Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/10
    Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Angry Buducnost Hrvatskih pomoraca

Po??tovani kolege,

naslov govori sam za sebe. Zanima me vase misljenje u vezi opstanka Hrvata na Svijestkim kompanijama....
    Malo po malo, gubimo radna mjesta radi jeftinijih "kolega" Indijaca i Filipinaca...

Ja imam 23 godine, sada cu poceti navigati ka casnik, i znam da me ceka 15-20 godina na moru... ali se pomalo brinem.
    Na fakultetu su nam prodavali price kako smo trazeni, kako cemo moci birati za koga cemo raditi... a bogme... sada zovem agencije vidim da bas i nema neke lude ponude u zraku

Hvala u naprijed! Pozzdrav!

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

mogu ti samo rec da ni kad postanes top kadar ponude nece dolazit bas kako pricaju... po nekon mome skromnome misljenju, na kompanijama di san bija ce nasi postojat kao prvi jos 5 - 10 godina. 5 - 10 godina iza toga ce i kape i kapitane potpuno zaminit jeftiniji. naravno, uvik se mozes izborit za sebe ako si pametan ali oni koji radu po sistemu "go with the flow" ce popusit. kako rece jedan meni drag clan ovde, sve ti je to dzungla...

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od u238 Vidi poruku
    Po??tovani kolege,

naslov govori sam za sebe. Zanima me vase misljenje u vezi opstanka Hrvata na Svijestkim kompanijama....
    Malo po malo, gubimo radna mjesta radi jeftinijih "kolega" Indijaca i Filipinaca...

Ja imam 23 godine, sada cu poceti navigati ka casnik, i znam da me ceka 15-20 godina na moru... ali se pomalo brinem....
    Ma ne gubimo posal radi jeftinijih nego radi samih sebe.Previse smo gordi,ponosni, i prepametni. A profesore koje ti pune glavu ovim pizdarijama pitaj kad su zadnji put bili na brodu i da li su izgubili posao radi jeftinije radne snage ili svoje nesposobnosti.

Citiraj Prvotno napisano od Marley Vidi poruku
    budnućnost hrvatskog pomorstva ostaje na meni (i meni sličnima, kojih je jako mnogo) znam da vam nije drago ali....
    Evo konacno nakon sta smo ti upali u kompjuter te planirala priko wirelessa opljackat kucu(na zalost u njoj nema nista vrijedno) si shvatija da smo svi mi krvavi ispod koze i prihvatija nas ovako sjebane kakvi jesmo. Osobno mislim da ces ti dogurat daleko jer si se mada mlad i explozivan jednostavno izdiga iznad dnevnih budalastina.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 07-24-2011 at 03:34 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Budućnost hrvatskog pomorca je otprilike ka i budućnost sira ??kripavca na pazaru u babe Mande nakon ulaska u eu. Postajemo prejeftini i lako zamjenjivi. Opstaće mala ??ačica onih koji su ekstra plaćeni samo da ovima ostalima upru prston, ili iz kabine ili iz ofisa i ka?žu učini to i to i nemoj da ti dođen doli. Znači miće nas sve manje i volin da kvaliteta stigne kvantitetu. Najači opstaju, za ostale me b.k.
    A ??ta se tiče grada slučaja, tu me vi??e ni??ta ne čudi, triba počet bu?žat goldune..
    Nego ko je izlaga ove novinare da su Dalmatinci najvjerniji..

Clan Posade u238 avatar
    Datum registracije
    Jul 2011

Početno

A jebate, nitko nije nis lipoga napisao
    Dakle situacija je bas u banani, jel

Pa dobro sta sada s ovim klincima koji sada krecu na pomorske studije i to? Ca ce s njima biti!?
    Jel mislite da mozemo mi opstati radi kvalitete? Ili npr. na nekim boljim brodovima kao LNG, putnicki, istrazivacima....??

Jel ova situacija uzrokovana Svijetskom krizom... pa su zato kompanije bile primorane na rez troskova i sada vide da mogu i sa jeftinijima raditi....!?!!

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

E ovo je jedna jako intersantna tema za koju mi je jako drago da se otvorila i iznit cu svoje misljenje.
    Ko je pametan sposoban i voli radit i spreman se odrec kave na rivi taj ce nac posal prije il kasnije, a kasnije ce vjerovatno i moc birat isti medu ponudama.

Ono di vidin najveci problem za naseg pomorca je sta sve vise drzava uvjetuju kompanijama da ukrcaju njihove ljude na brodove koji rade sa njihovin kompanijama.
    Tako npr ako idete u Australiju radit na offshoru i niste barba kapo ili chief electrician ili neka druga top pozicija u offshoru idete doma jer nemozete dobit njihovu radnu dozvolu odnosno vasa pozicija je poduplana sa Australcem.

U Brazilu je sve vise brazilaca na brodovima koji tamo rade u razvozu jer je kompanija odnosno drzava da ih mora bit u tom i tom broju.

U Indoneziji na LNG brodovima je sve vise Indonezana jer je drzava Indonezija uvjetovala ukrcaj njihovih clanova posade.

Zakljucak svaka drzava drzi do svog pomorca sta mi nazalost nemozemo rec za nasu osim da nas oderu di mogu po nekakvoj sili zakona.
    Eto zato mi je izmedu ostalog drago da san clan UPH jer se jedini borimo za sebe i svoja prava.

A vi ostali necu vas imenovat drzite se teme a nemorate svaku zasrat sa Marijanon i jebacinon!

Aj zivili!

C/E`s land support kejt avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

ja, pak, zelim vjerovat kako vodece (velike i manje) firme na svjetskom pomorskom trzistu shvacaju (i anticipiraju) koliko skup moze bit jeftini indonezanin (ili netko slican).. ili puno jeftinih indonezanina..

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Citiraj Prvotno napisano od anterosko Vidi poruku

Zakljucak svaka drzava drzi do svog pomorca sta mi nazalost nemozemo rec za nasu osim da nas oderu di mogu po nekakvoj sili zakona.
    Pazi sad, lako se Brazilcima i Indonezanima zajebavat, predaleko su oni od Unije...
    Born in Croatia

Master
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

....kao sto mi je dobro legla ova globalna kriza, tako mi je sad dobro legla i ova tzv. "kriza u pomorstvu". Nista se nije dramaticno promijenilo od prije 15-20 godina kad se na ukrcaj cekalo godinu dana a i vise. Na kadeturu se islo za 200 $.....samo sto je proslo ludilo tzv."Agencija za ukrcaj" tamo pocetkom 2000 godine kad su se madrikule tukle laznim pecatima i stampalo LNG ili tanker experience, kad su juniori bizali s broda nakon 10 dana jer nemaju play station u kabini ili svemirski gym na brodu.....skuzile su u medjuvremenu pametne firme kakve su "Agencije" na balkanu, pa je eto zagustilo i za ukrcaj...usput bilo je tu i malo stete po brodovima i nafte po plazama...tko zeli i potrudi se imat ce posao sad, za godinu, deset ili dvadeset godina.....pusti ostale gluposti, bilo je jeftine radne snage i prije (Filipi) pa sad imaju place ka i nasi i niko ih ne minja.

Barba crta zara avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    tatri-visoko gorje

Početno

buducnost hrvatskog pomorca ili sudbina pomoraca ovisi o njima samima,sa znanjem,radom,i plus ovim novim programom u HR,moze se puno postic,i netriba se brinit,u pomorstvu ce uvik bit posla

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •