Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 14 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/278
    C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno EU - Za ili Protiv

Alo ekipa. Evo u drustvu sam studenta politologije i raspravljamo o EU, jer on radi nekakvu anketu vezanu za referendum. Ja mu tvrdim da je vecina pomoraca koji ce izac na referendum ZA EU, a i oni koji nisu da ce ostat doma. Zanima me misljenje portala o tome, prica je zanimljiva, on ne misli da su pomorci posebno odusevljeni i da nisu ni otvoreni svitu, niti liberalnih pogleda... Eto pa da vidimo uzorak na nas 20-30 veceras...

Pozdrav

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Jedno veliko NE s moje strane.

Zasto?

Pogledajte u kakvom je stanju ta ista europa, plus, da ne pisem u dugo i siroko, pogledajte govore u EU parlamentu od Nigela Farange-a. Mozda jedinog covjeka koji govori iskreno i direktno.

Jeste li primjetili kad god je nekakvo povece politicko pitanje u djiru, vazda dobijemo "instrukcije" od "vrha". Haga, Eu parlamenta, MMF-a ili kogakod. Moje pitanje je: Dali mi sad u ovom trenutku imamo SAMOSTALNOST? I sto nas ceka kad udjemo u taj novi Babilon.
    Ne zavaravajte se da ce nam biti lakse zbog slobodnog trzista i ostalih medijskih propagandi, to ce doci pod jako skupim racunom..

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

NE hvala

ocigledno se krecemo u potpuno drukcijin krugovima. oko mene su svi protiv a ima ih poprilicno

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Ma ja to gledam malo blaze, tipa - imamo samostalnost 20 godina, pa vidi sta smo napravili? Da je manje nasih lopova, i ja bi razmislja. Kroz povijest, cilu zemlju su civilizirali stranci... Zapadnjaci, naravno.

Al dobro, uzorak je jos mal.

Clan Posade GeniKameni avatar
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno ne

ovih par bugara, rumunja i kockica sto su s menom ne vide nikakvu razliku pristupom njihovi zemalja u eu..
    bez obzira na njihovo iskustvo nisam za eu...pa cu se tako i izjasnit na referendumu...poznato je da su se u europi raspale sve umjetno stvorene zajednice drzava pa ce tako bit i sa ujedinjenom europom...

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Osobni stav mi je NE.

Mislim da bi EU mozda nama pomorcima i donila prednost u nekom smislu (priznavanje breveta, brza putovanja po svitu itd..) ali mislim da ulaskom u EU cemo puno puno vise izgubiti nego dobit. Sad da ja idem iznosit svoje razmisljanje trajalo bi dugo jer svak ima svoj stav. Isto tako u razgovoru s prijateljima,kolegama,poznanicima,rodbinom itd mogu reci da 90% njih nije za EU. Cak sam misljenja da ako referendum bude legalan i bez potkradanja da ce Hrvatska kao i Norveska na referendumu reci NE. (Norvezani 3 puta odbili)

Jos bih jednu jako bitnu stvar napomenuo a to je. ZAsto nasi politicari Jospipovic, MIlanovic, Kosor itd svi govore KAD UDEMO U EU. PA ko njima daje za pravo da obmanjuju narod i stavljaju nam u glavu svoje misnjenje da cemo mi uci u EU. Pa oni nikad nisu rekli AKO UDEMO u EU. JA iz te njihove recenice mogu samo zakljucit da referendum NECE biti legalan.

Mozda sam u krivu i mozda vidim nesto crno a u stvari je bilo ko dan ali ja iman takav stav.

Jos za kraj da recem da mozda oni tako govore (politicari) zato jer se debeli Suker i vlada HDZ-a toliko zaduzila da mi MORAMO uci u EU i biti njihovi ''robovi'' jer mi smo vec prezaduzeni da bi sad rekli ( tj narod kojeg niko nista nepita) NE.

Eto to je moje ko se slaze dobro se slaze a ko se neslaze a sta cu ja svak je od nas individualac

P.S MIslim da ovi ljudi govore istinu vise nego politicari

Lip pozdrav
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 12-16-2011 at 09:21 PM
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Clan Posade Mariachi avatar
    Datum registracije
    Nov 2009
    Firma
    offshore (DSV-DP3)

Početno

NE
    Ne ulazimo ravnopravno s ostalim članicama eu-a u tr?ži??no natjecanje. Pregovarči su pregovarali mlako i popu??tali na svaki zahtjev eu-a.
    ...
    ...
    itd.
    Moje neko mi??ljenje je da eu 2013 neće egzistirat. Pa ne bi njemci sačuvali marke i francuzi franke tek tako.
    ?*aka suza, vrića smija, ća je ?život nego fanta?žija.

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Juga je bila velika dr?žava pa je nestala, a kamoli neće ova vje??tačka tvorevina, broje joj se zadnji dani, VB tj. njezin premijer Cameron ka?že da će VB prva izaći iz EU, a kad izađu oni onda će i ostali, krah eura je siguran, ??vicarski bankari su javno iznijeli stvarno stanje stvari i ka?žu da će euro postojati jo?? max 3 mjeseca. EU jo?? jedino dr?že Njemačka i donekle Francuska, a za??to? Zato ??to su Njemci sve ?živo pokupovali od Austrije do Turske i od Če??ke do Bjelorusije i zato se boje propasti EU, jer bi onda sve te zemlje nacionalizirali svoje telekome, banke, ?željeznice, nitko ne bi uvozio otpad od hrane sa Zapada, sve bi se te zemlje okrenule sebi, a onda ih ovaj olo?? iz Njemačke i Francuske, a i Italije (banke) nebih vi??e mogao omalova?žavati, ugnjetavati, već bi morali s nama lijepo. A ako bi Njemačka poku??ala ratom to vratiti od neke zemlje onda bi zaratila sa cijeli svijetom i prosla bi kao u 2ww. Moje osobno mi??ljenje o EU: to je vje??tačka tvorevina bazirana na omalova?žavanju, ugnjetavanju, poni?žavanju, iskori??tavanju velikih (Njemačka, Francuska, Italija, VB, donekle i ?*panjolska) nad malima (svi ostali), i da na??e kvislin??ke i izdajniče Vlade imaju imalo mozga u glavi sve bi nacionalizirali i okrenuli se izvozu sa Rusima, Arapima, a odjebat EU jer nam oni nemaju ??to ponuditi. Dok je USD bio 7-7.5 kuna i euro nije postojao dotada je sve bilo uredu, a kad je do??ao euro onda je vrag odnio Europu, a i Svijet općenito ??to sad vidimo. A ??to neki ka?žu ovdje neće biti lopovluka, toga je uvijek bilo i bit će, tako se radi i u EU samo se o tome ??uti! Uvijek je onaj bli?že oltaru bolje misu čuo! Za kraj, ??to bi rekao na?? nobelovac Ivo Andrić: Mr?? stoko u svoju avliju! A to uskoro dolazi i zato
    Posljednje uređivanje od wolf11 : 12-16-2011 at 09:30 PM

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Ma iritira me sto i jedna posve lažna dilema oko tog pitanja, barem kako nam ih prezentiraju kroz medije, npr. jesi li za EU i red ili si za "izolaciju" i bezakonje. Niti EU sama po sebi donosi stvarni red (donosi samo nametnuti poredak), niti odbijanje EU nužno znači da sami ne možemo konačno srediti vlastitu kuću. I tako dalje i tako dalje. Također ne mislim da su stranci puno toga dobroga donijeli u ovu zemlju i to u cijeloj njenoj povijesti, dapače obrnuto, a mogu i elaborirati ako treba. Da skratim, protiv EU. U istom paketu i protiv NATO bande imperijalističkih neokolonijalnih plaćenih ubojica. Protiv MMF-a i WTO-a. Protiv zemlje kuvara, konobara i sobara.
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 12-16-2011 at 09:29 PM

Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku

Jos bih jednu jako bitnu stvar napomenuo a to je. ZAsto nasi politicari Jospipovic, MIlanovic, Kosor itd svi govore KAD UDEMO U EU. PA ko njima daje za pravo da obmanjuju narod i stavljaju nam u glavu svoje misnjenje da cemo mi uci u EU. Pa oni nikad nisu rekli AKO UDEMO u EU. JA iz te njihove recenice mogu samo zakljucit da referendum NECE biti legalan.

Odlicno..

I ja bi se poprilicno raspisao, i mislim da bi trebao, skupa sa tobom i ostalim kolegama, cisto da sve iznesemo na vidjelo.

U R'vackom zakoniku stoji da se o stupanju u druge drzave, tvorevine i slicno odlucuje ISKLJUCIVO REFERENDUMOM (tko ne vjeruje, nek googla, imade HR zakonik i on line izdanje..).
    E sad, pitanje. ZASTO je POTPISAN predpristupni ugovor, pokupljeni su "nepovratna financijska sredstva iz EU" (ovo je zasebna tema koje se mozemo dotaknuti..) prije referenduma?
    Reci cu vam zasto.
    Ja volim izreku "povjest je uciteljica znanja", iskonska povjest, ne propaganda.
    Moze se viditi na primjeru Poljske cini mi se. Narod je bio protiv, al su se fino lukavo sjetili. Sabor je najvise zakonodavno tjelo, narod ga je birao, znaci isti zastupa njihova misljenja. Sabor je glasovo ZA, Poljska u EU, prica gotova.
    Kod nas ce upravo ubacit u 6 brzinu Eu pranje mozga preko novina, televizije i prodanih pro eu dusa (izjava jadne Pusicke u jednim novinama "Protivnici ulaska u Europsku Uniju neće dobiti nikakvu pomoć od ove Vlade.") Jel ovo potrebno komentirati ????
    I moje okruzenje je apsolutno protiv, al na zalost 99% ljudi gradi svoje misljenje i opcu percepciju svjeta oko sebe preko dnevnih novina i televizje koji su pod monopolom i jednoumljem.... A zna se sto isti govore i govorit ce (opet se vracam na Eu pranje mozga..)

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    Ma iritira me sto i jedna posve la?žna dilema oko tog pitanja, barem kako nam ih prezentiraju kroz medije, npr. jesi li za EU i red ili si za "izolaciju" i bezakonje. Niti EU sama po sebi donosi stvarni red (donosi samo nametnuti poredak), niti odbijanje EU nu?žno znači da sami ne mo?žemo konačno srediti vlastitu kuću. I tako dalje i tako dalje. Također ne mislim da su stranci puno toga dobroga donijeli u ovu zemlju i to u cijeloj njenoj povijesti, dapače obrnuto, a mogu i elaborirati ako treba. Da skratim, protiv EU. U istom paketu i protiv NATO bande imperijalističkih neokolonijalnih plaćenih ubojica. Protiv MMF-a i WTO-a. Protiv zemlje kuvara, konobara i sobara.
    Treba ostati u NATOu, ali ne i u EU, upravo zbog toga ako bi nas Njemci, Talijani ili Francuzi napali ako nacionaliziramo sve ??to imamo. Na??a je velika gre??ka bila ??to nismo sa Katarom postigli dogovor o izgradnji plinsko-naftnog terminala na Omi??lju, tada bi bili energetski neovisni i svima lagano j**** mater,ali ??ta će?? kad imamo marionetske Vlade, počev??i od SDP do HDZ do na kraju ponovo SDP. Ovaj put će nam ova komunistička stoka predvođena SDPom zabit posljednji čavao u HR, a stvar jedino mo?že spasiti raspad EU ??to je vrlo izvijesno.

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

Šta se tiče pranja mozga, evo primjer. HTV kao državna televizija od svih mogućih krpelja na toj ustanovi mamutu kao prvu mjeru štednje eto reže baš vanjskopolitičku redakciju i to baš u vremenu kad se i EU trese do temelja i u Hrvatskoj vodi kampanja za ulazak u istu. Valjda nam ne treba slika (i zvukovi) nereda takve Europe.

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Treba ostati u NATOu, ali ne i u EU, upravo zbog toga ako bi nas Njemci, Talijani ili Francuzi napali ako nacionaliziramo sve što imamo.
    Napali bi te svim silama koje su i jače i sofisticiranije od vojnih. Kao što nam se još uvijek osvećuju za zadnju nacionalizaciju i za nesvrstane.
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 12-16-2011 at 09:49 PM

Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    Šta se tiče pranja mozga, evo primjer. HTV kao državna televizija od svih mogućih krpelja na toj ustanovi mamutu kao prvu mjeru štednje eto reže baš vanjskopolitičku redakciju i to baš u vremenu kad se i EU trese do temelja i u Hrvatskoj vodi kampanja za ulazak u istu. Valjda nam ne treba slika (i zvukovi) nereda takve Europe.

Napali bi te svim silama koje su i jače i sofisticiranije od vojnih. Kao što nam se još uvijek osvećuju za zadnju nacionalizaciju i za nesvrstane.

BRAVO!

Da jos nadodam.

Pratim occupy wall street movement. I cisto sam usporedjivo "vjesti" u nasim dnevnim novinama i Tv-u sa stvarnom slikom dogadjaja na licu mjesta (video snimke). Totalna blokada informacija od strane TV-a. Novine da ne spominjem, evo cisto jedan primjer. U Rimu se okupilo, po mojim procjenama slika i video snimki oko 40 do 60 000 ljudi, u dnevnim novinama kazu par tisuca, a slika je preuzeta od CNN-a, kao i vjerovatno text..
    Posljednje uređivanje od C.C2 : 12-16-2011 at 10:00 PM

C/O
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Exmar

Početno

Jebote sta ste nabrijani... Ja mislin da nece bit crnih scenarija i da ce bit ok... Jebi ga ja san optimist. Vidit cemo. Referendum se nece namistit, pa nismo Ruanda...

Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Kolega Vidi poruku
    Jebote sta ste nabrijani... Ja mislin da nece bit crnih scenarija i da ce bit ok... Jebi ga ja san optimist. Vidit cemo. Referendum se nece namistit, pa nismo Ruanda...

Nebi volio biti bezobrazan, al kad vidim ovaki odgovor jedino sto mogu reci da ti (ili VAM, ne znam koliko nas godina dijeli ) treba reality check.

Sigurno da se nece namjestit na taj nacin, nego suptilnije, a jedan od primjera je naveden u mojim prvim i cini mi se Dalmosevom postu takodje.

Zapravo da postavim pitanje.

Jel itko idje vidio, procitao kvalitetnu debatu za i protiv EU? Ako ste iskreni sami sa sobom odgovor ce vam sve reci
    [YOUTUBE] UKIP Nigel Farage - How dare you tell the Italian and Greek people what to do !!! Nov 2011 - YouTube [/YOUTUBE]

Clan Posade GeniKameni avatar
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

J. Referendum se nece namistit, pa nismo Ruanda...
    ne mi nismo ruanda mi smo mjesavina kube, venezuele bivse libije turkidzistana..od svakog uzeli ono najgore....ovo sto ima u nas nema nigdi...a opet nazalost vecina pomoraca se nece moc izjasnit na referendumu jer ce bit na brodu....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Dali bi se ti stavia glavu na panj da referendum nece biti namisten?

JA mislim da Ruanda ima posteniju ligu nogometnu nego HR a isto tako mislim da ima posteniju stranku ''na vlasti'' nego mi (citaj HDZ). Dali je u RUandi premijer u zatvoru? (neznam ali nagadam da nije).

MOj kolega primjera je milijun i mi Hrvati smo prokleti optimisti koji sve gledamo kroz ruzicaste naocale i mislimo dobro je.

Aj zivia
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

hehe, a i ja san optimist tj. uvijek vedro gledam na crne dane koji dolaze u svakom slučaju tražio si mišljenje drugih, a ono je zasad takvo kakvo je. Volio bih da netko izloži svoje mišljenje tko je pobornik EU, u najmanju ruku jer je uvijek dobro preispitati vlastite stavove, premda debata gotovo uvijek završi tako da obje strane otiđu još uvjerenije u vlastito početno mišljenje. Protiv sam EU najviše zato što sam uvjeren da je ona nažalost samo dio jednog šireg procesa koji mi se nimalo ne sviđa, a ne zato što je jednom npr. talijanu dolaskom eura kapućino nešto skuplji itd. Što se tiče namještanja izbora i referenduma, jedan od mehanizama indirektnog namještanja imaš opisan u ranijim postovima. Dakle sklapanjem svih mogućih dogovora i ugovora, uzimanjem sredstava i medijskim pumpanjem samo jedne opcija kao imperativa, a donošenjem odluke tek dugo, dugo nakon svega toga stvara se atmosfera straha i nejasne nade (praktički mrkve i batine) u kojoj je statistički dovoljnoj većini birača prilično teško oduprijeti se. kod nas od zagovaratelja još nitko nije jasno rekao kakva će to biti Hrvatska ulaskom u EU niti uopće postoji konsenzus po tom pitanju među vladajućom "elitom". igrači sa druge strane su ogromni, imaju kontinuitet i praksu te viziju koju guraju pošto poto. Ne govorim ovdje o nikakvim Kerumima koji rade od danas do sutra pa kako ispadne nego o ekipi koja dobrano planira desetljećima i desetljećima unaprijed što se na primjeru EU i prilično egzaktno vidi, počevši od nevinog stvaranja Beneluxa i razrješavnja njemačko francuskog trvenja kroz zajednicu za ugljen i čelik preko cijelog niza organizacija okupljanjem kojih je stvorena EU. To je ogroman projekt u koji mi ulijećemo kao zadnji lapani.
    Posljednje uređivanje od Le Amateur : 12-16-2011 at 10:46 PM

guc
    guc je odsutan
    kupujmo hrvatsko guc avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vrana d.o.o.

Početno

NE,
    ali nazalost,referendum ce biti namisten za "da".
    Ostaje nada da ce sve ici u 3 pm prije nego parlamenti clanica ratificiraju Hr clanstvo.
    Gdje se konji tuku i igraju,tu magarcu nigdje mjesta nema

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2010

Početno

Ovo je pitanje: Koristiti svoj mozak i svoje kapacitete ili se prepustiti da nama upravljaju ko robotima.

Svako bi se jutro tribali mi stavit pred vlastiti referendum:

-Danas biram između elementarne pristojnosti i opravdanja putem kolektivne depresije
    -Danas biram između mentalne higijene i prepu??tanja nametnutim frustracijama
    -Danas biram da se zahvalim prirodi ??ta nas jo?? uvik tolerira ovakve kakvi smo postali ili sist u auto, spičit po gasu i odjurit digod zbavit neku lovu
    -Danas birate na moj pozdrav Vama: "Dobro jutro!" Vi odzdravite sa "Dobro jutro i tebi!" ili onu gadljivu "Kako kome!"
    -Danas biram biti svjestan svojih vrijednosti ili izabrati mjesto u nečijem stadu

Lako ćemo mi se nosit i sa EU i bez nje ako znamo cijenit ?život i sebe. To nam nikakav re?žim ne mo?že oduzest niti prominit.

Jutros nebo daruje, svitala je zora ispod crnog oblaka, nazirale su se vatrene zrake sunca, pa je malo padala ki??a, čas sitne kapi čas one krupne, pa je sad nebo lagano roza boje, Neke su se zrake i probile do moje terace.Fala nebu na tome!
    a sad uz kavu i cigaru idem osmislit ostatak dana u mom jedinom ?životu kojeg iman.

Evala lipi moji i dobro Vam jutro!

Stranica 1 od 14 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •