Dio teksta sa stranica MMPI vezano za informativni izračun doprinosa za obvezna osiguranja po osnovi pomorac za 2011. glasi da je tablica a?žurirana 17.10.2011. zbog otkrivene pogre??ke pri obračunu dodatnog doprinosa .. uz ispriku zbog prouzročenih neugodnostiâ??
Mislila sam prvo uputiti riječ-dvije kritičkog osvrta na neki e-mail naveden na istoj stranici, ali će gospoda ionako to pročitati ovdje .. duboko vjerujem da nerijetko i u nemalom broju navraćaju na ovaj portal .. i mo?žda (ali samo mo?žda) se uvjeravaju u sve nelogičnosti fiskalnog sustava .. ako ih uopće uspijevaju zamijetiti .. iako svjesna da svako slovo koje pi??em ide u vjetar, pomorska senzibilnost tjera me da razočaranje i frustraciju podijelim ovdje ..
S obzirom na to da se iz tako ??krte izjave ne mo?že i??čitati ni??ta osim razvidne neprofesionalnosti i kaotičnosti besramne dr?žavne administracije (kao reprezentativnog dijela neučinkovitog dr?žavnog aparata) najmanje ??to zaslu?žujemo je (ne)racionalno obja??njenje .. errare humanum est, ali ovo prelazi granice ljudskosti i krupnim koracima ide u smjeru anarhijeâ??
Za??to nije navedeno koje su to dopune va?žeće naredbe o mjesečnim osnovicama za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2011. (Narodne novine br. 143/2010. od 20.12.2010.).. za??to ne postoji referiranje ni na kakav izvor slu?žbene odluke .. pa netko, ipak, radi na tim poslovima i neizostavno je plaćen za (??)to (naravno, rečenica je trebala biti pisana u mno?žini).. ali koga briga ..
Nije navedeno ni kako će se obračunavati kamate na novootkrivenu pogre??ku .. neupitno je jedino na čiju ??tetu .. grace period i pomorac su nespojivi u istoj rečenici .. uvođenje takvog instituta nikome ne mo?že pasti na pamet ni u kakvom kontekstu pomoraca .. nikoga ne zabrinjava ni činjenica ??to, uz sav napredak u okviru IT djelatnosti, protok informacija između lučkih kapetanija, HZMO i porezne uprave ima ozbiljne, kronične i, očito, nepremostive zastoje u komunikacijskom kanalu .. tko će se ispričati za sve one kumulativne kamate koje se zaračunavaju na nepostojeće iznose .. nigdje nisam pročitala nijedan oprost ni u tom smjeru .. sigurno niti neću .. a nije niti potrebno .. jer ionako ne bi bilo dovoljno ..

LinkBack URL
About LinkBacks
Odgovori s citatom
). E sad, ja mislim da onaj tko ne zeli ne mora placati razdoblje prije stupanja na snagu zakona o benificiranom stazu, ali ova ce vam tablica, ako ubacite datume prije 6.mjeseca uredno zaracunati i taj staz. Nisam siguran u sve ovo, morao bih provjeriti (trenutno nemogu ali hocu u narednih nekoliko dana) pa onda javim.

(za onih sest mjeseci sto su kuci) ...dakle tri mjeseca se moze skupit u dvi kalendarske godine...!!!!!!!!!