ako pocnu gledati dug mirovinskom nastradali smo

ako niste znali,petlja prijave iskrcaja ide ovako agent(ako se krcate priko agenta) salje luckoj kapetaniji odjavu,vi idete na lucku kapetaniju,oni proslijede mirovinskom,a mirovinsko poreznoj.
ako neka karika zakaze stradali ste.ja sam se s broda pod belgijskom zastavom iskrcao prije godinu dana i 2 miseca.kompanija je uredno platila mirovinsko i socijalno(hr i belgija imaju ugovor pa bi to trebalo biti bez problema) ali netko je u ovom lancu propustio naznaciti da ne moram ja platiti mirovinsko.
vjerovali ili ne u doba interneta,sacanera i mobitela meni je trebalo godinu dana razgovora i pisanja navedenim institucijama,uz predocenje originalnih dokumenata, da dobijem rjesenje da nisam duzan platiti nesto sto je placeno godinu dana ranije

najbolji dio tek slijedi,zakonski rok za zalbu je petnaest dana,da bi rjesenje postalo pravomocno.nakon toga sam dosao u poreznu upravu,s rjesenjem da me se oslobada placanja.kazu rjesenje ti imas ali ne moze se postupiti po rjesenju dok porezna uprava ne dobije kopiju.ja sam im fotokopirao svoje rjesenje,ali nije pomoglo.nakon mjesec dana pitam opet,pa kazu da su u osmom mjesecu godisnji odmori pa da se strpim.kad sam se strpio do 1.9 kazu da nakon zaprimanja rjesenja treba par mjeseci da oni provedu brisanje iz evidencije.a najbolji dio je to da mi idu kamate na iznos koji je uplacen drzavni proracun prije godinu dana. i kamete moram platiti od dana iskcaja do dana kad je rjesenje doneseno.opcija je tuzba ili zalba,ne znam ni ja kojoj instituciji za navedeni iznos

ako niste razumili nema veze,ni meni nije jasno da je tako nesto moguce