Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/17
    lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno ??ivotna osiguranja/??tednja

Evo kako kontam da bi se nekako trebao osigurati za budućnost razmi??ljao sam da napravim ?životno osiguranje/??tednju pa me zanima iz va??ih iskustva koje kuće nude najbolje uvjete i koliko je to sve isplativo
    Idemo ispočetka.....

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Bizi ca od tih pizdarija....to su ti ciste navlaksue.Kada napunis 60 godina dobiti ces manje nego da si te novce svaki mjesec stavio u banku i "zaradio" na kamatama.Moj ti je savjet zaobidji ta osiguranja u sirokom luku.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

S obzirom da vidim da si konzervativni ulagac stambena stednja je mnogo bolji vid od zivotnog,ako to gledas sa aspekta dugorocne stednje. Pogotovo sta od drzave dobivas poticaj do 750 kuna maximalno na ugovor do 5000 kuna. Znaci otvori 5 ugovora sta je 25 iljada kuna i dobivas odma na svakih 5 iljada 750 kuna. Pogledaj koje stambene stednje ne uzimaju naknadu za sklapanje ugovora i to ti je to.
    Druga stvar zivotno je dobro u slucaju da imas familju i u slucaju da ti se dogodi maler onda ce oni dobit dosta love u usporedbi sa ulozenim pogotovo ako ti se dogodi odma nakon prve uplacene rate.Ako ti se pak dogodi invalidnost sto je najlosija moguca verzija te ces pare ionako potrosit na sebe u relativno kratkom roku..

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Citiraj Prvotno napisano od RAUL Vidi poruku
    Bizi ca od tih pizdarija....to su ti ciste navlaksue.Kada napunis 60 godina dobiti ces manje nego da si te novce svaki mjesec stavio u banku i "zaradio" na kamatama.Moj ti je savjet zaobidji ta osiguranja u sirokom luku.
    Nije to bas tako Raule, zavisi sta covik oce, oce li zivotno osiguranje ili stednju jer to dvoje je nespojivo i u tome ljudi grijese. Mislim da je Frankie opet pogodija bit.

Znas svi mi osiguravamo auta, stanove, brodove i ostala sranja, a malo ko zivot. Sad mi reci da je auto, stan ili brod vridniji od zivota?

Imat i zivotno osiguranje i stednju u jednom je nekvalitetno i nemozes ocekivat da ces na kraju osiguranja dobit duplo nego si ulozija, ali postoji nacin da se obe stvari naprave odvojeno i kvalitetno.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

Isprobao i zivotno i stambenu i ulagao u juznoj americi i kini ..ali sad je najbolje ulagati u zlato eventalno u srebro ...
    Takodjer sve ovisi o kojoj se svoti radi ..Ima tu i ulaganje u razne fondove
    no tu nisam osjetio neku dobit ...Eto uz plemenite metale mislim da je najbolje ulagati u nekretnine ..terene ..
    Kod zivotnog treba ulagati svaki mjesec ili godinu..sto je mozda i nesigurno
    jer ako dodjes u situaciju da to nemozes ..onda treba koje kakve dopise i stavljanje u mirovanje i kojesta ....
    Mozda ima sad i kod osiguravajucih kuca isto neki tipovi stednje ali ja inace nevolim imati posla sa nasima ....
    Banke sa kamatama za manje iznose i ne racunaj jer ne ispati se ...

moj savijet ..nekretnine ili zlato ..nemas obaveze sam prekidas i ulazes kako zelis i koliko zelis ..
    "što više ljudi upoznajem u životu sve mi je draži moj pas "

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

je li zlato mozda novi balon? bija je i svicarski franak dobar pa je sad ljosnija 10% u 7 dana.U sve je dobro ulagat samo je pitanje po kojoj cijeni ulazis.

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    je li zlato mozda novi balon? bija je i svicarski franak dobar pa je sad ljosnija 10% u 7 dana.U sve je dobro ulagat samo je pitanje po kojoj cijeni ulazis.
    kako kazu dok je kriza ..a i potrajat ce zlato je in ..da ne kazem srebro koje je 4-5 puta skocilo ..evo ja prosle godine ulozio jos neki crni fond u au i bilo niti 800$ sad je skoro 1800..a i treba pratiti i uvijek mozes povuci
    za franak je bilo i logicno tj ocekivano ..zahvajuci euru i dolaru ...
    ja se drzim one stare ..zlato je uvijek imalo vrijednost ..a pogotovo u krizi i ratu ..hebiga frankie ja sam ti stara skola ..sad mi je jedino briga kako da zeni ukradem ono nesto kila pa da i to stavim u poluge ..
    eto unas nemozes ulagati u zlato jer te odmah osinu sa porezom ..nego mi pametni to radimo u sloveniji ..odes ..kupis ..spremis u sef ..treba ti isto imaju zlatarnu koja samo otkupljuje polugice ..svih tezina ma milina ....a sve pod kapom svicarske banke ..

inace nista ti nije vjecno ni na duge staze ..ima ona uzmi i iskoristi nabrzaka ....pa ni carapa ili madrac ....kod nas i tj nasih mudraca je preporuka ulagati jedino u najjacu valutu na svijetu i okolici kunu ..ali
    na koliko dugo ..evo odes do udina ili venezije ..pa te blijedo gleda kad pitas da platis u kunama ..a i sad nesto onako ispod glasa najavljuju moguci pad eura ..za dolar nista za iznenaditi ...
    Posljednje uređivanje od emerik : 08-18-2011 at 03:14 PM

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Off Vidi poruku
    Znas svi mi osiguravamo auta, stanove, brodove i ostala sranja, a malo ko zivot. Sad mi reci da je auto, stan ili brod vridniji od zivota?
    Nije vrijedniji, ali zakon obavezuje osiguranje vozila, da toga nema siguran sam da bi ih bilo 90% bez osguranjaProblem je sto nasi ljudi u zivotu ne vide neku vrijednost...dovoljno je imati zdravstveno osiguranje, a drugo je sve manje bitno.
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Cuj prije dosta godina bila je neka kombinacija i ja sam ulozija u jedno kilo i po zlatnog nakita(bilo i zuto zlato 14tica i 18tica) sa dosta kamenja(briljatni,safiri,topazi,...) i za to sam da 8 kila DEMova. Eto to mi je bila odlicna investicija u zlato. Ne znam za ulaganje u zlato danas.Jednako kao sto ne volim hvatat padajuce nozeve jos su mi vise mrski baloni.
    Zamisli sutra neko izmisle nekakvu elektrolizu ili kemijski proces kojim se moze dobit umjetno zlato.Koliko ce onda to zlato vridit??? Sta se tice samog zlata ko metala meni je osobno prokrom drazi metal,ali jebiga kad nije in.

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

Cuj prije dosta godina bila je neka kombinacija i ja sam ulozija u jedno kilo i po zlatnog nakita(bilo i zuto zlato 14tica i 18tica) sa dosta kamenja(briljatni,safiri,topazi,...) i za to sam da 8 kila DEMova. Eto to mi je bila odlicna investicija u zlato. Ne znam za ulaganje u zlato danas.Jednako kao sto ne volim hvatat padajuce nozeve jos su mi vise mrski baloni.
    Zamisli sutra neko izmisle nekakvu elektrolizu ili kemijski proces kojim se moze dobit umjetno zlato.Koliko ce onda to zlato vridit??? Sta se tice samog zlata ko metala meni je osobno prokrom drazi metal,ali jebiga kad nije in.
    http://www.srebrozlato.com/index.shtml

nesjecam se da se kod nas imalo mogucnosti za ulaganjem mozda trgovina ..kad su zlatari i poneke firme otkupljivale nakit sto se nije nikad bas isplatilo ...ovo je nesto drugo kupujes cisto zlato u polugama ili u plocicama većina rafinerija u svijetu proizvodi zlato finoće 996, dok je rusko finoće 999. Taj je stupanj čistoće zlata dovoljan za lijevanje u zlatne poluge koje se čuvaju kao monetarna podloga. male zlatne poluge uobičajene u trgovini zlatom teške su 12,5 kg i oblika su malih opeka...normalno ima i manjih i laksih ..ovisno koliko ulazes .... inace fina unca -oko 31.10gr trenutno vrijedi oko 1800$.....

mozda i prokrom bude jednom in .....
    ali koliko citam tebi dobro ide sa nekretninama tu bi mi mogao i dati koji savijet ..
    Posljednje uređivanje od emerik : 08-19-2011 at 07:16 AM

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Znam ja o cemu ti pricas.Ja sam ovo uzima ko zlatar.A sad da utopim na taj nacin dobit cu 20 K erla za kilo,a da idem prodavat na komade diga bi lipe pare. Sve u svemu tu sam dobro pazarija.

Kadet
    Datum registracije
    May 2011

Početno

definitivno treba gledati vrijeme ulaska jer sve jednom uđe u balon, ali zlato ( a pogotovo srebro ) je po nekoj procjeni minimalno 5+ godina daleko od vrha. Toliko se otprilike uzima da će trebati do uspostave nekog novog financijskog svjetskog ustroja, a mnoge glavonje već neko vrijeme najavljuju povratak na djelomični ili potpuni zlatni standard.
    Nekretnine s druge strane su jo?? uvijek debelo precijenjene i sad nije vrijeme za kupovanje. Po nekom idealnom scenariju trebalo bi se sada nakrcati zlata i za 5-6 godina pokupovati jeftinih nekretnina.
    Franak je kao i euro i dolar samo fiat valuta tako se ne isplati s njim zahebavat.

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

S obzirom da vidim da si konzervativni ulagac stambena stednja je mnogo bolji vid od zivotnog,ako to gledas sa aspekta dugorocne stednje. Pogotovo sta od drzave dobivas poticaj do 750 kuna maximalno na ugovor do 5000 kuna. Znaci otvori 5 ugovora sta je 25 iljada kuna i dobivas odma na svakih 5 iljada 750 kuna. Pogledaj koje stambene stednje ne uzimaju naknadu za sklapanje ugovora i to ti je to.
    Druga stvar zivotno je dobro u slucaju da imas familju i u slucaju da ti se dogodi maler onda ce oni dobit dosta love u usporedbi sa ulozenim pogotovo ako ti se dogodi odma nakon prve uplacene rate.Ako ti se pak dogodi invalidnost sto je najlosija moguca verzija te ces pare ionako potrosit na sebe u relativno kratkom roku..
    Pa stambenu već imam (samo jednu jbg) a o ?životnom sa razmi??ljao ba?? zbog kako ti ka?že?? malera(motor, auto itd......). No vidim iz postova da je ipak najpametnije ono klasićno kuće tereni i zlato. Hvala na odgovorima.
    Idemo ispočetka.....

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ja mislim da zlato nije pametno mada to ne znaci da nece otic jos 100% gore od ove cijene.Ja mislim da treba drzat dionice na oku. Pogotovo dividendne. Ako HT ode do 200 i neka daju 25 kuna dividende to ti je 12,5% godisnje. To ti ni jedna renta ne moze dat.Sa rentom ako izvuces 5% kralj si.
    Sad s obzirom da sam na burzi svojevremeno spusio grdno mada prodavao nisam valja bit oprezan.

Clan Posade noriton avatar
    Datum registracije
    Dec 2010

Početno

"KUPOVINA zlata zapravo je oklada da svjetski monetarni sustav baziran na papiru ide prema katastrofi koju financijske institucije ne mogu spriječiti. To je dobra oklada", tvrdi financijski ekspert Bill Bonner.

U svojoj kolumni The Daily Reckoning, koju prenosi Forbes, Bonner obja??njava zbog čega ne vjeruje da je zlato balon koji će uskoro puknuti. Nova rekordna cijena zlata je 1850 dolara za uncu. Bonner vjeruje da će do kraja godine jedna unca zlata vrijediti 2000 dolara.

Zlato je najsigurnija oklada

"Obični građani i dalje nemaju problema ??to se događa. U dugovima i očajni da dođu do gotovine, oni prodaju zlato kako bi se opskrbili papirom", pi??e Bonner, obja??njavajući kako veliki investitori koriste novonastalu situaciju. Za one koji raspola?žu ogromnim količinama novca, zlato je trenutno najsigurnija oklada.

"Jasno je kao dan da će zlato i dalje rasti", tvrdi američki ekonomist i investitor Doug Casey, koji postavlja ključno pitanje: "?*to drugo će ljudi kupovati kada počnu strahovati da papirni novac gubi vrijednost? ?*to drugo mogu korporacije napraviti sa svojim milijardama kad njihovu upravu ulovi panika?".

Wells Fargo: Balon će uskoro puknuti

Dean Junkans, analitičar banke Wells Fargo, se ne sla?že. "Moram upaliti zvono za uzbunu", ka?že Junkans. Analiza Wells Farga upozorava da je zlato "balon" koji će uskoro morati puknuti. Cijena zlata u zadnjih deset godina skočila je za vrtoglavih 700 posto. U Wells Fargu smatraju da vrijednost zlata uskoro mora početi padati.

Casey i Bonner sla?žu se da "balon" neizbje?žno mora stići. Ali ne vjeruju da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti. "Zlato je ultimativna gotovina, resurs kojem se ljudi okreću u slučaju potpune globalne panike", tvrdi Casey.

Timunjer na Oil Rig Perza avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    PFST"

Početno

izvor Indeks.hr
    Ja po kočnici, kočnica ne radi! Ja po ručnoj, ručna ne radi! Ja u kiosk, kiosk radi!!

Clan Posade noriton avatar
    Datum registracije
    Dec 2010

Početno

taman san cita ovo na forumu i onda isa na index pa sam im stavio stručna mišljenja jer ja neman ni za željeznu rudu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •