Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/20
    HardWork vladimir avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    ERS

Početno EU i Filipinske Svedodzbe .. i jos nesto

Pozdrav,

Prije par dana , cuo sam od kolege sa firme, da ce EU zabraniti ili nece priznavati ovlastenja za casnike stroja i palube izdane od Republike ng Pilipinas.
    Da li netko zna nesto o tome.

Drugo, idim da ima reklama na portalu za "upgrade" svjedodzbi,prko Paname i Belize. Jedan moj casnik se jako zainteresirao, ali mislim da je svota oko USD 5000. Zanima me sta mislite o tome.

Hvala svima, kako bi moj quality manager rekao "for valuable inputs"

Veliki pozdrav
    Flogging will continue untill moral improves.....

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vladimir Vidi poruku
    ...Drugo, idim da ima reklama na portalu za "upgrade" svjedodzbi,prko Paname i Belize. Jedan moj casnik se jako zainteresirao, ali mislim da je svota oko USD 5000. Zanima me sta mislite o tome...
    Mislim da je to daleko najskuplji toalet papir za kojeg sam cuo.

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Mislim da je to daleko najskuplji toalet papir za kojeg sam cuo.
    Ajde Frankie, do' ti Bog zdravlja, pojasni malo.

Ako je firma na kojoj celjade navega pod navedenim zastavama nebi trebalo bit problema. Jel?

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vladimir Vidi poruku
    Pozdrav,

Prije par dana , cuo sam od kolege sa firme, da ce EU zabraniti ili nece priznavati ovlastenja za casnike stroja i palube izdane od Republike ng Pilipinas.
    Da li netko zna nesto o tome.

Drugo, idim da ima reklama na portalu za "upgrade" svjedodzbi,prko Paname i Belize. Jedan moj casnik se jako zainteresirao, ali mislim da je svota oko USD 5000. Zanima me sta mislite o tome.

Hvala svima, kako bi moj quality manager rekao "for valuable inputs"

Veliki pozdrav
    Slusaj ima na portalu taj tip koji to radi i sve je po zakonu i on ti moze izdat brevet koji ce ti sluziti za tu zastavu. Sad o cijeni i tome neznam jer nikad nisam pricao s tim covikom niti ga poznam ali su me neki ljudi koji su vec to napravili kontaktirali i rekli da sad navigaju na tim brevetima. Isto tako raspitaj se ima li di drugo jeftinije za to napravit ako je cijena tolika.

Aj pa javi i nama da znamo
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od C.C2 Vidi poruku
    Ajde Frankie, do' ti Bog zdravlja, pojasni malo.

Ako je firma na kojoj celjade navega pod navedenim zastavama nebi trebalo bit problema. Jel?
    Onda ocito za ove zastave ne vazi STCW 95 mada sumnjam. Ako zelis ja ti mogu na ZEWINOM WC papiru napisat da si kralj svemira ako te to zadovoljava.

HardWork vladimir avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    ERS

Početno

A evo dobio referencu - Azalea _ Crna Gora

Jes vala, sve nalijepse o covijeku.

Ma isto je zainteresirana strana odustala. Cijena 5000 - 6500 USD

Ja osobno nemam nikakve kontakte. kako sam sav smotan, ja sve svoje dobio po starinski. Zarsio skolu

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

u belizeu mores sto oces,jedini je problem sto nema puno,brodova pod njihovon zastavon,inace belize je jedan jako lijep ""gradic"",5000$ malo puno odi na kruz sa carnival Glory i lipo u jedno popodne u belizu sve sredis,sve skupa bi te doslo 3000$ sa kartom i kruzom i bravetom

sto se tice filipa,to bi bilo posteno,ne samo sa njima nego i sa drugima nacionalnostima u kojih braveti ili nacin predavanja ne zadovoljava uvjete,jer velika je razlika izmedu, nacina skolovanja izmedu nas i engleske,a kamoli filipina.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od crta zara Vidi poruku
    ...sto se tice filipa,to bi bilo posteno,ne samo sa njima nego i sa drugima nacionalnostima u kojih braveti ili nacin predavanja ne zadovoljava uvjete,jer velika je razlika izmedu, nacina skolovanja izmedu nas i engleske,a kamoli filipina.
    Nacin predavanja je nebitan.Radi se o minimumu koji treba zadovoljit,a na koji nacin to postic je ne bitno.Evo npr ja ovako pametan ka sta jesam meni na fax uopce nije trebalo ni ic da bi polozija ispite i zadatke koji su pred mene postavljeni.Matematiku sam moga polagat zatvorenih ociju.I sad te ja pitam s obzirom da na matematiku nisam bio ni na dva predavanja kakve ima veze nacin skolovanja??? Nema nikakve bitno je da li sam ja na kraju zadovoljio onaj minimu,Sto se tice FIlipinaca palac gore i naklon do poda.Po meni generalno nacija koja daleko najvise kotira u ovom nasem biznisu.A prosa sam s njima i kemiju i drilling.Em zele, em znaju, em se da s njima.

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

em nisu lazovi...

Poglavica gigi-split avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    CSM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    em nisu lazovi...
    a to je najbitnije da vidis radosti svake subote kad se dolazi u Manilu brod cist sve lipo mirise ne triba ih tirati sve srede sami a tek kad zenice i cure dodju prava milina na brodu uzivancija radit
    Sta nisam isa u ginekologe

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Sto se tice FIlipinaca palac gore i naklon do poda.Po meni generalno nacija koja daleko najvise kotira u ovom nasem biznisu.A prosa sam s njima i kemiju i drilling.Em zele, em znaju, em se da s njima.
    S ovim se u potpunosti slazem. JA s filipima radia sve dok nisam u driiling dosa i o njima svakome govorim i govoricu sve superlative. Bravo Frankie bas si dobro reka.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

@frankie

frenki sto ti se dogodilo,nisi mi bas procita kako triba,sto posto si u prisi nekoj bija.

ma samo san ti tija reci da pricamo o bravetima,a o sposobnostima pojedinih nacija bi tribal otvorit novu temu

e sad sto se filipa tice,e da mi je samo jedan u makini,ja bi bija presritan,a ne brazilci kojima ni crtanje ne pomaze,em sto lazu,em sto su lini,em sto su glupi,cast iznimkama,a filipima svaka cast

HardWork vladimir avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    ERS

Početno

Hvala svima na sudjelovanju do sada.

Mada mi se nekako cini da smo malo otisli u krivu bandu. Jos nitko nije reako nista konkretno o gornjem upiti.

Uistinu , doznali smo da neki lazu, neki su lini, a bome da i pokoji brod jako lipo vonja. Da se moze nabaviti prilicno skupoga WC papira, ako se prati oglasi na Pomorac.net

Pa ako se ostavimo semantike i ostalih, nadasve cijenjenih subjektivnih misljenja, ja bih jos jednom, ponizno zamolio da li netko ima kakvu informaciju o EU zahtjevima prema Filipinskim svjedodzabama i ovlastenjima ili je moj dicni kolega prikupio informaciju iz "grapewinea: kano bi se reklo.

Biljezim se sa stovanjem. Opetovano

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

A sad ajmo logicno koliko to EU firmi drzi brode pod EU zastavama. Malo i nista.Koliko je tih EU firmi otvorilo training centre na Filipinima i sad ce im proglasit da im breveti ne valjaju.Kako ne. Pa da se to i dogodi filipinci nece navigat na EU zastavama,a ionako ne navigaju jer je vecina EU firmi na zastavama pogodnosti. Bilo koji brevet bez nacionalnoga mozes okacit macku o rep.Zato kazem WC papir.

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

Bilo koji brevet bez nacionalnoga mozes okacit macku o rep.Zato kazem WC papir.[/QUOTE]

ma jeli bogati to ti iz prve ruke ovoga svoga u sefu drzin

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

svaki port state control sta me zva na most cak i oni u najcrnjoj africi me trazija da mu pokazen rvacki brevet. mozda to i ne triba ma je meni uvik trazilo

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

A sad ajmo logicno koliko to EU firmi drzi brode pod EU zastavama. Malo i nista.Koliko je tih EU firmi otvorilo training centre na Filipinima i sad ce im proglasit da im breveti ne valjaju.Kako ne. Pa da se to i dogodi filipinci nece navigat na EU zastavama,a ionako ne navigaju jer je vecina EU firmi na zastavama pogodnosti. Bilo koji brevet bez nacionalnoga mozes okacit macku o rep.Zato kazem WC papir.
    A cuj ovo.. Jean terco Peruanac je pravi indijanac i indijanac je popusija cmarac i dobija izbacaj iz skole , a posto ga u Peru ne vole , put Paname peruanac ode , za neku sitnu lovu , dobija je svjedozbu gotovu , u kratko vrime ,sredija je visu na svoje ime ,i kako je godinu dana tamo osta pravi Panamac posta , i sad naviga ka Panamac na firmi di sef je Njemac i brevete barbe ima a u Peru ga ne izbaci ni plima , momak je dobar ali je indijanac modar pa reagira krivo popije li koje pivo.. sve se more kad se oce kad se jide povrce i voce !
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bilich Vidi poruku
    A cuj ovo.. Jean terco Peruanac je pravi indijanac i indijanac je popusija cmarac i dobija izbacaj iz skole , a posto ga u Peru ne vole , put Paname peruanac ode , za neku sitnu lovu , dobija je svjedozbu gotovu , u kratko vrime ,sredija je visu na svoje ime ,i kako je godinu dana tamo osta pravi Panamac posta , i sad naviga ka Panamac na firmi di sef je Njemac i brevete barbe ima a u Peru ga ne izbaci ni plima , momak je dobar ali je indijanac modar pa reagira krivo popije li koje pivo.. sve se more kad se oce kad se jide povrce i voce !
    Znaci ima panamski brevet i to mu je sad nacionalni jer je posta Panamanac. E to je ono sto STCW trazi nacionalni brevet,a da je Peruanac sa panamskim brevetom moga bi ga koristit umisto WC papira. Evo nama je sad bila Bahami inspekcija i tocno traze bahamski brevet,ali trebalo je uz njega donit i svoj seve nacionale,jer bi bez njega ovaj bahamski bio zewa internacionale.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 02-11-2012 at 07:31 AM

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

KAKO DA NE

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Znaci ima panamski brevet i to mu je sad nacionalni jer je posta Panamanac. E to je ono sto STCW trazi nacionalni brevet,a da je Peruanac sa panamskim brevetom moga bi ga koristit umisto WC papira. Evo nama je sad bila Bahami inspekcija i tocno traze bahamski brevet,ali trebalo je uz njega donit i svoj seve nacionale,jer bi bez njega ovaj bahamski bio zewa internacionale.
    Da da , samo kazem da se vise isplati postat panamac nego nosat taj panamski papir..
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •