Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 31 12311 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/604
    Clan Posade struja avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno Brodski elektricari

pozdrav svima ma gdje bili!
    nezalost, po nasim forumima nema bas puno elektricara s kojima bi mogli razmijeniti informacije o zaposlenju, a ni nasi agenti ne nude nista posebno nego smo okrenuti sami sebi, po sistemu snadji se druze.
    Mnogi ce odmah reci da je najbolje na cruiserima, medjutim ja tako ne mislim jer sam bio na RCCL-u i mislim da nisam pogrijesio sto sam se vratio na tankere, ako nista novci su puno bolji, jer ja navigam za lovu a ne za provod.
    Posto sam uvijek trazio nesto novo, bolje placeno tako trazim i sad, kopam za poci na DP brodove i uskoro planiram ici u UK zavrsiti DP Maintenance tecaj medjutim sto tada? Gdje? Kome se javiti? Kontaktirao sam dosta i nasih i stranih agencija medjutim nista konkretno.
    Jedino mi je nesto ponudio Stiv iz Rijeke ali njega sam svakako zvao samo iz radoznalosti, nema sanse da bih igdje preko njega isao!
    Bio bih zahvalan ako netko ima kakve korisne informacije koje bi mogle pomoci ne samo meni nego i ostalima molim da se prikljuci forumu

Hvala

Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Sorry,
    zaboravio sam spomenut da se dosta elektricara trazi na luksuznim jahtama, offshoru te u Kazakhstanu (navodno ludilo lova ali da prevladavaju englezi) pa ako netko nesto zna ............

struja 7
    Guest

Početno

Citiraj Prvotno napisano od struja Vidi poruku
    Sorry,
    zaboravio sam spomenut da se dosta elektricara trazi na luksuznim jahtama, offshoru te u Kazakhstanu (navodno ludilo lova ali da prevladavaju englezi) pa ako netko nesto zna ............
    Ja sam novi u svemu ovome bio sa 3 broda kao elektronicar na bulkovima od korkyra shippinga placa 3200 eura ugovor 4 na brodu, doma koliko ulovis.
    Sad gledam poci na cruisere jel mi sto preporucujes?

Clan Posade
    Datum registracije
    Jun 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od struja 7 Vidi poruku
    Ja sam novi u svemu ovome bio sa 3 broda kao elektronicar na bulkovima od korkyra shippinga placa 3200 eura ugovor 4 na brodu, doma koliko ulovis.
    Sad gledam poci na cruisere jel mi sto preporucujes?
    Ako imas iskuvstva na gas tankerima javi se na Exmar.
    Tamo ti na LNGRV automation eng ili po nasu sruja ima placu od oko 8000 eura te mirovinsko i zdravstveno placeno u Belgiji sta danas sutra donosi i dosta visoku penziju.Na LPG je nesto manja lova,mislim oko 6000 eura.

Clan Posade Elektronicar avatar
    Datum registracije
    May 2008
    Firma
    Silversea

Početno

evala neka nas ima hehe bas mi je drago da ima elektricara/elektronicara na ovom forumu. odmah pozdrav SVIMA

ovako ide moja prica

radio sam do neki dan na kopnu tj prestao sam iz razloga sto su mi svi pricali da je velika potraznja elektronicara u pomorstvu(a i lova velika) i tako ja prosle godine zavsio visu brodsku elektroenergetiku i elektroniku, i nedavno posaljem jedno 20-tak mailova od tega ih se dosta javilo kao trenutno nemaju potraznju ali i 5 agencija koji su mi se javili da imaju posao od mene,neke sam odbio odmah(teretne ,neka je lova veca al nisam ja za to) neke i ne odmah iako je teretni davali su barem meni dobru lovu(ipak svi smo mi ku**e samo je pitanje cijene ), i tako sada idem po prvi put na putnicki brod bez kadeture(neznam koliko mi je to pametno ali iskustva nekoga imam s kopna) na Silversea kao neznam tocno naziv posla ali nesto kao hotel/electronic operator.

tako eto ja koji sam novak mogu barem prema mom iskustvu da potraznje ima,ali jos nisam osjetio dali ima velike love to ce valjda doci sa godinama iskustva.

pa ako vec neko ima to iskutsvo nek podjeli sa nama

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Pozdrav gospodo,evo bas mi je drago da je netko otvorio thread o nama elektricarima/elektronicarima.....
    Eto ocito je da posla ima (bogu hvala) na sve strane,samo je pitanje kad ce nekome negdje nesto uletiti.Valjda smo mi svi pomorci te srece da kad ne trazis posao onda ga ima a kad ti zagusti onda muk i tisina.
    Inace ja sam na Norwegian Cruise Line-u,evo vec skoro druga godina i neznam sta da vam kazem,jer misljenja se razlikuju od covjeka do covjeka.Ja sam primjerice,svojih 9 godina odlomio po cargo brodovima,najvise po bananjerama (reefer brodovi) i imao sam i tu iznimnu cast ploviti i sa nesretnim capt.Laptalom kojega iskreno postujem kao covjeka i kapetana..........Jedan od glavnih razloga da sam se povukao sa bananjera je ta prokleta droga koje ima puuuuno vise nego sta mi sami znamo,dakle odlucio sam se za putnicke brodove jer ruku na srce,ima nas puno vise elektricara i zivot je puno drugaciji i normalniji.Naravno,kao i svatko drugi,najprije sam bio impresioniran sa placom,a onda laganim padom dolara i svega ostalog to je polako ishlapilo,pa kao i svi drugi ciljam na nesto bolje.
    Kao sta vidim,jako se dobro placa na platformama i po DP brodovima,imao sam i jednu onudu za DP kad sam bio na brodu i ukrcaj je bio 30.05. a meni ugovor gotov 06.07.Nisam se upustio u tu avanturu jer ne zelim prekinuti ugovor i naravno riskirati,a placa je bila 240 Funti dnevno,dakle poprilicna svota novaca i jos k tome ugovor 1/1.....Jos sam uvijek na NCL-u ali u potrazi sam za nesto boljom placom,jer kao sta Struja kaze,navigamo za novce.......
    Eto,trenutno sam na poziciji Electrical Engineer,i u ocekivanju sam avancamenta u Automation Engineer-a sto bi bilo kao prvi elektricar,placa je sasvim solidna i uz ugovor 10 tjedana na brodu i 10 tjedana doma,nije ni malo za se pozaliti.
    Ako stogod bolje uleti,uvijek sam voljan za kompromis,
    Kolege elektricari,pozdrav iz Rijeke i budimo u kontaktu za boljim ponudama !

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Moje misnjenje je da je danas Elektricar na brodu vazan isto kao i strojar ako ne i vazniji jer automatika, struja, i to je buducnost koja je vec pocela. Mnogi od vas ce reci da omalovazavam druge poslove ali to nije tocno jer drzim da je svaki posao vazan i tezak ali dajem potpunu podrsku svojim kolegama Elektricarima koji su u danasnjem pomorstvu jako jako vazna karika .
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Svaka cast prijatelju,neka nas je i netko od strojara 'priznao' he,he....
    Ja drzim do toga kao sta si i rekao ali isto izuzetno cijenim kad imas i dobrog strojara pa se neki problem rijesi zajednicki,udruzenim snagama.....Nadam se da smo se nas dvoje u tome slozili !

Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Pozdrav svima a posebno kolegama iz struke,
    ukoliko je netko zainteresiran za posao na Veli (pocetna placa oko 3000GBPx12), a ima tankersko iskustvo, aplikaciju moze popuniti online na Vela International Marine Limited Trenutno im nedostaje kadra jer grade nove brodova, a neki su otisli zbog pada funte u odnosu na nasu lijepu i (pre)jaku kunu.
    Nacuo sam da neka agencija agencija u Splitu organizira interview ali stvarno neznam koja.
    Sretno, struja

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Mogu potvrditi ovo sta je struja napisa,jer mi se javia jedan Kapo koji je upravo "upa" na Velu...placa 4200 GBP x 12...kaze da traze dosta ljudi upravo radi podosta novogradnji...
    Struja,tamo je ugovor 4x4 za seniore,jel tako?!
    ...ca smo na ovom svitu...

Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Citiraj Prvotno napisano od sea_st Vidi poruku
    Mogu potvrditi ovo sta je struja napisa,jer mi se javia jedan Kapo koji je upravo "upa" na Velu...placa 4200 GBP x 12...kaze da traze dosta ljudi upravo radi podosta novogradnji...
    Struja,tamo je ugovor 4x4 za seniore,jel tako?!

Tako je, ugovori su 4-4, uglavnom back to back s tim da su elektricari seniori sto se ne susrece cesto!

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

4 sedmice ili 4 mjeseca ?

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

4 miseca....nazalost...:-)

Kadet
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

pozdrav od starijeg ali tek novog pomorca,
    diplomira san ima 6-7 god i evo se sad priko globtika ukrca ka asistent
    za 600 $, jeli mi to pametno ili san moga di tražit bolje.
    neman iskustva u praksi i ocu li morat svih 6 miseci odradit ka asistent.
    koja su vasa iskustva?
    Posljednje uređivanje od ac/dc : 07-23-2008 at 12:31 AM

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

MOZDA OVO:
    Rank: Electrician Cadets & Engine Cadets
    Company: Technip
    Vessel Type: Cable layer
    Tour of duty: n/a
    Leave ratio (vacation): n/a
    Salary: GBP currency permanent
    Crew nationality: Mix
    Additional info: College graduetes can apply

JAVITE SE ZOROVICU...

Clan Posade
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno pitanje

koliko tko poznaje ovu firmu technip i sta moze reci o njoj????????
    kakvi su uvjeti i slicno???mislim za struju i engine.

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

za njih ti krca inace, nmm-stena, tj zorovic koji radi sa njima...
    ugl,imas stranicu Technip di ti ima malo vise informacija.....
    ukratko: subsea & offshore....sta mislim da je ok, pogotovo ako uzimaju kadete jer onda odma u startu se stjece iskustvo (a place u offshore biznisu dobrano dostizu i najbolje placene pozicije na lng brodovima).....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ac/dc Vidi poruku
    pozdrav od starijeg ali tek novog pomorca,
    diplomira san ima 6-7 god i evo se sad priko globtika ukrca ka asistent
    za 600 $, jeli mi to pametno ili san moga di tra?žit bolje.
    neman iskustva u praksi i ocu li morat svih 6 miseci odradit ka asistent.
    koja su vasa iskustva?
    Dragi moj ac/dc ja ti mogu reci da si isa za nikakvu placu i mislim da si moga i bolje a ujedno isto tako sta se tice Globtika nemogu nista reci dobro. Jer dosta ljudi koje san upozna ( 80 posto) u sve svoje godine navigacije kazu da je magazinovic govno. Ja s njim imam odnos takav da san ga stira u PM. Ali to je samo jedno iskustvo i tebi zelim sve najbolje u buducnosti i da pogledas u naseg infomenagera sta ima posla ili na maritime connector .

i zelim ti dobro doslicu na pomorac.net
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

Je, to je jako mala placa (u danasnjim uvjetima)...
    Ali se ne mogu slozit u svezi Globtika...jer,bar u mom slucaju (provea sam 7 godina tamo) mogu rec' sve najbolje...bili su korektni, place su bile ok (ne najbolje, ali ne i najgore)...uostalom,zasto se bunit za nesto kad sam vec potpisa ugovor....
    dosta ljudi se sada buni, kada su stekli iskustvo na LNG brodovima preko Globtika i sada navigavaju po drugim kompanijama za bolje uvjete...
    cinjenica je da je prije situacija na trzistu bila znatno drugacija i bilo je puno teze nac' posal i tada su se svi javljali Globtiku....
    naravno,ovo je moje misljenje i vjerovatno netko tko je ima lose iskustvo sa njima se nece slozit sa tim....(no,ovo se bas ni ne uklapa u ovu temu..valjda necu dobit zuti..) ;-)
    Posljednje uređivanje od sea_st : 07-24-2008 at 02:33 PM

2nd Engineer
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    Cruisers

Početno

Stari za nikakve pare si otisa, triba si se strpit nasa bi sta bolje to je sigurno, e moj dalmos ja se potpisujen za globtik..mogu pisat arije sta san dozivija sa njima ali nazalost pari mi se da nisu nigdi nista bolji nasi agenti..ljudi bi tribali pocet gledat da mi nismo crte na papiru vec da radi nas imaju taj posal i griju guzice na katrigama..

Stranica 1 od 31 12311 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •