paketu...dosa u poreznu triba mi izvadak iz banke koliki san plače prima u 6mj..plaće su uvik bile različite tako da ona nezna sto će.lagano mi curi vrime i moga bi izgubiti pravo na bolovanje........ima li ko iskustva sa ovin.fala
    Ako te iskrca doktor, onda nema?? ??ta doma otvarat bolovanje.
    Napravi preglede i tu?ži/ili idi na van sudsku nagodbu s P&I Osiguranjem kompanije na kojoj si bio.
    Whatever we do, we do to gain pleasure or to avoid pain!
    Rođen sam da nestanem

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Oring Vidi poruku
    Ako te iskrca doktor, onda nema?? ??ta doma otvarat bolovanje....
    Ma Boga ti??? A ako mu fali do 183 dana hocjees li ti platit porez umjesto de njega??? Ajde brzo umij se ladnom vodom i izmoli 5 Ocenasa i 10 Zdravo Marija za ovu glupost.

Barba Oring avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    SINNER

Smile

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Ma Boga ti??? A ako mu fali do 183 dana hocjees li ti platit porez umjesto de njega???
    Neću.
    Ajde brzo umij se ladnom vodom i izmoli 5 Ocenasa i 10 Zdravo Marija za ovu glupost.
    Uf, moram prvo naučiti napamet ove molitve.
    Dat' ću sve od sebe, učiti ću i po noći.

Yeah, my mistake, sorry.

Whatever we do, we do to gain pleasure or to avoid pain!
    Rođen sam da nestanem

cpt bajica avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    eight seas

Početno

doista je teško navigat bespućima naše birokracije. po meni (ako si prijavio navigaciju) po iskrcaju spadaš u osiguranike- škafet nezaposleni. zato i plaćamo dok smo na brodu- da bi bili osigurani kad smo doma, da ne širim ovu glupu logiku. imaš li agenciju ili si išao direktno? trebaš predat u kapetaniju relevantne dokumente da bolovanje vučeš sa broda/posla ( u to spada i putovanje na i sa broda). potvrde o danima se šalju sredinom prvog i krajnje vrijeme je da prijaviš dane bolovanja koji ti se računaju za oslobađanje od poreza.
    ja bi da dobijem na vremenu išao i privatno, u doktora, koji bi trebao navesti da je bolest ili što već nastupilo tad i tad tj. na brodu.
    p.s.
    svim našim predstavnicima u sindikatima i slično još jednom veliko hvala za ovo u šta su nas uvalili.

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2011
    Firma
    svugdi

Početno

a evo uspija san risiti koji su to luđaci nisu me stavili u kompjuter hzzo-a 6miseci i kad san in jucer jeba mater ubacili su me u sistem unazad 6miseci nemores virovati govori ova u hzzo da ovo ni vidila otkad radi

Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bajica Vidi poruku
    doista je te??ko navigat bespućima na??e birokracije. po meni (ako si prijavio navigaciju) po iskrcaju spada?? u osiguranike- ??kafet nezaposleni. zato i plaćamo dok smo na brodu- da bi bili osigurani kad smo doma, da ne ??irim ovu glupu logiku. ima?? li agenciju ili si i??ao direktno? treba?? predat u kapetaniju relevantne dokumente da bolovanje vuče?? sa broda/posla ( u to spada i putovanje na i sa broda). potvrde o danima se ??alju sredinom prvog i krajnje vrijeme je da prijavi?? dane bolovanja koji ti se računaju za oslobađanje od poreza.
    ja bi da dobijem na vremenu i??ao i privatno, u doktora, koji bi trebao navesti da je bolest ili ??to već nastupilo tad i tad tj. na brodu.
    p.s.
    svim na??im predstavnicima u sindikatima i slično jo?? jednom veliko hvala za ovo u ??ta su nas uvalili.
    Ovo je samo jos jedan dokaz i primjer da je ispred UPH jos puno posla...
    Predlazem da se na iducem sastanku novoga vodstva oformi radna grupa koja ce sumirat sve ove nebuloze i nelogicnosti trenutnoga sustava i da se sa konkretnim prijedlozima izadje ispred nadleznih institucija. To bi trebalo napravit u najkracem mogucem roku tako da "nova vlast" odmah dobije na znanje da - UPH misli i radi ozbiljno!
    Čovjek koji mo?že pobijediti druge - jak je; čovjek koji pobijedi sebe - svemoćan je

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od bajica Vidi poruku
    doista je teško navigat bespućima naše birokracije. po meni (ako si prijavio navigaciju) po iskrcaju spadaš u osiguranike- škafet nezaposleni. zato i plaćamo dok smo na brodu- da bi bili osigurani kad smo doma, da ne širim ovu glupu logiku. imaš li agenciju ili si išao direktno? trebaš predat u kapetaniju relevantne dokumente da bolovanje vučeš sa broda/posla ( u to spada i putovanje na i sa broda). potvrde o danima se šalju sredinom prvog i krajnje vrijeme je da prijaviš dane bolovanja koji ti se računaju za oslobađanje od poreza.
    ja bi da dobijem na vremenu išao i privatno, u doktora, koji bi trebao navesti da je bolest ili što već nastupilo tad i tad tj. na brodu.
    p.s.
    svim našim predstavnicima u sindikatima i slično još jednom veliko hvala za ovo u šta su nas uvalili.
    Sam sistem nije uopce toliko kompliciran koliko su ljudi koji rade te poslove nekompetentni i ne zele pomoc.Njima je napad najbolja odbrana.Znaci za otvorit bolovanje koje je nastalo na brodu i primati naknadu ja sam otisao u svoje doktorice.Medjutim ona ne moze otvorit bolovanje za ozljedu na radu pa me uputilo da trebam kupiti formulare u NN. Radi se ako se ne varam o nekakvih 7 kopija.Onda sa tim treba ic u medicine rada koja ce reci slijedece. Konkretno u mom slucaju povreda nastala na brodu uklijestenje zivca u kicmi. Uzelo mi 300 kuna samo da bi me uputilo u fizijatra,pa me nakon toga poslalo fizijatru koji je potvrdio dijagnozu i uzeo mi jos 300 kuna. I onda sam se sa tim nalazima vratio u medicine rada da bi mi reklo da ne mogu otvorit bolovanje jer bez obzira sto je ozljeda nastala na brodu takva ozljeda je degenerativno stanje i ukocilo bi me bilo i na kraju(ovo je opravdanje tipa kad padne avion i poginu sva posada,ali avio kompanija kaze da nisu poginili u nesreci jer da bi svi ionako umrli jer su bolovali od raka prema njihovim saznanjima tj. da su oni fakticki vec bili mrtvi i prije nesrece). Nema problema. S menom se bar da lako. Ja se zahvalio i uredno platio 600 kuna.Inace na bolovanju sa doznakama bi dizao cca 1000 kuna mjesecno kako mi je receno.
    E sad idemo ista dijagnoza ali po mome.Natrag u svoje doktorice i ona mi ne otvara bolovanje vec pise dijagnozu prema onome sto sam joj ja rekao i kaze da ja ne mogu radit iduca 3 tjedna.Doznaka nema.S ovom ajmo rec ispricnicom idem na kapetaniju i dobri ljudi u kapetaniji mi priznaju ove dane kao bolovanje koje je posljedica ozljede na radu. U konacnici za ova tri tjedna bi dobio cca 750 kuna,a potrosio 600.Znaci moje bolovanje 3 tjedna de facto meni vridi 150 kuna. I sad se postavlja pitanje kome se da zajebavat za 150 kuna???

@bodul0
    Da li se ti uopce prijavljujes na kapetaniju??? Ja iz ovoga iscitavam da nisi ,ali mozda sam u krivu.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 12-22-2011 at 06:35 AM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od BiliBrod Vidi poruku
    .... To bi trebalo napravit u najkracem mogucem roku tako da "nova vlast" odmah dobije na znanje da - UPH misli i radi ozbiljno!
    Nemam pojma gledam ovu novu vlast i odusevljen sam.Jucera sam od novog premijera ponavljao gradivo iz hrvatskog(price iz davine od Ivane Brlic Mazuranic),prirode i drustva(jucera je bio najkraci dan u godini) tako da ne vidim uopce potrebu slati djecu u skolu vise. Neka gledaju Milanovica na dnevniku i vijestima njima dosta.
    Onda je dosao uvijek stalozeni predsjednik lignja u opustajucem ritmu Mahatme Ghandija sa upotrebom glagola morati,trebati te futurom 3.(za forumase sa slabijim poznavanjem hrvatske gramatike ovo je ironija futur 3. ne postoji)
    Tako koliko vidim u vlasti imamo prosvjetne radnike odnosno ljude koji uce druge kako i sto trebaju mada sami nemaju veze s nicim. Njima nije bitno da Vi ista naucite vec da oni ispadnu pametni.Za sada im ide odlicno,a tek su poceli.

Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

MOj caca bi to nazvo "Jeb*vanje u suho"

Chief Engineer BiliBrod avatar
    Datum registracije
    Apr 2011
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Nemam pojma gledam ovu novu vlast i odusevljen sam.Jucera sam od novog premijera ponavljao gradivo iz hrvatskog(price iz davine od Ivane Brlic Mazuranic),prirode i drustva(jucera je bio najkraci dan u godini) tako da ne vidim uopce potrebu slati djecu u skolu vise. Neka gledaju Milanovica na dnevniku i vijestima njima dosta.
    Onda je dosao uvijek stalozeni predsjednik lignja u opustajucem ritmu Mahatme Ghandija sa upotrebom glagola morati,trebati te futurom 3.(za forumase sa slabijim poznavanjem hrvatske gramatike ovo je ironija futur 3. ne postoji)
    Tako koliko vidim u vlasti imamo prosvjetne radnike odnosno ljude koji uce druge kako i sto trebaju mada sami nemaju veze s nicim. Njima nije bitno da Vi ista naucite vec da oni ispadnu pametni.Za sada im ide odlicno,a tek su poceli.
    Ma nebi ja sad o "vladajucima" i njihovoj retorici..
    Tako je uvik bilo i uvik ce bit. Ovi do sada su definitivno dokazali da su bili najgore sta je ovu napacenu zemlju moglo dopast nakon Hitlera.
    A na novima je da se pokazu..
    Ali koji god bili na vlasti sakrivat ce svoju nesposobnost i usporavat sistem velikom i mocnom - administracijom, sta se dobro vidi na tvome i na drugim gore navedenim primjerima..
    I zato smatram da mi kao udruga zbog toga i postojimo i da je to jedan od nasih osnovnih ciljeva - olaksat zivot i smanjit sva ta biroktarska sranja koja nam podmecu pod nekakvom laznom skrbi i brigom za pomorce..
    I zato, kao sta sam vec reka, predlazem da se sumiraju sve te nebuloze i sastavi jedan suvisli dopis nadleznim tijelima, pa neka igre zapocnu..
    Pokazimo i dokazimo da se borimo za sebe - i da ne odustajemo..
    Čovjek koji mo?že pobijediti druge - jak je; čovjek koji pobijedi sebe - svemoćan je

Clan Posade
    Datum registracije
    Mar 2011
    Firma
    svugdi

Početno

a normalna stvar da se prijavljujen,ali cili problem je bia sto me firma koja radi za firmu u koj navigan ni ubacila u sistem hzzo-a izjebali su me ko mladoga majmunića

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Kazes normalno da se prijavljujes,ali te firma koja radi za firmu preko koje navigas nije ubacila u sistem HZZO.a?

Sad ajmo ovako ako se ti prijavljujes i odes na kapetaniju to je sve sto imas obavit jer sve ostalo radi kapetanija prema HZZO,HZMO i poreznoj..
    S obzirom da te firma koja radi za firmu preko koje neavigas nije ubacila u sistem HZZOa mogu samo zakljucit slijedece. Da ti navigas preko agencije koja je podagent firmi za koju navigas.Ako se oni nalaze u RH(ovlastena agencija za ukrcaj pomoraca) onda su oni u obvezi izvrsit prijavu za tebe na kapetaniju.Ponovno isto kao i za gore navedeno oni imaju samo prijavit ukrcaj/iskrcaj,a sve ostalo prema HZZOu,HZMOu i poreznoj ide automatikom tj. to proslijedjuju djelatnici LK. S obzirom da ti na kraju nisi bio prijavljen u HZZO kako kazes ja bi prvo provjerio da li je firma koja radi za firmu preko koje navigas uopce prijavila tvoj ukrcaj te ako je tko je u LK zakazao.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •