Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno Doprinosi - plaća manja od osnovice

Pozdrav

Bio sam kadet za 400 $ per month.
    Sad su mi do??le uplatnice za doprinose (zdravstveno, mirovinski stupovi i za??tita na radu). Osnovica za doprinose mi je 2680 kn.
    Dakle osnovica po kojoj se izračunavaju doprinosi je veća od moje plaće.

U svakom slučaju otići ću do porezne i pitati ali me zanima da li je netko ima sličan slučaj i da li su mu smanjili osnovicu i samim tim i doprinose?

Dobro more!

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

nas je porezni savjetnik trenutno na godisnjeme i nema pristup netu. sta se tice osnovice, navodno je to placa tvome kolegi u jadroliniji pa se po tome i placa. mislin da se neces uspit izvuc.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

To je minimalna placa u RH. S obzirom da momka netko placa minimalnije od minimalne place u RH ja bi mu savjetovao da takvog agenta prijavi te neka institucije pravne drzave izvrse uvid(platne liste i slicno)

Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Jučer sam bio do porezne i objasnio siutaciju na ??to su me poslali u kapetaniju. U kapetaniji su me slali nazad u poreznu. Oti??ao sam u SPH, ali zadi?ženih za moj problem nije bilo tamo.

Danas sam opet bio na poreznoj i pitao da li se mogu ?žalit na rije??enje o doprinosima. I mogu reći da mi je zaposlenica ministarstva vrlo bezobrazno odgovorali da će ta ?žalba trajati 3 godine i da neću dobiti ni??ta.
    Oti??ao sam opet do SPH. Besplatno su me učlanili (budući da sam bri?žan kadet koji svu svoju lovu mora dat gospođi sa bro??em). Razgovarao sam sa Predragom i on mi je rekao da mogu samo pisati ?žalbu.

za Frankie-a:

S obzirom da momka netko placa minimalnije od minimalne place u RH ja bi mu savjetovao da takvog agenta prijavi te neka institucije pravne drzave izvrse uvid(platne liste i slicno)
    Ja sam pristao na plaću i na to se ne ?žalim. ??alim se samo na to ??to moram platiti doprinose po osnovici koja je veća od moje plaće.
    ??alosno je da mi je da je na primjer plaća bila 958,71 kn da bi to sve morao dati gospođi sa bro??em.

Dobro more!

2nd eng.
    Datum registracije
    Aug 2009
    Firma
    offshore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vanja B Vidi poruku
    Jučer sam bio do porezne i objasnio siutaciju na što su me poslali u kapetaniju. U kapetaniji su me slali nazad u poreznu. Otišao sam u SPH, ali zadiženih za moj problem nije bilo tamo.

Danas sam opet bio na poreznoj i pitao da li se mogu žalit na riješenje o doprinosima. I mogu reći da mi je zaposlenica ministarstva vrlo bezobrazno odgovorali da će ta žalba trajati 3 godine i da neću dobiti ništa.
    Otišao sam opet do SPH. Besplatno su me učlanili (budući da sam brižan kadet koji svu svoju lovu mora dat gospođi sa brošem). Razgovarao sam sa Predragom i on mi je rekao da mogu samo pisati žalbu.

za Frankie-a:

Ja sam pristao na plaću i na to se ne žalim. Žalim se samo na to što moram platiti doprinose po osnovici koja je veća od moje plaće.
    Žalosno je da mi je da je na primjer plaća bila 958,71 kn da bi to sve morao dati gospođi sa brošem.

Dobro more!
    Placa od 400usd je mala ali i mi ostali nsmo radili za puno vise, ja za 560 dok je tecaj bio 4.5 . Dali imas visu? U ljepoj nasoj se inace doprinosi placaju prema skoli(nisam siguran za brod), a ne poziciji odnosno cinu pa su tu vjerojatna zaje... Ako se zalis neces vjerojatno nista dobiti, mozda da posaljes pismo ministarstvu pa ako si sretne ruke da to isprave. Zalosno je uopce sto se kadetura ili asistentura uvodi u ove gluposti jer trebalo bi to smatrati kao skolovanje a ne rad . Ocito gospoda neznaju da na brodu nesmijete sami nista raditi, da vas tretiraju kao skolarce. Zalosno je da vecina njih nakon 1 godine dize kredit za porucnicki . Blago onima ciji roditelji imaju bar malo pa pomazu djetetu koje radi za drzavu !!!
    Posljednje uređivanje od mtonchia : 07-20-2011 at 09:14 AM

2 off cepo avatar
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    RCCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mtonchia Vidi poruku
    Placa od 400usd je mala ali i mi ostali nsmo radili za puno vise, ja za 560 dok je tecaj bio 4.5 . Dali imas visu? U ljepoj nasoj se inace doprinosi placaju prema skoli(nisam siguran za brod), a ne poziciji odnosno cinu pa su tu vjerojatna zaje... Ako se zalis neces vjerojatno nista dobiti, mozda da posaljes pismo ministarstvu pa ako si sretne ruke da to isprave. Zalosno je uopce sto se kadetura ili asistentura uvodi u ove gluposti jer trebalo bi to smatrati kao skolovanje a ne rad . Ocito gospoda neznaju da na brodu nesmijete sami nista raditi, da vas tretiraju kao skolarce. Zalosno je da vecina njih nakon 1 godine dize kredit za porucnicki . Blago onima ciji roditelji imaju bar malo pa pomazu djetetu koje radi za drzavu !!!
    Doprinosi se placaju prema cinu na brodu.Ima sam i ja po ugovoru oko 400$(bez over timea) pa sam isto to placa oko 900kn.Isti mu je k... ako ne plati sad doce mu kad tad na naplatu.
    A to sta kazes da se kadeti tretiraju ka skolarci to sve ovi o firmi,brodu,kapetanu,itd..
    Kad san tia nisan smia kad san moga nisan tia..

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Vanja B Vidi poruku
    Oti??ao sam opet do SPH. Besplatno su me učlanili (budući da sam bri?žan kadet koji svu svoju lovu mora dat gospođi sa bro??em).
    Razmisli malo o ovoj rečenici dok Braco i gospođa sa bro??em budu mumali janjetinu na tvoj račun kolega dragi.. ?žalim slučaj.. za sve ostalo tu je UPH..

jahač valova gobic avatar
    Datum registracije
    Aug 2010
    Firma
    kod ?žene

Početno kadeti

Doprinosi se placaju po cinu, odnosno u kojem ste svojstvu bili na brodu, bez obzira na placu ili skolu. Za sve cinove postoji osnovica po kojoj se placaju doprinosi.
    Kadetura je "pripravnicki staz" koji se placa ovisno o kompaniji, u prosjeku od 500 do 1000 dolara mjesecno. U mnogim strukama na kraju, za koje se trazi "pripravnicki staz", placa pripravnika iznosi tocno 0 (nula) kuna!
    Sto se tice poslova na brodu, kod mene je kadet uvijek cifova desna ruka. Kud cif tu i kadet. Ja bi recimo moje kadete u tri-cetiri miseca tako izdrila da su bili bolji nego sekondo i treci zajedno. Oni koji su imali volje uciti i raditi (ne se u slobodno vrime baviti pizdarijama) u par miseci su vise znali o brodu nego oficiri kuverte. Ponosan sam sto su mnogi od njih nakon kadeture brzo napredovali i danas su pravi profesionalci koji zaradjuju lipu paru. One koji nisu imali volje uciti i raditi posla bi doma mami i tati uz preporuku za promjenu zanimanja
    Zato draga omladino zaboravite na placu, nego na brod i arbajt po cile dane. Ako shvatite kadeturu kao priliku za ucenje (24 ure dnevno x 12 mjeseci) lova ce jako brzo doci

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

vanja moj

u sph ti niko nece pomoc,em zato sto neznaju i nece se protiv svojih,a drugo nisi ih sve pozva na bar na marendu,eto...

nazalost kad ti to dode ma mores pisat bilo kome kad ti to nikad niko nece pogledat,i u pravu je bila ta drska radnica kad ti je rekla da ce to trajat 3 god,zasto-zato sto ti ti nista niko nece da radi,a to je zalosno koga mi placamo,a jos zalosnije da oni ne razume da ih mi placamo

Citiraj Prvotno napisano od gobic Vidi poruku
    Doprinosi se placaju po cinu, odnosno u kojem ste svojstvu bili na brodu, bez obzira na placu ili skolu. Za sve cinove postoji osnovica po kojoj se placaju doprinosi.
    Kadetura je "pripravnicki staz" koji se placa ovisno o kompaniji, u prosjeku od 500 do 1000 dolara mjesecno. U mnogim strukama na kraju, za koje se trazi "pripravnicki staz", placa pripravnika iznosi tocno 0 (nula) kuna!
    Sto se tice poslova na brodu, kod mene je kadet uvijek cifova desna ruka. Kud cif tu i kadet. Ja bi recimo moje kadete u tri-cetiri miseca tako izdrila da su bili bolji nego sekondo i treci zajedno. Oni koji su imali volje uciti i raditi (ne se u slobodno vrime baviti pizdarijama) u par miseci su vise znali o brodu nego oficiri kuverte. Ponosan sam sto su mnogi od njih nakon kadeture brzo napredovali i danas su pravi profesionalci koji zaradjuju lipu paru. One koji nisu imali volje uciti i raditi posla bi doma mami i tati uz preporuku za promjenu zanimanja
    Zato draga omladino zaboravite na placu, nego na brod i arbajt po cile dane. Ako shvatite kadeturu kao priliku za ucenje (24 ure dnevno x 12 mjeseci) lova ce jako brzo doci
    svaka cast potpisujen sve,ja san isto prije deset godina ima prvoga makine di on tu i ja,naucija me sve sto je moga sto nije bile su knige.....danas san na njegovon mistu i jos ucin i ucit cu...
    Posljednje uređivanje od crta zara : 07-21-2011 at 04:21 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Kadet Vanja B avatar
    Datum registracije
    Dec 2008

Početno

Puno hvala svima,

??alba ne odgađa uplatu. Na ?žalbu plačam pristojbu 50 kn.
    Koliko sam uspio sku?žtiti od te ?žalbe neću dobiti ni??ta.
    Preostaje mi jedrino platiti te doprinose.

Priroda je lijepa, al' zajebano dru??tvo.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •