Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/79
    Clan Posade 3makineDU avatar
    Datum registracije
    Apr 2009
    Firma
    ...kopno

Unhappy 2.ČAS SROJA / 2.nd ENG

Znam da će te mi kad postavim pitanje reć kako je već pisano o ovoj temi,ali nisam uspio nać adekvatnu pomoć na forumu (mo?žda poge??no tra?žim),ali pomozite ako mo?žete tj.imate vremena.
    Potrebna su mi pitanja (odgovori) za polaganje prve klase tj.ispit za 2.časnika stroja (2nd ENG)?Polaganje mi je u Dubrovniku početkom petog mjeseca!
    Unaprijed zahvaljujem

2nd.eng
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    RCCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od 3makineDU Vidi poruku
    Znam da će te mi kad postavim pitanje reć kako je već pisano o ovoj temi,ali nisam uspio nać adekvatnu pomoć na forumu (mo?žda poge??no tra?žim),ali pomozite ako mo?žete tj.imate vremena.
    Potrebna su mi pitanja (odgovori) za polaganje prve klase tj.ispit za 2.časnika stroja (2nd ENG)?Polaganje mi je u Dubrovniku početkom petog mjeseca!
    Unaprijed zahvaljujem
    Ma cekaj ja te ne razumin,koja prva klasa 2nd.eng.ja san 2nd.eng.na cruzeru neman prvu klasu polozenu i nemna visu i iman 25godina,da se nisi malo zajeba,a???Jel ti znas sta ides polagat

Barba Oring avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    SINNER

Exclamation

Citiraj Prvotno napisano od nikola 123 Vidi poruku
    Ma cekaj ja te ne razumin,koja prva klasa 2nd.eng.ja san 2nd.eng.na cruzeru neman prvu klasu polozenu i nemna visu i iman 25godina,da se nisi malo zajeba,a???Jel ti znas sta ides polagat
    To ti je po novome
    Whatever we do, we do to gain pleasure or to avoid pain!
    Rođen sam da nestanem

Clan Posade struja avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

[QUOTE]
    Ma cekaj ja te ne razumin,koja prva klasa 2nd.eng.ja san 2nd.eng.na cruzeru neman prvu klasu polozenu i nemna visu i iman 25godina,da se nisi malo zajeba,a???Jel ti znas sta ides polagat[/QUOTE
    2Eng na putnickim brodovima je u rangu 3Eng na trgovackim brodovima.
    [url]www.domovinskirat.com

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

[QUOTE=struja;104166]

Krivo. Zavisi od firme do firme MSC ima treceg sekonda cifa i kapa druge firme imaju cetvrog treceg drugog i prvog tj CH eng. Sve zavisi od nacina rangiranja...
    Idemo ispočetka.....

Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Poanta je da su, bez obzira kako nazvani ili rangirani, obje pozicije Junior Eng te im kao takvima netreba 2Eng ticket!

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

uvik me iznova zadivi kolicina nerazumijevanja za posal koji radis... evo san pogleda u buducnost i vidija thread "razlika izmedju 2nd Engineer i 2nd Engineer"

ako ambicije ne idu iznad treceg makine onda se unaprid ispricavan. nastavi zivit u nerazumijevanju

1.Casnik-Moderator morskipas01 avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    yahta

Početno

ko odje koga???

milenijski fotograf Patayuta avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    Music shop "? kembe"

Početno

Citiraj Prvotno napisano od morskipas01 Vidi poruku
    ko odje koga???
    drugi drugoga

ovisi od kompanije do kompanije;
    1. ChEng, 2nd, 3rd, 4th
    2. ChEng, 1st, 2nd, 3rd
    onda tu jos mi imamo naviku zvati 2nd (ili 1st Engineera) ka cif makine...pa ako imas stranca za kapa nije mu jasno kako sad drugog (ili prvog) zoves "Chief"

Najpametnije se tu ravnati po onome sto legne na racun...
    Posljednje uređivanje od Patayuta : 05-24-2011 at 09:00 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    Born in Croatia

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Lako za to , a negdi sam čuja (nesmin reć di) da neke kompanije (činimi se putničke) imaju i 1st Off i Ch Off.

E sad di meni reci kako se postaje koji, koju ??kolu triba zavr??it za koji rang, i ko tu kome komandira.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od jo?? jedan pomorac Vidi poruku
    Lako za to , a negdi sam čuja (nesmin reć di) da neke kompanije (činimi se putničke) imaju i 1st Off i Ch Off.

E sad di meni reci kako se postaje koji, koju ??kolu triba zavr??it za koji rang, i ko tu kome komandira.

Tako je prika 1st officer na NCL-u ti je u rangu 2nd engineera tj 2 stripe officer i to ti je u stvari senior watchkeeper u oba slucaja i 1st officer i 2nd engineer i imaju jednaku placu. A nadredeni su im ch.off ili 1st eng.

1st engineer i ch.officer imaju 3 strike na ramenu i oni su ustavi cif makine i cif palube kako bi mi rekli a onda posli toga se napreduje tako da 1st engineer postaje staff chief engineer a ch.officer postaje staff capt i to ti je rang s 3ipo strike za st.chiefa i 4 za staff capt. a nakon toga se postaje barba i kapo.

Eto to ti je na putnickima
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Patayuta Vidi poruku
    drugi drugoga

ovisi od kompanije do kompanije;
    1. ChEng, 2nd, 3rd, 4th
    2. ChEng, 1st, 2nd, 3rd
    onda tu jos mi imamo naviku zvati 2nd (ili 1st Engineera) ka cif makine...pa ako imas stranca za kapa nije mu jasno kako sad drugog (ili prvog) zoves "Chief"

Najpametnije se tu ravnati po onome sto legne na racun...

Eto,rijesen je veliki misterij zasto filipinci svih zovu ''chief''....najbolje je tako pa ne moras mislit previse

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ko je vidija mislit,to se posebno placa,u medjuvremenu se sjedi i ceka da neko pita misljenje

Barba cruise line avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    dao otkaz

Početno

Pita mene "ispitivac" na "gas advance-u" sta sam na brodu,ja mu kazem sekondo makinje,a on meni "jel one za robu ili one za sudje.

Barba Oring avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    SINNER

Question

Citiraj Prvotno napisano od cruise line Vidi poruku
    Pita mene "ispitivac" na "gas advance-u" sta sam na brodu,ja mu kazem sekondo makinje,a on meni "jel one za robu ili one za sudje.
    iii....jesi li polo?žio?
    Whatever we do, we do to gain pleasure or to avoid pain!
    Rođen sam da nestanem

2nd.eng
    Datum registracije
    Mar 2010
    Firma
    RCCL

Početno

[QUOTE=struja;104166]

oPROSTI PRIKA JA SAN SA TERETNJAKA PRESA NA PUTNICKE SA TIM RANGOM,KAO STO SAM REKAO IMAM 25 GODINA I NEMAM VISU I NEZNAM KAD SE TAJ ZAKON PROMIJENIO.
    KAO STO JE OVAJ GOSPODIN NAPISAO SVE ZAVISI OD KOMPANIJE DO KOMPANIJE,A ISTO TAKO ZNAM DA KAD SAM POSAO PLATITI U KAPETANIJU ONE PIZDARIJE COVJEK MI JE ISPUNIO UPLATU ZA DRUGOG CASNIKA STROJA TO JEST U ZAGRADAMA STOJI 2.ND.ENG I LUCKA UPRAVA U DUBROVNIKU IZDALA TU UPLATNICU.TAKO DA NEZNAM OD KADA SE POLAZE ZA 2ND.ENG PRVAS KLASA.
    P.S.LUPI TI MALO GLAVOM O RAZVODNU PLOCU

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Tako je prika 1st officer na NCL-u ti je u rangu 2nd engineera tj 2 stripe officer i to ti je u stvari senior watchkeeper u oba slucaja i 1st officer i 2nd engineer i imaju jednaku placu. A nadredeni su im ch.off ili 1st eng.

1st engineer i ch.officer imaju 3 strike na ramenu i oni su ustavi cif makine i cif palube kako bi mi rekli a onda posli toga se napreduje tako da 1st engineer postaje staff chief engineer a ch.officer postaje staff capt i to ti je rang s 3ipo strike za st.chiefa i 4 za staff capt. a nakon toga se postaje barba i kapo.

Eto to ti je na putnickima
    Prika
    Mi na mojoj kompaniji ti vec znas kojoj imamo 2 i pol strike kao 2nd.eng.tako i 1.st.off.imaju 2 i pol strike a 2.nd.off. i 3rd.eng imaju 2 strike, 1,st.eng ima 3,ch.eng.junior ima 3 ipol.
    Pozdrav
    Posljednje uređivanje od nikola 123 : 05-25-2011 at 02:20 AM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.

Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Na mojoj firmi nema strika na decimale.
    "Red Bull daje nam krila, a Rakija pogon na sva cetiri (4 WD)."

Datum registracije
    Jul 2007

Početno

oPROSTI PRIKA JA SAN SA TERETNJAKA PRESA NA PUTNICKE SA TIM RANGOM,KAO STO SAM REKAO IMAM 25 GODINA I NEMAM VISU I NEZNAM KAD SE TAJ ZAKON PROMIJENIO.
    KAO STO JE OVAJ GOSPODIN NAPISAO SVE ZAVISI OD KOMPANIJE DO KOMPANIJE,A ISTO TAKO ZNAM DA KAD SAM POSAO PLATITI U KAPETANIJU ONE PIZDARIJE COVJEK MI JE ISPUNIO UPLATU ZA DRUGOG CASNIKA STROJA TO JEST U ZAGRADAMA STOJI 2.ND.ENG I LUCKA UPRAVA U DUBROVNIKU IZDALA TU UPLATNICU.TAKO DA NEZNAM OD KADA SE POLAZE ZA 2ND.ENG PRVAS KLASA.

Dobro si me nasmijao!
    Kalmeta i Bacic trebaju upravo takve likove kao ti, prave patriote koji nista ne pitaju nego samo placaju, i to vise nego bi trebali:
    Jedan savjet: drugi put se i poreznoj i kapetaniji prijavi da si u njamanju ruku C/E Junior, siguran sam da ce ti ispuniti uplatnice bez problema, kad treba placat ne pitaju za brevet!!!!

??ivio rođo

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

[QUOTE=nikola 123;104302]
    Citiraj Prvotno napisano od struja Vidi poruku

Mislim da ti kao sekondo makine na RCCL-u bi trebao placati za rank 3rd engineera sta bi ti smanjilo davanja. Sta se tice sekonda s 2 ipo strike to eje sekondo senior koji ima brevet za kapa pa je zato 2ipo strike.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

2 i po , tri i po strike.Je li ima tko mozda fotografiju interesira me kako to izgleda u stvarnosti.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •