Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/18
    3rd engineer
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Transeuropa ferries

Početno Saipem VS Jan De Nul

Decki pozdrav iz Maroka,
    prvo svima unaprijed sve najbolje i cestit bozic.
    Kako u naslovu pise, molio bih vase misljenje prednosti i nedostataka navedenih kompanija. Ukazala mi se prilika (odnosno nasla se preporuka za ove dvije firme), a kako bi bilo dobro odluciti aplicirati na jednu a ne odmah zatvoriti vrata na drugoj, koji bi bio vas prvi odabir? place mislim da su slicne, oko 3500 permanent, ugovori JDN 1mj Saipem 2mj, navodim za sekonda makine, a na forumu nisam nasao puno toga o Saipemu. Inace uvjeti, posao....

Prvi od makine mpocek@yahoo.com avatar
    Datum registracije
    Dec 2011
    Firma
    MSC

Početno

jesi cuo za firmu singapura SWIRE PACIFIK OFFSHORE,PLATE SU IM MNOGO BOLJE NEGO NA OVE KOJE SI NAVEO I UGOVOR 2-2,IMA JEDAN LIK KOJI KOD NAS U CG UKRCAVA ALI IDE TESKO I SA VEZOM JA CEKAM VEC GODINU IPO!Hosting za zahtjevne - Avalon hosting

3rd engineer
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Transeuropa ferries

Početno

Ma znam da ima i vecih placa, a i ovo je solidno, ali tu su sanse za upasti bez nekog iskustva na offshoru kojeg svi traze. Bio sam prije par godina jedan ugovor na remorkeru i mogu ti reci prema mome gledistu da je jedan teretni brod, recimo ro-ro passenger puno tezi i kompliciraniji od remorkera, pa ne kuzim zasto svi toliko traze offshore iskustvo pogotovo za te suplajere itd.
    BTW vidim da si iz CG, sad je isao doma s mog broda Ljubomir Simun, 2nd eng iz Boke.

azo
    azo je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Jan de nul

Početno

Za sam Saipem nemogu ti dati previse informacija jer slabo poznajem tu kompaniju ali ja sam misljenja ako dugorocno planiras odlazak na offshore da ti je bolje zapoceti na saipemu nego na Jan de Nul .Jan de Nul ti je dredging kompanija i ona sad po malo pocinje konkurirati u nekim projktima za offshore i ja sam misljenja da ces sa preporukama sa saipema bolje proci nego sa JDN -a.
    Mislim da u offshore biznisu ipak bolje kotira saipem nego JDN .Sto se tice kompanije JDN mogu reci da je to solidna kompanija i fer kompanija , sto se tice placa nize su nego na offshore ( uvijek postoji vise i manje zavisi koliko ti treba ) ali moze se reci da su solidne ,sto se tice flote imaju najmoderniju flotu u dredging biznisu , sistem rada ti je 6 tjedana on/off van EU a unutar EU 4 on/off , radi se 12 sati dvije odvojene smijene , da se nauciti ako si voljan ,ako si strojar nece ti biti tesko prilagoditi se na ovaj sistem rada mada je potpuno drugaciji od klasicnog cargo broda.Malo je veci sok za nauticare jer za nas strojare set kljuceva je do 32 a za nauticare od 32 do 85 i vise.....
    pozz
    Posljednje uređivanje od azo : 12-23-2011 at 06:49 PM

3rd engineer
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Transeuropa ferries

Početno

Uz respekt svim nauticarima pa zar oni tamo koriste kljuceve?? Ovdje samo broje aute i protupozarne aparate, a po palubi sve rade mehanicari i fiteri.

azo
    azo je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Jan de nul

Početno

I tekako zavidavaju , mijenjaju rotore od pumpi 9 tona i mijenjaju cijevi od promjera jednog metra , kad se uigraju cijevi samo lete po palubi

3rd engineer
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Transeuropa ferries

Početno

svaka cast, svaka cast Nego, kako na JDN izgleda gvardija sekonda makine, sta se radi, koliko ljudi je u gvardiji...

azo
    azo je odsutan
    Kadet
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    Jan de nul

Početno

Imas dvije smijene po 12 sati , prvi i drugi su u gvardiji plus day engineer ,struja
    to je dnevnica , nocna samo prvi i drugi i po potrebi se zove struja ako je problem sa strujom, mehanicara nema jos sastavni dio su po dva cistaca. Zna se dogodit da je gvardija pojacana sa apprentice engineer.Brod je citav pogon ,tako da je bitno da drugi brzo polovi pogon i da samostalno rijesava probleme koji su van makine.Dosta hidraulike ali nista strasno da se nemoze poloviti i sa malo volje.Kompanija koja dobro dokuje svoje brodove i koja ne skrtari sa rezervnim djelovima.Nista strasno , ovisi kakva se ekipa slozi , brod nikad nije problem , problem su ljudi koji ponekad zakompliciraju vise nego sto je stvarni problem.

2.Casnik ivo_1 avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Jan De Nul

Početno

Citiraj Prvotno napisano od gorann123 Vidi poruku
    svaka cast, svaka cast Nego, kako na JDN izgleda gvardija sekonda makine, sta se radi, koliko ljudi je u gvardiji...
    mogu li te pitat jesi li ispunio uopće aplikaciju Aplikacija-Globtik ili samo ispituje?? ode, s obzirom da jo?? od 7. miseca čačka?? mečku tu na forumu u vezi JDN... Sretan Bo?žić
    lipo ti je doma http://www.visitorebic.hr

3rd engineer
    Datum registracije
    Oct 2010
    Firma
    Transeuropa ferries

Početno

A sta da ja tebi sada kazem? Prvo, forum navodno i je da se ispituje i pomaze, isto tako ako nekog nesto zanima o mojoj kompaniji iako nije bajna rado cu mu pomoci, pa cak cu ici i do te mjere da ako promijenim kompaniju cu ovdje staviti post ako zanima nekoga tko je bez posla da uleti na moje mjesto. Druga stvar, ovdje imam siguran posao i brze ukrcaje jer tu kapo bira posadu makine, a za sada slovim za najboljeg sekonda na kompaniji pa sam eto recimo bio doma samo mjesec dana i kapo me odmah trazio na isti brod. sekondo koji me je mijenjao je iskrcan. S druge strane imam dvoje male djece doma pa mi se neda biti dugo na brodu, i tu se rodila ideja za kracim ugovorima. Na forumu sam PROCACKAO MECKU i raspitao se gdje bi bilo najlakse za upasti i gdje su kraci ugovori. Medju stvarno hvale vrijednim odgovorima i dobivenih par korisnih PM-a (pohvala forumu) zaintrigirala me je kompanija Jan De Nul. Stigao sam doma i nakon 10- dnevnog godisnjeg odmora na Rabu otisao sam kod Zorovica poloziti Marlins test i porazgovarati sa Crewingom ako imaju za ponuditi kakav offshore ali jedina ponuda koju sam dobio je bila za tankere i ugovore 5+-1. Kontaktirao sam zatim Gdju iz splita koja ukrcava na Vroona i dobio silne price, povijest cijele njene obitelji i sat i pol tel. razgovora, i nakon toga vise nikada ni odgovora. Kasnije sam nazvao isti broj, javila se druga mladja cura koja o mojoj aplikaciji nema pojma pa sam tu odustao od te opcije. Kontaktirao sam i Globtik, pitao ima li smisla uopce slati aplikaciju za JDN i decko mi je rekao da nauticari, asistenti i kadeti ne moraju nista ni slati jer su sanse nikakve ali za strojare uvijek ima mjesta. Neka mu posaljem aplikaciju sto sam i napravio i neka dodjem dolje rijesiti neke testove i upoznati se s Crewingom, sto sam rekao da cu uciniti kada dodjem s broda jer su me vec onda bili zvali natrag na brod. Posto mi je otac cijeli zivot pomorski agent zaposlen u Jadroagentu Rijeka a brat barba zamolio sam ih da potraze preporuku za JDN ili neki offshore. Prije par dana kontaktiravsi obitelj Skypom sam dobio informaciju od oca da za JDN imamo preporuku a brat da je nasao za Saipem. Kako u 1. mjesecu dolazim doma postavio sam ovdje ovaj post da znam gdje da se prvo usmjerim da ne maltretiram ljude na vise strana bez razloga. A ako nista i ne bude ova placa ovdje hrani moju djecu za sada.
    Nadam se da si dobio iscrpan odgovor i ispricavam se ako sam koga uvrijedio zatrazivsi par inf. o dvije navedene firme. I BTW zar o Saipemu nitko nista ne zna? A tebi Azo hvala na odgovorima.

Clan Posade MarkT avatar
    Datum registracije
    Feb 2010
    Firma
    -----------------

Početno

imas teme saipem i jdn kopiraj ih skupa i mislin da je to ono sta trazis , ako neznans nac ja cu u bozicnom duhu stavit link

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Decki pozdrav iz Maroka,
    prvo svima unaprijed sve najbolje i cestit bozic.
    Kako u naslovu pise, molio bih vase misljenje prednosti i nedostataka navedenih kompanija. Ukazala mi se prilika (odnosno nasla se preporuka za ove dvije firme), a kako bi bilo dobro odluciti aplicirati na jednu a ne odmah zatvoriti vrata na drugoj, koji bi bio vas prvi odabir? place mislim da su slicne, oko 3500 permanent, ugovori JDN 1mj Saipem 2mj, navodim za sekonda makine, a na forumu nisam nasao puno toga o Saipemu. Inace uvjeti, posao....
    na saipen neznam di ces ic pa ti ne mogu puno rec (vidi flotu na net)
    inace je to firma koja je vezana u drilling i ostali offshore
    ovisno o jedinice na kojoj budes radio ce ti ovisit posal i za sto budes zaposlen jer recimo mozes dobit ponudu za mehanicara

jdn su po nasem jaruzala
    posal sekonda je pumpanje santina, sondavanje tankova(svaki dan)
    pogledat sve pump roome svaki dan vidit hopper bouacy space sve svaki dan
    ostalo je asistirat prvom

za ic i ostat radit jdn je puno bolji
    za iskustvo za sutra ic dalje saipen piza vise

s time sta jdn ukrcaj ide preko gloptika

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

meni se cini da pojedincima samo postola viri iz necijega prkna

je li se u toj firmi avancaje i dobije povisica ako se prijavu nepodobni?

upozna san par ljudi koji su dosli sa transeurope na neke druge firme i zakljucak je... teska promaja. ko tamo kosti ostavi i ne zasluzuje nista drugo

ovaj covik gori provaje doc na bolje, bez ulazenja u prkno pojedincima. ocigledno nekin doktorima znanosti to ne pase, u takvin se rezimima ne smi mislit svojon glavon

a to ko je najbolji na firmi me jedan forumas davno naucija da san to uvik ja i niko vise

Barba srelec avatar
    Datum registracije
    Apr 2008

Početno

Nego udaljismo se s teme, jesu li ugovori na saipemu 2-1 ili 1-1. Vidim na forumu je netko spomenuo 2-1 a brat mi kaze 1-1. I jeli tamo posao malcice odgovorniji nego na Jdn, ne zvuci mi obecavajuce to pumpanje i sondiranje, sta je s pomocnima, separatorima...?.
    saipen je velik i ugovor zavisi di ides!

jdn u ovom trenutku spreman si za pumanje i sondavanje a sve ostalo nakon upoznavanja i familjarizacije

pomocni mahom cat (tu ces prominit filtere i ulje) separatore mahom uzmu prvi jer su u makinji pa je to njihov djelokrug da ne budu stalno u centrali
    tamo su pomoc prvom strojaru smjene ti su drugi strojar smjene
    a kad je dan onda si i treci jer ima i day strojar

pogledaj i procitaj prijasne postove

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno

Jel ko ima kontakt od saipema i di aplicirat?

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od srelec Vidi poruku
    ...jdn u ovom trenutku spreman si za pumanje i sondavanje a sve ostalo nakon upoznavanja i familjarizacije...
    Ko ce tu koga sondavat i pumpat.Pa ne misli momak ic tamo pa da zatrudni.

Safety Officer
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    Allseas

Početno Jan de Nul vs Saipem

Sto se tice ove dvije firme UVIJEK bi se odlucio za Belgijsku firmu umjesto Talijanske.
    Na Jan de Nulu je rotacija 5 tjedana broda, pa 5 tjedana doma, uz placu doma i bolju hranu nego na Saipemu.

Na Saipemu je problem rotacija 8 tjedana brod-4 tjedna doma (bez place doma) + cinjenica sto su tamo glavne face Talijani koji bas i nisu ugodni ljudi za raditi s njima i koji strasno podcjenjuju sve netalijane.

Ali na offshoreu ima puno boljih i ugodnijih kompanija.........Pride,Tideway,Allseas,subsea 7.....

Marine Engineer Shark avatar
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Velika je razlika izmedju Saipema Italija i UK.
    Saipem UK nudi place puno bolje nego preko Italije (Svicarske).
    Nedavno su trazili 3 rd Engineera za 360 GBP na dan za HLV Saipem 7000, 6 tjedana on/6 off.
    Tako da znate da je razlika stvarno dan i noc preko kojeg ste ureda zaposleni.

JDN...znam jako puno ljudi tamo...ljudi su vecinom zadovoljni iako su place po meni za tu vrstu broda i posla jako male.Belgijancima i Nizozemcima je JDL odlicna odskocna daska za ulazak u drilling dok kod nasih je to puno teze.
    Posljednje uređivanje od Shark : 12-28-2011 at 10:55 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •