Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/5
    Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno Kritika s mosta.....

28.11.2011. | 18:01 slobodna dalmacija

pomorci upozoravaju na propuste zdravstvene administracije

Kritika s mosta: Za HZZO pomorci su poput kasice prasice

Pomorci u pravilu danima čekaju po??tara da se na njihovim vratima pojavi s plavom kuvertom od HZZO-a s prijavom u osnovno (obvezno) zdravstveno osiguranje. Međutim, čekanje na prijavu često se rastegne i na 15 ili 20 dana od trenutka kada pomorci u nadle?žnoj kapetaniji dobio pečat o iskrcaju.

Upravo zbog takve sporosti domaće zdravstvene administracije nisu rijetka â??grintanjaâ?ť članova posada koji se otvoreno pitaju koliko tjedana treba proći da bi dobili zdravstvenu iskaznicu nakon ??to se uredno prijavio da je s broda stigao kući.

Jedan od mojih prijatelja, puna dva tjedna nakon povratka s broda, morao se hitno obratiti liječniku zbog svojih zdrasvetnih problema.

- Molim vas zdravstvenu iskaznicu - bilo je prvo pitanje medicinara nakon ??to je stigao na hitnu.

- Ispričavam se, ali nisam je jo?? dobio - uzvratio je i ubrzo dobio povratni odgovor:

- Nema veze! Morate platiti pregled.

Iz spomenutog primjera sasvim je vidljivo kako pomorci u pravilu preplaćuju zdravstveno osiguranje. Naime, oni u pravilu plaćaju koliko im je taj oblik osiguranja potreban dok borave kod kuće, ali po aktualnim propisima oni podmiruju iznos koji su proveli na brodu, pa ne treba puno matematičkog znanja da se zbroji kako pomorci uvijek preplate svoju obvezu.
    â??Stranacâ?? plaća osiguranje

U svakodnevnom poslovanju kompanija i njihovu odnosu prema pomorcima-zaposlenicima gotovo je nepisano pravilo da brodar osigurava članove posade jo?? i prije ukrcaja.

Ako je nekom hrvatskom pomorcu tijekom ugovora potrebno liječenje u nekoj od bolnica ??irom svijeta, tro??kove pokriva kompanija, a ne HHZO, i nitko nas ne mo?že uvjeriti u suprotno.

Ako pomorac godinama redovito plaća svoje zdrastevno osiguranje u Hrvatskoj, a nikad ne iskoristi pravo na hitnu pomoć ili bolničko liječenje, HZZO bi morao posjedovati sustav koji bi vrednovao njegova rprija??nja ulaganja.

Jer, česti su primjeri da se tra?ži plaćanje pregleda iako je već uplatio, primjerice, 7000 kuna za tu godinu, a usluge uopće do tada nije koristio.

HZZO ima jasan uvid koliko je svaki pomorac uplatio za zdravstveno osigranje u tekućoj godini. Umjesto korektnog odnosa, â??ljude od moraâ?ť tretira se kao kasice prasice u koje dr?žava uvijek mo?že zagrabiti.
    kap. ivica slavica,
    "što više ljudi upoznajem u životu sve mi je draži moj pas "

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od emerik Vidi poruku
    28.11.2011. | 18:01 slobodna dalmacija

pomorci upozoravaju na propuste zdravstvene administracije

Kritika s mosta: Za HZZO pomorci su poput kasice prasice

Pomorci u pravilu danima čekaju po??tara da se na njihovim vratima pojavi s plavom kuvertom od HZZO-a s prijavom u osnovno (obvezno) zdravstveno osiguranje. Međutim, čekanje na prijavu često se rastegne i na 15 ili 20 dana od trenutka kada pomorci u nadle?žnoj kapetaniji dobio pečat o iskrcaju.

Upravo zbog takve sporosti domaće zdravstvene administracije nisu rijetka â??grintanjaâ?ť članova posada koji se otvoreno pitaju koliko tjedana treba proći da bi dobili zdravstvenu iskaznicu nakon ??to se uredno prijavio da je s broda stigao kući.

Jedan od mojih prijatelja, puna dva tjedna nakon povratka s broda, morao se hitno obratiti liječniku zbog svojih zdrasvetnih problema.

- Molim vas zdravstvenu iskaznicu - bilo je prvo pitanje medicinara nakon ??to je stigao na hitnu.

- Ispričavam se, ali nisam je jo?? dobio - uzvratio je i ubrzo dobio povratni odgovor:

- Nema veze! Morate platiti pregled.

Iz spomenutog primjera sasvim je vidljivo kako pomorci u pravilu preplaćuju zdravstveno osiguranje. Naime, oni u pravilu plaćaju koliko im je taj oblik osiguranja potreban dok borave kod kuće, ali po aktualnim propisima oni podmiruju iznos koji su proveli na brodu, pa ne treba puno matematičkog znanja da se zbroji kako pomorci uvijek preplate svoju obvezu.
    â??Stranacâ?? plaća osiguranje

U svakodnevnom poslovanju kompanija i njihovu odnosu prema pomorcima-zaposlenicima gotovo je nepisano pravilo da brodar osigurava članove posade jo?? i prije ukrcaja.

Ako je nekom hrvatskom pomorcu tijekom ugovora potrebno liječenje u nekoj od bolnica ??irom svijeta, tro??kove pokriva kompanija, a ne HHZO, i nitko nas ne mo?že uvjeriti u suprotno.

Ako pomorac godinama redovito plaća svoje zdrastevno osiguranje u Hrvatskoj, a nikad ne iskoristi pravo na hitnu pomoć ili bolničko liječenje, HZZO bi morao posjedovati sustav koji bi vrednovao njegova rprija??nja ulaganja.

Jer, česti su primjeri da se tra?ži plaćanje pregleda iako je već uplatio, primjerice, 7000 kuna za tu godinu, a usluge uopće do tada nije koristio.

HZZO ima jasan uvid koliko je svaki pomorac uplatio za zdravstveno osigranje u tekućoj godini. Umjesto korektnog odnosa, â??ljude od moraâ?ť tretira se kao kasice prasice u koje dr?žava uvijek mo?že zagrabiti.
    kap. ivica slavica,
    Sve ??to si rekao kolega stoji, ali ne vjerujem da će se i??ta promjeniti u budućnosti, onaj tko imapara njega se je uvijek deralo i njega će se uvijek derat, a ako ne plati?? na vrijeme dolazi ovrha, a to da će nas cijeniti zato ??to najvi??e uplaćivamo i gotovo bez ka??njenja to njih nije briga. Volio bih da budem u krivu za ovo ??to sam napisao, ali čisto sumnjam. Računica je jasna: Ova dr?žava nema para, bankrot nije isključen i treba pljačkati onoga tko ima najvi??e, a ??to je naj?žalosnije svoj novac je po??teno i krvavo zaradio; budući da političari i tajkuni iliti ga ratni profiteri to nisu, a njih ne smiju dirati, građani u RH nemaju za kruha ili krpe kraj s krajem tako da od njih nemaju ??to uzeti, ostaju samo mi pomorci, i nas će pljačkati, pljačkati i pljačkati. Nego ?živio ti meni i mirno ti more, a ja idem iza Nove godine na brod sve sam sredio. Pozdrav

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Sve što si rekao kolega stoji,
    A uuuuuuuu sokole moj pa nije on reka nego Slobodna dalmacija (tj capt.Slavica koji pise non stop kolumne) haha a jesi me nasmija. Oma sam se sitija kad je onaj u glup gluplji nasao kufer na kojem je pisalo Samsonite i kad je rekao da trazi Mr.Samsonite-a tako i ti haha. Nemoj se uvridit ali me je pukla ta asocijacija

Aj zivia
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Rossonero
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    A uuuuuuuu sokole moj pa nije on reka nego Slobodna dalmacija (tj capt.Slavica koji pise non stop kolumne) haha a jesi me nasmija. Oma sam se sitija kad je onaj u glup gluplji nasao kufer na kojem je pisalo Samsonite i kad je rekao da trazi Mr.Samsonite-a tako i ti haha. Nemoj se uvridit ali me je pukla ta asocijacija

Aj zivia
    Svaka cast kolegi ??to je ovo iznijeo pa neka je copy-paste sa Slobodne Dalmacije od kap. Slavice, i ovakvih kolumni treba sto vise,ali treba ovo slat na pravo mjesto (ministarstvo i HZZO, a pogotovo ministarstvo i medije, pri tome mislim prvenstveno na lokalne TV pa i HTV iako je drzavna). Znam da kap. Slavica pise kolumne na Slobodnoj, čitao sam neke. A eto, ti si kolega imao asocijaciju na to, a ja nisam imao asocijaciju ni na??to, nego sam samo komentirao članak od kap. Slavice kojeg je kolega iznijeo ovdje, i zasto sam rekao kolega "ovo potpisujem", a pri tome sam mislio na copy-paste sa Slobodne i njemu koji je to kopirao, a ti kolega misli ??to god hoće??, tvoj problem! Pozdrav

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od wolf11 Vidi poruku
    Svaka cast kolegi što je ovo iznijeo pa neka je copy-paste sa Slobodne Dalmacije od kap. Slavice, i ovakvih kolumni treba sto vise,ali treba ovo slat na pravo mjesto (ministarstvo i HZZO, a pogotovo ministarstvo i medije, pri tome mislim prvenstveno na lokalne TV pa i HTV iako je drzavna). Znam da kap. Slavica pise kolumne na Slobodnoj, čitao sam neke. A eto, ti si kolega imao asocijaciju na to, a ja nisam imao asocijaciju ni našto, nego sam samo komentirao članak od kap. Slavice kojeg je kolega iznijeo ovdje, i zasto sam rekao kolega "ovo potpisujem", a pri tome sam mislio na copy-paste sa Slobodne i njemu koji je to kopirao, a ti kolega misli što god hoćeš, tvoj problem! Pozdrav
    vrag odnia i EGO zajebava sam se KOLEGA
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •