Prvotno napisano od
hatred
Pozdrav ljudi, (buduci kolege)
Evo citam vas vec nekoliko dana, prelistao sam dobar dio foruma (bar ovaj za asistente. Inace sam SSS tehnicar za elektroniku, nemam radnog iskustva, imam nekih mjesec dana volentiranja u jednoj firmi ali nista strasno. Ugl. imam nekoliko pitanja za vas koja mi jos nisu jasna:
1. Gdje se u Rijeci moze poloziti D2, i koliko to kosta?
2. Koliko/Da li se placa ljecnicki pregled za pomorce, postoje li kakve olaksice za nezaposlene ljude prijavljene na zavod za zaposljavanje? Gdje se to mora ici napraviti, moze li kod ljecnika opce prakse ili mora to negdje posebno?
3. Cijepljenje protiv zute groznice, gdje se to treba ici napraviti, dali se i koliko placa, koliko dugo vrijedi cijepivo, pomorska knjizica i D2? Dali se dodatno placa ta zuta knjizica?
4. USA viza, dali je uvjek nužna, koliko košta ona D1 (bar mislim da se tako zove) za pomorce, kako ide postupak sa dobivanjem te vize? Koliko dugo ona vrijedi?
5. Citao sam nesto da firme refundiraju neke stvari potrebne za ukrcaj, tzv. putni troskovi. Sto sve spada u te troskove, dali se moze prijaviti D2 ispit i tecaj, zuta knjizica, matrikula, viza, lijecnicki pregled itd. u te troskove?
6. Dali je netko radio za firmu V.Ship, kakva su vam iskustva, kakve su place za asistenta elektronike, mazaca i cistaca, eventualno za mornara u takvoj firmi?
7. Koliko je vremena potrebno za napraviti najosnovnije stvari (d2, viza, pomorska knjizica, lijecnicki pregled, cijepljenje i zuta knizica, itd.)
8. Mozete li mi preporuciti kakvu firmu ili agenciju koja redovito prima asistente elektronike, svejedno mi je dali je neka nasa ili strana firma. Bitno mi je samo da je redovita placa i da su humani uvjeti na brodu (hrana, kabina, sanitarni cvor)
Evo napominjem da se trenutno tek detaljno raspitujem, idem na razgovor u V.Ship ovdje u Rijeci pa me zanima koliko cu love morat posuditi da to sve napravim, buduci da sam trenutno nezaposlen, a zelim ici na brod da steknem radno iskustvo, naucim se struci i zaradim poneki dinar...
Zahvaljujem se unaprijed na odgovorima.
Hatred