Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/30
    C/E`s land support kejt avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno Pogre??ka MMPIa - besramno i istinito

Dio teksta sa stranica MMPI vezano za informativni izračun doprinosa za obvezna osiguranja po osnovi pomorac za 2011. glasi da je tablica a?žurirana 17.10.2011. zbog otkrivene pogre??ke pri obračunu dodatnog doprinosa .. uz ispriku zbog prouzročenih neugodnostiâ??
    Mislila sam prvo uputiti riječ-dvije kritičkog osvrta na neki e-mail naveden na istoj stranici, ali će gospoda ionako to pročitati ovdje .. duboko vjerujem da nerijetko i u nemalom broju navraćaju na ovaj portal .. i mo?žda (ali samo mo?žda) se uvjeravaju u sve nelogičnosti fiskalnog sustava .. ako ih uopće uspijevaju zamijetiti .. iako svjesna da svako slovo koje pi??em ide u vjetar, pomorska senzibilnost tjera me da razočaranje i frustraciju podijelim ovdje ..
    S obzirom na to da se iz tako ??krte izjave ne mo?že i??čitati ni??ta osim razvidne neprofesionalnosti i kaotičnosti besramne dr?žavne administracije (kao reprezentativnog dijela neučinkovitog dr?žavnog aparata) najmanje ??to zaslu?žujemo je (ne)racionalno obja??njenje .. errare humanum est, ali ovo prelazi granice ljudskosti i krupnim koracima ide u smjeru anarhijeâ??
    Za??to nije navedeno koje su to dopune va?žeće naredbe o mjesečnim osnovicama za obračun doprinosa za obvezna osiguranja za 2011. (Narodne novine br. 143/2010. od 20.12.2010.).. za??to ne postoji referiranje ni na kakav izvor slu?žbene odluke .. pa netko, ipak, radi na tim poslovima i neizostavno je plaćen za (??)to (naravno, rečenica je trebala biti pisana u mno?žini).. ali koga briga ..
    Nije navedeno ni kako će se obračunavati kamate na novootkrivenu pogre??ku .. neupitno je jedino na čiju ??tetu .. grace period i pomorac su nespojivi u istoj rečenici .. uvođenje takvog instituta nikome ne mo?že pasti na pamet ni u kakvom kontekstu pomoraca .. nikoga ne zabrinjava ni činjenica ??to, uz sav napredak u okviru IT djelatnosti, protok informacija između lučkih kapetanija, HZMO i porezne uprave ima ozbiljne, kronične i, očito, nepremostive zastoje u komunikacijskom kanalu .. tko će se ispričati za sve one kumulativne kamate koje se zaračunavaju na nepostojeće iznose .. nigdje nisam pročitala nijedan oprost ni u tom smjeru .. sigurno niti neću .. a nije niti potrebno .. jer ionako ne bi bilo dovoljno ..
    zeljezna saka u barsunastoj rukavici

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Evo i meni zaracunavaju kamate na ne znam sto, 2x su mi pogrijesili u obracunu za okruglo 3.500kn a kamate nemam pojma po kojoj osnovi idu jer sam 100% siguran da sam u lipu platio sve sto moram. Vjerojatno se radi o kamatama na njihove greske.

I drugo, koliko ih je briga dovoljno ce ti reci podatak da je na sva zvona razglaseno kako su pomorci dobili benificirani radni staz, i to je bilo u 6.mjesecu, ali do dana danasnjeg jos nisu ubacili u tu tablicu sto se placa, po kojoj osnovi, na koji racun itd.
    Na stranici MMPI tamo gdje je objavljena ta vijest nalazi se i mail adresa na koju pomorci mogu uputiti svoja pitanja, sugestije itd. U ime UPH obratio sam se tada MMPI na navedeni mail sa zamolbom da se tablica azurira, obzirom da je uveden benificirani staz i g.Roko Mrvica je odgovorio da se na tome radi, da bi trebalo uskoro biti gotovo i kad bude da cemo biti obavjesteni. I prolazi lagano i 5 mjesec otada, kamate na ono sto nismo platili vjerojatno teku, a gospodi se cini se nimalo ne zuri. A sad jos dolazi i 12.mjesec, blagdani, jos ce im se manje zuriti a kamate neka se samo i dalje skupljaju...

A gospodi iz SPH su blagdani vec 20-tak godina pa ih u ime UPH srdacno pozdravljam
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

Peace Brother,Save planet Barkariol avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    Atlantska

Početno Ajme gre??ka

Gotovo je pravilo da ONI prvo uzimaju lovu, poslije priznaju grije??ku,slijedi (ljubazno) obraćanje slu?žbenice: "Novac će vam biti vraćen slijedećim povratom" (Svetoga Dogodine). Valjda tako funkcionira sustav-uzet ćemo odmah pa kad vratimo...Mo?že im bit
    ...da se doma vratim molim Boga
    Dalmaciju di??en misto zraka

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Barkariol Vidi poruku
    Gotovo je pravilo da ONI prvo uzimaju lovu, poslije priznaju grije??ku,slijedi (ljubazno) obraćanje slu?žbenice: "Novac će vam biti vraćen slijedećim povratom" (Svetoga Dogodine). Valjda tako funkcionira sustav-uzet ćemo odmah pa kad vratimo...Mo?že im bit
    Nece. Probao ja pa ne ide. Samo kazu da ce ti se to odbiti od onoga kad sljedeci put budes placao.

I onda ti tako napravis, kompenziras sljedeci put taj dug, a neka lijena krava to ne skuzi pa ti lijepo zaracuna kamate na ono sto si kao duzan, a odavno si preplatio, kamate se gomilaju, kad njih u poreznoj pitas o cemu se radi oni pojma nemaju, isprintaju ti papir sa tvojim obracunom pa ti trazi gresku... Tablica majka, je*es ono sto oni salju.

I btw, malo sam se zaletio u prethodnom postu. Ovo sto je tablica azurirana odnosi se izgleda na benificirani staz, koji je na snazi od 6.mjeseca (sad je 11 ). E sad, ja mislim da onaj tko ne zeli ne mora placati razdoblje prije stupanja na snagu zakona o benificiranom stazu, ali ova ce vam tablica, ako ubacite datume prije 6.mjeseca uredno zaracunati i taj staz. Nisam siguran u sve ovo, morao bih provjeriti (trenutno nemogu ali hocu u narednih nekoliko dana) pa onda javim.

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    nisam pomorac

Početno Beneficirani sta?ž

Informacija Porezne u Splitu (Marija ?*uto - tel. 352-009):
    Beneficirani se plaća od 11.06.2011. samo za dane navigacije, zasad ni??ta unazad. Stope doprinosa:
    mirovinsko 5,83%
    REGOS (II stup mirovinskog) 2,01%
    na osnovicu na koju plaćate redovne doprinose kad ste u navigaciji.

Plaća se na ?žiro račun: Dr?žavni proračun 1001005-1863000160.
    Za uplatu mirovinskog, poziv na broj: 68 8370-OIB
    Za uplatu II stupa, poziv na broj: 68 2275-OIB
    Nadam se da sam pomogla.

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kejt Vidi poruku
    ... iako svjesna da svako slovo koje pišem ide u vjetar, pomorska senzibilnost tjera me da razočaranje i frustraciju podijelim ovdje...
    Razumijem kejt,

Vaše raspoloženje koje ste ob-narodili u ovom osvrtu dijeli 100% djelatnika i građana u Hrvatskoj. Jedino paraziti na proračunu imaju drukčije stavove, i njihovi stavovi su materijalno interesni stavovi - "živjeti na osnovu tuđeg rada".

Što se tiče reda u zemlji, za sve to skupa možemo kazati da živimo u društvu u kojem organiziranost i red neprestano opada i teži u nulu, a entropija raste u beskonačnost. No, 4.12 je dan pugno pro patria, pa ćemo vidjeti kako ćemo i što ćemo poslije!

Zahvaljujem na ovom postu.

Citiraj Prvotno napisano od olija Vidi poruku
    Informacija Porezne u Splitu (Marija Šuto - tel. 352-009):
    Beneficirani se plaća od 11.06.2011. samo za dane navigacije, zasad ništa unazad... Plaća se na žiro račun: Državni proračun 1001005-1863000160.
    Za uplatu mirovinskog, poziv na broj: 68 8370-OIB
    Za uplatu II stupa, poziv na broj: 68 2275-OIB
    Nadam se da sam pomogla.
    Tako je olija,

Ja sam već dobio uplatnicu s brojevima računa koje ste spomenuli. Bio sam ljetos na brodu. Zapravo iznenadili su me brzinom kojom su sve to procesuirali. Tek što se počelo pričati o tim stvarima u javnosti - evo uplatnica prispjela!

Kada bi istom brzinom procesuirali razna kriminalna djela i marifetluke HDZ-ejaca - mogli bi smo do Božića nadmašiti uređenost nordijskih zemalja.

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 11-06-2011 at 06:12 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    nisam pomorac

Ispravak podataka u mom postu:
    uplata za II stup mirovinskog osiguranja na slijedeći ?žiro račun (benef.sta?ž):
    DOPR.ZA MIROV.OSIG.ZA STAROST NA TEMELJU IND.KAPIT.?*TEDNJE
    1001005-170003601
    poziv na broj: 68 2275-OIB

Oprostite na pogre??ci. Uostalom:"Tko radi taj i grije??i", reče je?ž i siđe sa četke.

Riz
    Riz je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    Carnival UK

Početno

Evo jučer sam se bavio izračunom tih gluposti i na??ao sam jednu gre??ku u formularu koji se mo?že skinuti sa stranica MMPI. Ako se ide računati koliki je doprinos za prosinac 2012 za beneficirani sta?ž II stup formular izračuna 10 puta veću vrijednost nego li treba. Nadam se da će biti jasnije na primjeru sa slike u privitku.

Poslao sam e-mail u Ministarstvo, samo se nadam da je oti??lo pravoj osobi i da će ispraviti prije nego se netko od nas zaleti i plati vi??e nego li treba.
    Attached Images Attached Images

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Riz Vidi poruku
    Evo jučer sam se bavio izračunom tih gluposti i na??ao sam jednu gre??ku u formularu koji se mo?že skinuti sa stranica MMPI. Ako se ide računati koliki je doprinos za prosinac 2012 za beneficirani sta?ž II stup formular izračuna 10 puta veću vrijednost nego li treba. Nadam se da će biti jasnije na primjeru sa slike u privitku.

Poslao sam e-mail u Ministarstvo, samo se nadam da je oti??lo pravoj osobi i da će ispraviti prije nego se netko od nas zaleti i plati vi??e nego li treba.
    Jesi li primio kakav odgovor iz Ministarstva vezano za ovo?
    Ja sam isto bacio oko, cini se da je u 12.mjesecu greskom decimala pomaknuta za jedno mjesto i to za sve rankove. Ako nitko nije odgovorio i ako si nasao jos nesto sto bi trebalo ispraviti javi se na pp pa cemo pokusati urgirati iz vodstva da se nesto napravi jer je 12.mjesec na pragu (a buduci da su s ovom tablicom kasnili skoro pola godine, ne bi me iznenadilo da im jos toliko treba za pomaknuti jedan zarez za jedno mjesto).

I hvala ti na informaciji

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

mene zanima kad ce oni skuzit da su oni nas,a ne mi njihov servis

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

hvala,hvala,evo upravo san zakljucija da mi se misli kristaliziraju tek nakon ili za vrime prvoga pijanstva nakon duze apstinencije,ili ti ga dolaska doma,vazi samo 3 dana,posli trokira

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Evo ispravljena greska, nova tablica je dostupna, korekcija br.3, 21.11.2011.

A ovi iz MMPI bi definitivno trebali poraditi na transparentnosti i suradnji sa UPH u interesu pomoraca. Mozda cjepidlacim ali mislim da bi bio red da se s njihove strane upozori na gresku (koja uopce nije mala i radi se okruglo o 1000kn koje ce netko mozda greskom platiti bude li koristio staru tablicu), a oni nisu u stanju niti promjeniti onaj clanak u kojem sve to pise. Isprika je tamo, crvenim slovima pa je to dovoljno. Tko skuzi, skuzi. Tko ne Sta je tesko biti u kontaktu sa UPH i makar nas zamoliti da to objavimo ako je njima problem?

TABLICA 21.11.2011

Srednja struja toma avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    juzni Pacifik

Početno Dilema

Pozdrav svima---
    Evo sam primjetia jednu stvar u izracunu dodatka za beneficirani staz.
    Znaci ako mjesecnu svotu za mirovinski pomnozite sa dvanaest mjeseci dobijete godisnju uplatu. Onda to podijelite sa cetiri i dobijete svotu koju bi trebali uplatiti za tri mjeseca. To je znaci dodatna svota koju bi trebali uplatiti za svakih dvanaest mjeseci navigacije- tj. za tri mjeseca beneficiranog za 12 miseci navigacije. Onda je podijelite sa 12 i dobijete svotu koju treba uplatiti mjesecno na ime dodatka za beneficirani.
    Ono sta je bitno, je to , da je ona svota iz njihove tablice veca nego ona iz prethodnog izracuna.
    Molim ako mi netko to moze objasnit, tako da mi bude lakse. Da se ne nerviram. Zahvaljujem....
    Posljednje uređivanje od toma : 11-25-2011 at 10:14 AM Razlog: graska

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

kako mi je reka jedan barba iz rijeke koji se u to konta, svota bi tribala bit nekih 7.8% od osnovice. Ono sta je prije bilo 4,8% u drugi stup je sad 7,8%

ne mogu provjerit trenutno ali udri u kalkulator i vidi je li tako. ako nije onda su mozda zahebali, mozda me jedan barba iz rijeke zaheba a mozda su i u sumi

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od toma Vidi poruku
    Ono sta je bitno, je to , da je ona svota iz njihove tablice veca nego ona iz prethodnog izracuna.
    Ja mislim da ti je taj rast povezan sa stanjem u drzavnoj kasi, a obzirom da je kraj godine i da je nekima kraj mandata, tako i ta kasa treba vise priljeva da bi se zadrzala na pozitivnoj nuli.
    Posljednje uređivanje od beerseeker : 11-26-2011 at 01:38 AM Razlog: E

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    nisam pomorac

Početno dilema

Citiraj Prvotno napisano od toma Vidi poruku
    Pozdrav svima---
    Evo sam primjetia jednu stvar u izracunu dodatka za beneficirani staz.
    Znaci ako mjesecnu svotu za mirovinski pomnozite sa dvanaest mjeseci dobijete godisnju uplatu. Onda to podijelite sa cetiri i dobijete svotu koju bi trebali uplatiti za tri mjeseca. To je znaci dodatna svota koju bi trebali uplatiti za svakih dvanaest mjeseci navigacije- tj. za tri mjeseca beneficiranog za 12 miseci navigacije. Onda je podijelite sa 12 i dobijete svotu koju treba uplatiti mjesecno na ime dodatka za beneficirani.
    Molim ako mi netko to moze objasnit, tako da mi bude lakse. Da se ne nerviram. Zahvaljujem....
    Ovo ??to ste napisali zove se zdrava seljačka logika - koliko plati?? toliko dobije??.Na?žalost, kad imate posla s dr?žavnim i proračunskim prihodima, logika je malo drugačija: koliko god da plati?? - dobit će?? na 12 mjeseci navigacije jo?? tri mjeseca sta?ža. To znači da svih dvanaest mjeseci navigacije treba plaćati dodatni doprinos za beneficirani sta?ž, da bi se dobilo 3 mjeseca sta?ža vi??e.

Clan Posade GeniKameni avatar
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od olija Vidi poruku
    To znači da svih dvanaest mjeseci navigacije treba plaćati dodatni doprinos za beneficirani sta?ž, da bi se dobilo 3 mjeseca sta?ža vi??e.
    znaci prevedeno, oni koje plove sest mjeseci godisnje imaju mjesec i po benificiranog bez obzira sto placaju produzeno mirovinsko (za onih sest mjeseci sto su kuci) ...dakle tri mjeseca se moze skupit u dvi kalendarske godine...!!!!!!!!!

Kadet
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    nisam pomorac

Citiraj Prvotno napisano od GeniKameni Vidi poruku
    znaci prevedeno, oni koje plove sest mjeseci godisnje imaju mjesec i po benificiranog bez obzira sto placaju produzeno mirovinsko (za onih sest mjeseci sto su kuci) ...dakle tri mjeseca se moze skupit u dvi kalendarske godine...!!!!!!!!!
    Kod produ?ženog mirovinskog ne plaća se beneficirani sta?ž, već samo "obični" sta?ž, a beneficirani se plaća samo za dane navigacije, pa je točno: treba oko dvije kalendarske godine da se skupi 3 mjeseca beneficiranog. Ne znam dali UPH pritiska zakonodavce, da se pomorcima ovaj sta?ž prizna unazad, ako ne, mislim da bi trebali.

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2007
    Firma
    Strane kompanije

Početno

Dali je placanje beneficiranog staza obavezno?
    Po njihovim izracunima to je malo preskupo, sto je napisa jedan kolega po zdravoj seljackoj logici mi placamo duplo za ta 3 mjeseca.

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Molm vas da uva?žite da nismo svi jednako pametni i upučeni u ove stvari, ali

mo?že li mi itko objasniti koja je korist od benificiranog radnog sta?ža kad moram na njega plačati doprinos.

Neku?žim ne??to sam dobija ,ali to i moram platit.

Jebiga.

O??ito ne??to nevidim u svemu tome.

Eto zahvaljujem unaprid na suvislom odgovoru.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •