Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/22
    Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno BRODOGRADILI?*TE ULJANIK U subotu porinuće posljednjeg velikog broda

U subotu u 10.15 sati u Uljaniku će biti porinut u more 18. i posljednji brod za Grimaldi Grupu - "Grande Costa D'Avorio". Riječ je o sedmom brodu iz serije vi??enamjenskih brodova za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera.

Motor snage 19.040 kilovata koji će biti ugrađen u taj brod je najsna?žniji koji je Uljanik Strojogradnja dosad izgradila. Brodovi iz te serije dugi su 210 metara, ??to ih čini jednima od najvećih brodova izgrađenih u Uljaniku i s pravom nose titulu velikih brodova.

Du?ži od njih, i to za svega pet metara, bio je samo tanker "United Stella" kojeg je Uljanik isporučio 1995. Mamut brodovi izgrađeni sedamdesetih godina bili su jo?? i veći, ali su porinuti u more u dva djela.

Zbog veličine broda subotnje će porinuće biti jedno od spektakularnijih jer nakon toga u Uljaniku nemaju naručenu gradnju takvih brodova.

Izvor: Glas Istre
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Tooooooooo.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

svaka cast. 200 metri???!!!!! pravi podvig u danasnje vrime. a i split ucinija isto podvig s onon djuseron. bice para ka skaje a i bonusa. nego...onih 300 sta su poslali na cekanje...di su isli, na havaje ili cekaju godota? raule, uvik te ponesu nase novine...pusti te pizdarije. evo ja kroz ponistru gledan hoegh maputo u suvomu doku...kapacitet 5500 auta. to ne bi stalo ni na naslovnicu novoga lista. moj brod potpisujen u ponediljak, malo veci od onoga sta je jadroplov izgradija u splitu... papic placa 54, a moj brajo john 28 merlijuna. pa sad ko je veci baja? ostavimo se pizdarija. tako je bilo za vrime sssr-a, kad bi njihove pomorce vozilo autobuson kroz grad, a komesar in objasnjava da fasade kuca kraj kojih prolaze su napravljene od kartuna. pa davno je to bilo...ni rusi ne piju te price.

Barba RAUL avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    HRM

Početno

Ma jasno je meni...znam da o takvih brodova nema zarade.Da na njima ima neke zarade radi bi ih neki drugi skevrovi ( americki, talijanski, nizozemski ).Treba raditi brodove na kojima se moze dignuti lova...
    Tko rano rani zajebo je pjetla

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od RAUL Vidi poruku
    ...Treba raditi brodove na kojima se moze dignuti lova...
    To ja govorim.Triba skverove preorjentirat da rade ono sta stvara profit,a to su makete brodova.Evo meni tip trazija za dubrovacku karaku 60 cm 10 iljada erla.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Ajde manijngoro pusti nas tvog sarkazma i analiza s podsmjehom. Nista nije dovoljno dobro, pa nam strucnjaci raznih profila ode na forumu prodavaju demagogiju i uvjeravaju kako su sve odluke pogresne. Znaci sto je brod veci to je kvalitetniji, po ovim analizama koja iznosi dokazani strucnjaci pomorastva na ovom forumu. Najveci domet vam je ismijavat se momcima koji tek traze posal ili su tek ucinili pola asistenture/kadeture.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Fico evo i ja cekam zapet ko puska da i meni posvetis koji komentar. Zavidan sam sta si samo maninjorga spomenija.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

[QUOTE=Frankie;94432]Fico evo i ja cekam zapet ko puska da i meni posvetis koji komentar. Zavidan sam sta si samo maninjorga spomenija.[/QUOTE
    Ali ti slusas savjete? Nebi se reklo! A ipak je maninjorgo stariji i dosta iskusniji. Tvoj ego ce trebat jos poslusat kakvu pricu starijih kolega da bi se moglo i tebe svrstat u faktore koji nesto znace,.

Barba bumbo avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    Atlantska plovidba

Početno

fico ajde procitaj jos jednom ovi tekst prvog posta pa ces vidit cemu podsmjeh....pa pari ka da su napravili space shuttle a ne brod...čime se to treba hvalit a stavljaju ljude na čekanje??? po meni je ovo maninjorgo s pravom s podsmjehom komentira.
    ali najprije pročitaj jo?? jednom tekst
    Mayday! Mayday! The captain lost control again....!
    _ll__
    _,-'::::::::'=._/t__
    \___________/

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

bumbo moj- ovaj komentar se odnosi na sve sto doticni gospodin pise, nevezano samo na ovu temu. Ja citan dosta cesto sto se pise ali zbog raznih advokata po forumu, vrlo malo komentiram.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Ma kakvi savjeti o cemu ti. Da uzimam savjete losijih od sebe. Samo kad bi bio malouman.A pionirsku zakletvu polozija nisam tako da ni od slusanja starijih nista.

Bumbo ma kako ne razumis Fici nije bitno sto pise nego tko pise zato i reaguje. Papic je platija brod od 54 iljade tona 54 milje dolara(isplatit ce ga nikad),a Fredriksen 180 iljada tona 43 milje dolara.Jedina je razlika sta Fredriksen placa iz svog zepa.Zato ni ne gradi u RH.

Alo Fico jel' tonimo???
    Posljednje uređivanje od Frankie : 02-19-2011 at 10:10 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    Ma kakvi savjeti o cemu ti. Da uzimam savjete losijih od sebe. Samo kad bi bio malouman.A pionirsku zakletvu polozija nisam tako da ni od slusanja starijih nista.

Bumbo ma kako ne razumis Fici nije bitno sto pise nego tko pise zato i reaguje. Papic je platija brod od 54 iljade tona 54 milje dolara(isplatit ce ga nikad),a Fredriksen 180 iljada tona 43 milje dolara.Jedina je razlika sta Fredriksen placa iz svog zepa.Zato ni ne gradi u RH.

Alo Fico jel' tonimo???
    A moj frenki! Ja san misli da si ti malo pametniji, ali izgleda da san krivo mislio. Pari da se ti i ja znamo pa mi je bitno ko pise. Cudi me kako ti glasnogovornica nije ukljucena u komunikaciju, da mi malo objasni tvoju platnu listu. Ajde zabavljaj se misleci da te ljudi shvacaju ozbiljno.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

fico moj ili topolino od 500 kubika. koga srbi, taj se cese. aj ti podji gradit brodove pa cu mozda jednoga dana doc na repeticije. ovo sta se u nas radi, ne valja! skverovi rade gubitke, kvaliteta brodova je kako - tako, daaaaleko od onih parola da radimo najbolje brodove na svitu. novine pisu pizdarije i ovako samo pumpaju bidni narod sta nosi crkavicu doma iz tih skverova. je li ti strukas cir na guzici, ili sidis ka mumija dok te boli, boli, boli... skverovi su nas cir na guzici i to triba rijesit. a niko nece!!! ili nema volje (vidi kako su onima potencijalnin kupcima digli zemljarinu), nema tehnologije a s time nema ni znanja kako doc kraju. pare se trose, troskovi se gomilaju...sindikalisti prde u vitar. i kome to sve pogoduje? eto, ja na zalost iman puno utakmica u nogama da to ne gucan. hlebinska skola naive je daleko, a malo mi se i tresu ruke - neman talenta za takve stvari.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Fico Vidi poruku
    A moj frenki! Ja san misli da si ti malo pametniji, ali izgleda da san krivo mislio. Pari da se ti i ja znamo pa mi je bitno ko pise. Cudi me kako ti glasnogovornica nije ukljucena u komunikaciju, da mi malo objasni tvoju platnu listu. Ajde zabavljaj se misleci da te ljudi shvacaju ozbiljno.
    Pa jednom si napisao jedan komentar koji je sada na moju zalost obrisan iz kojega se dalo zakljucit da me poznas. Znaci u biti me ni ne znas. Ono je samo bio post koji me eto trebao osramotit.I tada sam ti napisao da dojdes na cugu ako imas volje pa da to razjasnimo i tada sam ti rekao da je moje kretanje po Splitu dosta rutinirano tako da sam vise manje u iste sate na istim mjestima. Na svoju srecu ja ti nisam bas sramezljive prirode pa me taj post nije uvrijedio.Treba malo vise za mene uvrijedit. Na to ti ja gledam kao na zujanje komaraca.Oni lete i zuje a ja masem rukama i oni bjeze.Sto se tice savjeta sto bi ja trebao uzest savjet gdje mi netko govori da idem za terca na Jadroplova. Mislim ne kuzim.Pa moze imat i 100 godina ja ti tog respekta bas i nemam.Ako netko jede govna ja mu to jasno i glasno kazem bez obzira na godine.A da se ja i ti u nekim stvarima slazemo slazemo se.Ali najteze je priznat tudji uspjeh.Zabava ti je poput unutrasnje ljepote.Ili je imas(kao npr ja) ili je nemas i nije ti briga kako te drugi dozivljavaju.
    A ovo za pametan mi je promaklo pa samo da se nadopunim.Ne samo da sam pametan nego sam i lijep.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 02-19-2011 at 11:09 AM

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Fico Vidi poruku
    bumbo moj- ovaj komentar se odnosi na sve sto doticni gospodin pise, nevezano samo na ovu temu. Ja citan dosta cesto sto se pise ali zbog raznih advokata po forumu, vrlo malo komentiram.
    steta fijolo, steta.. mislin da je svekoliko pucanstvo foruma zbilja zakinuto zbog ove tvoje odluke..

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

Evo da rezimiramo, je manjingoro tako je! Ode sto ti govoris o gubicima to stoji, ali to nema veze sa ljudima koji taj brod grade nego sa upravom koja je politicka i koju treba minjat. Znaci brod se zna napravit puno bolji nego tamo di tvoja firma gradi zadnje vrime.

Frenki moj, da se iden nalazit sa takvim likovima poput tebe, Boze sacuvaj! Izgleda da te jutros ubo niki komarac ili je to paranoja? Poji lipo doktoru dok je jos navrime, a do tada zabavljaj ekipu na forumu.

Evo ti se javio jedan od advokata, nas poznati strucnjak za pomorstvo netijak. Ajde ubaci ga na firmu, vidis da jadan luta bespucima foruma pokusavajuci se dodvorit tebi i gospon manjingoru. Virujen da bi takva velicina dobro dosla na firmi di se postuje tj.cjeni dobar znalac.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Fico spustas stvari na osobnu razinu,a to za diskusiju nikako nije dobro. I nije bitno oces li se nac ili neces.Ja sam ti se stavio na raspolaganje unatoc poprilicno stisnutom rasporedu.Odbio si i svaka cast. Idemo dalje. Mozda smo time obojica izgubili nikad ne znas.
    Ali dotakao si se brodogradnje.Eto slucajno sam imao priliku radit u 4 skvera vani(eto najradje bi napisao da se radi o nekom drugom samo da te s ovim ne povrijedim ili uvrijedim ali jebi ga radio sam ja). 2 u Koreji,jedan u Turskoj i jedan u Kini pa o tome eto silom prilika nesto znam.Veliki problem nase brodogradnje pored politike i uprava je lezao i u cinjenici da su ljudi imali odnos prema radu 0. Znaci ceka se da udre gong,jebe ga se oce sta napravit,gledalo se kako udrit bolovanje kad god i di mozes.Znaci skivadura.I sad takav je proces proizvodnje na celu sa nekompetentnom upravom,zastarjelom tehnologijom i joe nekim stvarima mogao ici jedno vrijeme. A sad kad bi svi tili zapet i mozda stvarno radit,ja bas neki izlaz i ne vidim. Ljudi ce prominit odnos prema radu tek onda kad shvate da im je egzistencija direktno ugrozena.
    Styo se tice Netijaka on je meni dobar za izac i dobro izist i popit.Ja u ljudima pokusavam nac bar nesto u cemu su dobri i dam im kredit na racun toga.

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Fici, prijatelju, sta je bilo..
    na steni tay dile buniku, tebe nije nista dopalo pa si nervozan
    prijatelju pocinjes dimit na iberlauf, nije dobro, znan da je to pokora dmb masina ugradjivanih u ficu al ipak
    javi se doktoru, on ce ti izmirit kompresiju, pa ako je pogodna, ajd skupa s njim u nigeriju, moj savjet.. nemoj se sporkavat s njima advokatima i samnom forumskom podrepinom..
    a ja cu pomalo, usitno sto kaze chorke, aj zivija mi

Clan Posade
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    NASA

Početno

frenki moj, uletio si jutros ka cipal u prostricu, niti te je ko komentira niti pita, nego se ti nasa uvridjen sto te nisan spomenija.

Radio si ti po skverovima tj. gradili se tamo brodi pa si nesto vidio. Vidio si ono sto u nasima skverovima nikad neces a to je rad i odnos prema radu. Znaci mentalitet ljudi i njihov odnos prema radu tj firmi za koju rade je ultima i sve rade da ta firma prosperira po cjenu vlastitog zivota. Ka da ja neznam kako nasi ljudi rade i kakav je odnos prema radu. Kradja materijala, bolovanja po par godina a rade na crno privatno i to. Druga strana je politika koja upropastava skverove a samim tim i toleranciju prije navedenih radnji. Nasi skverovi su se mogli privatizirat i tehnicki modernizirat davnih dana, ali opet politika igra igru. Ali uz sve to, tu su ljudi, strucnjaci koji imaju kvalitetu i znanje i izgradnja broda sa dobicima nebi nikada dosla po upitnik, naravno kad bi izbacili gore navedene elemente.

-----------------
    Datum registracije
    May 2009

Početno

druze, grijesis malo. frenki bija u 4 skvera, ja i ne znan u koliko. i ovo ti pisen iz hotelske sobe, vratija se iz skvera prije tri ure. i ujutro iden tamo....i to mi je sudbina, iako to ne bi vise triba radit nego poslat svoje inspektore, ali jebi ga, kad volin ja blagoslovit. mi tehnologije nemamo. jos gradimo na kliznin navozima, a tako je fred kremenko gradija brodove. varioci nan nose tri skatule elektroda pod pazuh i onda ajmo na brod. o plazmi, laserima i slicnin pizdarijama da ne pricamo. sta mi to imamo? motore? licenca. pumpe? karlovacke, za koje tribas posli trazit dijelove sa pasima tragacima. odakle dolazi zeljezo? elektromotori? kompresori...etc,etc.?????? oni se igraju na lego kockice ka i moj mali. ali ja njemu kupin i on sastavi za uru...a ovi nasi rade usranoga bulka za godinu ipo. e tu nije kriva politika. krivo je to sta je radniku normalno uzest bolovanje kad se kolju gudini, cini vino, beru masline...i zamisli, onaj kurbin sin na portu mu ne da iznit gradele ili pasaman za barku od rosfraja. i nije samo brodogradnja takva. srednja generacija se fura na vrime samoupravljanja (jo kako nan je bilo lipooo...a siti se vrimena markovicaaaa) a mladi ce kurac u trlis kad mu je lakse u teretanu , obrijat glavu, nabildat se i posli kamatarit ili dilat. to je nasa stvarnost. vidi malo i ovi forum. pitanja: ima li internet, koja je placa i koliki ugovor. ja jos ne vidju da je iti jedan makinjista mladi pita - a koja je makinja tamo? vidi malo sta se dogadja, mladi treci dodje na brod...odma nanjusi internet ako ima, gym...i tako to. a di je ulazu pumproom, nije bitno. ima i casnih izuzetaka da ne generaliziran, ma koliko? znamo rec, indijci vakovi, filipi nakovi, rusi pjancine, poljaci za kurac, talijanci nemaju pojma, barba za kurac, kapo nista koristi...ali, mi smo bogovi. a nije tako bas, i to ti nasi skverovi pokazuju. em su najskuplji, em najduze rade. jos bi ti ja moga tu solit pamet.. a necu. uvjeren san da nisi bas siguran kako se racuna cijena broda, pa informiraj se malo kako to sve radi, zasto man hour mora kostat najmanje 11 dolara da bi napravija profit.... pa cemo nastavit.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •