zasto samo oni sa navrsenih 60 g?
ocito donositelj zakona ne razumije i da im se sve vrti oko 60g...jer im je to najlakse prepisati iz vec donesenog zakona za ostale kategorije iz prava na starosnu mirovinu (mislim na ove s kopna )jer zakon kaze izmedju ostalog
...."Prema Zakonu o mirovinskom osiguranju pravo na starosnu mirovinu ima osiguranik-mu??karac kada navr??i 65 godina ?života, odnosno ?žena kada navr??i 60 godina ?života i 15 godina mirovinskog sta?ža."
Za kategoriju prijevremena starosna mirovina se nije ni razmisljalo za pomorce ,a ince postoji za ostale kategorije
..."Pravo na prijevremenu starosnu mirovinu , stječe osiguranik kada navr??i 60 godina ?života i 35 godina mirovinskog sta?ža (mu??karac), odnosno 55 godina ?života i 30 godina mirovinskog sta?ža (?žena) (čl. 31. ZOMO).
Gdje je tu i invalidska mirovina btw na njoj su bili do sad siroke ruke ...citaj dubokog dzepa ...pa sad izbjegavaju i spomenuti....a kamoli svrstati u kategoriju pomoraca
Normalno kad pomorci i nemaju profesionalnih bolesti jer ili si zdrav ili si bolestan pa "veslaj "dok mozes na svoju odgovornost ...
Bas me interesira sto ce meni reci u mirovinskom imam 59g i upisano 27g u radnu knjizicu+ 5g sve uplacivano za cijelu godinu i sad ovo na temelju ukrcaj -iskrcaj ....vjerojatno cu morati angazirati osobnog mirovinskog djelatnika da mi sve izracuna ....