Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/12
    Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno Prijenos sredstava iz US u HR

Koji je najbolji (najjeftiniji) način za prijenos plaće iz banke u US na račun u HR?

Konkretnije, prijenos časničke plaće u USD svakih 2 tjedna na račun u HR ?ženi i djeci.

Nakon vi??esatnog kopanja po Internetu primjetio sam nekoliko stvari.

1. Western Union i Moneygram - čini mi se kao dosta skupa varijanta

2. Crew card/Access Card varijanta - ??alje se po??tom Access card doma za dizanje novaca na bankomatima, do 1000USD dnevno. Provizija nije stra??na.

3. Moneybookers - uplate na online račun pa na kreditnu karticu. Provizija kod dizanja, relativno jeftino.

4. Online money transfer, Forex - E, sad. Ovo mi se čini kao najbolja varijanta. Npr. http://www.tranzfers.com/ svi hvale do neba, a i izgleda mi idealno. Nemaju transfer fee za iznose preko 3000USD, izgleda da imaju i najbolje tečajeve. Vidljivi svi tro??kovi prije realizacije transfera. Čekam odgovor za quote mailom za konkretne detalje.

S obzirom da ste tu većina pomorci s vi??egodi??njim iskustvom, sigurno imate provjerene varijante za te stvari.

Jo?? jedna stvarčica. Mislio sam da se uplate iz inozemstva mogu izvr??iti isključivo na devizni račun u stranoj valuti. Znači dam SWIFT (BIC) i IBAN i sjedne lova na devizni (tek. ili ?žiro). Sad mi se čini da strana banka, ukoliko izvr??i uplatu u HRK, automatizmom uplaćuje novce na kunski tekući (ili ?žiro) u banci. Da li je to moguće? Bilo bi idealno jer mi se čini da neki od ovih online money transfer servisa imaju bolji tečaj USD/HRK nego da isto radim kod nas u banci preko deviznog s naknadom.

BTW topic sam otvorio ovdje jer mi se činila najsličnija tema.

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

e kad je casnicka placa u pitanju najbolje je priko NATO kurira,a on ce pritumbat u valutu koju oces.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno

Hvala na informaciji. Ne znam kako mi to nije palo napamet.

Stvarno nema potrebe da se čovjek sam educira i informira o takvim stvarima kad ovdje mo?že dobiti koncizan i nadahnut odgovor u iznimno kratkom roku.

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Majst0r Vidi poruku
    Hvala na informaciji. Ne znam kako mi to nije palo napamet.

Stvarno nema potrebe da se čovjek sam educira i informira o takvim stvarima kad ovdje mo?že dobiti koncizan i nadahnut odgovor u iznimno kratkom roku.
    Biljezim se sa stovanjem.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2010
    Firma
    Disney Cruise Line

Početno

Citiraj Prvotno napisano od stari guc Vidi poruku
    Biljezim se sa stovanjem.
    Zabilje?žen.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Majst0r Vidi poruku
    Koji je najbolji (najjeftiniji) način za prijenos plaće iz banke u US na račun u HR?

Konkretnije, prijenos časničke plaće u USD svakih 2 tjedna na račun u HR ženi i djeci.

Nakon višesatnog kopanja po Internetu primjetio sam nekoliko stvari.

1. Western Union i Moneygram - čini mi se kao dosta skupa varijanta

2. Crew card/Access Card varijanta - šalje se poštom Access card doma za dizanje novaca na bankomatima, do 1000USD dnevno. Provizija nije strašna.

3. Moneybookers - uplate na online račun pa na kreditnu karticu. Provizija kod dizanja, relativno jeftino.

4. Online money transfer, Forex - E, sad. Ovo mi se čini kao najbolja varijanta. Npr. http://www.tranzfers.com/ svi hvale do neba, a i izgleda mi idealno. Nemaju transfer fee za iznose preko 3000USD, izgleda da imaju i najbolje tečajeve. Vidljivi svi troškovi prije realizacije transfera. Čekam odgovor za quote mailom za konkretne detalje.

S obzirom da ste tu većina pomorci s višegodišnjim iskustvom, sigurno imate provjerene varijante za te stvari.

Još jedna stvarčica. Mislio sam da se uplate iz inozemstva mogu izvršiti isključivo na devizni račun u stranoj valuti. Znači dam SWIFT (BIC) i IBAN i sjedne lova na devizni (tek. ili žiro). Sad mi se čini da strana banka, ukoliko izvrši uplatu u HRK, automatizmom uplaćuje novce na kunski tekući (ili žiro) u banci. Da li je to moguće? Bilo bi idealno jer mi se čini da neki od ovih online money transfer servisa imaju bolji tečaj USD/HRK nego da isto radim kod nas u banci preko deviznog s naknadom.

BTW topic sam otvorio ovdje jer mi se činila najsličnija tema.
    Na Bank of America otvoris checking i saving account s svojim imenom tj priko firme jer ti triba social security number i onda sam sebi uplacivas na svoj devizni u Hrvatskoj koliko oces i dizes kao i svak drugi on line
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Na Bank of America otvoris checking i saving account s svojim imenom tj priko firme jer ti triba social security number i onda sam sebi uplacivas na svoj devizni u Hrvatskoj koliko oces i dizes kao i svak drugi on line
    e vidis, vidis i meni je ovo trebalo ako me posalju na skolovanje u USA tako da mogu slati doma one dnevnice od 95$
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Aj dobro samo se nadam da ste prije otvaranja tog racuna zatrazili suglasnost NBH jer Vam prema zakonu o deviznom poslovanu i prometu zlatom ista treba. Tako tko god radi transfere novca na ovaj nacin ocito nije upucen da krsi zakon temeljem clanka 57. istog zakona(nema suglasnot NBH za taj racun),a pored toga radi to na vidljiv nacin.Ovdje posebno skrecem paznju drzavnim sluzbenicima Raulu i ekipi jer bi nas oni trebali biti primjer svim ostalim gradjanima.

Članak 57.

U okviru ovlaštenja i odgovornosti za opću likvidnost u plaćanjima s inozemstvom Narodna banka Hrvatske može prema općim uvjetima što ih utvrdi posebnom odlukom, odobriti domaćoj osobi držanje deviza na računima kod banaka u inozemstvu za materijalne troškove poslovanja, kao i za potrebe redovnog obavljanja vanjskotrgovinskih poslova u inozemstvu.

Odobrenje iz stavka 1. ovoga člana može se izdati i tijelima, te organizacijama Republike lirvatske.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Aj dobro samo se nadam da ste prije otvaranja tog racuna zatrazili suglasnost NBH jer Vam prema zakonu o deviznom poslovanu i prometu zlatom ista treba. Tako tko god radi transfere novca na ovaj nacin ocito nije upucen da krsi zakon temeljem clanka 57. istog zakona(nema suglasnot NBH za taj racun),a pored toga radi to na vidljiv nacin.Ovdje posebno skrecem paznju drzavnim sluzbenicima Raulu i ekipi jer bi nas oni trebali biti primjer svim ostalim gradjanima.

Članak 57.

U okviru ovla??tenja i odgovornosti za opću likvidnost u plaćanjima s inozemstvom Narodna banka Hrvatske mo?že prema općim uvjetima ??to ih utvrdi posebnom odlukom, odobriti domaćoj osobi dr?žanje deviza na računima kod banaka u inozemstvu za materijalne tro??kove poslovanja, kao i za potrebe redovnog obavljanja vanjskotrgovinskih poslova u inozemstvu.

Odobrenje iz stavka 1. ovoga člana mo?že se izdati i tijelima, te organizacijama Republike lirvatske.
    Mozda si tu u pravu ali od banke dobijes i karticu VISA koju mozes koristiti na bilo kojem bankomatu ili ducanu tako da netribas ni raditi transfere
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Crew card/Access Card koristimo normalno na nasim bankomatima kao i u trgovinama ..jedino je nesto veca provizija ..ali se vise isplati koristiti ju u italiji ili slo .... manja provizija ...limit je 1000˘$ dnevno
    ako se internetom salje dobiju se kune tako mi je receno u pbz banci ....nisam koristila ...

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku

Članak 57.

U okviru ovla??tenja i odgovornosti za opću likvidnost u plaćanjima s inozemstvom Narodna banka Hrvatske mo?že prema općim uvjetima ??to ih utvrdi posebnom odlukom, odobriti domaćoj osobi dr?žanje deviza na računima kod banaka u inozemstvu za materijalne tro??kove poslovanja, kao i za potrebe redovnog obavljanja vanjskotrgovinskih poslova u inozemstvu.

Odobrenje iz stavka 1. ovoga člana mo?že se izdati i tijelima, te organizacijama Republike lirvatske.
    Vidis, vidis, sva sreca pa imam i drzavljanstvo BiH
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •