dobar dan
interesiraju me breveti potrebni za LNG,LPG I tankeri,koji su potrebni
imao sam stari za tankera i nisam ga obnovio,koji osnovni su potrebni i koliko vremena treba da se ostvare i koliko to sve ko??ta
dobar dan
interesiraju me breveti potrebni za LNG,LPG I tankeri,koji su potrebni
imao sam stari za tankera i nisam ga obnovio,koji osnovni su potrebni i koliko vremena treba da se ostvare i koliko to sve ko??ta
Osnovna osposobljenost na tankerima D13 3300KN na faksu u rijeci.
Osposobljenost za upravljanje ga??enjem po?žara D12 otprilike nisam siguran 2200kn
Osposobljenost za pru?žanje medicinske prve pomoći D19 okoo 1200kn
Mislim da za sve ovo ti je potrebno mjesec dana...Maximalno
Posljednje uređivanje od Alenmrki : 01-21-2011 at 12:26 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
u rijeci ti pocinje u ponedeljak d 13. pa ak mislis ic prijavi se
za polagat d13 triba imat d12 , ako je to zavrsilo triba cekat da prode i d13 , bar je tako u diversa bilo...
ne treba cekat...tečaj mores zavrsit bez obzira na sve...ne mora se po redu ić
Hvala ekipa,nema mi druge nego da trazim gdje mi je naj bli?že.
U Dubrovniku sam pa ću krenut od pom.faksa, oni dr?že tečajeve.
Navegavam 16 god.bulk,a izmedju sam opalio na putnickom i jahte ali kao zamjena.
hvala i cujemo se
Naj jeftinija ti je Pomorska ??kola.
Neki braveti su čak 50% jeftiniji nego u adriamara ili u diversa,ali u pomorskoj nema?? sve.
Taj tanker ti se triba posrećiti da se skupi grupa,znam iz iskustva jer sam čekao misec dana i onda 7 dana bio u splitu u diversa,pa par dana nakon tečaja ponovo u split na ispit.
bravet ko??ta mislim 2000kn,ali ako ga pola?že?? u drugome gradu onda će te sa svim tro??kovima doći i preko 5000kn,,,,stan,hrana,gorivo....
Imam pitanje jer ne razumijem više ništa. Položio sam d2 i trebao san sad ići na tanker za asistent stroja jer neki kažu da se može i bez tih svjedožbi za tankere. no vidim da sad ipak treba ...
Šta bi ja onda treba položiti sve da idem na tanker? koliko je to još novaca , D2 i liječnički su me koštali 4000 kuna.![]()
Posljednje uređivanje od RogiRI : 06-30-2011 at 08:48 AM
Treba?? polo?žit osnovni tankerski.. bez toga nema nigdi..
D13 - Osnovna osposobljenost za rad na tankerima
Glava II.
TANKERI
Članak 51.
(1) Zapovjednik, časnici i članovi posade tankera, koji sudjeluju u poslovima rukovanja teretom i
teretnim uređajem broda, te skrbi o teretu, moraju imati Svjedod?žbu o osnovnoj osposobljenosti za
rad na tankerima (STCW V/1-1).
(2) Svjedod?žba iz stavka 1. ovoga članka izdat će se pomorcu koji:
â?? posjeduje Svjedod?žbu o osposobljenosti za upravljanje ga??enjem po?žara (STCW VI/3)
â?? je polo?žio odgovarajući ispit sukladno programu iz Priloga C koji je sastavni dio ovog Pravilnika.
â?? ima najmanje tri mjeseca priznate plovidbene slu?žbe na tankeru ili je zavr??io izobrazbu upoznavanja
tankera, sukladno programu iz Priloga D koji je sastavni dio ovog Pravilnika;
(3) Zahtjeve iz stavka 2. ovoga članka u pogledu izobrazbe i polaganja ispita nisu du?žne ispuniti osobe
koje su tijekom srednjo??kolskog ili visoko??kolskog obrazovanja savladale program koji obuhvaća sve
sadr?žaje programa iz stavka 2. ovoga članka.
►"(4) Svjedod?žba iz stavka 1. ovog članka ima valjanost za razdoblje od pet godina od dana
izdavanja."
Provjeri u Diversa i u ??koli ovo ??ta sam ti zacrvenio, mo?žda prođe?? bez polaganja..![]()
RogiRI
Ako mislis na brod ic ces morat dat dosta para,ali gledaj to da i ako ides ko kadet da ti prva placa,ili jedna i pol placa to sve isplati. Sve se to isplati kasnije. Bilo i meni tako i nisam pozalio uopce
Ovisi od kompanije do kompanije. Negdi mos negdi ne, neki traze damo "d2" i protupozarnu... Najbolje ti je pitati tamo di ides na asistenturu pa ce ti sve reci.
Ode ti je kvaka u tome da prije tankerskog (ccA 3500-4000 kn), moras polozit protupozarni (cca 2000 kn). Inace soldi su ti najmanji problem, najbitnije ti je da ti sve to uleti na vrime, jer brod ne ceka.
Born in Croatia
evo mene posli misec ipo dana čekanja, zvalo na polaganje advanced oil.
i to me zva sinoć u devet uri da je danas u 2 ipo u diversa ispit. meni je brevet isteka jer nemam navigacije u zadnjih 5 godina tako da mi je 200 kn i 70 kn takse.
samo bi mi tribalo da me vrati.
jel iko ikad pa ispite ovog tipa ?
Hvala na informacijama a sad dalje korak po korak.
Ej evo i ja sam ti iz dubrovnika, danas mi je bio zadnji dan tečaja D-13 koji ko??ta 4083 kn a u splitu je 2600. Da se skupi 5 polaznika čekao sam skoro 2 mjeseca, tako da bi ti savjetovao da pođe?? u split na tečajeve koji su skoro duplo jeftiniji i organiziraju se skor svako 2-3 tjedna.
pozdrav
Siempre drito
ja ti isto sad iden na tankera ka asistent,i tra?žili su mi standardno temeljnu sigurnost,advance fire fighting-ka bez toga se ne mo?že slu??ati tanker familiarization,tj polo?žiti,i tanker familiarization.prva dva san polaga u adriamarea u ??ibeniku i temeljna me iza??la oko 3200 (trajala je 7 dana),adv. fire-fighting 2800 (trajalo 3 dana),i tanker fam.-to san slu??a u diversa u splitu,ba?? jučer polo?žija sve to i iza??lo me 2700 sam tečaj i 200 ispit (7 dana)...to su meni tra?žili, sad ne znan kako je na drugin kompanijama....
mislin da je ili otvoren sad ili će se otvorit tečaj za tanker familiarization u adriamarea u ??ibeniku,pa ako kome triba,eto nek se javi njima doli =)
Posljednje uređivanje od gumball3000 : 06-30-2011 at 02:51 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY
@Rogiri
Za poć na tanker prvi put, iz prve ruke:
Dubrovnik :
D2 - 3800 + 200 + 70 + 2Xslike
D12 - 2700 + 200 + 70 + 2Xslike
D13 - 4100 + 200 + 70 + 2Xslike
D19 - 1400 + 200 + 70 + 2Xslike
TOTAL : 13080 kn
A đe ti je matrikula, liječnički, USVISA, paso??, jo?? slika, taxa, a da ti nerečem papirologije... eto stisni se, posudi (ko ja), zaradi ..
Sretno !![]()
Siempre drito
je peru u dubrovniku,u adriamare u sibeniku me d12 izasa 1900 + 200 ispit i d13 2800 + 200 ispit!
a prvi put cujen da je za tankere obavezan d19,ocu reci,meni ga niko nije trazija
@ gumball brate pomisa si malo loncice sa tin cjenama,a d2 nisi triba ni polagati nego si samo triba otic u skolu i belu zagnjavit da ti da onu potvrdu da si odslusa to sve u srednjoj i s tim otic na kapetaniju da ti naprave brevet
Obo?žavatelj akvarija na RTL 2
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)