ukrcajem se prvi put na brod,,kao asistent-električar ,,
imam ponudu za jadroplov i cma-cgm.
s obzirom da mi je ovo prvi ukrcaj mo?že li mi itko reć ??ta je bolje od ovo dvoje?
ukrcajem se prvi put na brod,,kao asistent-električar ,,
imam ponudu za jadroplov i cma-cgm.
s obzirom da mi je ovo prvi ukrcaj mo?že li mi itko reć ??ta je bolje od ovo dvoje?
Ja bi odabra CMA. Inače u istoj sam situaciji kao i ti, tek se spremam 1. put na brod kao asistent struje. Meni se sve skupa malo oteglo jer jo?? radim na kraju i tako, vjerovatno i neću ići prije Nove Godine, osim ako ne bude iznenađenja.
Jesi na CMA aplicira direktno u Rijeku ili preko SSMa?
Koliko Jadroplov plaća asistente?
Pozdrav kolega!
na Francuzima imas mogučnost dovesti se u poziciju experta za reefere, sto ti moze samo pomoci, a ako ih imas dosta onda si sam sebi stelas radno vrijeme i tek onako reda radi svratis do makine. Nije lose, dapaće, ako imas mota za posao biće ti odlično. Nesto kao nekada telegrafisti. Zastićena vrsta. Sretno
Na Suissa asistent ima oko 700 eura, s tim da ako se pokaze postoji mogučnost da odmah ostane za glavnog električara ( na 3400 eura) jer kako sam negdje napisao ima vas manje nego pandi))))))))))))))
a za cma bi isa priko ssm,,,
samo ovo mi je prvi put da uopće iden na brod pa se zato mislin za jadroplov,,
a za plaću na jadroplovu neznan,,,zna li itko,,općenito kavi su im brodovi i uvjeti?
na cma placa ti je 900 eura i stojis 4 miseca,na jadroplova ti je 800 dolara i 6 miseci stojis
Prijatelju...evo ti jedan dobronamjeran savjet. Ostavi se nasih firmi i odi ca na stranca,iako je tamo velika vecina nas hrvata.Ovo da ssm krca na CMA-CGM nisam znao jer sam dobro upoznat sa situacijom od Dolinseka i CMA,neka me isporavi netko ako grijesim....I nema ti veze sto prvi put ides pa odmah na stranca,samo budi o.k. i ljudi ce uvijek dat ruke da se naucis poslu i kojekakvim pravilima. Druga stvar,a govorim tiz dugogodisnjeg iskustva kao elektricar,na nasim brodovima ti navigaju ljudi koji nisu bas skloni engleskom jeziku,ne generaliziram ali je u vecini slucajeva sto ih ja znam tako,dakle,neka se netko ne nadje uvrijedjen....Ti kao buduci elektricar si itekako ovisan o engleskom jeziku,a strucnih izraza imas masu,tako da ti ja toplo preporucam poci na CMA jer tamo ce ti struja sigurno znat objasnit kako se sta kaze na engleskom.Uglavnom,nemas se sta bojati,bitno ti je da si u redu decko i to ce ti ljudi cijeniti.Sad s druge strane,imas svakakvih ljudi pa se moze naci i neki koji ce te za*****ati ali to ti je samo zato jer si prvi put,svima nam je tako bilo....Pamet u glavu,razmisli o buducnosti i samo naprijed,dobar elektricar je danas jako trazen u pomorstvu i za posao se ne trebas sekirati,uvijek ga ima......I jos nesto : neka te sad u samom pocetku ne brinu previse place,samo ti odradi posao naucnika a poslije ce pare same doc,vjeruj meni,prosao sam to......ako imas jos kakvih pitanja slobodno salji na P.M.
Sretno !
slazem se sa savjetom struje, no dobronamjerno dodajem da je najbitinije nauciti posao. a gradiva za ucenje ne nedostaje. sve drugo je manje bitno, no vladaju nijanse stoga bih cma cgm i ja preporucio.![]()
sea is our environment
i ja ti preporucam cma cgm odmah se daj na stranca, a n lovu nemas sta gledat prvi put, ja kad sam bio za asistenta isao sam za 600USD a doma zena i dite i to su nam bila sva primanja...
Bitno ti je samo potrefit na pravog struju koji ce te stgod i nauciti a ne samo zajebavat
![]()
hvala vam svima na savjetima,,, tija bi sta prije ic
na don franu bulića mogu za misec dana,,a za cma-cgm neznan nista točno,,ni koji je brod
jel zna ko o don frani buliću,,kakvi je brod,općenito i di plovi???
Don Frane Bulic,rasuti teret, izgraden krajen 97g. 5 ??tiva,4 dizalice,....
Cesto po dalekom istoku i juznoj Americi...
Moj ti je savjet da prvi put podes na Jadroplov. Evala
Prijo ja bijo na Jadroplova i na CMA.
Preporucam ti da ides na Cma, ali priko Rijeke.Koliko znam ovi u Splitu imaju samo dva broda.Veca ti je vjerovatnost priko Rijeke
Sritno
Strpljen,spasen
Jadroplov ti ima 5 bulkova i 2 kontejnerasa...
i kako ti je bilo na jadroplovu , maritimo?? jel valja i??ta..
đaba ti muki pitat kad te ne zanima odgovor. pored svih savjeta ti si zapel za jadranplov, ljudi se muce da ti objasne zasto je bolje na stranca, a tebe zapravo zanima samo kako je na jadranplovu a ne sta je bolje. pogotovo radi jezika u nasem poslu, na domacoj bi mogal samo vrime izgubit. izvini ako sam te napal
trebalo bi uzeti u obzir da mukija lupaju sa svih strana informacije, koje su mu manje vise još nepoznate i normalno je da ga sve interesira. Ne moze on znati da li mu vise odgovara bulk sa dizalicama ili kontejneras, itd. itd. ali ono sto treba je da sto prije odradi to pa će prije moći početi zaradjivati pravu lovu. Zato Muki kreni gdje mozes, i kako su ti ljudi rekli sve ostalo je na tebi, čak je i bolje da naletis na tezak brod da se uvjeris i na kraju krajeva savladas najteze stvari, a mijenjati zarulje i slične pizdarije naučiš s vremenom)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ako se radi samo o nesigurnosti ili strahu, sto naravno mogu razumjeti zaboravi na to i idi odmah na stranca. radilo se o Jadroplovu ili bilo kojoj domacoj firmi, to bi ti mogao biti gubitak vremena. na strancu ces nauciti posao, sturcne fraze itd. usput, kao pocetniku medjuljudski odnosi na strancu, a sa nasim oficirima ce ti ici u korist.
Posljednje uređivanje od Tom : 10-23-2008 at 04:42 PM
Ma nebi ja tako loše mislija o našim kompanijama i našim ljudima.
Ako se čoviku žuri ( a izgleda da mu se zuri) triba uvatiti prvu priliku,pa ako je i falija jedan brod mu ne igra o glavi.
Ko želi posa će savladati bija na našoj kompaniji ili na strancu.
Kad sam ja poša na stranca na kompaniji sam naša 10 najcjenjenijih zapovjednika koji su isto došli sa kompanije koju sam napustija.
A posa sigurno nisu naučili na strancu. Tako da je sve relativno.
Koliko znam naši struje su jako cjenjeni, a svi ili većina su počeli na domaćim brodima.
Naravno da ce covik sam odluciti, ja ga razumim ako mu je prvi put na brod da postoji neka zadrška za poć na stranca, i ja sam to isto proša.
Napravija kadeturu, i jedan ugovor za trećeg, na našoj kompaniji i bez muke se pribacija na stranca, mislim da nisam puno izgubija niti da sam zakinut za neko znanje zbog toga. I kad sam na interviewu za stranca reka sa koje kompanije dolazim uzeli su me u roku odmah.
Posljednje uređivanje od marinero_TK : 10-24-2008 at 11:25 AM
hvala svima na mišljenjima i savjetima,,pogotovo MARINERU,,
Iz nekih svojih razloga sam se odlučija za naš brod,,a jesan li falija ili ne,,to ćemo tek vidit,neću ništa govorit unaprid
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)