Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/20
    Clan Posade Tom_Ri avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ni na nebu ni na zemlji

Početno Polaganje za D17 - upravljanje brodicom za spasavanje

Po??tovanje ljudi,

moram polagati: D17. Osposobljenost za rukovanje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom,osim brze spasilačke brodice (STCW VI/2‐1)

Koliko sam skupio obavijesti, to se samo pola?že na kapetaniji. Bez prethodnog tečaja ili ??to već.

Pa kako se to samo ide na ispit, a nema ni skripta ni predavanje, zamolio bi nekoga tko je to polagao da napi??e koju riječ o tom polaganju, ??to pitaju, ??to treba znati, da li je netko polagao u Rijeci i da li je imao komplikacija itd.

Po??to se radi o osposobljenosti za rukovanje barkom, vjerovatno će se od mene i očekivati da upravljam tom barkom na drillovima pa mi je malo čudan način dobivanja tog braveta. ?*ta nije ovaj bravet kao neka vozačka dozvola? Koja se dobiva polaganjem usmenog ispita bez pripreme?

Mislim, ??to se tiče braveta, stalo mi je do toga da ga dobijem bez nekih problema i tro??kova, ali mislim da ću se glupo osjećati ako mi uvale barku, a ja ne budem znao skrenuti lijevo...

Lani sam prisustvovao predstavi kad je lik sat vremena poku??avao namjestiti čamac u polo?žaj za kvačenje i dizanje, na kraju su morali spustiti rescue boat da ih "spase", vjerovatno je i taj dobio bravet na usmenom...

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

kaic ili znas upravit ili ne znas. to neces naucit u 2 ure predavanja. Uzmi brevet i pici na brod. ako ti stvarno zatriba onda ni ne tribas nazad na kuke

i nije taj lik bija jedini sta ga je frc spasava, to je vise ka pravilo...

Clan Posade Tom_Ri avatar
    Datum registracije
    Oct 2009
    Firma
    Ni na nebu ni na zemlji

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    kaic ili znas upravit ili ne znas. to neces naucit u 2 ure predavanja. Uzmi brevet i pici na brod. ako ti stvarno zatriba onda ni ne tribas nazad na kuke

i nije taj lik bija jedini sta ga je frc spasava, to je vise ka pravilo...
    ma sla?žem se s tim, ako mogu vozit pasaru, mogu i to

nego, moje pitanje je bilo ??to će me pitati na tom ispitu po??to nema ni papira s pitanjima, a kamoli ne??to vi??e

imam onu skriptu za d2 gdje ima par stranica o life craftu i life boatu (koliko ih mora bit na brodu, pribor koji je u njima i slično)

volio bih to rije??iti odmah da se gubim odavde, a ne čekat mjesec ili vi??e

tnx

Mornar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    Atlanship

Početno

Evo ja sam to polo?žil u 11 mjesecu pro??le godine.Ja sam prijavil ispit u Nautičkom centru u Rijeci i nakon par dana na ispit u kapetaniju,mislim da su ispiti četvrtkom.Skripte za to nema,izvalči?? brojeve od 1-20 na svakom su ti po tri pitanja,sva pitanja su ti iz D2.Ako te jo?? ??ta zanima reci.

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Imas u Zeca - Sigurnost na moru 30-ak stranica laganog teksta o sredstvima za spasavanje...
    Born in Croatia

3rd Electrician Ikard avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

Moram ovu temu dignit iz mrtvih. Imam sansu za ukrcaj ka asistent na KOTC, ali je uvjet da polozim ovaj brevet. Sad se pojavljuje problem jer sam vidio da je uvjet za polaganje tog breveta 6 mjeseci ovjerene plovidbene slu?žbe, a nemam niti dana plovidbe. I tako sam u zacaranom krugu. Jel se moze kako sredit taj problem?

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

zasto 6 miseci? ali to nije oni brevet sta smo svi radili prije nego se islo na brod prvi put?

Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

Na stranicama MMPI-a pise da mora bit 6 mjeseci navigacije :S
    http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6171
    Sutra ujutro cu zvat kapetanije, pa cu znat tocno. Samo me kopkalo, pa sam htio saznat cim prije.
    Posljednje uređivanje od Ikard : 11-13-2011 at 09:15 PM

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Ikard Vidi poruku
    Na stranicama MMPI-a pise da mora bit 6 mjeseci navigacije :S
    MMPI
    Sutra ujutro cu zvat kapetanije, pa cu znat tocno. Samo me kopkalo, pa sam htio saznat cim prije.
    Javi sta kazu nadlezni?
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

U Lučkoj kapetaniji i i Ministarstvu kazu da moram imat 12 mjeseci priznate plovidbene slu?žbe. Onda sam zvao i Adriamare u ?*ibeniku gdje se odrzava taj tečaj. Mogu polagat tečaj, ali je uvjet 6 mjeseci priznate plovidbene slu?žbe Koja debilana, "osposobljen" sam za rad na tankeru nakon najobicnijeg tecaja sa samo teorijom, a ispada da ne znam vozit brodicu bez 6 mjeseci plovidbe. Kao da more u zivotu nisam vidio

Clan Posade Marko83 avatar
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno Oj!

Ima li tko popis pitanja za D 17???? Znam da skriptu necu ni naci,a imam onu s faxa od Zeca i neko malo sranje s tečaja D 2 a tko zna mo?žda bude dovoljno!

Clan Posade capone avatar
    Datum registracije
    Jul 2009

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Marko83 Vidi poruku
    Ima li tko popis pitanja za D 17???? Znam da skriptu necu ni naci,a imam onu s faxa od Zeca i neko malo sranje s tečaja D 2 a tko zna mo?žda bude dovoljno!

Ta skriptica za D2 će ti bit korisna, a inače nisu ti pitanja ne??to zaje....
    Sretno!

Usuditi se : to je cijena napretka

Kadet corto maltese avatar
    Datum registracije
    Feb 2010

Početno

informacije iz splitske kapetanije, od prije tjedan dana

dosa san sa 70 kn taksenih maraka, slikama i ovjerenom navigacijom (12 mjeseci) prijavija san ispit i pita covika sta me ocekuje na istom. on je reka pitat ce te sta si radija od vjezbi na brodu i to je to. nikad niko nije pa pa neces ni ti.

valjda mozemo vjerovat sluzbenoj osobi. pa eto kolega ne tresi se

Electrician Alenmrki avatar
    Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    ASM

Početno Update iz Rijeke(Lučke kapetanije)

Ispit: 219kn
    takse:70kn
    2 slike
    12mj ovjerene plovidbe

Danas bio ispit,nisam znao skoro ništa. Samo jedno pitanje. A nije ni ispitivač znao nešto specijalno. Počeli smo raspravaljat koliko termozaštitinih odijela mora biti u spasilačkoj brodici a koliko općenito na brodu. Kažem ja 6 najmanje u brodici za ekipa koja spašava.ok..I svaki član posade mora imati po jednu...kaže on meni da nije istina, još me tjera na drugo pitanje ja govorim čekaj da razjasnimo za ova odijela..ma kakvi..uglavnom termozaštitna odijela ima samo ekipa koja spašava.čovjek zna šta ću ja

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Pranciok Crewing Services LTD , Singapore

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Alenmrki Vidi poruku
    Ispit: 219kn
    takse:70kn
    2 slike
    12mj ovjerene plovidbe

Danas bio ispit,nisam znao skoro ništa. Samo jedno pitanje. A nije ni ispitivač znao nešto specijalno. Počeli smo raspravaljat koliko termozaštitinih odijela mora biti u spasilačkoj brodici a koliko općenito na brodu. Kažem ja 6 najmanje u brodici za ekipa koja spašava.ok..I svaki član posade mora imati po jednu...kaže on meni da nije istina, još me tjera na drugo pitanje ja govorim čekaj da razjasnimo za ova odijela..ma kakvi..uglavnom termozaštitna odijela ima samo ekipa koja spašava.čovjek zna šta ću ja
    A šta će trbi D17 ?
    Jel to planiraš bjegstvo negdi ?
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    ASM

Početno

Da ti kažem iskreno..Ne
    Nego bilo mi dosadno malo pa da ubijem vrijeme..pa kad tad možda će zatrebat

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Da ti kažem iskreno..Ne
    Nego bilo mi dosadno malo pa da ubijem vrijeme..pa kad tad možda će zatrebat
    Pa kažu da nije lipo na firmi
    Agencija PRANČIOK CREWING SERVICES Ltd , Singapore - preko 1900 ukrcaja i iskrcaja u godini dana - Ukrcaj po mjeri covjeka !

Datum registracije
    Sep 2008
    Firma
    ASM

Početno

Čuj..planiraš..računaš..zna se di koliko ide...idući put kad dođem možda skoknem dole do splita u onaj elektro expert za high voltage cert...a možemo šta i popit ako budeš doma

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Čuj..planiraš..računaš..zna se di koliko ide...idući put kad dođem možda skoknem dole do splita u onaj elektro expert za high voltage cert...a možemo šta i popit ako budeš doma
    Masu para cekaj da upadnes negdi di nekome triba. Ko zna di cu ja bit u to vrime

Barba Bilich avatar
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma

Početno

Čekat nekog..nema od tog ništa..o davno sam naučio da moraš sve sam, i najbolje
    Ma ja mu 1300 eura za to ne dam , porezna mi je na listi prioriteta

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •