Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/6
    Asistent
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno Kolege pomorci dajte (ne)ozbiljne savjete jednom slavoncu

Da se predstavim, Zoky iz Osijeka, elektroenergetičar, puno ??kole, 0 iskustva
    Par mjeseci pratim forum i u zadnje vrijeme eto poku??avam se aktivirati ovdje i u tra?ženju ukrcaja.
    Nakon nekog vremena uz pomoć informacija koje sam skupio s ovog foruma ''imam nekakve ??anse'' za upasti na kontejnerski ili bulk.
    To je vrhunac ??to sam uspio iz Osijeka kao ass struje.
    Trebao bih savjete od vas domaćih, ajmo reči morskih vukova ??to hipotetski dalje? ??elja mi je kao i svakome doći do 5 i 6-ero znamenkaste plaće, ali kojim putem krenuti nakon pečenja zanata na teretnim brodovima?
    Vjerojatno će mi to biti jasnije nakon koje godine na cargo brodovima, i pitanje će mi se čini glupo,ali eto ako nije gnjava?ža ?želio bih čuti va??a mi??ljena i preporuke jer ovaj forum mi je jedini izvor informacija iz va??eg svijeta.

??ivili

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

ako pratis forum,onda procitaj savjete koje dobijaju kadeti,asistenti struje i makine...
    vaze i za tebe...
    u pocetku nema puno biranja, prihvati posao i uci...
    rad i znanje ti se u ovom poslu cijeni, nema veze koliko daleko si roden(i zivis) od mora, niti boja koze...
    naravno svi radimo za novac i potreban je svima,ali u startu se pripremi na manja primanja...kad steknes iskustvo sve vise ce ti se vrata otvarati i nakon par godina kao dobar struja mozes zaradivati dnevno koliko u pocetcima zaradujes mjesecno...
    sretno

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Dobro dosao zoky

Sve ti je rekao user otocanin
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet mario.croat avatar
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    Ni na nebu, ni na zemlji!

Početno

Pozdrav zoky i welcome!
    Kupite cvijeće voljenoj ženi, ali ne zaboravite ni na vlastitu.

Asistent
    Datum registracije
    Nov 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od otocanin Vidi poruku
    ako pratis forum,onda procitaj savjete koje dobijaju kadeti,asistenti struje i makine...
    vaze i za tebe...
    u pocetku nema puno biranja, prihvati posao i uci...
    rad i znanje ti se u ovom poslu cijeni, nema veze koliko daleko si roden(i zivis) od mora, niti boja koze...
    naravno svi radimo za novac i potreban je svima,ali u startu se pripremi na manja primanja...kad steknes iskustvo sve vise ce ti se vrata otvarati i nakon par godina kao dobar struja mozes zaradivati dnevno koliko u pocetcima zaradujes mjesecno...
    sretno
    Hvala na pozdravima i informacijama, pratim redovito taj dio forum, ali nisam se uključivao često jer zasada nema nikakve konstruktivne informacije ponuditi.

Imam velike planove i snove u glavi ali realnost je uvijek drugačija. Neke informacije koje sam vidi na ovom forumu su me dovele nazad u stvarnost i do nekih realnih očekivanja.

Samo kako objasniti roditeljima koji me jo?? vide kao svoje ''malo dijete'' da moram negdje početi, pa makar bio i potplaćen prvih godina, a računi i godine idu a ja nigdje ne radim.

U Hrvatskoj za mene nema posla, sada je novi hit na tr?ži??tu da mladi ljudi volontiraju u firmama 2 godine dok ne polo?že stručne ispite.
    Famozni program HDZ-a za poticanje zapo??ljavanja mladih.

Htio sam jo?? pitati o licencama električara i elektroničara u hrvatskoj, u ministrastvu pomorstva su mi rekli po??to sam energetičar da ne neću moći dobiti licencu elektroničara. Da li te njihove klasifikacije utječu ??to na mene ako ja odem ploviti na stranu kompaniju u svojstvu asistenta, pa kasnije el. ing.? Je li to neka prepreka ili čisto klasifikacija za unutra??nju plovidbu?

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Pozdrav!

Citiraj Prvotno napisano od zoran111 Vidi poruku
    Samo kako objasniti roditeljima koji me jo?? vide kao svoje ''malo dijete'' da moram negdje početi, pa makar bio i potplaćen prvih godina
    Ajd ne boj se, neces biti potplacen godinama, kad odradis asistenturu i/ili mozda jedan-dva "junior" ugovora, ovisi na koga se namiris, vec ces bilo di zaradjivati da mozes u najmanju ruku normalno ziviti (citaj: ne "zicati starce").

Famozni program HDZ-a za poticanje zapo??ljavanja mladih
    Ako zelis sebi dobro u zivotu, ostavi se hdz-a, kukurikavaca, nezavisnih lista i slicne ekipe.

Htio sam jo?? pitati o licencama električara i elektroničara u hrvatskoj, u ministrastvu pomorstva su mi rekli po??to sam energetičar da ne neću moći dobiti licencu elektroničara.
    A mozes li dobiti licencu elektricara sa svojim zvanjem, ako mozes, samo guraj naprid.

Članak 23.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za brodskog električara (HR III/28), stječe pomorac koji:
    â?? koji ima najmanje 18 godina ?života;
    â?? ima zavr??enu srednju stručnu ??kolu elektro smjera u trajanju od najmanje tri godine;
    â?? ima svjedod?žbu iz članka 11. ovog Pravilnika
    â?? ima najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu;
    â?? udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.
    (2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost bez vremenskog ograničenja.

Članak 24.

(1) Svjedod?žbu o osposobljenosti za brodskog elektroničara (HR III/29), stječe pomorac koji:
    â?? je odslu??ao i polo?žio sve ispite prve dvije godine preddiplomskog sveučili??nog studija elektroničkog smjera u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji Dijela IV STCW Konvencije; ili
    â?? je zavr??io preddiplomski studij elektroničkog smjera u trajanju od tri godine u kojima su obuhvaćeni najmanje sadr?žaji sukladno programu iz Dijela IV Konvencije;
    â?? ima svjedod?žbu iz članka 11. ovog Pravilnika
    â?? ima najmanje ??est mjeseci plovidbene slu?žbe na brodu;
    â?? udovoljava propisanim zdravstvenim uvjetima.
    (2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka ima valjanost bez vremenskog ograničenja.

Born in Croatia

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •