Pozdrav!
Imam za mjesec dana 33 godine. Po zanimanju elektroničar, ali sam radio kratko u struci. Uglavnom u informatici.
??elim ići na brod, pa ako me mo?žete uputiti kako krenuti i koje su mi ??anse??
Mo?že i kao običan mornar, nije bitno.
Pozdrav!
Imam za mjesec dana 33 godine. Po zanimanju elektroničar, ali sam radio kratko u struci. Uglavnom u informatici.
??elim ići na brod, pa ako me mo?žete uputiti kako krenuti i koje su mi ??anse??
Mo?že i kao običan mornar, nije bitno.
.....naravno da je bitno, ako si elektronicar po struci nemozes biti mornar i obrnuto
mislim da ti je najbolje javiti se po agencijama i pucati na mjesto asistenta. bilo je par ljudi na forumu u slicnoj situaciji, najbolje ti je uzeti telefon u ruke i zvati po agencijama. nemoj niti spominjati da si spreman ici za mornara, sa tvojim SS i sadasnjom potraznjom za elektronicarima ici za mornara bila bi greska.
Isto pitanje imam i ja, kako na brod u svojstvu elektroničara/električara a nemam iskustava s brodovima niti bilo kakve certifikate.
Koje agencije u Hrvatskoj postoje? Kako, gdje početi potragu. Hvala
Popis pravnih osoba kojima su u skladu s odredbama Pravilnika o posredovanju pri
zapo??ljavanju pomoraca (â??Narodne novineâ?ť br. 120/2007) izdane dopusnice za
obavljanje poslova posredovanja pri zapo??ljavanju pomoraca
1. TA â?? NA d.o.o. Zagreb, Pavla Hatza 28
2. ZOROVIĆ d.o.o. Rijeka, Trpimirova 2/11
3. B.S.M. CENTAR ZA POSADE-HRVATSKA d.o.o. Split, Split, Boktulijin put bb
4. GLOBTIK EXPRESS AGENCY d.o.o. Split, Zbora narodne garde bb
5. ORION MARINE LTD d.o.o. Split, Kralja Zvonimira 8
6. SPLIT SHIP MANAGEMENT d.o.o. Split, Boktulijin put bb
7. CMA BRODOVI d.o.o. Rijeka, Pomerio 9
8. MORE TRANS ADRIATIC d.o.o. Rijeka, ?*koljić 6
9. GLOBE MARINE d.o.o. Rijeka, Pavlinski trg 5
10. POMORSKA AGENCIJA MU?*TRA d.o.o. Trogir, Kneza Trpimira bb
11. PASAT d.o.o. Split, Spinčićeva 2d
12. IVA POMORSKA AGENCIJA d.o.o. Split, Marasovićeva 67
13. ZAPADNI VJETAR d.o.o. Split, Ma?žuranićevo ??etali??te 1
14. COLUMBIA SHIPMANAGEMENT â?? RIJEKA d.o.o. Rijeka, Trpimirova 2/VIII
15. BOGDAN COMPANY d.o.o. Sinj, Domovinskog rata 33
16. DGS d.o.o. Rijeka, Srdoči 64
17. ADRIAMAR SAVJETOVANJE I POMORSTVO d.o.o. Draga 1, ?*ibenik
18. V.BRODOVI HRVATSKA d.o.o. Riva Boduli 1, Rijeka
19. ANAMILA d.o.o. Splitska 2/III, Rijeka
20. MARINCONSULT d.o.o. Obala kralja Tomislava bb, Ka??tel Gomilica
21. COLSHIP d.o.o. Riva 16, Rijeka
22. CB MARITIME d.o.o. Riva 4, Rijeka
23. EUROS d.o.o. Riva Boduli 3/II, Rijeka
24. USPINJAČA POSAO d.o.o. Tkalčićeva 27, Zagreb (Ograničeno samo na posredovanje pri
zapo??ljavanju za rad kao hotelsko osoblje na brodu)
25. WILHELMSEN SHIP MANAGEMENT d.o.o., Split, ?*imićeva 54
26. M.O.D.I.N. UKRCAJ d.o.o., Split, Marasovićeva 67
27. AZALEA ZADAR d.o.o., Zadar, Liburnska obala 6
http://www.imaship.com.pa/tabid/2356/Default.aspx
CMA SHIPS CROATIA
Office line: +385.51.352.350
Direct line: +385.51.352.355
Fax: +385.51.352.368
rjk.ecehic@cmaships.com
Mare Nostrum
Adriana
Mob. 098/222-903
info@msm-hr.com
www.osm.no!
http://www.cbmaritime.hr/
www.zorovic.hr/ -
uljanik-plovidba@pu.t-com.hr
http://www.bs-shipmanagement.com/rec...rvice-centres/
www.maritime-connector.com/.../ www.croatia-seaman.com
www.croatia-seaman.com/
Dal-Mar recruitment
Tel:+44 20 8123 7588
Mobile:+385 (0)98 9789 650
recruitment@dal-mar.com
EVO KONTAKT ZA TRANSEUROPU:
--------------------
Company name: Transeuropa shipping lines
Company address: vojkovo nabrezje 30
City & p. code: koper 6000
Country: Slovenia
Contact person: darej sersen
E-mail: darej.sersen@tsl.si
Phone No.: +38681603210
Fax: +38656395036
Mobile: +38641748958
Web address: Transeuropa Ferries
Tribas napravit matrikulu i polozit osnovne brevete.
To su ti: - Temeljna sigurnost na brodu VI/1 (Basic Training)
- Rukovanje brodicom za spa??avanje i spasilačkom brodicom VI/2
- Upravljanje gasenjem pozara VI/3
- Pruzanje prve medicinske pomoci VI/4.
Tribas se raspitat koliko ca kosta u Luckoj kapetaniji i kad su termini kurseva i ispita.
Imas dobru struku i trazi brodarske firme ili agencije di mores ic ka asistent elektronike ili struje na brod (zavisno od nekih firmi kako to vec zovu)!! Sve drugo ti je promasaj!
Sritno
Evo i ja cu postaviti par pitanja u nadi da cu dobiti odgovore.
1. Mene bi zanimalo da li pomaze pri zaposljavanju na brod ako osoba ima drzavljanstvo jedne od zemalja EU, tj ako ima njihovu putovnicu.Znaci da ima dvojno drzavljanstvo?
2. Dali je kasno prvi put krenuti na brod sa 38 god?
3. Pomaze li ako osoba ima iskustva sa radarskom tehnikom, poznaje navigaciju, radio komunikaciju, poznaje talijanski i engleski jezik ali nije zavrsio nikakvu skolu vezanu za pomorstvo?
4. Kolika se placa moze ocekivati kao pocetnik i koji posao ocekivati sa iskustvima iz predhodne tocke?
5. Kakva je hrana po brodovima i koliko su dugi ugovori, tj koliko si na brodu u mjesecima?
6. Ako se ima mogucnosti koju vrstu broda birati za prvi put ( napominjema da konobarenje ne dolazi u obzir )?
Hvala unaprijed na odgovorima
1. ..mislim da ne, ako je neka svjetska kompanija tu nema protekcije, ako nemas neki odredjeni nivo znanja, kvalifikacija i dokumenata nemoj se previse nadat, makar imas drzavljanstvo..jednostavno moras bit "podoban" tj. konkurentan ako zelis neki dobar posao..
2. ..eerr, mislim da malo je....vecina kompanija (za izuzetke ces morat pitat starije kolege) ti ne uzima asistente i kadete nakon 27-28g..ali ti probaj, nista te ne kosta..
3. ..itekako, sto imas vise breveta, seminara, tecaja itd. to ces bit konkurentniji ali u vecini slucajeva skola je presudna..
4. ..za pocetak budi sretan ako te i plate, jer si im samo trosak, pogotovo u ovim recesijskim vremenima ali znam da za asistenete i kadete na odredjenim firmama pocetna placa moze bit od 500-1000E..
5. ..to ti ovisi o kuharu..ovisi od broda do broda..(i to ces pitat starije kolege)..
6. ..moras bit malo odredjeniji gdje zelis raditi (makina, paluba, bijelo osoblje itd.)..ovisno koju skolu imas, najbolje ti je da pocnes u tom departmentu..ako imas kakvu ekonomsku skolu tesko da ces se nac na brodu..
Posljednje uređivanje od LeViAtHaN : 04-09-2009 at 10:20 AM
Za pocetnike koji se puno misle i biraju, kako, sta, kuda i isplati li se ici na brod od prihvatljivih firmi pada mi napamet samo Bajbot na Matejuski a i spiza nije losa u Fife .
@LeViAtHaN zahvaljujem na odgovorima.Znaci evetualno mogu za mornara ili mazaca...ajde nije to niti lose.Mirovina u djepu pa ako se nesto zaradi dobro, a ako ne barem ce se vidjeti koja drzava vise.
Trebao bih pomoć, da znam odakle uopće krenuti, pa ako mi netko mo?že po redu objasniti.
Dakle, po zanimanju sam auto mehaničar, imam 5 godina radnog sta?ža, 23 godine (ako je to mo?žda bitno) i htio bi na neki brod (ili naftnu platformu, al čini mi se da ovo nije forum za to) ako je ikako moguće dobiti posao sa tim zanimanjem, i ??ta trebam proći ili polagati između ideje o tom poslu i apliciranja, a po??to sam iz slavonije, gdje se svi dr?že samo čvrstog tla pod nogama, a na more odu samo da dobiju boje da se vidi da nisu mrtvi, nemam gdje drugdje pitati nego ovdje
i kolko bi potrajalo to sve ??to bi ja uopće morao proći da bi mogao dobiti neki posao na brodu, jer sam to mislio otići rije??iti sada preko godi??njeg, pa ne znam jel godi??nji dovoljan, odnosno dali se to rastegne (jer kod mene u firmi nitko ne zna za moje namjere, nego bi to rije??io ako imam realnih ??ansi, dao otkaz i zapjevao im "di?žem sidro i odlazim")
unaprijed hvala za odgovore
Ajde dobro dosao. Evo jos jedan sa kontinenta. Nazovi Lucku Kapetaniju Rijeka da ti kazu sto ti sve treba poloziti i sto ti treba za pomorsku knjizicu. Potom nazovi jedan od training centara (imas i u Zagrebu link ti je na Maritime Connectoru). Mozda najbrze to mozes rijesiti preko Adriamare-a iz Sibenika ili Diversa iz Splita. Imas sanse to rijesiti kroz godisnji odmor. Sto se posla tice prolistaj malo kroz ovaj forum i naci ces dosta informacija. Ne znam kakav si s Engleskim pa bi ti mozda bilo bolje da se prvi put ukrcas preko neke nase firme (Atlantska, Tankerska) ili agencije koja ukrcava kompletne nase posade (Globtik, Marinconsult itd.). S obzirom na tvoje dosadasnje zanimanje najrealnije su ti sanse za dobit posao kao mazac ili ako si dobar varilac mozda kao fitter samo sto za dobar posao moras poloziti i neki dodatni kurs po nekom od medjunarodnih standarda (Unitorov tecaj i sl.).
![]()
Navigati se mora ...
unaprijed hvala za odgovore[/QUOTE]
Moj savjet: Ako si stvarno odlucio na brod i vec imas iskustva ko mehanicar,skupi nesto novca,napravi razliku za srednju skolu za brodostrojara u rijeci lil splitu,zavrsio si valjda za automehanicara ?
I pocni lagano u offshore,cosulich ti uzima ljude za naftne platforme,tu je negdi adresa na forumu.
engleski mi ide dosta dobro, i pisanje i govor. da, zavr??io sam za mehaničara, varenje mi ide bez problema, samo nemam ni??ta takvo polo?ženo, polo?žio sam pro??le godine računalnog operatera, to imam diplomu,
hvala na ovim uputama, nazvat ću u ponedjeljak lučku kapetaniju pa pitati
Euros u rijeci ti ukrcava na nekoliko kompanija, uglavnom kruzeri..probaj na ovaj mail:suzana.zagar@ri.t-com.hr stalno tra?že osoblje na kruzere,a na ovom broju agencija u rijeci tra?ži posadu za platforme..zvao sam ih prije 10 dana ka?žu 3000 dol. na bu??otini doma 1i pol.. uglavnom pituranje i takvi poslovi091/7341899
sretno
Odlučio sam na kraju ipak prvo upisati za brodostrojara, e sad bi trebao tražiti negdje posao i dati otkaz u firmi gdje radim, pošto postoji mogučnost da dobijem posao u Rovinju, Pula mi je naj bliža, pa me zanima, ako netko zna, dali u Puli postoji neka pomorska škola, jer ja nisam uspio naći, pa predpostavljam da nema, al reko da ipak pitam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)