Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/8
    Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Question Tlačni evaporator - WTF?

Po??tovani kolege,

spremam se za časnički, obrađujem pitanje po pitanje i naletio na pitanje: "Tlačni evaporatori (parni evaporatori)".

Jel zna netko o cemu je rijec? Vjerujem da se ne radi o reverse-osomosis proizvođačima slatke vode jer u zagradama pi??e "parni evaporator".

Ako netko ima kakvu ideju, dobro je dosla.

Hvala i pozdrav.

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

Evaporator za pitku vodu a to tlacni su dodali nasi pametnjakovici koji su navigavali na brodovima od papira.
    Alfa Laval je jedan od poznatijih proizvodaca.
    Voda isparava na 100 stupnjeva pri atmosferskom tlaku, a kod ovog uredaja se postize tlak tako da ta ista voda isparava na 60 stuonjeva otprilike.

prokopaj malo po netu naces sta ti triba

Zivija

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od u238 Vidi poruku
    Po??tovani kolege,

spremam se za časnički, obrađujem pitanje po pitanje i naletio na pitanje: "Tlačni evaporatori (parni evaporatori)".

Jel zna netko o cemu je rijec? Vjerujem da se ne radi o reverse-osomosis proizvođačima slatke vode jer u zagradama pi??e "parni evaporator".

Ako netko ima kakvu ideju, dobro je dosla.

Hvala i pozdrav.
    Dobro ti je reka Ante Rosko da nasi pisu svasta. Dakle voda isparava na 100 stupnjeva ali kad u evaportoru imas vacuum onda ti triba manja temperatura vode za isparavanje. To se vecinom sve radi na temperaturi hladenja motora od nekih 80-85 stupnjeva i na taj nacin se koristi ta toplina od motora da bi se sta manje koristio bojler i da bi se na taj ancin ustedilo.

Reverse Osmosis ili ti ga RO plant nema nikakve veze s parom on radi na principu velikog tlaka i tako pravi iz morske pitku vodu. ako te jos zanima o Osmozi ima ode i ode o tome

Eto nadam se da ce ti biti jasnije
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Početno

Ma sve je to meni jasno ljudi moji, znam ja ca je evaporator.... samo ne znam ca ovi izmisljaju.

OK.... onda pitanje ide na ignore :-P ko ih j***. Vec znam da cu tim fosilima na klasi objasnjavati da ih je vrijeme pregazilo... gazi i nas ca smo u toku, a di nece njih ca brod vide samo na vijestima.

Hvala na odgovorima.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

tlacni evaporator ti je reverse osmosis evaporator,pitanje je u redu,guglaj

Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    tlacni evaporator ti je reverse osmosis evaporator,pitanje je u redu,guglaj
    Aj onda objasni ovo "parni" u zagradi??? Gore sam vec naveo RO ali nije jer sustavili to parni u zagradi. Ma ne sekiram se...moze biti ili klasican evaporator ili RO

Kod:
    13.2   Tlačni evaporatori (parni evaporatori)

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

to parni je greska i to moras rjesit sa tim ko je formulira pitanje,koliko ja znan,tlacni parni evaporator jos nije izmisljen,ali more bit da nisan pratija dobro

Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Početno

Ae... neznam ti ca rec

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •