Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/4
    Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno Jos jedna glupost

??upanija ima povjerenstvo za kru?žna putovanja, a sada ga osniva i Grad

(Ne)suradnja: Koliko je povjerenstava potrebno da se u Rijeku dovede jedan cruiser?

PG?? je u lipnju osnovalo povjerenstvo za cruising strategiju, da bi nedavno gradonačelnik Rijeke pozvao na osnivanje povjerenstva sličnog sastava neznajući za ?županijsko

Koliko je povjerenstava potrebno da se u Rijeku dovede barem jedan cruiser? Zasad, kako stvari stoje, najmanje dva. Po jedno gradsko i ?županijsko, u gotovo istom sastavu i s potpuno identičnim ciljem kada je riječ o riječkom cruisingu â?? Rijeka kao Â?home portÂ?, odnosno luka u kojoj će brodovi ukrcavati putnike i iz nje kretati na kru?žna putovanja. Čemu dva povjerenstva za istu stvar, zapitat će se mnogi, a odgovor se, čini se, krije u narodnoj â?? ne zna desna ??to radi lijeva ruka, odnosno u slaboj, da ne ka?žemo nikakvoj koordinaciji i komunikaciji Grada, ?županije, turističkih zajednica i Lučke uprave.

Poznato je, naime, da je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom nedavnog potpisivanja sporazuma o financiranju uređenja priključnih cesta za Putnički terminal najavio osnivanje posebnog povjerenstva čiji će zadatak biti afirmacija Rijeke kao Â?home portaÂ? brodova za kru?žna putovanja. Pri tom je javno pozvao i predstavnike Lučke uprave, Turističke zajednice Kvarner te turističkog i pomorskog gospodarstva da se priključe radu povjerenstva. Ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača, u duhu novouspostavljene suradnje s Gradom, odmah je prihvatio njegov poziv na zakopavanje ratnih sjekira po pitanju (ne)odgovornosti za potpuni izostanak cruising turizma u Rijeci, te najavio punu suradnju.
    Dva mjeseca kasnije

U javnosti je, međutim, manje poznato da povjerenstvo u gotovo identičnom sastavu kakav je najavio gradonačelnik Obersnel već postoji, samo mu je osnivač bila Primorsko-goranska ?županija, točnije Turistička zajednica Kvarnera, kojoj je na čelu ?župan Zlatko Komadina.
    Radna skupina za pripremu cruising strategije, kako glasi puni naziv Â??županijskogÂ? povjerenstva, imenovana je jo?? 9. lipnja ove godine na 10. sjednici Turističkog vijeća TZ Kvarnera, u sastavu Snje?žana Pape?? iz Lučke uprave Rijeka, Nikola Mendrila kao predstavnik ?županije, Katarina Hauptfeld iz TZ Kvarner, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, na čelu s predsjednikom Borisom Klimkom iz Autotransove putničke agencije, dakle predstavnik turističkog gospodarstva.

Već na svojoj prvoj sjednici, početkom srpnja, radna je skupina prihvatila prijedlog da se u njen rad uključi i predstavnik Grada Rijeke, čime bi Â?krvna slikaÂ? povjerenstva postala gotovo u potpunosti identična onoj koju je riječki gradonačelnik predlo?žio puna dva mjeseca kasnije. Predstavnik Grada nije se, međutim, nikad priključio radu povjerenstva koje je u međuvremenu i bez njega dovr??ilo svoj zadatak, pripremu Cruising strategije za destinaciju Kvarner za razdoblje od 2012. do 2015. godine koja će biti slu?žbeno predstavljena na idućoj sjednici Turističkog vijeća TZ Kvarner početkom listopada.
    Nisu se obratili

Predsjednik radne skupine Boris Klimko, na pitanje o razlozima izostanka predstavnika Rijeke, unatoč odluci o priključivanju, odgovorio je kako nesudjelovanje Grada ne ?želi komentirati, a na pitanje je li Grad uopće obavije??ten o odluci odgovor â?? nije znao.

â?? Predstavnik grada nije se odazvao, a pretpostavljam da je poziv upućen putem slu?žbi Turističke zajednice, koje su to trebale učiniti, kazao je Klimko.
    U Gradu ne samo da poziv za sudjelovanjem nisu dobili, nego, prema riječima gradonačelnika Obersnela, do na??eg upita je li Grad imenovao svog predstavnika nisu znali ni za postojanje radne skupine niti za pripremu Cruising strategije.

â?? Informaciju da ?županija radi strategiju saznao sam iz va??eg upita.

Nitko se nije obratio ni Gradu ni Turističkoj zajednici Rijeke u smislu delegiranja predstavnika, a doista mi se čini nelogično raditi takvu strategiju bez predstavnika Grada Rijeke, kazao je Obersnel. U pomirljivijem je tonu ipak dodao da rad jednog povjerenstva ne isključuje drugo, budući da se Cruising strategija ?županijskog povjerenstva obuhvaća cijeli Kvarner, a povjerenstvo koje Grad kani formirati bavit će se operativnim pitanjima dovođenja krsta??a isključivo u Rijeku koja bi trebala postati ishodi??na točka cruisera.
    ??upan Komadina, s druge strane, potvrđuje da Strategija za Rijeku predviđa ulogu home porta za krsta??e, čime je neizravno potvrdio da postojeće ?županijsko i buduće gradsko povjerenstvo imaju isti cilj. Komadina ipak obja??njava kako je zadaća Strategije pripremiti okvir za jačanje cruisinga koji u turizmu ?županije nije dovoljno razvijen, ??to je i učinjeno, a u kasnijoj operacionalizaciji strategije mogu se priključiti svi zainteresirani.

â?? To se, naravno, odnosi i na Grad Rijeku, koji je po svom geostrate??kom polo?žaju i infrastrukturi idealan upravo kao polazi??na luka za cruisere. U ovoj fazi u pripremi strategije sudjelovao je manji broj stručnjaka, ali u listopadu će Strategija biti objavljena, i svatko tko se ?želi priključiti, tko ?želi raditi na promociji Kvarnera kao cruising destinacije je dobrodo??ao, rekao je Komadina, ističući kako je za ostvarenje planova nu?žna suradnja svih subjekata.

Suradnja je nesumnjivo ključ uspjeha u cruisingu, ??to potvrđuju primjeri Dubrovnika, Zadra i drugih gradova gdje je taj segment turizma već odavno dosegao razine o kojima Rijeka mo?že samo sanjati. Tamo??nje Lučke uprave, gradske i ?županijske vlasti, putničke i brodarske agencije jednoglasno potvrđuju tu tezu i ističu dugogodi??nji zajednički rad kao temelj za ostvarivanje zajedničkih interesa. Dobro je da su, nakon međusobnih optu?živanja tko je kriv ??to crusiera nema, i njihovi kvarnerski kolege počeli pokazivati dobru volju za suradnjom.

Jedini je problem ??to je suradnja u ovom slučaju zapela već na prvom koraku â?? uspostavi suradnje.

No, sportski je nadati se, pa se tako valja nadati da će zahvaljujući zajedničkom trudu svih uključenih broj cruisera u idućoj sezoni barem za jedan nadma??iti broj povjerenstava za njihovo dovođenje. Nadma??i li broj brodova i broj članova povjerenstava to će već biti uspjeh za pamćenje
    Nema naknade

Zanimalo nas je primaju li članovi ?županijskog povjerenstva naknadu za svoj rad u tom tijelu, te hoće li naknadu primati članovi Â?gradskogÂ? povjerenstva, posebno zbog toga ??to bi sastav dvaju tijela trebao biti gotovo isti pa bi se, u slučaju da članovi primaju naknade, moglo dogoditi da ista osoba prima dvostruku plaću za praktički isti posao, no rad u oba povjerenstva, potvrđeno je i iz ??upanije i iz Grada, ne donosi nikakvu naknadu članovima.
    Posljednje uređivanje od emerik : 09-22-2011 at 02:58 PM
    "što više ljudi upoznajem u životu sve mi je draži moj pas "

C/E`s land support kejt avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

nije rijeka, nazalost, usamljen primjer po broju luckih uprava u jednom gradu u lijepoj nasoj ...
    osim toga, zna se koje preduvjete treba imat destinacija za bit home port (ili base port) na tom trzistu... ili bi se, valjda, to trebalo znat kad se razmatra takva strategija anyway, tesko to uspjeva i puno jacima.....

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

A i u moje selo ovi hoh??tapler i blefer od gradonačelnika kad ne zna ??ta će reć onda ka?že da će on dovest kruzere. Zadnja lokacija koju je naveja za luku za kruzere je zapravo plićak koji se ne mo?že jaru?žat jer je jedno metar mulja, ali je zato sve ispod ?živa stina.... na taj kruzer će dobit i iduće izbore čini mi se.

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    A i u moje selo ovi hoh??tapler i blefer od gradonačelnika kad ne zna ??ta će reć onda ka?že da će on dovest kruzere. Zadnja lokacija koju je naveja za luku za kruzere je zapravo plićak koji se ne mo?že jaru?žat jer je jedno metar mulja, ali je zato sve ispod ?živa stina.... na taj kruzer će dobit i iduće izbore čini mi se.
    nediraj mog obija ...zna on dobro gdje se moze ...ali mene je vise razljutila ekipa koja ce se pobrinuti da ijedan cruiser uplovi u ri luku neprofesionalni ..ali podobni politicki ..nemaju oni pojma ..ja sam im prosli put na jednom forumu predlozio da odu malo pa da vide kako to rade profesionalci ...
    a sto je sa dubrovnikom ..splitom ..zadrom jeli je i tamo plicak..ma ako treba sirit cemo obalu i kopati u dubinu more samo da nam kruzer uplovi ..pa makar sa 1000 putnika najvise ..oni veci nek idu dalje ..uostalom sto im mi mozemo pokazati u rijeci ..turisticka zajednica pojma nema ...nemamo buseva a ni taxija da razvaze te goste ...a s druge strane hvale se da sve vise gostiju dolaze u rijeku ..vjerojatno da udahnu miris mrtvog kanala
    "što više ljudi upoznajem u životu sve mi je draži moj pas "

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •