Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18
    Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno Izlazak iz dr?žave

Upravo sam čuo da se iz dr?žave ne mo?že izaći ukoliko postoji nekakav dug prema dr?žavi.
    Jel' to neki novi zakon ili ??ta jer ja prije 7 mjeseci nikakvih problema nisam imao. Sad me malo kopka ovo jer imam neki dug za HZMO i HZZO ( jo?? iz vremena obrtni??tva kojeg zatvaram polako ali za sada nemam love da ga totalno zatvorim ).

Jel ovo istina ili je neka fikcija ?

Ja na netu ne uspijevam ni??ta da nađem.. jedino koliko znam ili koliko čujem prekr??ajne prijave se moraju očistiti prije neko ode?? a toga nema..
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

pa nebi te tija plasit,ali mome tercu je prije 2 miseca uzelo pasos na dolasku i ima je problema sa ukrcajen,dugo,radi toga
    najboje ti je drzat 100000 erla sa strane za globe da mos radit za 4000

Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno

prijatelj mi je ima prekrsajnih prijava svih vrsta u iznosu 50 000 (slovima pedeset tisuca ) isa je na brod iako je mislija da nece moc upravo radi toga...to je bilo prije 1 i po , dvi ako ti to sta znaci

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

to ti ovisi o drzavi,normalno nebi moga,ali nasa kasni

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    pa nebi te tija plasit,ali mome tercu je prije 2 miseca uzelo pasos na dolasku i ima je problema sa ukrcajen,dugo,radi toga
    najboje ti je drzat 100000 erla sa strane za globe da mos radit za 4000
    Zašto mu je uzelo pasoš ?
    Prekršajna ili šta ?

Citiraj Prvotno napisano od MarkT Vidi poruku
    prijatelj mi je ima prekrsajnih prijava svih vrsta u iznosu 50 000 (slovima pedeset tisuca ) isa je na brod iako je mislija da nece moc upravo radi toga...to je bilo prije 1 i po , dvi ako ti to sta znaci
    Čega 1 ipo , 2 ?
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno

ajme bogati proguta san ric , prije godinu i po dvi, jeli se minjalo sta neznam, ali moze bit da je nas aparat malo usporen po tom pitanju neznan pitaj boga a ne virujen da i on zna koji je nered odi

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

ajme bogati proguta san ric , prije godinu i po dvi, jeli se minjalo sta neznam, ali moze bit da je nas aparat malo usporen po tom pitanju neznan pitaj boga a ne virujen da i on zna koji je nered odi
    I jel kasnije i??a na brod ? Jel platio to ??ta je ima platit ? Jel umro negdi ? Jebote izra?žavanje
    Jel platio pa i??a bez problema ili jo?? uvik nije platio i ide di oće..

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

U zracnim lukama je malo veca provjera putovnica, ali preko cestovnih skoro pa nikakva.Inace ja nikoga neznam tko je imao problema zbog duga na granici.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Bilich Vidi poruku
    Upravo sam čuo da se iz države ne može izaći ukoliko postoji nekakav dug prema državi.
    Jel' to neki novi zakon ili šta jer ja prije 7 mjeseci nikakvih problema nisam imao. Sad me malo kopka ovo jer imam neki dug za HZMO i HZZO ( još iz vremena obrtništva kojeg zatvaram polako ali za sada nemam love da ga totalno zatvorim ).

Jel ovo istina ili je neka fikcija ?

Ja na netu ne uspijevam ništa da nađem.. jedino koliko znam ili koliko čujem prekršajne prijave se moraju očistiti prije neko odeš a toga nema..
    Po meni ova priča ne drži vodu,jer da stave taj sistem kroz godinu dana od nas 4 i po miliona koliko nas ima,mozda bi 100 ljudi moglo izaci vani.
    Malo mi isto to ima smisla,jer su meni prekjucer blokirali sve racune,na kojima naravno nije bilo nista i dok sam ziv nece ni lipe biti.
    Jučer sam išao u Bihać i legalno u Hypa otvorio račun,ali me prilikom ulaska u BIH Hrvatska policija ostavila na granici radi kontrole sat vremena i kad sam se vracao 45 minuta (jer kazu da sam se prebrzo vratio)??
    To mi je malo bilo cudno,ali nema veze,pitaju sa cime se bavim kad sam u zadnje 2 godine prosao cili svit,a prije 10 dana dosao iz Manile,triba sam im reci da ovce cuvam po svitu,pa onda da sta mi kaciga za motor (zaboravio sam reci da je to dodatna oprema u audiu) i rukavice (koristene)za box rade u gepeku?
    Porezni dug sam rijesio,jer je bila apsolutna zastara,a sada 38 000kn VIP-net iz 1999.g.?
    Glavnica 10.800kn+kamate+troskovi itd,pa 38 000kn,ali i to im je u zastari,ali odvjetnik je napisao zalbu,pa cemo viditi sto ce biti.Uz sve to meni nije uruceno niti jedno rjesenje na ruke u tih 12 godina,a na sudu se vodi kao uredna dostava.
    Ako nije zastara,opet nastupa zastara i na ovo 10 godina od pravomocnosti ovrhe,ako se ne uspiju naplatiti,a nece.

Samo je jedno sigurno da nam vise ne daju da posteno zivimo i radimo u ovoj drzavi,ali doci ce sve na svoje..........

Stvarno su pretjerali u svemu,još kad vidim šta rade ovi polančeci,sanaderi i ta ostala banda........

Ja ako se javim 2.11-tog,da sam na brodu,znaci da je ono gore kriva informacija,jer ako je to istina,mene nebi ni iz kuce pustili.....

pozdrav i zivili
    Posljednje uređivanje od antezd : 09-29-2011 at 10:02 PM

Clan Posade
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    ....searching

Op

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Za??to mu je uzelo paso?? ?
    Prekr??ajna ili ??ta ?

Čega 1 ipo , 2 ?

Uzelo mu je putovnicu jer kad je proda auto ovaj sta je kupija nije pripisa odma na sebe i ima je dug za neplaceni parking.
    Kako san upoznat svi slucajevi duga prema mobilnim operateri, javnim parkinzi i sl. odma idu u suca i ovaj stavi valjda zabiljesku i kad dodes na granicu na tvoju putovnicu se javi nekakva zabiljeska i onda ti je oduzimaju iako ni oni navodno neznaju o cemu se radi.
    Tek kasnije kad pocens istrazivat saznas sta je.

Tako nekako,

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Ja o tome na nalazim ni??ta na netu.
    Najbolje mi je otić na policiju i pitati. A tako i idem napravit.

Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno

Nije polatija do dana danasnjeg nista , jos je skupija par prijava, bar kad san ga vidija zadnji put , triba je opet na brod ic, jeli isa i sta je neznan , ali nije platija, nisan s njim vise u nekom kontaktu

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Nije polatija do dana danasnjeg nista , jos je skupija par prijava, bar kad san ga vidija zadnji put , triba je opet na brod ic, jeli isa i sta je neznan , ali nije platija, nisan s njim vise u nekom kontaktu
    Ova tema je pizdarija te??ka.

?*ta je reka Ante da je to istina 90% nas ne bi nikad iza??lo iz dr?žave , bili bi zatvoreniji od Sjeverne Koreje.

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

Ja o tome na nalazim ni??ta na netu.
    Najbolje mi je otić na policiju i pitati. A tako i idem napravit.
    Evo kratko i iz prve ruke.
    Na policiju ne trebas ici jer ta prica ne da ne drzi vodu nego je nemoguca misija.

Sa odvjetnikom sam pricao prije 5 minuta i kaze mi da bi to bilo krsenje ljudskih prava i slobode kretanja (pogotovo izlazis li iz drzave sa ugovorom da ides raditi)

Iz drzave nemozes izaci jedino ako je od suda izdana tjeralica ili ako imas kod sebe ono sto nije dopusteno.

Kao drugo,prije 2 dana sam prelazio granicu i uredno su me zadrzali,je da je granica kod Bihaca,ali je Hrvatska policija ista kao i na Plesu ili na bilo kojoj na??oj granici.
    Znaci da je to istina meni bi uzeli putovnicu iz vi??e razloga,dug vipu od prije 10 godina,blokirani racuni,neplacene prometne kazne,parking,brzina itd.....

Budi bez brige 100% jer ovo su rijeci malo boljega odvjetnika,a uz to ima?? i moj slučaj od prije 2 dana.

Uz to odvjetnik mi je napomenuo da to ne postoji u niti jednoj dr?žavi na svijetu i pogotovo ??to mi sada idemo prema EU,tako da bi to bio skandal.

Eto nadam se da ti je lak??e,a mogu ti reći da je i meni.....

pozdrav

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Ja i Ante ko Grča i Irska.

?*ta UPH čeka s pomoći ??

Clan Posade
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    coasteri po nordu

Početno

ako pocnu gledati dug mirovinskom nastradali smo
    ako niste znali,petlja prijave iskrcaja ide ovako agent(ako se krcate priko agenta) salje luckoj kapetaniji odjavu,vi idete na lucku kapetaniju,oni proslijede mirovinskom,a mirovinsko poreznoj.
    ako neka karika zakaze stradali ste.ja sam se s broda pod belgijskom zastavom iskrcao prije godinu dana i 2 miseca.kompanija je uredno platila mirovinsko i socijalno(hr i belgija imaju ugovor pa bi to trebalo biti bez problema) ali netko je u ovom lancu propustio naznaciti da ne moram ja platiti mirovinsko.
    vjerovali ili ne u doba interneta,sacanera i mobitela meni je trebalo godinu dana razgovora i pisanja navedenim institucijama,uz predocenje originalnih dokumenata, da dobijem rjesenje da nisam duzan platiti nesto sto je placeno godinu dana ranije
    najbolji dio tek slijedi,zakonski rok za zalbu je petnaest dana,da bi rjesenje postalo pravomocno.nakon toga sam dosao u poreznu upravu,s rjesenjem da me se oslobada placanja.kazu rjesenje ti imas ali ne moze se postupiti po rjesenju dok porezna uprava ne dobije kopiju.ja sam im fotokopirao svoje rjesenje,ali nije pomoglo.nakon mjesec dana pitam opet,pa kazu da su u osmom mjesecu godisnji odmori pa da se strpim.kad sam se strpio do 1.9 kazu da nakon zaprimanja rjesenja treba par mjeseci da oni provedu brisanje iz evidencije.a najbolji dio je to da mi idu kamate na iznos koji je uplacen drzavni proracun prije godinu dana. i kamete moram platiti od dana iskcaja do dana kad je rjesenje doneseno.opcija je tuzba ili zalba,ne znam ni ja kojoj instituciji za navedeni iznos
    ako niste razumili nema veze,ni meni nije jasno da je tako nesto moguce

terco
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    HSP

Početno

Citiraj Prvotno napisano od otocanin Vidi poruku
    ako pocnu gledati dug mirovinskom nastradali smo
    ako niste znali,petlja prijave iskrcaja ide ovako agent(ako se krcate priko agenta) salje luckoj kapetaniji odjavu,vi idete na lucku kapetaniju,oni proslijede mirovinskom,a mirovinsko poreznoj.
    ako neka karika zakaze stradali ste.ja sam se s broda pod belgijskom zastavom iskrcao prije godinu dana i 2 miseca.kompanija je uredno platila mirovinsko i socijalno(hr i belgija imaju ugovor pa bi to trebalo biti bez problema) ali netko je u ovom lancu propustio naznaciti da ne moram ja platiti mirovinsko.
    vjerovali ili ne u doba interneta,sacanera i mobitela meni je trebalo godinu dana razgovora i pisanja navedenim institucijama,uz predocenje originalnih dokumenata, da dobijem rjesenje da nisam duzan platiti nesto sto je placeno godinu dana ranije
    najbolji dio tek slijedi,zakonski rok za zalbu je petnaest dana,da bi rjesenje postalo pravomocno.nakon toga sam dosao u poreznu upravu,s rjesenjem da me se oslobada placanja.kazu rjesenje ti imas ali ne moze se postupiti po rjesenju dok porezna uprava ne dobije kopiju.ja sam im fotokopirao svoje rjesenje,ali nije pomoglo.nakon mjesec dana pitam opet,pa kazu da su u osmom mjesecu godisnji odmori pa da se strpim.kad sam se strpio do 1.9 kazu da nakon zaprimanja rjesenja treba par mjeseci da oni provedu brisanje iz evidencije.a najbolji dio je to da mi idu kamate na iznos koji je uplacen drzavni proracun prije godinu dana. i kamete moram platiti od dana iskcaja do dana kad je rjesenje doneseno.opcija je tuzba ili zalba,ne znam ni ja kojoj instituciji za navedeni iznos
    ako niste razumili nema veze,ni meni nije jasno da je tako nesto moguce
    porezna je najveći dr?žavni harač i treba dobar odvjetnik,pa se i sa njima izadje na kraj.
    meni to placa firma bogu hvala,a i placa se od moje place nesto sitno 80 eura za Japansko mirovinsko.....

Ako imate takvih problema,jednostavno ni??ta ne smijete imati na sebi.

Bice samo problem obnova braveta,jer tu ce se porezna 100% uvaliti,tj ako bude tamo dug nece se moci napraviti novi braveti,ali ja to samo nagadjam.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •