Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/21
    a, što si reko?? vmozara avatar
    Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno NUC svjetla na jarbolu?

Danas je otpalo jedno rasvjetno tijelo na jarbolu i kad sam ga složio natrag išao sam ga probat ali ne radi. Izgleda sve u redu ali ne radi ni jedno od ta 2 rasvjetna tijela (4 svjetla). Na panelu piše da su to NUC - not under command - svjetla. Postoji li neki preduvjet da bi se ta svjetla mogla upalit? Nema na brodu knjige vezane za taj pult na mostu, pa bih rado čuo vaš savjet prije nego išta raskopam. nitko na brodu nezna odgovor

Spojio sam nekaku antenu i uhvatio tračak signala, pa će valjda netko nešto odgovorit prije nego ode sve offline
    the machine spirit is with me!

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Preduvjet ti je da ti kabel nije prekinut negdje i da zarulje nisu prigorile.Tek kad su ti preduvjeti zadovoljeni onda ukljuci prekidac na nacin da zatvoris strujni krug

Clan Posade Kanoo Shipping avatar
    Datum registracije
    Jan 2011
    Firma
    Shell

Početno

Jesi li pogledao osigurace ispod panela???

1.Casnik anterosko avatar
    Datum registracije
    Oct 2008
    Firma
    U MESSROOMU

Početno

1. Vidi napajanje na panel da nije tamo ispa osigurac (automatski)
    2. Osiguraci ispod panela ( obicno mali stakleni)
    3. Izgoreno svitlo
    4. Provjeri grlo (zna bit da onaj mali jezik iznutra ne dira grlo ako je e navoj)

nezaboravi se vezat pojason za mast.

Sritno

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

na??ao uzrok, kako svjetlo nikad nije kori??teno kontakti u switchevima su toliko oksidirali da čak ni 220v nije moglo probit. rastavio, očistio, radi
    zajeb je to ??to sva svjetla kad crknu zvoni buzzer ali za NUC svjetla ne

struja
    Datum registracije
    Jun 2011

Početno

1.
    kvar na autopilotu NAUTOPILOT 5000 - Raytheon Anschuetz da se brod zavrtio na sred Arapskog mora pri 24 Nm/h dva puta u krug -> timunanje na tiller cijelo popodne dok se djelovi autopilota nisu sastavili

2.
    podivljo servomotor poluzja goriva na glavnoj makinji Sultzer 7RTA72UB da ga je skoro zbog variranja rpm-a ESG bacio u overspeed -> kontrola makinje prebacena na em'cy stand bez regulatora okretaja i tri-cetiri ure znojenja na srednjoj platformi, intrumenti i alat sporki od teskog goriva

3.
    malo stariji gyro compass Standard 16 (analogni) Anschuetz blokirao u jednom polozaju tako da Autopilot nije imao tocnu informaciju kursa -> Autopilot 12tak sati spojen na magnetski kompas do sredjivanja Gyro-a i stabilizacije nakon ponovnog ukljucenja

4.
    ABB ALSY-255 monitoring system se rusi svakih 24 sata u odredjenim okolnostima i tako par godina unatoc posjecivanju servisa i inzinjera koji su osmislili sustav direktno iz tvornice -> dva mjeseca studiranja kompletnog sustava do otklona kvara

5.
    shaft genny nece startat i radit u atuo modu neko vrijeme nakon skvera -> kopanje po upravljackom ormaru 2.5m x 2.5m x 1m nekoliko noci iza ponoci dok svi spavaju jer se kapu ne svidja da se to radi (misli da ce se natjerat skver da prizna kako su oni nesto napravili a nisu ni takli shaft genny uopce) dok nama rade pomocni motori bezveze u navigaciji ... i najgore na kraju objasniti covjeku lijepim rijecima da je sve popravljeno

6.
    svaki mjesec dana rikne jedna od cetiri monitoring system (GEAMAR 120ISL - SAM Electronics/STN Atlas) konzole koju servis uredno naplati 1500 eura -> prvi porat vanka i kupovina 4 PC-a, bez monitora, tastature i misha; instalacija kompletnog software-a od SAM Electronics-a i prica zaboravljena

7.
    pola metra debel sloj leda na evaporatorima u komorama provista da se temperatura u fish i meat room-u nije mogla spustiti ispod -6 -> nekoliko dana igranja s expanzionim ventilima jer je neko mislio da ce povecanjem superheat pointa ustediti freon firmi

8.
    itd itd itd itd itd itd itd
    .
    .
    .
    .
    XY

steta sto pomorac.net nije postojao u to vrijeme ... iako sumnjam da bi se imalo vremena dopisivati o ovome ...

kakva NUC svjetla sinko ... gdje to uopce spominjes ...
    Posljednje uređivanje od medo_dbk : 06-30-2011 at 10:32 PM

Clan Posade još jedan pomorac avatar
    Datum registracije
    Apr 2010
    Firma
    na mediteranu

Početno

Stari moj druga vrimena.

Meni je ovo ba?? koma.Karikiram: Struja minja ?žarulju i ne??to mu neide od ruke . Skokne do neta na forum. Priupita kolege za savjet. Rje??i problem.

AAAAuuuuuuuuuuuuuu. Pa tko to mo?že platit.

Pomorac.net

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

kako ubivate radno vrime,dopizdilo mi surfat po netu,radi mi se dok ne izadjen iz kontrole,vrucina,ima ko koju lipu igricu,pomoc

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@medo_dbk

Rjesenje za gornje upite taksativno od 1-8 je rastavit oprat u dizelu,isprat sa kontakt cleanerom i propuvat sa komprimiranim zrakom i sastavit. Prije testiranja izmolit 3 Oce nasa i 2 Zdravo Marije.

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
    kako ubivate radno vrime,dopizdilo mi surfat po netu,radi mi se dok ne izadjen iz kontrole,vrucina,ima ko koju lipu igricu,pomoc
    sto volis igrat, vidi kongregate.com

struja
    Datum registracije
    Jun 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    @medo_dbk

Rjesenje za gornje upite taksativno od 1-8 je rastavit oprat u dizelu,isprat sa kontakt cleanerom i propuvat sa komprimiranim zrakom i sastavit. Prije testiranja izmolit 3 Oce nasa i 2 Zdravo Marije.
    ne bi islo bas tako

da sam prao u dizelu i propuhivo gyro primjerice, brzo bih s kuferima niz skalu i trazio novi posao

a Ocenasi i Zdravo Marije u Medjugorju ili Fatimi dobro dodju ...

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

neki palubarac

asistent soferu Turist avatar
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    tamo amo way

Početno

sto je palubarac??

Banned
    Datum registracije
    Jun 2009
    Firma
    adriatic sea

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Turist Vidi poruku
    sto je palubarac??

Pravi primjer palubarca je Frankie. U makini ne radi ni??ta i zuji po palubi da bi moga zajebavat ove ??ta rade

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

Citiraj Prvotno napisano od alkaid Vidi poruku
    Pravi primjer palubarca je Frankie. U makini ne radi ni??ta i zuji po palubi da bi moga zajebavat ove ??ta rade
    Ovo je ono ??ta moji norveđini zovu deck engineer.. qrca ne čini po makinji, samo landra po kuverti i smi??lja zvizdarije..

Datum registracije
    Dec 2009
    Firma
    elec JDN

Početno

Citiraj Prvotno napisano od medo_dbk Vidi poruku
    1.
    kakva NUC svjetla sinko ... gdje to uopce spominjes ...
    Nemoj ti mene zvat sinko, nisi ni prvi ni zadnji koji misli da će brod odma stat ako ti nisi na njemu. A brodovi ipak vazda stignu. Da sam ja kapo ja bi sve vas što studirate neki problem dva mjeseca potjero niza skale, ne radit ništa nego se izvlačit na studiranje problema

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

nemoj tako ostro,pa nisu oni krivi....
    evo ja pokusavan vec treci ugovor shvatit sta se ovde desava,ne ide,toliku kolicinu salatoidnih mozgova u zivotu nisan sreja na jedno misto,pa se lipo opustija i uzivan

struja
    Datum registracije
    Jun 2011

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vmozara Vidi poruku
    Nemoj ti mene zvat sinko, nisi ni prvi ni zadnji koji misli da će brod odma stat ako ti nisi na njemu. A brodovi ipak vazda stignu. Da sam ja kapo ja bi sve vas ??to studirate neki problem dva mjeseca potjero niza skale, ne radit ni??ta nego se izvlačit na studiranje problema
    srecom nisi kapo ... a price da se bez nekoga ne moze na brodu mozes cut od nekog s atlanske ... ja tamo nisam imo priliku navegavat ...

Banned
    Datum registracije
    Dec 2008
    Firma
    Lyngnerud Rederei

Početno

NUC.. nedilje ti, not under comand, ??ta bi to tribalo značit.. opet strojari zahebali stvar..

Babysitter maler avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    seacarrier

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Netijak Vidi poruku
    NUC.. nedilje ti, not under comand, ??ta bi to tribalo značit.. opet strojari zahebali stvar..
    ljepo rečeno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •