Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/17
    prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno Novi obracun zdravstvenog/mirovinskog osiguranja

Postovane kolege pomorci!
    Evo nova tablice skinuta sa stranica MMPIa za obracunjavanje zdravstveno/mirovinskih davanja za svakog pomorca po cinu, koju je najbolje kopirati za sebe (da ne morate cekat sluzbene obavijesti o doprinosu i njihove uplatnice sa "nebuloznim" ciframa i kamatama).
    Dakle, u tablicu samo triba upisat svoj cin, datum ukrcaja, datum iskrcaja, te kliknit na:
    1. Osiguranik samo I. Stupa, ili,
    2. Osiguranik I. i II. Stupa, ili,
    3. Produzeno mirovinsko osiguranje.
    Nadam se da ce pomoc svim pomorcima.

P.S. stranica MMPIa:
    http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/8....i-FullNovo.xls
    Posljednje uređivanje od splitski kanal : 10-05-2009 at 10:46 AM

Dasa Lastor avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Hartmann Offshore

Početno

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno Tablica za izraČun pomorskog dohotka

Postovane kolege pomorci!
    Evo jos jedna nova tablica skinuta sa stranica MMPIa, koju je najbolje kopirati za sebe, a za obracunjavanje dana provedenom na brodu za svakog pomorca.
    Dakle, u tablice pod svijetlo zelenom bojom samo triba upisat:
    1. Dani Plovidbe, ili,
    2. Dodatni dani:
    a) putovanje, ili,
    b) izobrazba, ili,
    c) lijecenje,
    te pod rubriku UKUPNO automatski izlazi zbroj dana u tekućoj godini.

U tablici u desnoj strani ekrana upisuju se novčani iznose.
    Kliknit na „NASTAVAK-OBRAZAC E-POM“.
    Tamo se u tablici na lijevoj strani ekrana automatski pojavljuju dani u plovidbi, iznos pomorskog dodatka i ost., te u svijetlom plavom pravokutniku će pisati da li ste imali minimum 183 tj. dovoljno dana u tekućoj godini da ne morate plaćati porez na dohodak.
    Nadam se da ce pomoc svim pomorcima

P.S. stranica MMPIa:
    http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/POMORCI-DOH%20-%20novo.xls#List1!B7
    Posljednje uređivanje od splitski kanal : 10-05-2009 at 10:48 AM

Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno Nova tabela za izracun doprinosa za 2010 godinu

Postovani kolege,

Evo nova tablica za izracun doprinosa za 2010 godinu.
    Ovo je link skinut sa starnica MMPI-a:

http://www.mmpi.hr/UserDocsImages/20...si-pomorci.xls

Clan Posade GeniKameni avatar
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno izracun 2012

Informativni izračun doprinosa za obvezna osiguranja po osnovi pomorac za 2012. godinu(izračunajte sami obveze doprinosa)
    MMPI

usporedbon tablice od kraja prosle godine i ove nove, poskupili su nam davanja za cca 1.5 %..
    Posljednje uređivanje od GeniKameni : 02-06-2012 at 12:26 PM

Kadet alen89 avatar
    Datum registracije
    Oct 2011

Početno

pozdrav.nov sam u ovoj birokraciji pa bih molio da mi netko objasni razliku između I. i II. mirovinskog stupa...dal da se prijavim samo na prvi ili na oba?jbg neznam,pa bolje da pitam vas koji znate.ugl molim poja??njenje

Struja Asinkronus avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Bourbon Offshore

Početno

Ne vodi brigu sad od tome. Kad se iskrcas dobit ces rjesenje sa porezne u kojem ce ti pisat po kojoj ti se osnovici racuna i sta sve placas.

Da ti pravo recen neznan tocno koja je razlika ali uglavnom cifra ti je ista. Ako placas samo prvi cifra ti je ista ka da placas prvi i drugi skupa. Ali uglavnom ti bi triba placat i prvi i drugi.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Asinkronus Vidi poruku
    Ne vodi brigu sad od tome. Kad se iskrcas dobit ces rjesenje sa porezne u kojem ce ti pisat po kojoj ti se osnovici racuna i sta sve placas.
    To rjesenje je tocno ali uplatnice koje stizu nisu uvijek tocne. Provjereno. I oni koji ih salju racunaju doprinose po istoj tablici tako da ja preporucam svakome razumnom da je koristi i sam si racuna sto mora placati. A primljene uplatnice preporucam baciti u smece ili obzirom na vremenske (ne)prilike, u vatru.
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

Kadet corto maltese avatar
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

ekipa molim za savjet one koji se razume u ova čuda

primjetija san da postoji rubrika ne??to kao izobrazba i dani provedeni tu se računaju ka navigacija ili slično? ako san dobro razumija..e sad jesu li breveti izobrazba, kome se obratit da mi to verificira (neznan jeli ovo dobra rič). ili naprimjer poručnički, koji iman ove godine, tu bi triba ubost bar deset dana "izobrazbe", zar ne?

i jo?? ne??to, ka kadetu mi je ostalo 17 dana za pribacit u 2012..vride li ti dani za neki drugi čin ( treći časnik ) ?

hvala

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od corto maltese Vidi poruku

primjetija san da postoji rubrika nešto kao izobrazba i dani provedeni tu se računaju ka navigacija ili slično? ako san dobro razumija..e sad jesu li breveti izobrazba, kome se obratit da mi to verificira (neznan jeli ovo dobra rič). ili naprimjer poručnički, koji iman ove godine, tu bi triba ubost bar deset dana "izobrazbe", zar ne?

i još nešto, ka kadetu mi je ostalo 17 dana za pribacit u 2012..vride li ti dani za neki drugi čin ( treći časnik ) ?

hvala
    JA cu ti odgovorit koliko ja znam, a ako netko zna tocnije neka slobodno nadoda.

Dakle izobrazba su ti dani provedeni na tecaju u nekoj zemlji vanka Hrvatske. Dakle tecaji u Hrvatskoj se ne racunaju pod dane koje mozes dobiti pod 183 dana. U te dane se racunaju SAMO dani na tecaju ne i dani putovanja na/s tecaja.

Dane koje imas ''viska'' iz prosle godine mozes pribaciti neovisno za koji si rank bia prije a za koji ides sad.

Eto toliko sta ti ja znam a poprilicno sam siguran u odgovore
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

SDPO beerseeker avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Bourbon

Početno

primjetija san da postoji rubrika ne??to kao izobrazba i dani provedeni tu se računaju ka navigacija ili slično? ako san dobro razumija..e sad jesu li breveti izobrazba, kome se obratit da mi to verificira (neznan jeli ovo dobra rič). ili naprimjer poručnički, koji iman ove godine, tu bi triba ubost bar deset dana "izobrazbe", zar ne?
    Ne. Odnosi se na izobrazbu u inozemstvu.

i jo?? ne??to, ka kadetu mi je ostalo 17 dana za pribacit u 2012..vride li ti dani za neki drugi čin ( treći časnik ) ?

hvala
    Neovisno o cinu prebacuje ti se u drugu godinu.
    Pomorac sam majko na zelenom brodu

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Potvrdujem sto je napisao kolega Dalmos.
    Racuna se da ti se moze ubrojiti u 183 dana izvan zemlje. Kako bi to moglo da se racuna u dane izvan zemlje ako si ih proveo u zemlji?

Takodjer da napomenem kako dane koji se prebacuju vrijede samo u iducoj kalendarskoj godini, odnosno ne mogu se kumulativno skupljati iz predhodnih godina. Znaci, za iducu godinu ce ti vrijediti samo dani viska iz tekuce godine ..

Sent from my GT-I9100

Clan Posade Marko83 avatar
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno Pozdrav...

Evo i ja sam ba?? pomislio da pitam ??ta je s tim preno??enjem dana iz pro??le godine ako sam bio kadet u ovu godinu kada ću nadam se ići za trećeg, ali dobio sam odgovor i nadam se da je točan... ali sada jo?? jedno glupo pitanje... vezano za plačanje mirovinskog i zdravstvenog jel ima tko informaciju kolika je kamata za ne plačanje??? I jo?? jedno gluplje pitanje, dali ja kao kadet koji ne treba platiti porez na prihod moram napraviti poreznu prijavu ili ne???

3rd Officer Pelorus avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    Ostao bez posla

Početno

Bez obzira na prihod i broj dana u plovidbi tokom godine, duzan si napraviti prijavu poreza. Biti ces, naravno, oslobodjen placanja poreza (iako si imao manje od 183 dana navigacije u godini, ali ti je iznos mjesecnih primanja ispod minimumam potrebnog za ulazak u porezne razrede), poreznu prijavu moras svejedno obaviti.

Sto se kamate tice, ne sjecam je se iskreno, pa ti ne mogu pomoci. Inace, ja uvijek platim tako sto ignoriram uplatnice koje dodju (ponekad odjednom, ponekad par mjeseci u razmacima), vec dodjem direktno na poreznu kad se iskrcam i trazim da mi naprave obracun za razdoblje koje sam bio odsutan, i zatim uplatim...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

12% godisnje od 1.7. prosle godine,a do tada 15%

Kadet corto maltese avatar
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

u pravu ste i ima logike, znači dani izobrazbe se broje samo van lijepe na??e. a ako slomijen nogu pretpostavljan da se triba liječit u ??vicarskoj da u??tedin koji dan? nemorate odgovarat na ovo

pozdrav svima, hvala

Kadet mAzuTaR_13 avatar
    Datum registracije
    Oct 2008

Početno

pozdrav kolege!
    evo dosa sa broda ima 5dana.javia se kapetaniji, agenciji...
    zanima me benificirani radni staz.
    Dosao sam do informacije da sada kada me kapetanija odjavi sa mirovinskoga i zdravstvenoga (na koje sam prijavljen dok sam na brodu ),da bi dobio benificirani radni staz moram se opet prijavit na mirovinsko ali po osnovi produzenog radnog staza te placat dopunske mirovinske doprinose.te prije broda odjavit se sa mirovinskoga po osnovi produzenog staza da bi me kapetanija mogla prijavit pri ukrcaju.
    na zdravstveno se prijavljujem kao nezaposlen u roku od 30dana.
    ima li ko informacije iz prve ruke?
    pozdrav!
    If Harry Potter's so magical, why cant he cure his own eyesight and get laid. A teenage lad shouldnt need a broomstick to cling onto.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •