"Djelatnik 'Bi??ova' koji mi se predstavio kao Ante iz Sinja mom je susjedu naplatio 150 eura za ispumpavanje vode brodskom pumpom iz poplavljenog podruma u Valbandonu", obavjestio nas je liječnik dr. Dragan Vujović koji se obratio na??oj redakciji ?želeći, kako je rekao, upozoriti na ljude koji elementarnu nepogodu koriste da bi izvukli materijalnu korist.

Naime, Vujoviću je izvjesni Ante ponudio da će brodskom pumpom s "Bi??ova" isprazniti vodu iz podruma njegovog susjeda koji ima vikendicu u Maloj Vali, dok ovaj ne stigne iz Ljubljane gdje ?živi.

- Taj gospodin mi je rekao da će brodskom pumpom br?že ispumpati vodu jer je već i tako praznio jedan podrum u blizini. U kući je zbog poplave nestalo struje, a u susjedovom podrumu bilo je vi??e od sto kubika vode. Zvao sam i vatrogasce, no oni nisu stigli doći jer su imali previ??e intervencija pa sam pristao, kazao nam je Vujović. Tijekom ispumpavanja susjed iz Ljubljane je stigao je, a Vujović je pak morao slu?žbeno otići.

- Kad sam se vratio, susjed mi je rekao da je platio čovjeku 150 eura za oko dva sata rada, jer je mislio da sam se tako s njim dogovorio. Kad sam ga pitao o čemu se radi, Ante mi je samo rekao: "?*to ja tu mogu, moj rad nije mukte".

Koristio je sredstvo rada s broda i smatram da je bezobrazno ovako zarađivati na ljudskoj nevolji. Obavijestio sam policiju jer nije izdao račun. Rekli su mi da se radi o protupravnoj naplati, no nisu iza??li na teren jer ga je trebao prijaviti moj susjed, koji to nije ?želio, rekao nam je Vujović koji je odmah poku??ao stupiti u kontakt i s Linijskom nacionalnom plovidbom u Splitu, no nije ih uspio dobiti telefonom.

Mate Vitaljić, direktor Linijske nacionalne plovidbe, koja ima koncesiju za brod "Bi??ovo", o slučaju je doznao tek od nas. Nakon ??to je ispitao ??to se zapravo dogodilo, kazao nam je da se radi o djelatniku s "Bi??ova" Anti Glavinoviću kojem je zapovjednik broda dozvolio da posudi brodsku pumpu jer ovaj u Valbandonu ima rođake kojima treba ispumpati vodu iz kuće.

- Odmah sam Glavinoviću nalo?žio da vrati 150 eura koje je naplatio susjedu za ispumpavanje. Pumpu nije koristio u skladu s ovla??tenjem jer zapovjednik nije znao da je naplatio svoju uslugu. Uz to će dobit i otkaz jer je okaljao ugled firme. Ni??ta se s broda ne smije koristiti bez odobrenja, a ako se i koristi, ne smije se naplatiti. Ispričavam se o??tećenom u ime kompanije, izjavio je Vitaljić.

Komentar smo zatra?žili i od Glavinovića, koji nam je potvrdio da je uzeo 150 eura za ispumpavanje podruma susjeda svoje rođakinje. To je, navodno, od njega tra?žio susjed iz Slovenije, a dodao je da, iako je pumpa tvrtkina, naplaćivanje s njom nema veze jer je on sam odlučio da će uzeti taj novac.

IZVOR:Glas Istre