Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/14
    Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno Moguca uplata staza unatrag

Svi pomorci nakon 11.lipnja 2011g imaju pravo na starosnu mirovinu pomoraca ako su napunili 60g zivota i mogu dokazati ostvarenih 15g
    staza osiguranja na ukrcaju kao clan posade broda .

Za dokazivanje prvenstveno se koristi pomorska knjizica i radna knjizica ,a eventualno i i drugi dokumenti kojima se dokazuje plovidba (npr.ugovori o radu ,potvrde poslodavca,iskrcajne liste i sl.)Pomorci koji su u pojedinim razdobljima ostvarili plovidbeni staz za koji nisu uplacivali doprinose ,a nisu bili osigurani ni po drugoj osnovi ,moci ce (ali samo za sva takva razdoblja )platiti doprinos za obavezno mirovinsko osiguranje unazad i to po osnovici koja u trenutku podnosenja takve retroaktivne prijave vrijedi za svojstvo ukrcaja .Pitanja o proceduri mogu se poslati MMPI na e-mail adresu : pomorci@pomorstvo.hr.

Treba jos naglasiti da se od 11.lipnja 2011g automatski obracunava i dodatni doprinos za benecicirani staz,kojeg su pomorci u medjunarodnoj plovidbi duzni placati ,dok su za pomorce u nacionalnoj plovidbi poslodavci obavezni prijaviti i placati doprinos za benef.staz (za razdoblje od ukrcaja do iskrcaja pomorca ).
    Posljednje uređivanje od emerik : 06-24-2011 at 10:45 AM
    "što više ljudi upoznajem u životu sve mi je draži moj pas "

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Opako.. Jaci fali love..
    Kad malo bolje razmislin, po ovome mi jo?? triba godinu dana do penzije hebate..

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    Opako.. Jaci fali love..
    Kad malo bolje razmislin, po ovome mi jo?? triba godinu dana do penzije hebate..
    Ja sam vec po tome "odavno "jos cu platiti i porez ako skuze

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

ako su napunili 60g zivota i mogu dokazati ostvarenih 15g

Namjerno sam ostavio ovaj crni dio. Jer mi kao UPH smo trazili da se to omoguci svim pomorcima da mogu retroaktivno kupiti tj dolazati godine staza ali naravno to je vladi bilo prekomplicirano. S ovim da to priznaju ljudima starijim od 60 godina tako samo pokazuju da smo bili u pravu i da se to mora dozvoliti svima a na samo onima koji su vec napunili 60 godina zivota. Duga je to prica kojoj se jos ne nadzire kraj. Jos samo cekam da se javi Robin hood hrvatskog pomorstva poznatiji kao Braco i da rece da je to smao jos jedna od njegovih zasluga.

Sve u svemu jos cemo i vise stiskati ove u vladi i dokazati da se s UPH nemoze manipulirati, jer mi ne ovisimo o njima i njihovoj volji oce li nas platiti ili ne. Mi svoj novac zaradujemo vanka i borimo se da se svim nasim kolegama omoguci pravo kao i drugim radnicima u RH koji su po mom osobnom sudu odlicna radna snaga ako pogledamo koliko ti nasi ljudi rade a mole na kraju miseca drzavu da im isplati njihovu placu s kojom jedva prezive

Lip pozdrav
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

zasto samo oni sa navrsenih 60 g?

ocito donositelj zakona ne razumije i da im se sve vrti oko 60g...jer im je to najlakse prepisati iz vec donesenog zakona za ostale kategorije iz prava na starosnu mirovinu (mislim na ove s kopna )jer zakon kaze izmedju ostalog
    ...."Prema Zakonu o mirovinskom osiguranju pravo na starosnu mirovinu ima osiguranik-mu??karac kada navr??i 65 godina ?života, odnosno ?žena kada navr??i 60 godina ?života i 15 godina mirovinskog sta?ža."

Za kategoriju prijevremena starosna mirovina se nije ni razmisljalo za pomorce ,a ince postoji za ostale kategorije
    ..."Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu , stječe osiguranik kada navr??i 60 godina ?života i 35 godina mirovinskog sta?ža (mu??karac), odnosno 55 godina ?života i 30 godina mirovinskog sta?ža (?žena) (čl. 31. ZOMO).

Gdje je tu i invalidska mirovina btw na njoj su bili do sad siroke ruke ...citaj dubokog dzepa ...pa sad izbjegavaju i spomenuti....a kamoli svrstati u kategoriju pomoraca
    Normalno kad pomorci i nemaju profesionalnih bolesti jer ili si zdrav ili si bolestan pa "veslaj "dok mozes na svoju odgovornost ...

Bas me interesira sto ce meni reci u mirovinskom imam 59g i upisano 27g u radnu knjizicu+ 5g sve uplacivano za cijelu godinu i sad ovo na temelju ukrcaj -iskrcaj ....vjerojatno cu morati angazirati osobnog mirovinskog djelatnika da mi sve izracuna ....

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od emerik Vidi poruku
    zasto samo oni sa navrsenih 60 g?

ocito donositelj zakona ne razumije i da im se sve vrti oko 60g...jer im je to najlakse prepisati iz vec donesenog zakona za ostale kategorije iz prava na starosnu mirovinu (mislim na ove s kopna )jer zakon kaze izmedju ostalog
    ...."Prema Zakonu o mirovinskom osiguranju pravo na starosnu mirovinu ima osiguranik-mu??karac kada navr??i 65 godina ?života, odnosno ?žena kada navr??i 60 godina ?života i 15 godina mirovinskog sta?ža."

Za kategoriju prijevremena starosna mirovina se nije ni razmisljalo za pomorce ,a ince postoji za ostale kategorije
    ..."Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu , stječe osiguranik kada navr??i 60 godina ?života i 35 godina mirovinskog sta?ža (mu??karac), odnosno 55 godina ?života i 30 godina mirovinskog sta?ža (?žena) (čl. 31. ZOMO).

Gdje je tu i invalidska mirovina btw na njoj su bili do sad siroke ruke ...citaj dubokog dzepa ...pa sad izbjegavaju i spomenuti....a kamoli svrstati u kategoriju pomoraca
    Normalno kad pomorci i nemaju profesionalnih bolesti jer ili si zdrav ili si bolestan pa "veslaj "dok mozes na svoju odgovornost ...

Bas me interesira sto ce meni reci u mirovinskom imam 59g i upisano 27g u radnu knjizicu+ 5g sve uplacivano za cijelu godinu i sad ovo na temelju ukrcaj -iskrcaj ....vjerojatno cu morati angazirati osobnog mirovinskog djelatnika da mi sve izracuna ....
    ja sam krivo skontao nesto skuzaj. JA sam mislio da samo oni koji imaju vec 60 godina to mogu a ne i svi mladi sorry moja greska
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

Barba emerik avatar
    Datum registracije
    Jun 2011
    Firma
    propala

Početno

[QUOTE=Dalmos;107418]ja sam krivo skontao nesto skuzaj. JA sam mislio da samo oni koji imaju vec 60 godina to mogu a ne i svi mladi sorry moja greska[/QUOTE

Po onome sto sam ja dobio informaciju ...za sad ...uplata se moze izvrsiti retro..i sad iako se ne ide u mirovinu i kod odlaska ..neovisno o godinama ...

Eto tu smo u boljem polozaju od onih na "kopnu "koji mogu dokupiti staz u roku 6mj...

ocito ce biti jos pitanja i nejasnoca ....zna se kako se nasi zakoni pisu i sprovode tj tumace ,,,,

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

To za otkupljivanje staza smo mi kao UPH trazili na jednom sastanku MMPI-a mislim da su bili clanovi Belboy i Turist na tom sastanku i bilo je odbaceno jer je to bilo prekomplicirano. AKo je ovo istina sta pise onda je to veliki uspjeh za pomorce. MIslim prvenstveno da smo mi kao UPH to trazili. ali napominjem da ce se pomorski ''sveti voda'' javiti da su sve njegove ideje a cudno da 20 godina nije uspio nista napraviti dok se nije osnovala UPH, ali to njemu na dusu. Evo tekst u kojem ja puno stvati vidim da su napravljene a da ih je UPH imala zacrtanih u svojim zahtjevima.

http://www.pomorac.net/portal_vijest...matrikuli.html

Za one koji neznaju nasi zahtjevi 2009 godine su napisani ode

Odrediste svih Pomoraca - 13 Zahtjeva

Lip pozdrav
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 06-25-2011 at 12:38 AM

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

kad ces mu javno rec da je govno,jedva cekan...

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    kad ces mu javno rec da je govno,jedva cekan...
    2013 kad nebudem vise na poziciji na kojoj sam sad u UPH

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ma nema to veze s pozicijom. Ja mislim da je tip govno i najveci grobar hrvatskog pomorstva,a mislim da i on to zna pa mu tvoje saznanje ne bi bila nikakva nova spoznaja.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

e zmaju,kako ste mi ti i nikolina,oba se tresete,a ni jedan nece na livadu,ajde da vidimo junake

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

"A tako mi moje vjere tvrde!
    "Potegnuću dizgen bedeviji,
    "Sedam ću te puta preskočiti,
    "Sedam otud, a sedam odovud,
    "Pak ću onda tebe odsjeć glavu."
    Al' govori Kraljeviću Marko:
    "Bre ne la?ži, crni Arapine!
    "Ako Bog da i sreća junačka,
    "Ti do mene ni doskočit' ne će??,
    "A kamo li mene preskočiti!"
    Al' da vidi?? crnog Arapina!
    Kad pokupi dizgan bedeviji,
    Pak je ud'ri o??trom bakračlijom,
    Doista ga preskočiti ??ća??e;
    Al' ne dade ?*arac od mejdana,
    Već se prope on na noge stra?žnje,
    I kobilu na prednje dočeka,
    I malo je dovati zubima,
    Te joj uvo desno odadrije,
    Sva kobila u krvi ogreznu.
    Da je kome stati, te viđeti,
    Kad udari junak na junaka:
    Crni Arap na Kraljića Marka!
    Niti mo?že pogubiti Marka,
    Nit' se dade Arap pogubiti;
    Stoji zveka britkijeh sabalja.
    Ćera??e se četiri sahata;
    Kada viđe crni Arapine,
    Da će njega osvojiti Marko,
    On okrenu tanku bedeviju,
    Pa pobje?že kroz Stambol-čar??iju.
    Za njime se naturio Marko;
    Al' je brza pusta bedevija,
    Brza mu je, kao gorska vila,
    I tija??e da uteče ?*arcu;

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

joj,zna san da ima pjesnika na peljescu,ali su uvik na putu

po ovome mi je ostalo samo uplatit razliku i u penziju
    Posljednje uređivanje od kokolo : 06-25-2011 at 04:15 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •