Gulite kompire a ne pomorce !!!!
Kad mi idući put netko ka?že daje meni lako jer mi je mu?ž pomorac i dobro zarađuje, mislim da ću mu i??čupat jezik u najmanju ruku
"Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."
Gulite kompire a ne pomorce !!!!
....mladost je htjela daljine , luke bez tvoje topline
al uvijek si bio i ostao grade če?žnja u srcu mom
ja sam u tvojoj ,ti u mojoj du??i , Rijeko jer moj si dom
"Dojava o napadu stigla je s broda i odmah je sazvan nacionalni Sto?žer za koordinaciju aktivnosti u ovakvim slučajevima, koji jo?? uvijek zasjeda."
Vec mi je post slicne intonacije obrisan kao i jako dobar post kolege Chorketa.Oni su se sastali i sta ce odlucit da ugrozene pomorce teleportiraju. Znaci postoji povjerenstvo(nacionalni stozer) koji je placen da se sastane kad nekakav nas brod ili brod sa nasim pomorcima napadnu pirati.Usput do informacija o napadu se saznali od obitelji tih pomoraca. Ovaj sastanak ako je van radnog vremena je pretpostavljam prekovremeni rad ovog inace jako ucinkovitog i zaposlenog nacionalnog stozeara i oni iznalaze mogucnosti teleportacije tih istih pomoraca jer kao sto je kolega Chorke primjetio ako bi Hrvatska trebala dati koju kunu ili ne daj Boze dolar piratima to je jednostavno neizvedivo.
Meni je apsolutno nevjerojatno do koje granice ide nepotizam i izmisljanje radnih mjesta za podobne u ovoj drzavi i kakve sve mi nacionalne,strucne stozere i povjerenstva imamo i kako se baca novac poreznih obveznika pogotovo za situacije poput ove za koje ne postoji ikakvo konkretno rjesenje.
e pa to i mene zanimalo al bilo mi glupo pitat....znam da je debilno uopce pitat ali...
recimo da su te oteli i da ste svi skupa na tom brodu pretpostavljam da ti navigacija i placa teku i dalje pa nisi se iskrca....no ??ta ako izadje?? van i ovi te otmu ??ta se onda dogadja.....i dali mozda, dajem neki glupi primjer, postoji neka naknada od dr?žave, firme i slično za dobivene sjedih na glavi i mo?že bit ptsp i ??ta ti ja znam??? ali ono, ne da ja to sad moram dokazivat putem doktora nego ono činjenično ako si bia otet pa da tebi(ako te oslobode) ili tvojoj familiji isplate određenu sumu????
Ministre oće li bar vrijeme u kojem su pomorci oteti ulazit u beneficirani sta?ž, valjda je to dovoljno stresna situacija....
Mayday! Mayday! The captain lost control again....!
_ll__
_,-'::::::::'=._/t__
\___________/
Ne znam koje pare bi uspile kompenzirat onaj osjećaj da ti jedan telefonski poziv izmakne tlo pod nogama i ne znam tko će njima nadoknadit ono ??ta su pro??li u protekla 24 sata, ali da mi nakon svega netko spomene 183 dana...znate kako se ono u ??ali ka?že: ubijala sam i za manje!
"Sloboda čovjeka nije u tome da mo?že činiti sve ??to ?želi, nego u tome da ne mora činiti ono ??to ne ?želi."
Kakvi stozeri i povjerenstva? Najobicnije izmisljanje fotelja, to je valjda svakoj razumnoj osobi koja zivi u Lijepoj Nasoj jasno.
Netko tu spominje odstetu od drzave u slucaju otmice, mislim da to uopce nije upitno...A sto ce nam uostalom, mi smo pomorci, mi imamo.
a kako nes dobit? izazvat ce brazzoduro i babic poglavicu i komesara gusara na briskulu i tresetu. ako ostane testa testa ide se na domino ili kvadrilju. ovi nasi su dobri, to treniraju za vrime radnoga vrimena... dil je dvajs posto otkupnine. onda ide po njima, a po otetome. jesi cuja za kraljevica marka i pola pije pola sarcu daje?
Posljednje uređivanje od Propuh : 03-28-2011 at 09:52 PM
Mislim da je piratstvo postalo vek poso u kojem najmanje zarađuju sami pirati, a najvise pisarala po tim sto?žerima ( Dubaj, Kualalumpur i slično ) kojima je sve ??ta naprave to da svako toliko izdaju neki priglup priručnik ( u kojem mo?že?? naučit kako se na somalskom napi??e da ima u ogradi struje, ko da znaju čitat ovi koji se penju)![]()
Ma neznaju oni ??ta je struja, gledo sam nekidan dokumentarac ( snimio neki danac) nemaju oni struje ni u Mogadi??u kamoli negdi drugo!!
Kad vidi?? kako jim izgleda ta zemlja sve ti je jasnije, svaki Afrički slum il Brazilska favela izgladaju ko Beverly Hills u usporedbi sa Mogadi??em!!
ovi će puno učinit.. by the way, čovik je iz dbk, ima li ko kakvu ideju, jel znamo kolegu?..
http://www.index.hr/vijesti/clanak/h...em/544574.aspx
ovo gusarstvo je cista papilova . em te jebu gusari, em strazari. paz ovo: zove me CSO priksinoc da se ukrcala 4 strazara (2 jordanca, rumunj i indijac) na jedan nas VLCC, ali...dosli bez oruzja. niti pracke ni puvalice. sta sad? ja kazen ne mrdaj, zovi engleza, vlasnika agencije i jebi mu sve po spisku.
na sricu, skoro u isto vrime (6 uri posli) dolazi jedan nas supramax iskrcat cetri ramba (hrvat!!!, dva indijca i bugar)...nekako smo ih pribacili na tanker i vozi dalje. sad gledaj...4 klipana se placaju 6000 funti na dan +++. englez ih salje nenaoruzane ( usput, ne smidu imat automatsko oruzje, samo pistole i poluautomatske puske - ka papovka - turbo tandzara). i sad zamisli situaciju:
uzmimo da se gusari ukrcadu na brod i sinjaju ove junake - ko su? pratnja! di je oruzje? nema! aj sad ti objasni crnjoli da su oni rambi, ali ne bas pravi, jer su se ukrcali s rusakicon i rukama u zepu. normalno da nece virovat i vrlo lako ce kome odrat kozu. meni se pari, da ova situacija bas ne tangira puno nikoga. gusari ubiru harac, agencije isto tako... a ako ko najebe...a sta ces, rizik posla. glavno da se lova vrti. golo govno!
Evo pametnjakovića nude svoje usluge
http://www.slobodnadalmacija.hr/Svij...8/Default.aspx
a evo ??ta predviđaju stručnjaci.. nekako mu neću proć adenom ove godine, a sljedeću ćemo vidit..
http://www.marinelink.com/news/escal...acy337708.aspx
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)